انواع شکستگی بینی

انواع شکستگی بینی که نیاز به جراحی دارند:

هنگام واردشدن ضربه به بینی، اگر به لایه میانی یا همان اسکلت بینی آسیب وارد شود، فرم بینی تغییر می‌کند و فرد نیاز به جراحی زیبایی بینی دارد جهت وارد شدن ضربه به بینی، در نوع شکستگی آن موثر است. معمولا دو نوع شکستگی وجود دارد؛ شکستگی کناری بینی و شکستگی روبه‌روی بینی.  در این مطلب  همراه با جراح بینی اصفهان به بررسی دقیق تر انواع شکستگی بینی خواهیم پرداخت.

شکستگی کناری بینی:

شکستگی بینی از کنار، شایع‌ترین نوع شکستگی است که براثر برخورد ضربه به ناحیه کناری بینی رخ می‌دهد. در این نوع شکستگی معمولا یک سمت بینی دچار فرورفتگی و سمت دیگر برآمده می‌شود. این نوع شکستگی ممکن است با انحراف تیغه میانی بینی یا انحراف نوک بینی، همچنین کج‌شدگی بینی همراه باشد.

در فرورفتگی بین

ممکن است غضروف‌های کناری بالایی یا پایینی دچار آسیب شده باشند. در چنین شرایطی عمل زیبایی بینی به رفع بد فرمی بینی کمک خواهد کرد. آسیب به غضروف‌ها ممکن است باعث کج شدن نوک بینی شود یا در آسیب‌دیدگی‌های شدیدتر، بینی دچار انحراف تیغه میانی شود.

در انحراف تیغه بینی

غضروف‌های سپتوم که ورودی‌های چپ و راست هوا را از هم جدا می‌کند، به یک سمت خم می‌شود، در این صورت ممکن است تیغه میانی بینی حالت حرف Z یا زیگزاگی پیدا کند. همچنین ممکن است ضربه به اندازه‌ای شدید باشد که کل ساختار بینی را کج کند و بینی دچار چرخش شود. در چنین مواردی کج‌شدگی بینی رخ می‌دهد و کل استخوان یا تیغه میانی بینی به یک سمت می‌چرخد.

انواع شکستگی بینیانواع شکستگی بینی | جراح بینی اصفهان

| جهت بازدید اینستاگرام دکتر بهنام خرمی اینجا کلیک کنید |

شکستگی روبه‌روی بینی:

در شکستگی بینی از روبه‌رو، به بخش فوقانی بینی و صورت آسیب وارده می‌شود. در این نوع شکستگی بروز مشکلاتی نظیر ایجاد فرم ظاهری نامتناسب برای بینی، همچنین ایجاد فرورفتگی در پل بینی به حداقل می‌رسد. ایجاد قوز در بینی، افتادگی نوک بینی و انحراف در تیغه میانی بینی، از دیگر عوارض این نوع شکستگی است.

اگر ضربه روبه‌رویی شدید نباشد، ممکن است موجب ایجاد قوز در بالای بینی شود که این بد فرمی با عمل‌ اصلاح قوز بینی قابل رفع است.

یادآوری

اگر استخوان یا غضروف‌های بینی از یک حدی بیشتر خُرد شوند، کنار هم قرار دادن تکه‌های استخوان برای جوش خوردن دشوار است، همچنین ممکن است غضروف‌های نوک بینی توانایی فرم بخشیدن به بینی را نداشته باشند که معمولا از یک بخش بدن فرد، استخوان و غضروف برداشته می‌شود تا بینی بازسازی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *