ماسک هایی برای صورت

ماسک هایی برای صورت

هر پوستى با توجه به رطوبت، چربى، جوش و منافذى که دارد براى شادابى بیشتر نیاز به تقویت دارد. در زیر با ارائه ماسک هاى طبیعى که از میوه هاى گوناگون تهیه مى شود، مى توانید پوست خود را زنده و با طراوت نگه دارید.
ماسک انگور:
این ماسک براى روشن نگه داشتن پوست صورت مفید است.

ماسک انگور با روغن زیتون:
براى شادابى و لطافت پوست مقدارى دانه انگور را در روغن زیتون بجوشانید و آن را صاف کرده و روى پست صورت خود بمالید.

ماسک اسفناج:
اسفناج را در روغن زیتون بریزید درست به همان صورتى که بورانى درست مى کنید بعد این ماسک را روى صورت پهن کنید. این ماسک براى پوست هاى کدر مفید است و باعث درخشش پوست مى شود.

ماسک میخک:
مقدارى گل میخک را در آب خیس کنید و بعد از ۲۴ ساعت آن را صاف کرده و با مقدارى عسل و آب خیار مخلوط کنید. به اندازه یک فنجان از این مخلوط را میل کنید این مخلوط باعث باز شدن رنگ رخساره و جلاى پوستتان مى شود.

ماسک گیلاس:
ماسک زیبایى که از دسته هاى گیلاسى که هسته آن را گرفته اید مى توانید روى پوست خود بگذارید. این ماسک به پوست شما نرمى داده و باعث مى شود رنگ رخساره تان باز شود.

ماسک هلو:
ماسک هلو ماسکى است که روى تمام پوست ها مى توانید استفاده کنید. هلو را رنده کرده و روى پوست بگذارید. چند دقیقه صبر کنید و بعد از شست وشو نتیجه آن را ببینید.

انواع پوست ومراقبت از آن

انواع پوست ومراقبت از آن

پوست خشک و مراقبت‌هایش

زمان حمام گرفتن کسانی که پوست خشکی دارند باید کوتاه باشد و بیش از یک بار در روز نباشد. دکتر طباطبایی با بیان این مطلب ادامه می‌دهد: توجه به نکاتی مانند استفاده از مواد شوینده ملایم و غیرعطری، استفاده نکردن از لیف و کیسه، خشک‌کردن بدن به آرامی و ملایمت با حوله و استفاده از محصولات مرطوب‌کننده قوی بعد از حمام برای کسانی که پوست خشک دارند، لازم است.

او در ادامه به نکته مهمی اشاره می‌کند: برای این افراد استفاده از کرم و پماد نرم‌کننده بعد از هر حمام بهتر از لوسیون‌های نرم‌کننده برای پوست‌های خشک است، اما از آنجا که اغلب مردم از چرب شدن پوست احساس کثیفی می‌کنند، می‌توانند در عرض روز چند نوبت لوسیون نرم‌کننده بمالند، هوای اتاق محل زندگی را با دستگاه‌های تولید رطوبت مرطوب‌ نگه دارند و در هوای گرم از وسایل خنک‌کننده هوا استفاده کنند. استفاده از دستکش مخصوص موقع شست‌وشوی ظروف منزل یا تماس با هر ماده تمیزکننده بخصوص در خانم‌های خانه‌دار هم لازم است.

پوست چرب هم بی‌دردسر نیست

دکتر طباطبایی با اشاره به این‌که منافذ پوست چرب گشاد است، سطح آن براق و ضخیم به نظر می‌رسد و دانه‌های سرسیاه و لکه‌های قرمز رویش دیده می‌شود، ادامه می‌دهد: پوست‌های چرب با توجه به دوران مختلف زندگی یا تغییر آب و هوا می‌تواند تغییر کند.

این متخصص پوست توضیح می‌دهد: برخی عوامل می‌تواند باعث بدتر شدن پوست‌های چرب شود. مثلا در دوران بلوغ با تغییرات هورمونی، استرس‌های عصبی، قرار گرفتن در معرض گرما یا رطوبت خیلی زیاد و بالاخره ابتلا به بعضی بیماری‌ها.

مراقبت از پوست چرب

دکتر طباطبایی می‌گوید: شست‌وشوی دو بار در روز و بعد از هر تعریق شدید صورت و مصرف شوینده‌های ملایم بدون استفاده از لیف و کیسه برای مراقبت از پوست چرب لازم است. علاوه بر این، جوش‌های سرسیاه یا سرسفید را نباید دستکاری کرد، زیرا درمان آنها را به تاخیر می‌‌اندازد. استفاده از محصولات ضد ایجاد جوش سرسیاه هم مفید است.

پوست مخلوط و چند ویژگی

به گفته این استاد دانشگاه، پوست مخلوط در بعضی نواحی طبیعی یا خشک است و در بعضی نواحی چرب؛ مثلا ممکن است در صورت منطقهT (پیشانی و بینی و چانه شبیه T انگلیسی است) چرب و بقیه صورت خشک یا معمولی باشد. در این صورت باید مناطق چرب را مانند پوست چرب و مناطق خشک را مانند پوست خشک مراقبت کرد. دکتر طباطبایی درباره خصوصیات پوست مخلوط می‌گوید: این پوست دارای منافذ گشاد در مناطق چرب و جوش‌‌های سرسیاه است و معمولا براق به نظر می‌رسد.

اگر پوستتان حساس است، بیشتر مراقب باشید

پوست حساس نسبت به اغلب شوینده‌ها، فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی حساسیت نشان می‌دهد.

دکتر طباطبایی تاکید می‌کند: افرادی که دارای پوست حساس هستند باید بررسی کنند که چه عواملی پوست آنها را تحریک می‌کند و باید از تماس با آنها اجتناب کنند. این‌گونه پوست‌ها بسیاری از مواد آرایشی، بهداشتی را تحمل نمی‌کنند.

او می‌افزاید: پوست حساس معمولا خفیف تا شدید قرمز است و فرد مدام احساس خارش، سوزش و خشکی دارد.

این متخصص پوست معتقد است مراقبت از پوست حساس یعنی با مراقبت، پوست را در حالت طبیعی نگه‌داریم. این مراقبت‌ها شامل استفاده از محصولات ضدآفتاب با طیف وسیع است که بتواند اشعه ماورای بنفش A و B را مهار کند؛ همچنین استفاده از پوشش مناسب برای حفظ پوست از نور خورشید مانند استفاده از کلاه لبه‌دار و عینک ضدآفتاب، عدم استعمال دخانیات، مرطوب نگه‌داشتن مداوم پوست، شست‌وشوی روزانه پوست و استفاده نکردن از کرم‌های آرایشی ـ بهداشتی در مواقع خواب و مرطوب نگه‌داشتن مداوم پوست با محصولات مرطوب‌کننده استاندارد برای دارندگان پوست حساس ضروری است.

شاخه های متفاوت جراحی پلاستیک

شاخه های متفاوت جراحی پلاستیک

–       اعمال جراحی پلاستیک صورت:

  • رینوپلاستی
  • لیفتینگ گردن، صورت، چشم، ابرو و پیشانی
  • جراحی گوش / جراحی پلک
  • افزایش اندازه لب، گونه، چانه
  • استفاده از بوتاکس و فیلر

–       اعمال جراحی پلاستیک بدن :

  • لیفتینگ بازو، پستان، داخل ران
  • کوچک کردن یا بزرگ کردن پستان
  • کوچک کردن شکم
  • لیپوساکشن-      در رینوپلاستی اندازه، قوز بینی، پره بینی، زاویه بین لب بالایی و بینی و نوک بینی اصلاح می شود.

    –         در لیفتینگ صورت شلی، افتادگی، چروک های پوست صورت و گردن اصلاح می شود.

    –         در لیفت ابرو و پیشانی افتادگی ابرو، پلک بالا و نیز خط های عمیق پیشانی اصلاح می شود.

    –         در جراحی گوش اندازه ی فرم گوش اصلاح می­شود، شایع ترین حالت گوش های برجسته هستند که باید با اصلاح فرم غضروف به حالت طبیعی برگردند.

    –         درجراحی پلک ( بلفاروپلاستی) افتادگی، پف و چروک های پلک اصلاح می شود.

    –         کاشت گونه ( پروتز گونه): به منظور متوازن کردن میزان برجستگی گونه انجام می شود.

    –         پروتز چانه ( منتو پلاستی) : این عمل به دو شکل انجام می شود:

    1-      استفاده از پروتز یا چربی

    2-       بریدن استخوان چانه و تغییر محل آن

    –         بوتاکس: سم باکتری بوتولونیوم با جلوگیری از انقباض عضلات باعث برطرف کردن و یا بهبود چین و چروک­های صورت می شود، معمولاً تزریق بوتاکس جهت اصلاح خطوط اخم، پیشانی و دورچشم به کار می­رود.

    –         پروتز سینه : جهت سفت و بزرگ کردن سینه انجام و می­تواند افتادگی و کاهش حجم سینه را بعد از حاملگی و شیر دادن تا حدی اصلاح کند.

    –         کوچک کردن سینه ( ماموپلاستی) : هدف این روش متناسب کردن سینه ها با سایر قسمت های بدن می­ باشد، بدین منظور با خارج کردن چربی – بافت غده ای و پوست اضافه – فرم و اندازه پستان به حد طبیعی می رسد.

    –         لیفت سینه ( ماستوپکسی) : در این روش با برداشتن پوست اضافی، بالا کشیدن، فرم دادن و تغییر موقعیت بافت ها و نوک، شکل سینه اصلاح می شود که گاهی اوقات برای اصلاح اندازه و استحکام سینه پروتز نیز مورد استفاده قرار می­گیرد.

    –         جراحی شکم ( آبدومینوپلاستی) : روشی است برای صاف کردن شکم با برداشتن پوست و چربی اضافی و سفت کردن عضلات دیواره­ی شکم

    –         لیپوساکشن : عبارت است از برداشتن چربی های مقاوم به رژیم و ورزش در بدن با استفاده از ساکشن

    –         جراحی ترمیمی : عبارت است از جراحی هایی که با هدف اصلاح ساختمان های غیر طبیعی بدن که به علت ضایعات مادرزادی یا تکاملی  مثل: حوادث تروماتیک یا سوختگی، عفونت ها یا تومور ها ایجاد شده­اند، انجام می شود. این اعمال با هدف بهبود عملکرد و شکل ظاهری صورت می­گیرند. در این زمینه به جز جراحان پلاستیک، متخصصین دیگر رشته های پزشکی از جمله جراحان گوش و حلق و بینی، جراحان فک و صورت، ارتوپدی، زنان و اطفال و نیز جراحان عمومی همکاری می کنند.

    محدوده­ی این اعمال از تکنیک های ساده مانند دبریدمان و بستن زخم تا گرافتهای پوستی، فلپ ­های پوستی و پوستی عضلانی، استفاده از تیشو اکسپندر،  فلپ­های آزاد پیوند عروق و اعصاب می باشد.

    موارد شایع جراحی ترمیمی ذکر می شود:

    • سوختگی : عبارت است از آسیب پوست به علت 1- گرما 2- الکتریسیته 3- مولد شیمیایی 4- نور 5- سایش

    به طور نادر  نسوج عمیق ترمانند عضلات، عروق و استخوان نیز درجریان سوختگی دچار آسیب می شوند. در سوختگی های کوچک مراقبت از زخم و استفاده از گرافت پوست جهت درمان کافی است ولی در سوختگی های بزرگ و یا وجود ضایعات همراه، بستری کردن بیمار دربیمارستان و همکاری تیم کامل درمان سوختگی لازم است و معمولاً بعد از بهبود زخم های سوختگی، درمان طولانی مدت توسط فیزیوتراپ و جراحی ترمیمی جهت اصلاح عوارض لازم می شود.

    • زخم بستر: در بیمارانی که به مدت طولانی بی حرکت می­باشند ایجاد می شود. علت آن اختلال جریان خونی پوست و عضلات به علت فشار بین برجستگی های استخوانی بدن و بستر بیمار است. با پیشرفت زخم بستر، تاندون ها و استخوان ها نیز ممکن است مبتلا شوند. عدم درمان ممکن است منجر به عوارض خطرناک مانند عفونت مفصل و عفونت خونی شود. درمان معمولاً با مراقبت از زخم و پانسمان و درصورت امکان جراحی و استفاده از فلپ­های پوستی و پوستی عضلانی مناسب می باشد
    • اسکار: عارضه غیرقابل جلوگیری جراحی و یا صدمات پوستی مانند سوختگی است، اسکار ممکن است به مرور زمان بهبود یابد و یا شدید تر شود. درمان اسکار شامل:

    –          استفاده از درمان های موضعی مانند پماد ها و یا صفحه های سیلیکون یا بانداژ فشاری

    –         تزریق کورتیکواستروئید­ها داخل اسکار

    –         درمان های سطحی مانند پیلینگ شیمیایی، درم ابرژن یا لیزر

    –         اعمال جراحی از برداشتن و ترمیم ساده تا استفاده از تیشواکسپندر

    گرچه این درمان ها بهبودی قابل ملاحظه ای ایجاد می کنند اما اسکار هیچگاه به طور کامل حذف نمی شود.

    • شکاف لب و کام : به علت تکامل ناقص لب فوقانی و سقف کام در دوران جنینی ایجاد می شوند که هر کدام ممکن است به تنهایی یا همراه باهم دیده شوند. شدت این ضایعات متفاوت است و ممکن است یک یا دوطرف صورت را شامل شود. اصلاح جراحی ضایعه فوق توانایی خوردن، صحبت کردن و تنفس کودک را به دنبال خواهد داشت.
    • بازسازی پستان: عبارت است از حفظ فرم و اندازه پستان بعد از عمل جراحی سرطان جهت ایجاد تقارن بین دو پستان، ممکن است استفاده از عمل جراحی در طرف مقابل نیز لازم شود
لیفت صورت و گردن

لیفت صورت و گردن

اگر علائم پیری صورت شما را آزار می دهد ، عمل لیفت صورت ممکن است برای شما مناسب باشد این عمل که ریتیدکتومی نیز نامیده می شود برای بهبود علائم قابل رویت پیری در صورت و گردن ، مانند موارد زیر انجام می شود :

·  آویزان شدن پوست در قسمت میانی صورت

·  شیارهای عمیق زیر پلک تحتانی

·  شیارهای عمیق در امتداد بینی که تا گوشه ی دهان کشیده می شود .

·  چربی که افتاده یا جابجا شده است

·  از بین رفتن قوام عضلات در قسمت تحتانی صورت ممکن است سبب آویزان شدن نسج نرم ناحیه فک تحتانی ( Jowl ) شود .

·  پوست شل و تجمع زیاد چربی در زیر چانه و فک ممکن است سبب شود که حتی فرد با وزن طبیعی ، غبغب داشته باشد .

اعمال جوانسازی که بطور معمول همراه با لیفت صورت انجام می شوند شامل لیفت ابرو ( برای تصحیح ابروی آویزان یا با شیار عمیق ) و جراحی پلک ( جهت جوان سازی پیری چشم ها ) می باشند .

آنچه لیفت صورت انجام نمی دهد : 
لیفت صورت یک عمل بازگرداننده ی شادابی است و تغییری در شکل پایه ی صورت ایجاد نکرده ، همچننین فرآیند پیری را متوقف نمی سازد . 
لیفت صورت را تنها با جراحی می توان انجام داد . درمان های جوان سازی غیرجراحی نمی توانند نتایج مشابهی ایجاد نمایند ، ولی می توانند زمان مناسب برای انجام لیفت صورت را به تعویق انداخته ، یا نتایج جراحی را تکمیل نمایند .

آماده شدن برای جراحی 
پیش از عمل جراحی ، ممکن است از شما خواسته شود

·  آزمایشات یا ارزیابی های پزشکی انجام دهید

·  داروهای خاصی را مصرف نموده و یا نحوه ی مصرف داروهای فعلی خود را تغییر دهید

·  سیگار کشیدن را در فاصله ی زیادی از جراحی ترک نمائید . ( دو هفته )

·  از مصرف آسپرین و بعضی از داروهای ضدالتهابی که خطر افزایش خونریزی را به همراه دارند ، اجتناب نمائید .

 

انحراف شدید بینی و تاثیر آن روی فشار شریان ریه و قلب

انحراف شدید بینی و تاثیر آن روی فشار شریان ریه و قلب

 

اصلی ترین علامت انحراف ، انسداد تنفسی است . با توجه به نقش فیزیولوژیک بینی معلوم میشود که وقتی انحراف تیغه بینی منجر به انسداد بینی شود ، بیمار با مشکلات دیگری نیز روبرو خواهد شد . تنفس دهانی منجر به خشکی گلو به هنگام خواب خواهد شد . این امر به نوبۀ خود باعث میشود که فرد مبتلا به انحراف تیغۀ بینی خواب شبانۀ خوبی نداشته باشد و چون بدن وی شب هنگام استراحت مناسبی نداشته است طبیعتا روز بعد نیز سرحال نخواهد بود . ضمنا خشکی گلو باعث تحریک مزمن گلو و احساس ناخوشایندی در این ناحیه خواهد شد .

افتادن ناگهانی پلک ها

افتادن ناگهانی پلک ها

اگر یکدفعه متوجه شدید که یکی از پلک های شما دچار افتادگی شده است، آگاه باشید که این وضعیت می تواند نشان دهنده آنوریسم مغزی باشد، یعنی بزرگ شدن بیش از حد یکی از سرخرگ ها به دلیل ضعف دیواره عروق مغزی.

این وضعیت معمولا در شرایطی ایجاد می شود که مردمک های چشم های فرد از لحاظ اندازه متفاوت باشند. در حقیقت آنوریسم، با فشار به اعصاب کنترل کننده چشم ها باعث تغییر وضعیت پلک ها و اندازه مردمک چشم ها می شود. در این وضعیت معمولا فرد احساس دوبینی را هم تجربه می کند.

آنوریسم همیشه هم خطرناک نیست. اما در مواردی که باعث پارگی عروق مغزی می شود، احتمال آسیب مغزی و مرگ وجود خواهد داشت.

علت: بیشتر آنوریسم های مغزی به دلیل ضعیف شدن دیواره یک شریان ایجاد می شوند. در برخی موارد نیز دلیل آنوریسم ضربه به سر و تروما خواهد بود.

چه اقدامی لازم است؟ در این شرایط مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود.

افتادگی مزمن پلک ها در هر دو چشم

افتادگی مزمن چشم ها گاهی اوقات با تاری دید و دوبینی، خستگی فک یا ضعف عمومی همراه است که با گذشت زمان بدتر و بدتر می شود. این ها در حقیقت علامت های بیماری میاستنی گراویس هستند. بیماری گسترده ای که از اختلال عملکرد اعصاب و عدم توانایی آنها در کنترل ماهیچه ها ناشی می شود.

مواردی که هیچ ضربه و جراحتی در کار نباشد، درد چشم ها می تواند ناشی از گلوکوم یا همان آب سیاه باشد

علت:

میاستنی گراویس یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بر علیه خود آنتی بادی هایی را تولید می کند که به گیرنده های سلولی استیل کولین حمله کرده و آنها را تخریب می کند. بنابراین ارتباط بین اعصاب و عملکرد عضلات دچار اختلال خواهد شد.

با این حال علت واقعی و شروع کننده این بیماری مشخص نیست. به نظر می رسد که یک ارتباط بین این بیماری و اختلالات غده تیموس وجود داشته باشد.

چه اقدامی لازم است؟

در صورت مواجهه با این علامت حداکثر تا یک هفته به پزشک مراجعه کنید. اگر این علائم در شما با مشکلات ریوی همراه است، مراجعه سریع تر به پزشک ضروری خواهد بود.

نیدل RF (آر اف سوزنی)

نیدل RF (آر اف سوزنی)

یکی از روش های جوانسازی که احتمالا زیاد درباره اش شنیده اید، آر.اف فرکشنال ( نوع پیشرفته رادیوفرکوئنسی ) است… با گذشت عمر، پیر شدن اندام ها، بافت ها و سلول ها هم به سرعت انجام می شود، اما از آنجا که پوست انسان آشکارترین بافت بدن است، آثار پیری در این بافت، واضح تر است و می توان هر روزه آن را نظاره گر بود. به علاوه، پوست اولین سد دفاعی خارجی بدن محسوب می شود و به همین دلیل هر روز در معرض انواع صدمه های فیزیکی و شیمیایی محیطی خارجی و داخلی است پس بیشتر دچار تغییرات ظاهری مانند چین و چروک، لک، خشکی و… می شود.

داربست پوست که باعث استحکام و انعطاف پذیری پوست می شود، از رشته هایی به نام کلاژن و الاستین تشکیل شده است. این رشته ها طی روند پیری و آسیب های محیطی ساختار خود را از دست می دهند و طول آنها افزایش می یابد و باعث شلی و چین و چروک در پوست میشود . برای نوسازی کلاژن، باید کلاژن های قدیمی تخریب و کلاژن های جدید ساخته شود. کلاژن ها انواع متفاوتی دارند که هر نوع در درجه حرارت خاصی شکسته می شود، پس برای نوسازی آن باید انرژی گرمایی را به صورت هدف مند به عمقی از پوست برسانیم که کلاژن در آن قرار دارد تا کمترین آسیب به بافت های اطراف برسد. برای این کار، دستگاه های RF (مخفف رادیوفرکوئنسی) به کار می روند. این دستگاه ها با ایجاد گرما در عمق پوست عمل می کنند.

نیدل آراف، نسل جدیدی از تکنولوژی رادیوفرکوئنسی است که جهت جوانسازی پوست بکار می رود.در این روش با استفاده از هندپیس دستگاه ،سوزنهای کوچکی به پوست وارد می شود که امواج حرارتی را به عمق درم می رساند. حرارت وارد شده به سلولهای پوستی باعث تحریک آنها به ساخت کلاژن و در نتیجه افزایش قوام پوست می شود. اولین تغییرات از حدود سه هفته بعد از درمان شروع می شود که به علت کشیدگی رشته های کلاژن موجود است.ولی حداکثر اثرات درمانی حدودا سه ماه بعد به چشم می آید که ناشی از ساخت رشته های کلاژنی جدید می باشد.

در مواردی که این روش برای درمان جای جوش استفاده می شود نیز مکانیزم درمان ، همان تحریک کلاژن سازی است ، چون علت فرورفتگی های به جامانده از جوش ، از بین رفتن رشته های کلاژن می باشد.با توجه به اینکه در این روش ، امواج حرارتی به عمق درم ، یعنی جایی پایین تر از محل قرار گیری سلولهای حاوی رنگدانه تابانده می شود عوارضی مثل تیرگی پوست که گاهی بعد از لیزر فرکشنال در افراد با پوست تیره دیده می شود ، بسیار کمتر است. همچنین به دلیل سالم ماندن نسبی لایه سطحی پوست در این روش ، زمان بهبودی اندکی کمتر از لیزر فرکشنال است .این روش هم همانند لیزر فرکشنال با استفاده از کرم بی حسی انجام می شود.مراقبتهای بعد از نیدل آراف شامل مصرف ضدآفتاب وپرهیز از آفتاب است.این روش معمولاسه جلسه بافاصله ماهیانه یکبار انجام می شود.

از کاربردهای نیدل آراف می توان به موارد زیر اشاره کرد :
بهبود شلی و افتادگی پوست صورت وگردن ، سفت کردن غبغب و ناحیه فک ، رفع چروک های ریز و سطحی صورت ، بهبود چروک های اطراف چشم و اطراف دهان ، بهبود فرورفتگی های به جا مانده از جوش ، بهبود منافذ باز پوست ، بهبود ترک های پوستی (استریا). یکی دیگر از کاربردهای نیدل آراف ، درمان تعریق بیش از حد زیر بغل است که دو جلسه به فاصله ماهیانه انجام می شود و معمولا کاهش تعریق تا یک سال ماندگاری دارد.

مراقبت های لازم پس از جراحی فک

مراقبت های لازم پس از جراحی فک

1- گاز استریل موجود روی ناحیه جراحی شده رابه مدت نیم ساعت نگهداریدوازتعویض گاز استریل روی ناحیه با فواصل کوتاهتر از30دقیقه خودذاری نماید
2-خونریزی ونشت خون بعداز جراحی دهان به مدت چندین ساعت طبیعی است بعلاوه صورتی رنگ شدن آب دهان وکشیدن سیگار درروزهای اول پس ازجراحی خودداری نمایید،چون باعث ایجادو افزایش خونریزی می شود.

3-در صورت بروز خونریزی به نحوی که دردهان لخته ایجاد شود، یک گاز استریل برروی ناحیه جراحی شده قراردهید که ناحیه کاملا با گاز پوشیده شود وسپس با قرار دادن دندان یا فک روی آن حداقل به مدت نیم ساعت فشار آورید. در صورت ادامه خونریزی این عمل را تکرار نمایید. ضمناً استفاده از کمپرس سرد روی صورت و ناحیه جراحی می تواند در کاهش خونریزی موثر باشد.

4- تورم و درد از عوارض قابل انتظار بعد از عمل جراحی می باشد که برای تسکین درد باید از مسکن تجویز شده استفاده نمایند.
5- استفاده از کیسه یخ روز صورت در ناحیه جراحی شده به مدت 6-5 ساعت بعد از جراحی در کاهش درد و تورم موثر خواهد بود. (متناوباً حدود 20 دقیقه کیسه را گذاشته 5 و10 دقیقه بردارید).

6- از رژیم غذایی نرم و مایعات سرد یا هر غذای مقوی که قادر به خوردن آن باشید استفاده نمایید. (صرف مایعات بعد از جراحی ضروری است).

7- از شستشوی دهان در روز جراحی خود داری نمایید.
8- از فردای جراحی پس از صرف غذا دهان را با آن نمک قرقره نمایید. (یک قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب جوشیده ولرم.

9- مسواک زدن از فردای جراحی بلامانع است. فقط دقت نمایید روی ناحیه جراحی مسواک زده نشود.
10- بعد از جراحی دهان قشر خاکستری رنگی روی زخم را می پوشاند و دهان بد بود میشود که این علائم نشانه های عفونت نیستند.

جراحی فک و نحوه انجام آن

جراحی فک و نحوه انجام آن

جراحی فک چیست؟

کسانی که عمل جراحی فک و صورت برای آن ها سودمند است افرادی هستند که وضعیت گاز گرفتن آنها به خاطر قرارگیری نادرست دندان ها و یا فک ها بر روی یکدیگر دچار مشکل است. توسعه ساختار فک و صورت در انسان یک فرآیند آهسته و تدریجی است. در طول این فرآیند طولانی، ممکن است میزان رشد فک بالا و پایین با یکدیگر متفاوت باشد و به این ترتیب باعث ایجاد مشکلات فراوان برای فرد و نیاز به جراحی فک و صورت باشد . عدم قرارگیری مناسب فک ها می تواند بیمار را از جویدن صحیح غذا، صحبت کردن صحیح و تنفس مناسب محروم نماید. تقارن در فک ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و عدم تقارن فک می تواند مشکلات روانی و احساسی نیز در فرد بیمار به همراه داشته باشد. مشکلات موجود در حوزه های زیر می تواند نشان دهنده وجود نیاز به انجام عمل جراحی فک پایین و یا بالا باشد:

  • مشکلات مربوط به جویدن، گاز گرفتن، یا بلعیدن غذاها
  • ظاهر نامتقارن صورت
  • عقب رفتگی چانه که نیاز به جرتحی فک و چانه دارد
  • جلو بودن فک
  • نمایش بخش زیادی از لثه ها در زمان لبخند زدن (لبخند لثه ای)
  • عدم توانایی قرارگیری لب ها بر روی یکدیگر بدون وارد کردن فشار
  • عدم تماس دندان های جلوی بالا و پایین فک در حالت عادی
  • قطع تنفس در خواب یا وجود سایر مشکلات تنفسی در زمان خواب

علت

از مهمترین علت جراحی فک و دهان قرارگیری نا مناسب دندان ها در کنار یکدیگر می تواند نیروی زیاد و مخربی را در بین پنج عضله قوی کنترل کننده باز و بسته کردن فک ایجاد کند. این عضلات می توانند نیروی زیادی را در زمان دندان قروچه، ساییدن دندان ها به هم یا جویدن غذا در دهان ایجاد نمایند. عدم قرارگیری مناسب دندان ها در کنار یکدیگر در صورت درمان نشدن می تواند بطور جدی به عملکرد و زیبایی ظاهری دندان ها به روش های مختلف آسیب وارد کند و برای مثال می توان موارد زیر را نام برد:

  • فرسایش دندان: در صورتی که دندان ها دچار مشکل پیش دندانی باشند، فشار و فرسایش در بین دندان ها به نحو مناسب پخش نمی شود. این موضوع می تواند باعث ایجاد مشکل برای مفصل فک پایین، ابتلا به سر درد های میگرنی، و در نهایت از بین رفتن دندان شود.
  • درد مزمن فک، عضلات و سر درد: عدم قرارگیری مناسب دندان ها در دهان می تواند عملکرد عضلات صورت را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی موارد، غضروف هلالی که به عنوان یک میانجی بین استخوان های فک عمل می کند، می تواند باعث ایجاد درد هنگام حرکت این استخوان ها شود.
  • لق شدن دندان: هنگامی که فشار غیر متوازن بطور مداوم به خاطر وجود پیش دندانی به دندان ها یا بافت نرم اطراف آنها وارد شود، ممکن است دندان های مجاور لق شده و از حفره خود خارج شوند. این مشکل می تواند باعث ایجاد درد و کاهش سطح عملکرد مناسب دندان ها در دهان شود، البته این مشکل با اقدامات دندانپزشکی و جراحی فک و صورت قابل ترمیم می باشد.
  • حساسیت دندان: با آسیب دیدن دندان ها با گذشت زمان، مینای دندان نازک تر می شود و به این ترتیب اعصاب دندان سطح حفاظت کمتری خواهند داشت. این فقدان حفاظت می تواند باعث ایجاد درد شدید در زمان خوردن غذاهای گرم یا سرد شود.
  • مشکل در بلع، جویدن یا گاز گرفتن غذا: هر کدام از این مشکلات می تواند با درد در عضلات و یا عدم قرار گیری مناسب استخوان فک بالا و پایین همراه باشد.

نحوه انجام

آماده سازی فرد بری عمل جراحی فک تقریباً همواره شامل یک دوره مقدماتی بین نه تا چهارده ماه برای انجام درمان های ارتودنسی و استفاده از براکت ها است و لازم است تاکید شود که این درمان های ارتودنسی یک جزء اصلی در موفقیت روش درمان جراحی فک و صورت می باشد. ابزارهای ارتودنسی قبل از عمل جراحی از دهان خارج نمی شوند و در حقیقت می توانند به عنوان ابزارهای جانبی به جراح دندانپزشک در زمان عمل جراحی کمک نمایند. علاوه بر این، در این رابطه معمولاً یک دوره ارتودنسی پس از عمل جراحی وجود دارد که این دوره با توجه به شرایط خاص هر بیمار متفاوت است. امروزه، عمل جراحی فک یک روش جراحی رایج است که بر روی افراد مختلف انجام می شود. برای انجام این عمل جراحی بیمار اغلب در روز عمل توسط دکتر خود پذیرش می شود و نتایج حاصل از آن در اکثر موارد موفقیت آمیز می باشد. با استفاده از معجزه ارائه شده به واسطه تکنولوژی مدرن، این روش جراحی فک امروزه بیشتر از هر زمان دیگر انجام شده و در طول یک ماه کامل می شود. قبلاً رایج بود که پس از این عمل جراحی دندان ها برای مدت نزدیک به هفت هفته با سیم بسته شوند. اگر شما با بیمارانی که تجربه استفاده از سیم کشی دندان را پس از این عمل داشته اند صحبت کنید متوجه می شوید که این موضوع بزرگترین ناراحتی و مشکل آنها پس از انجام عمل جراحی بوده است. امروزه، سیم کشی دندان ها به ندرت برای بیماران انجام می شود و بیمار اغلب می تواند پس از عمل جراحی فک و دهان تقریباً بلافاصله حرکت های عادی فک همچون صحبت کردن، خمیازه کشیدن، و سرفه کردن را داشته باشد. تنها محدودیت های مربوط به عملکرد فک که هنوز نگرانی اکثر بیماران است مربوط به لزوم استفاده از رژیم غذایی نرم برای یک دوره طولانی پس از عمل جراحی است. دلیل استفاده از این نوع غذا وارد نشدن فشار به فک در طول این دوره برای بهبود و ترمیم استخوان است (در این حالت معمولاً برای چهار تا شش هفته از پوره سیب زمینی یا املت تخم مرغ باید بطور دائم در رژیم غذایی استفاده شود).

در مورد اینکه جراحی فک چگونه انجام می شود، اغلب بیماران بیان می کنند که قرار است «استخوان فک آنها شکسته شود». دکترها اغلب دوست ندارند از واژه «شکستگی فک» برای این عمل جراحی استفاده شود، زیرا می تواند یک ایده نادرست را در ذهن بیمار درباره سخت بودن و شدید بودن این عمل جراحی ایجاد کند. در این حالت امکان ایجاد درک مناسب نسبت به این عمل جراحی فک برای بیماران دشوار است. به همین خاطر بهتر است برای تشریح این عمل جراحی از عبارت «تنظیم مجدد فک بیمار» استفاده شود. با توجه به این عبارت بهتر می توان ماهیت روش درمانی مورد استفاده در این عمل جراحی فک را توضیح داد. برای انجام این عمل جراحی همه جراحان بطور دقیق از تحلیل های اسکلت بدن، رسم نقشه آن، جراحی های ساختگی روی مدل های پلاستیکی و حتی نرم افزارهای شبیه سازی کامپیوتری استفاده می کنند. با انجام این فعالیت ها قبل از عمل جراحی فک، دکتر جراح می تواند الگوی دقیق از آنچه در طول عمل جراحی روی وضعیت فک ها انجام می شود را در اختیار داشته باشد. به این ترتیب هنگامی که شما به اطاق عمل منتقل می شوید، عمل جراحی زیبایی فک مورد نیاز برای شما بطور دقیق مشخص و از قبل برنامه ریزی شده است و برای انجام آن فقط نیاز به وجود تجربه معمول در ارتباط با عمل جراحی می باشد.

با استفاده از ابزارهای دارای تکنولوژی بالا به همراه تکنیک های جراحی فک مناسب محل قرارگیری استخوان فک بطور دقیق تنظیم شده و با استفاده از پیچ های بسیار ریز، سینی ها و یا سیم ها در محل محکم می شود. این پیچ ها و سینی های مخصوص فقط بطور موقت برای قرارگیری و تثبیت موقعیت استخوان های فک در محل جدید مورد استفاده قرار می گیرد. به خاطر سابقه طولانی این عمل و انطباق پذیری آن با بافت بدن، به ندرت نیاز به برداشتن ابزارهای استفاده شده در این عمل جراحی فک و صورت در آینده وجود خواهد داشت.

بازسازی استخوان فک جهت درمان ایمپلنت

بازسازی استخوان فک جهت درمان ایمپلنت

بازسازی استخوان (Bone augmentation) اصطلاحی است که به انواع عملهایی اشاره دارد که برای ساخت و تقویت استخوان استفاده میشوند تا ایمپلنت دندانی را بتوان جایگذاری کرد. در صورتی که استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخامت نداشته باشد یا بیش از حد نرم باشد، ممکن است پیش از جراحی جایگذاری ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد. علت این است که عملکرد قدرتمند جویدن در دهان، نیروی زیادی بر استخوانها وارد میکند و در صورتی که استخوان فک به اندازه کافی از ایمپلنت پشتیبانی نکند، درمان ایمپلنت به شکست می انجامد. پیوند استخوان قاعده محکمتر و بیشتری برای ایمپلنت ایجاد میکند.

این عملها معمولا شامل پیوند استخوان یا مواد شبه استخوان به فک می باشد. پیوند میتواند از استخوان خود شما باشد و یا استخوان فراوری شده و آماده یا به دست آمده از شخص دیگر (بانک استخوان). مواد پیوندی آماده یا باعث میشوند استخوان پیرامون به سمت بخش پیوندی رشد کند یا باعث میشوند سلولهای اطراف پیوند به استخوان تغییر یابند.بهترین گزینه برای پیوند استخوان، استفاده از استخوان خود بیمار است. در پیوند استخوان از خود بیمار، احتمالا یک قطعه استخوان از بخش دیگری از فک (چانه یا بخش عقب فک پایین استفاده میشود. در صورتی که جراح فک و صورت نتواند استخوان کافی از این نواحی بردارد، ممکن است لازم باشد از نواحی دیگر بدن مثل ران یا ساق (تیبیا) به جای آن استفاده کند و به استخوان فک پیوند دهد. مغز استخوان ران یا تیبیا حاوی سلولهای استخوان ساز می باشد. استفاده از استخوان ران نیاز به بستری شدن و بی هوشی عمومی دارد. ممکن است نه ماه طول بکشد تا پیوند استخوان به اندازه کافی رشد کند که بتواند ایمپلنت را به خوبی پشتیبانی نماید.

چندین عمل برای بازسازی استخوان وجود دارد که جراح فک و صورت بسته به نوع، موقعیت و تعداد ایمپلنتهایی که قرار است استفاده شوند، یکی را انتخاب میکند. در برخی موارد ممکن است تنها نیاز به پیوند جزئی استخوان وجود داشته باشد که این کار را میتوان همزمان با جراحی ایمپلنت، انجام داد. وضعیت استخوان فک بیمار تعیین کننده فرایند درمانی است.اگر دوست ندارید از استخوان بدنتان به استخوان فک پیوند شود، گزینه های خوب دیگری نیز در دسترس هستند. دندانپزشک میتواند از مواد به دست آمده از استخوان انسان یا گاو استفاوده کند. از مواد سنتزی نیز میتوان برای پیوند استخوان استفاده کرد. محصولات جدیدی مانند پروتئین 2 مورفوژنتیک استخوان نیز قابل استفاده هستند. این مواد برخی سلولهای بدن را به تبدیل شدن به استخوان ترغیب میکنند در نتیجه دیگر نیازی به پیوند استخوان وجود ندارد. این پروتئین به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. این مواد دندانی با استفاده از فناوری DNA ساخته میشوند. باید در مورد گزینه های موجود و خطرات و فواید آنها با پزشک مشورت کنید و بعددرباره آن تصمیم بگیرید.

عمل معمول بازسازی استخوان
در شرایط معمول، بیمار یک دندان را از دست داده است و میخواهد آن را با ایمپلنت و تاج مصنوعی جایگزین کند. اگر چه دندان ممکن است سالها قبل افتاده باشد و استخوان در این مدت تحلیل رفته و استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود نداشته باشد. در این موارد از چانه بیمار یا فرد دیگری استخوان برداشته میشود و برای بازسازی استخوان از دست رفته استفاده میگردد تا بتوان بعدا ایمپلنت جایگذاری کرد. این نوع عمل در مطب جراح فک و صورت تحت آرام بخش درون رگی قابل انجام است. پیش از عمل باید سی تی اسکن انجام دهید تا تصویر سه بعدی از استخوانتان در اختیار جراح فک و صورت قرار بگیرد.

بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه عمل (در محلی که قرار است بازسازی استخوان صورت بگیرد و پیوند دریافت شود و نیز ناحیه ای که استخوان از آن برداشته میشود) استفاده میشود. برشی در لثه در محلی که در آینده ایمپلنت قرار میگیرد، ایجاد میشود تا مشخص شود چه مقدار و چه نوع استخوانی لازم است. در صورتی که استخوان از چانه برداشته میشود، جراح فک و صورت برشی در لثه زیر دندانهای جلویی فک پایین ایجاد میکند تا به استخوان چانه دسترسی داشته باشد. یک قطعه استخوان از چانه برداشته میشود که حاوی مغز استخوان نیز می باشد. بسیاری از دندانپزشکها این محل را که استخوان از آن برداشته میشود، با نوع دیگری از مواد پیوندی استخوان پر میکنند. ممکن است این ناحیه با لایه نازکی از بافت پوشانده شود تا بافت لثه نتواند این فضا را پر کند. سپس برش ناحیه عمل با بخیه بسته میشود.