علل و علایم خشکی بینی

درمان خشکی بینی

بینی اولین بخش از سیستم تنفسی بدن انسان است که هوا در آن گرم شده، ویروس ها و باکتری های هوا در مسیر آن از هوا جدا شده و به این ترتیب از مابقی سیستم تنفسی بدن حفاظت می شود. به هر حال، گاهی اوقات بینی دچار خشکی شده و این علائم می تواند برای فرد ناراحت کننده باشد. معمولاً این علائم نشانه ای از مشکلات تهدید کننده زندگی نیست، اما با تشدید مشکل به تدریج در فعالیت بینی اختلال ایجاد شود. بنابراین مهم است که درک مناسب از علت خشکی بینی و درمان های قابل استفاده برای این مشکل وجود داشته باشد.

جراح بینی اصفهان | محدودیت های جراحی بینی

دلایل رایج خشکی بینی

هنگامی که به بینی خود فکر می کنیم، تنها به مشکل آبریزش بینی در هنگام ابتلا به سرما خوردگی را در نظر می گیریم. اما مهم است که بدانید خشکی بینی در نتیجه بسیاری شرایط مختلف به شرح زیر ممکن است ایجاد شود:

  • فاکتورهای محیطی: در ابتدا، معمولاً شرایط محیطی می تواند باعث خشکی بینی شود. اگر شما در یک ناحیه خشک و گرم زندگی می کنید، ممکن است با علائم خشکی بینی با تبخیر و از بین رفتن رطوبت بینی خود مواجه شوید.
  • ورم غشای مخاطی بینی: این مشکل در حقیقت عفونت بینی است که می تواند باعث ریزش آب بینی به دلیل تولید بیش از حد مایع مخاطی یا در برخی موارد با احتمال کمتر، در نتیجه خشکی بینی ایجاد شود.
  • استفاده از اسپری های بینی: بسیاری از اسپری های بینی می توانند باعث خشکی مزمن بینی شوند. این مسئله بطور خاص زمانی ایجاد می شود که از این اسپری ها برای بیش از چند روز استفاده شود. در اکثر موارد، مواد این اسپری ها بازگشت داشته و فرد مجبور می شود از آنها برای دوره های طولانی تر استفاده نماید. در صورتی که نیاز به استفاده از اسپری بینی برای بیش از 3 یا 4 روز داشتید، با پزشک معالج خود درباره سایر روش های درمانی قابل استفاده صحبت نمایید.
  • عوارض جانبی مصرف دارو: مصرف داروهای ضد گرفتگی و ضد حساسیت و شربت های خوراکی استفاده شده برای قطع آبریزش بینی می توانند باعث خشکی بینی شوند. به همین خاطر هنگام استفاده از این داروها آگاه باشید که مصرف آنها معمولاً می تواند خشکی بینی را به همراه داشته باشد.
  • سندرم شوگرن: سندرم شوگرن یک بیماری خود ایمنی است که در موارد نادر افراد به آن مبتلا می شوند و می تواند باعث خشک شدن تمام غشای مخاطی بدن شود. در نتیجه خشکی ایجاد شده در این حالت، فرد بیمار با مشکل در ارتباط با بینی، چشم ها، و سایر اعضای بدن که معمولاً مرطوب هستند، مواجه می شود.
  • تغییرات هورمونی: با بالا رفتن سن زنان، هورمون های عادی آنها به خاطر یائسگی تغییر کرده و باعث خشکی تمام غشای مخاطی بدن شامل بینی، چشم ها، دهان، و واژن می شود.
  • فشار خون: اگر شما با یک دوره درمان خونریزی بینی به همراه خشکی آن مواجه شدید، از مناسب بودن سطح فشار خون خود مطمئن گردید. هر چند خشکی بینی می تواند در نتیجه خون ریزی گاه و بی گاه بینی ایجاد شود، اما فشار خون نیز می تواند یکی از دلایل خون دماغ شدن باشد.

علائم و نشانه‌های خشکی غشای مخاطی بینی شامل چه مواردی است؟

علائم و نشانه‌ها،  شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. احساس خشکی و نازک شدن پوست داخلی بینی
  2. ایجاد زخم و پوسته درون بینی
  3. احساس درد در بینی
  4. خونریزی خفیف بینی

جراح فک اصفهان | متخصص جراح فک اصفهان

درمان با عمل جراحی

هدف از عمل جراحی در این حالت باز گرداندن جریان عادی هوا به بینی و بهبود مشکلات ایجاد شده در این رابطه می باشد. به این ترتیب توربینت بینی با استفاده از پروتز تجدید ساختار می شود. انجام این کار با استفاده از تکنولوژی مدرن پروتز امکان پذیر است.

بیمار در صورت نیاز می تواند از ابزارهای پیشرفته برای تصمیم گیری درباره محل قرار گرفتن پروتز استفاده کند. بافت توربینت بینی یک بافت منحصر به فرد و غیر قابل جایگزینی است. به هر حال، استفاده از مواد جدید برای پروتز این بخش از بدن می تواند . به کاهش علائم ایجاد شده در این حالت کمک موثر نماید. در این حالت پروتز، زیر مخاط تیغه بینی و یا دیواره کناری آن قرار می گیرد. و به این ترتیب می تواند جریان هوای عادی بینی را بازیابی کند.

در صورتی که فقط یک بخش محدود از توربینت بینی از بین رفته باشد . ساختار توربینت بینی را می توان با تزریق سیمترا (آلودرم مایع) بهبود بخشید. مزایای این روش جدید پروتز، پس زده نشدن ایمپلنت توسط بدن و نیز حفظ ظاهر و اندازه بینی در اکثر نقاط بینی در بلند مدت است.

 

مقالات خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *