مراقبتهای بعد از سوزاندن بینی چگونه است؟
هنگامی که رگ بینی سوزانده میشود و خونریزی آن متوقف میگردد، به درمان خاص دیگری نیاز نیست. اما تا یک هفته بعد از این درمان، بیمار باید خیلی مراقب باشد که آسیبی به بافت سوزانده شده در بینی وارد نشود، وگرنه بینی دوباره خونریزی خواهد کرد. هر ضربهای به بینی یا آسیب به آن در طی ۷ تا۱۰ روز اول بعد از عمل میتواند باعث وقوع مجدد خونریزی از محل سوزانده شده گردد. در صورتی که خونریزی بینی دوباره شروع شود، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
با انجام اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی زیر میتوانید خطر آسیب رسیدن به بافت سوزانده شده بینی را کاهش دهید:
- تا جایی که ممکن است از فین کردن بینی اجتناب کنید.
- هنگام عطسه کردن، دهان خود را باز نگه دارید.
- تا یک هفته بعد از عمل از سیگار کشیدن و مصرف الکل خودداری کنید.
- با استفاده از قطره بینی به طور منظم، داخل بینی را نرم و مرطوب نگه دارید.
- تا یک هفته بعد از درمان از بلند کردن اجسام سنگین، فشار آوردن به خود و انجام ورزشهای قلبی عروقی سنگین خودداری کنید.
بیمارانی که درمان سوزاندن رگ بینی انجام میدهند، معمولاً تا چند روز بعد از درمان یک درد یا سوزش خفیف در بینی خود احساس میکنند. این علائم معمولاً با استفاده از قطره تایلانول طبق دستور پزشک و یا اسپری کردن آب نمک در سوراخ بینی به راحتی برطرف میشود.
در انجام عمل سوزاندن رگ بینی زیادهروی نکنید
نکته بسیار مهمی که باید به خاطر داشته باشید آن است که هرگز نباید در سوزاندن رگهای بینی زیادهروی کنید. انجام این روش به دفعات زیاد میتواند بیش از آنکه مفید باشد، ضررهای جبرانناپذیری را به بینی شما وارد کند. کوتری بینی یا سوزاندن رگ بینی باید با احتیاط و ملاحظه فراوان انجام گیرد و نباید هرگاه که یک خونریزی شدید از بینی اتفاق میافتد بلافاصله اقدام به انجام این عمل نمایید. خونریزی بینی را خیلی راحت میتوانید کنترل کنید. برای این کار یک کمپرس سرد بر روی پل بینی بگذارید. در بسیاری از موارد، نشستن و خم شدن به طرف جلو و یا فشار دادن ملایم روی استخوان وسط بینی به راحتی موجب بند آمدن خونریزی بینی میشود.
متخصصین همواره توصیه میکنند که سوزاندن رگ بینی فقط و فقط یک بار در هر سوراخ بینی و آن هم در زمانهای جداگانه انجام شود. سوزاندن رگ بینی به صورت مکرر و یا سوزاندن رگها در هر دو سوراخ بینی به طور همزمان میتواند باعث ضعیف شدن بینی و تشکیل حفرههایی در داخل بینی میشود. این حفرهها که معمولاً بر روی تیغه میانی بینی به وجود میآیند، بعداً قابل ترمیم نبوده و به حالت دائمی در میآیند. وجود این حفرهها در بینی میتواند منجر به خون دماغ، عفونت سینوسها، کاهش مقاومت بدن به سرماخوردگی و بروز مشکلات تنفسی در بیمار شود.