چطور متوجه پولیپ بینی خود بشویم ؟

از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم ؟

عارضه پولیپ بینی | در این مقاله، به این موضوع اشاره خواهیم داشت که از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم. همراه ما باشید.

عارضه پولیپ بینی یکی از مشکلات شایعی است که امروزه افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند. پولیپ بینی مشکلات زیادی را برای افراد به وجود می آورد. بنابراین درمان آن همواره یکی از دغدغه های پیش رو است. بسیاری از افراد، پولیپ بینی را با گرفتگی ساده ی بینی اشتباه می گیرند و با این باور، نگرانی های زیادی را برای خود به وجود می آورند.

از این رو بهتر است اطلاعات خود را در رابطه با پولیپ بینی و علائم آن افزایش دهیم تا با آگاهی کامل، اقدامات لازم را انجام دهیم.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان | شخیص و درمان پولیپ بینی

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی یک بیماری مربوط به بخش داخلی بینی است که علائم و عوارضی را در پی دارد. به توده نرم و غیر سرطانی که در اثر التهاب، عفونت، آلرژی و … در مسیر بینی و سینوس ها به وجود می آید، پولیپ گفته می شود. در اغلب موارد، توده پولیپ بدون علائم خاصی که بیمار متوجه آن شود، به وجود می آید. گاهی نیز پولیپ ها به گونه ای بزرگ و دردسرساز می شوند که مسیرهای تنفسی بینی را مسدود می کنند و مشکلات مختلفی را به وجود می آورند.

توده های پولیپ در اندازه های متفاوتی به وجود می آیند .

توده های پولیپ در اندازه های متفاوتی به وجود می آیند. در صورتی که به شکل غیر عادی رشد کنند، از داخلی بینی یا حلق قابل رویت هستند. برخی از افراد پولیپ بینی را با بیماری سینوزیت اشتباه می گیرند.

به همین دلیل سوال می کنند از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم؟ برای تشخیص بیماری پولیپ بینی از بیماری سینوزیت، لازم است علائم بیماری ها بررسی گردد.

لازم است بدانید اگر پولیپ بینی سبب انسداد مجاری تنفسی گردد، عاملی برای ابتلا به سینوزیت خواهد بود. در شرایط انسداد کامل بینی، بیمار مجبور است از راه دهان تنفس کند که این موضوع سبب خشک شدن گلو، بروز التهاب و خونریزی در حلق خواهد شد. توده های پولیپ بینی ممکن است هر یک از سینوس ها یا راه های هوایی بینی را درگیر کنند. اما در اکثر مواقع، در اطراف چشم، استخوان های پیشانی و بینی سکنی می گزینند.

افراد، پولیپ بینی را ممکن است در هر سنی تجربه کنند اما در میان افراد میانسال، شایع تر است. برخی از افراد نیز از نوزادی درگیر پولیپ بینی هستند. افرادی که مبتلا به پولیپ بینی می شوند، یک یا چند مورد از علائم زیر را دارا می باشند:

  1. انسداد دائمی بینی
  2. مشکل در تنفس
  3. سردرد
  4. اختلال در حس بویایی
  5. افزایش ترشحات بینی
  6. ایجاد خلط پشت حلق
  7. ایجاد عفونت در بینی و حلق
  8. صدای تو دماغی
  9. خر و پف در هنگام خواب
  10. کاهش حس چشایی
  11. عطسه های مکرر
  12. آبریزش بینی

افرادی که مبتلا به پولیپ بینی هستند و توده پولیپ آن ها کوچک است، تنها یک یا چند مورد از علائم را تجربه می کنند. اما در مواردی که توده پولیپ بزرگ باشد، بیمار ممکن است همه علائم ذکر شده را با هم داشته باشد که در این شرایط، زندگی برای بیمار سخت و کسل کننده خواهد بود.

جراح بینی اصفهان | علل ابتلا به پولیپ بینی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بیماری پولیپ بینی به راحتی از روی علائم آن مشخص می شود. در بخش قبلی، علائم پولیپ بینی را به صورت کامل شرح دادیم. برخی از افراد، بیماری سینوزیت و پولیپ بینی را با یکدیگر اشتباه می گیرند.

به همین دلیل افراد زیادی از متخصصان سوال می کنند که از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم؟ دقت به علائم بیماری و مقایسه آن ها با علائم پولیپ بینی تا حدود زیادی به حدس زدن در مورد وجود توده پولیپ در بینی کمک می کند.

اما به یاد داشته باشید که تشخیص قطعی باید از طرف پزشک باشد و راه های درمان را نیز پزشک متخصص باید تعیین کند. لازم است بدانید در صورتی که علائم بیماری بیش از 10 روز به طول انجامید، باید اقدامی فوری به عمل آورید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

علائم بیماری پولیپ بینی و سینوزیت مشابه علائم سرماخوردگی می باشد. بنابراین با فرض این که مبتلا به سرماخوردگی شده اید، نباید به علائم و طولانی شدن بیماری بی توجهی کنید. در صورتی که علائم زیر را تجربه کردید، سریعا به مرکز درمانی مراجعه نمایید:

  • مشکل در تنفس
  • کاهش بینایی
  • کاهش توانایی در حرکت دادن چشم ها
  • ایجاد تورم در اطراف چشم
  • سردرد شدید
  • افزایش دمای بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *