مراقبتهای بعد از جراحی ایمپلنت دندان

نکاتی مفید برای بالا بردن میزان موفقیت درمان

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاکت های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد. 
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

نحوه کاشت دندان ( ایمپلنت و درمان )

مراحل ایمپلنت دندان مانند هر درمان جراحی دیگر با ایجاد بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر آغاز شده در نتیجه بیمار در حین جراحی هیچگونه درد ایمپلنت دندان را حس نخواهد کرد. سپس با توجه به طرح درمان انتخابی و ضمانت استخوان، ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و برای اینکه ایمپلنت با استخوان پیوند خوبی برقرار کند به مدت 12 تا 24 هفته زمان لازم دارد.مراحل کاشت ایمپلنت دندان
پس از طی دوره پیوند استخوان (اسئواینتگریشن) ایمپلنت های پایه و بستری مقاوم را برای طرح درمان انتخابی فراهم می آورند. برای راحتی بیمار تا ساخته شدن پروتز اصلی، بر روی ایمپلنت پروتز موقت طراحی می شود تا عمل تکلم و جویدن به طور موقت انجام گردد.
قالبگیری از ایمپلنت جزء موارد حساس و دقیق در ساخت پروتز ایمپلنت می باشد و بیمار می بایست کلیه دستورات دندانپزشک معالج را با دقت اجرا نماید.

مزایا ومعایب ایمپلنت دندان

مزایا ومعایب ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت دندانی

  • در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
  • با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.
  • پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.
  • به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

مضرات ، معایب ، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

  • از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان حدود دو تا دو و نیم میلیون تومان است. 
  • علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان ، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )
  • از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.
  • ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است. 
چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است ؟

چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است ؟

علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمانهای سنتی دندانپزشکی ، هزینه فیکسچر ( بخش کاشتنی انواع ايمپلنت دنداني ) و قطعات پروتزی ( اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت ) و… که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه میشود، میباشد.

 ایمپلنت دندان هزینه ای شامل  فیکسچر +  قطعات پروتزی + هزینه ی لابراتوار را دارد. (  قیمت ایمپلنت کامل )

  • چنانچه تنها یک دندان از دست رفته باشد 

    ایمپلنت دندان جلو

    برای پر کردن این فضای بی دندانی، از روشی به نام بریج (پل) استفاده می شود. در این درمان، نیاز به تراش دندان های مجاور ناحیه بی دندانی برای جایگزینی دندان است. نقطه ضعف این درمان، آسیب رسیدن به دو دندان سالم است که منجر به پوسیدگی آنها نیز می شود. علاوه بر آن به دلیل تحریک نشدن استخوان، تحلیل تدریجی استخوان نیز به وجود می آید.

    این در حالی است که ایمپلنت دندان نه تنها به دندان های مجاور آسیب نمی رساند، بلکه کاشت ایمپلنت به دلیل تحریک استخوان ناحیه بی دندانی مانع از تحلیل استخوان می شود. هزینه ایمپلنت دندان جلو معادل قیمت ایمپلنت هر دندان دیگر می باشد و تفاوتی ندارد.

  • چنانچه چند دندان از دست رفته باشد

     برای پر کردن این نوع ناحیه بی دندانی، معمولا از پروتز متحرک استفاده می شود. پروتزهای متحرک با قلاب دور دندان قرار می گیرند. در این درمان با وجود اینکه نیازی به تراش دندان های مجاور نیست، اما سنگینی و فشار پایه ها به دندان های پایه منجر به لق شدن دندان های مجاور و در نتیجه پوسیدگی دندان ها می شود.

    در این مورد نیز می توان با کاشت ایمپلنت، علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، مانع آسیب رسیدن به دندان های سالم و استخوان فک شد. 

    قیمت ایمپلنت دندان

  • چنانچه همه دندان ها از دست رفته باشد 

     ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت

    در این مورد معمولا از پروتزهای کامل متحرک استفاده می شود. پروتزهای کامل متحرک مشکلات بسیاری را برای بیمار از قبیل: لقی پروتز در دهان، سختی تکلم و … ایجاد می کند. حال آنکه با ایمپلنت های دندانی می توان راحتی و زیبایی را بیمار بازگرداند. ( ایمپلنت دندان مصنوعی

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است. از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا 3 تا 4 ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.ایمپلنت دندان چیست

از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت ایمپلنت در خانم ها از سن 15 سالگی و در آقایان از سن 18 سالگی امکان پذیر است.

 

قرار دادن پروتز گونه

قرار دادن پروتز گونه

تعریف: در این عمل قطعات استریل از پیش طراحی شده تحت نام پروتز که عمدتا” از جنس سیلیکون می باشد از راه دهان یا از طروق دیگر روی استخوان گونه قرار داده میشود.

 

مدت زمان عمل جراحی: حدود یکساعت

 

مدت زمان بستری بودن بیمار: بیمار همان روز عمل مرخص می باشد.

 

بیهوشی: این عمل را میتوان تحت بیحسی موضعی توام با تزریق داروهای آرامبخش انجام داد و گاها” تحت بیهوشی عمومی انجام میشود.

 

مدت زمان بهبودی: بیمار 4 روز بعد از عمل تورم زیادی در ناحیه گونه ها خواهد داشت وبعد از آن تورم بسرعت کاهش می یابد. بیمار یک هفته بعد از عمل جراحی می تواند به سرکار خود بازرگردد

انجام فعالیت شدید بدنی از 4 هفته بعد از عمل مجاز می باشد.

 

دفعات عمل: یکبار

 

عوارض احتمالی: تجمع خون ( هماتوم) – تجمع خونابه ( سروما) – اختلال موقتی حسی صورت – اختلال موقتی حرکتی صورت- عدم تقارن- حجم کمتر یا بیشتر از حد انتظار بیمار قرار دادن- عفونت

 

ماندگاری: دائمی

قلوه ای کردن لبها با جراحی

قلوه ای کردن لبها با جراحی

تعریف: در این تکنیک با انجام عمل جراحی بر روی لب فوقانی و لب تحتانی ، لبها برجسته تر شده و با ایجاد شکافی در قسمت میانی لب تحتانی آن را قلوه می کنند.

 

مدت زمان جراحی: حدود 2 ساعت

 

مدت زمان بستری بودن: بیمار همان روز عمل جراحی مرخص می باشد.

 

بیهوشی: این عمل را میتوان تحت تزریق موضعی ماده بیحسی و ماده آرامبخش وریدی انجام داد.

 

مدت زمان بهبودی: بیمار 10-7 روز بعد از عمل می تواند به سرکار خود بازگردد. فعالیت شدید فیزیکی 3 هفته بعد از عمل مجاز می باشد.

 

دفعات عمل: یکبار

 

عوارض احتمالی: بجا ماندن جای برش – عدم تقارن- اختلال موقتی حسی

 

ماندگاری: دائمی

تزریق ژل به لبها

تزریق ژل به لبها

تعریف: در این عمل مواد ژل دائمی یا موقت با سوزن بسیار ظریف زیر مخاط لب تزریق میگردد و بسته به انتخاب بیمار میتوان به لبها شکل و حجم خاص داد.

 

مدت زمان جراحی: حدود 15 دقیقه

 

مدت زمان بستری: این عمل بطور سرپایی انجام میشود

 

بیهوشی: این عمل تحت بیحسی موضعی و احتمالا” توام با تزریق داروهای آرامبخش وریدی انجام میشود.

 

مدت زمان بهبودی: از همان ابتدا لبها شکل گرفته و مختصری تورم ایجاد میشود بیمار روز بعد از تزریق میتواند به سرکار خود بازگردد.

 

دفعات تزریق: بسته به نوع ژل متفاوت است.

 

عوارض احتمالی: عدم تقارن ، کم یا زیاد تزریق کردن ، واکنش حساسیت به برخی از ژلها و ایجاد توده در لب – حرکت و جابجایی ژل ( در موارد ژل دائمی) – زود جذب شدن و ناپدید شدن ژل ناشی از تزریق عمقی ژل

 

ماندگاری: بسته به نوع ژل بین 9 تا 12 ماه متغیر است.

قرار دادن پروتز لب

قرار دادن پروتز لب

 

تعریف: در این عمل جراحی پروتز برای برجسته تر کردن یا بهبودی ظاهر لبها قرار داده میشود.

 

مدت زمان جراحی: حدود یکساعت

 

مدت زمان بستری: این عمل بصورت سرپایی انجام میشود و بیمار بعد از هوشیاری کامل مرخص است

 

بیهوشی: تزریق ماده بیحسی توام با ماده خواب آور وریدی

 

مدت زمان بهبودی: بیمار بعد از یک هفته میتواند به سرکار برود

 

دفعات عمل: یکبار

 

عوارض احتمالی: عفونت (ندرتا”) – بیحسی یا سفتی موقتی لبها

 

ماندگاری: دائمی