شاخه های متفاوت جراحی پلاستیک

–       اعمال جراحی پلاستیک صورت:

  • رینوپلاستی
  • لیفتینگ گردن، صورت، چشم، ابرو و پیشانی
  • جراحی گوش / جراحی پلک
  • افزایش اندازه لب، گونه، چانه
  • استفاده از بوتاکس و فیلر

–       اعمال جراحی پلاستیک بدن :

  • لیفتینگ بازو، پستان، داخل ران
  • کوچک کردن یا بزرگ کردن پستان
  • کوچک کردن شکم
  • لیپوساکشن-      در رینوپلاستی اندازه، قوز بینی، پره بینی، زاویه بین لب بالایی و بینی و نوک بینی اصلاح می شود.

    –         در لیفتینگ صورت شلی، افتادگی، چروک های پوست صورت و گردن اصلاح می شود.

    –         در لیفت ابرو و پیشانی افتادگی ابرو، پلک بالا و نیز خط های عمیق پیشانی اصلاح می شود.

    –         در جراحی گوش اندازه ی فرم گوش اصلاح می­شود، شایع ترین حالت گوش های برجسته هستند که باید با اصلاح فرم غضروف به حالت طبیعی برگردند.

    –         درجراحی پلک ( بلفاروپلاستی) افتادگی، پف و چروک های پلک اصلاح می شود.

    –         کاشت گونه ( پروتز گونه): به منظور متوازن کردن میزان برجستگی گونه انجام می شود.

    –         پروتز چانه ( منتو پلاستی) : این عمل به دو شکل انجام می شود:

    1-      استفاده از پروتز یا چربی

    2-       بریدن استخوان چانه و تغییر محل آن

    –         بوتاکس: سم باکتری بوتولونیوم با جلوگیری از انقباض عضلات باعث برطرف کردن و یا بهبود چین و چروک­های صورت می شود، معمولاً تزریق بوتاکس جهت اصلاح خطوط اخم، پیشانی و دورچشم به کار می­رود.

    –         پروتز سینه : جهت سفت و بزرگ کردن سینه انجام و می­تواند افتادگی و کاهش حجم سینه را بعد از حاملگی و شیر دادن تا حدی اصلاح کند.

    –         کوچک کردن سینه ( ماموپلاستی) : هدف این روش متناسب کردن سینه ها با سایر قسمت های بدن می­ باشد، بدین منظور با خارج کردن چربی – بافت غده ای و پوست اضافه – فرم و اندازه پستان به حد طبیعی می رسد.

    –         لیفت سینه ( ماستوپکسی) : در این روش با برداشتن پوست اضافی، بالا کشیدن، فرم دادن و تغییر موقعیت بافت ها و نوک، شکل سینه اصلاح می شود که گاهی اوقات برای اصلاح اندازه و استحکام سینه پروتز نیز مورد استفاده قرار می­گیرد.

    –         جراحی شکم ( آبدومینوپلاستی) : روشی است برای صاف کردن شکم با برداشتن پوست و چربی اضافی و سفت کردن عضلات دیواره­ی شکم

    –         لیپوساکشن : عبارت است از برداشتن چربی های مقاوم به رژیم و ورزش در بدن با استفاده از ساکشن

    –         جراحی ترمیمی : عبارت است از جراحی هایی که با هدف اصلاح ساختمان های غیر طبیعی بدن که به علت ضایعات مادرزادی یا تکاملی  مثل: حوادث تروماتیک یا سوختگی، عفونت ها یا تومور ها ایجاد شده­اند، انجام می شود. این اعمال با هدف بهبود عملکرد و شکل ظاهری صورت می­گیرند. در این زمینه به جز جراحان پلاستیک، متخصصین دیگر رشته های پزشکی از جمله جراحان گوش و حلق و بینی، جراحان فک و صورت، ارتوپدی، زنان و اطفال و نیز جراحان عمومی همکاری می کنند.

    محدوده­ی این اعمال از تکنیک های ساده مانند دبریدمان و بستن زخم تا گرافتهای پوستی، فلپ ­های پوستی و پوستی عضلانی، استفاده از تیشو اکسپندر،  فلپ­های آزاد پیوند عروق و اعصاب می باشد.

    موارد شایع جراحی ترمیمی ذکر می شود:

    • سوختگی : عبارت است از آسیب پوست به علت 1- گرما 2- الکتریسیته 3- مولد شیمیایی 4- نور 5- سایش

    به طور نادر  نسوج عمیق ترمانند عضلات، عروق و استخوان نیز درجریان سوختگی دچار آسیب می شوند. در سوختگی های کوچک مراقبت از زخم و استفاده از گرافت پوست جهت درمان کافی است ولی در سوختگی های بزرگ و یا وجود ضایعات همراه، بستری کردن بیمار دربیمارستان و همکاری تیم کامل درمان سوختگی لازم است و معمولاً بعد از بهبود زخم های سوختگی، درمان طولانی مدت توسط فیزیوتراپ و جراحی ترمیمی جهت اصلاح عوارض لازم می شود.

    • زخم بستر: در بیمارانی که به مدت طولانی بی حرکت می­باشند ایجاد می شود. علت آن اختلال جریان خونی پوست و عضلات به علت فشار بین برجستگی های استخوانی بدن و بستر بیمار است. با پیشرفت زخم بستر، تاندون ها و استخوان ها نیز ممکن است مبتلا شوند. عدم درمان ممکن است منجر به عوارض خطرناک مانند عفونت مفصل و عفونت خونی شود. درمان معمولاً با مراقبت از زخم و پانسمان و درصورت امکان جراحی و استفاده از فلپ­های پوستی و پوستی عضلانی مناسب می باشد
    • اسکار: عارضه غیرقابل جلوگیری جراحی و یا صدمات پوستی مانند سوختگی است، اسکار ممکن است به مرور زمان بهبود یابد و یا شدید تر شود. درمان اسکار شامل:

    –          استفاده از درمان های موضعی مانند پماد ها و یا صفحه های سیلیکون یا بانداژ فشاری

    –         تزریق کورتیکواستروئید­ها داخل اسکار

    –         درمان های سطحی مانند پیلینگ شیمیایی، درم ابرژن یا لیزر

    –         اعمال جراحی از برداشتن و ترمیم ساده تا استفاده از تیشواکسپندر

    گرچه این درمان ها بهبودی قابل ملاحظه ای ایجاد می کنند اما اسکار هیچگاه به طور کامل حذف نمی شود.

    • شکاف لب و کام : به علت تکامل ناقص لب فوقانی و سقف کام در دوران جنینی ایجاد می شوند که هر کدام ممکن است به تنهایی یا همراه باهم دیده شوند. شدت این ضایعات متفاوت است و ممکن است یک یا دوطرف صورت را شامل شود. اصلاح جراحی ضایعه فوق توانایی خوردن، صحبت کردن و تنفس کودک را به دنبال خواهد داشت.
    • بازسازی پستان: عبارت است از حفظ فرم و اندازه پستان بعد از عمل جراحی سرطان جهت ایجاد تقارن بین دو پستان، ممکن است استفاده از عمل جراحی در طرف مقابل نیز لازم شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *