ضرورت مراجعه به متخصص جراح فک

چه زمانی و چرا به یک متخصص جراحی دهان ، فک و صورت مراجعه کنیم؟

ضرورت مراجعه به متخصص جراح فک  | اگر مشکلاتی از قبیل زیبایی یا عملکردی در خصوص دهان، فک و صورت خود دارید و به تشخیص پزشکان و متخصصان نیازمند اقدامات درمانی و جراحی جهت اصلاح آن ها هستید احتمالا شما به یک جراح دهان، فک و صورت نیازمند هستید.

تخصص جراحی دهان ، فک و صورت

این تخصص یکی از تخصص های ده گانه در دندانپزشکی است. این حرفه شامل تشخیص و درمان بیماری ها، صدمات و نقایص مربوط به هر دو جنبه کاربردی و زیبایی شناختی اعم از بافت سخت و نرم در سر و گردن است .

موارد آموزشی در رشته جراحی دهان ، فک و صورت کدامند؟

  • جراحی های داخل دهانی کوچک ( مینوز)
  • جراحی آسیب های ترافیکی ( تروما )
  • جراحی فک صورت و جمجمه و گردن (ترمیمی و زیبایی)
  • جراحی عفونت های فک و صورت
  • جراحی تومورها و کیست های خوش خیم و بدخیم فک و صورت و گردن
  • کشیدن دندان و خارج کردن دندان هایی که در موقعیت دشوار قرار گرفته اند
  • جراحی هایی که در ناحیه دهان ، فک ، صورت ، جمجمه و گردن باید صورت بگیرد
  • جراحی نواقص مادر زادی و اکتسابی مانند شکاف کام (لب شکری) و لب دو طرفه و یک طرفه

مراحل درمانی جراحی فک صورت

جراح دهان چه اقداماتی برای بیماران انجام میدهد؟

دامنه این تخصص بسیار وسیع است. وسعت این تخصص از کشیدن دندان تا درمان شکستگی های پیچیده صورت می باشد . این رشته در گروه تخصص های دندانپزشکی قرار گرفته است. فارغ التحصیلان در این رشته پس از طی دوره دندانپزشکی عمومی باید توقف پنج ساله‌ای هم در دانشگاه برای گرفتن تخصص در این رشته داشته باشند .

متخصصین در رشته جراحی دهان ، فک و صورت پس از آموزش، باید توانایی اصلاح و بهبود طیف وسیعی از بیماری ها و صدمات وارده بر موارد زیر را داشته باشند. این موارد عبارتند از:

  1. بهبود بیماری های مربوط به سر
  2. صورت
  3. فک
  4. گردن
  5. طاق جمجمه

همچنین این متخصصین مهارت هایی را در بهبود ناراحتی در بافت نرم و بافت سخت ناحیه دهان و صورت بدست می آورند .

مهمترین فعالیت های  متخصص جراح دهان ، فک و صورت برای بیماران

در حوزه جراحی دهان، فک و صورت انواع جراحی های زیر برای مراجعین و بیماران در نظر گرفته میشود:

1- انجام جراحی فک اصلاحی ( ارتوگناتیک )

جراحان دهان می توانند مشکلات بی نظمی عمده فکی اسکلتی و دندانی را که به منظور بهبود جویدن ، صحبت کردن و تنفس شما می باشد در همکاری با یک متخصص ارتودنسی خوب و یک جراح بازسازی کرده و درمان کنند .هماهنگی مجدد فک بالا و پایین به منظور بهبود عملکرد و نیروی گاز گرفتن و ظاهر صورت می تواند روابط مناسبی را در روی همپوشانی مناسب دندان ها و ظاهر صورت داشته باشد .جراحان دهان همچنین قادر هستند که نقص های مادر زادی را مانند شکاف لب و شکاف کام را جراحی و درمان کنند .

جراح دهان ، فک و صورت همکاری نزدیکی با متخصص ارتودنسی دارد .

دندانپزشک شما و متخصص ارتودنسی و جراح دهان همه باید برای تعیین اینکه آیا جراحی ارتوگناتیک مناسب برای شما یا فرزند شما است همکاری کنند .با این حال این جراح دهان و دندان است که تصمیم می گیرد که از چه روشی باید برای درمان استفاده کرد .ممکن است که پیش از جراحی دهان نیاز باشد تا به کمک یک متخصص ارتودنسی به دندان هایی صاف دست پیدا کنید.

جراح بینی اصفهان | فواید ارتودنسی

انواع روش ارتودنسی در کنار جراحی فک دهان و صورت

یک متخصص ارتودنسی با کمک روش های زیر کمک میکند که دندان های شما به صورت صاف و یکدست دربیاد:

انواع دستگاه ارتودنسی مورد استفاده توسط متخصص ارتودنسی دندان:

  1. ارتودنسی لینگوال
  2. ارتودنسی دیمون
  3. ارتودنسی فانکشنال
  4. ارتودنسی سرامیکی

علاوه بر این به عنوان بخشی از تیم دندانپزشکی، جراح دهان ، فک و صورت اغلب مشاوره جراحی و پشتیبانی آموزشی و روانشناسی برای خانواده در طول دوره از درمان طولانی مدت را فراهم می کند .

2- جراحی آسیب های ناشی از تروما

بطور کلی هر گونه شوک ، آسیب ، جراحت و حادثه که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی نداشته باشد در پزشکی تروما اطلاق می شود . به همین خاطر تروما را می توان براساس:

  • مکانیسم آسیب
  • محل آسیب
  • عوامل بوجود آورنده آسیب
  • ترومای حرارتی یا فشاری

تقسیم بندی کرد . متخصصین جراحی دهان ، فک و صورت قادر هستند با توجه به نوع ترومای ایجاد شده در صورت یا دهان یا فک محل آسیب را جراحی و اصلاح کنند .

3- جراحی ترمیمی و زیبایی فک و صورت

جراحی ترمیمی چه به منظور زیبایی و چه به منظور درمان و برطرف کردن آسیب وارده در داخل دهان صورت می گیرد. در این جراحی که در اصل یک جراحی فک است، برش هایی به وسیله جراح در استخوان های فک زده می شود و پس از قرار دادن آنها در وضعیت صحیح هیچ اثر و جای زخمی از خود به جا نمی گذارد .

جراح فک اصفهان  | کاشت-ایمپلنت-

4- قرار دادن ایمپلنت های دندانی

متخصصین جراحی دهان ، فک و صورت قادر هستند که در مناطقی که احساس نیاز می کنند استخوان قرار داده و پس از آن از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند . این کار در صورت لزوم و به منظور ایجاد تغییر در بافت اطراف لثه و برای تولید یک ظاهر طبیعی تر و جذاب تر انجام می شود . جراح دهان می تواند به وسیله ترمیم هایی که به منظور زیبایی و مطابق با برنامه ریزی صورت می گیرد ابتدا ترمیم های جدید خود را انجام داده و سپس ایمپلنت دندان شما در جای مناسب و از پیش تعیین شده قرار دهد .

5- درمان آسیب به صورت ناشی از ضربه، تروما و …

 

مطالب پیشنهادی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *