پروتز لب ، مزایا و معایب

پروتز لب ، مزایا و معایب

جراحی پروتز لب چیست؟

لب متحرک ترین و شکل پذیرترین ساختمان صورت است و از نظر زیبایی مهمترین جزء ثلث تحتانی صورت به حساب می آید. بر اساس روایات، تلاش برای زیباتر کردن لب زمانی از آغاز شد که کلوپاترا لبهای خود را با رنگ قرمز آرایش می نمود. اخیرا، در راستای حجم دادن به لبها کار گذاشتن پروتزها از طریق جراحی و همچنین تزریق مواد پُرکننده (ژل، چربی و غیره) رواج یافته است.
امروزه تکنیکهای جراحی متعددی جهت زیبایی لب وجود دارد که جراح پلاستیک صورت بسته به فرم و شکل لب شما تکنیک مناسب برای شما را انتخاب می نماید. لازم به ذکر است که هرچند پروتز لب شایعترین جراحی زیبایی لب به شمار می آید، ولی محدوده جراحی های زیبایی لب به پروتز محدود نمی شود. برخی بیماران به جای حجم دادن به لب نیاز به کاهش اندازه لبها دارند. برخی برای دستیابی به شکل ایده آل لب نیازمند جراحی بالا کشیدن (لیفت) لب بالا هستند. برخی دیگر از افتادگی گوشه های لب خود (معمولا در اثر افزایش سن) اظهار نارضایتی میکنند. طبیعتا در چنین مواردی نوع عمل جراحی متفاوت است.

مزایای جراحی برجسته سازی لب ها:

مزایایی که تزریق ژل با بزرگ ترکردن لب ها برای بیمار دارد شامل بهبود چهره بیمار و بالا رفتن اعتماد به نفس میباشد. تزریق ژل برای حجیم کردن لب و تزریق چربی و پروتز لب می تواند هنگام بدشکلی لب ها با افزایش سن و نامتعادل بودن لب و باریک بودن آن بایک مراجعه به مطب پزشک انجام شود ولب های بیمار بزرگتر و حجیم تر از قبل شود.
داشتن لب های برجسته به طور غیرارادی می تواند نشانه های جوانی باشد. زمانیکه سن خانمها افزایش میابد استروژن پوست آنها کاهش میابد لب های آنها حجم خود را از دست میدهد و نازکتر ازقبل میشود استفاده از رژلب و برق لب میتواند لب ها را حجیم ترنشان دهد اما به طور موقت میباشد .اما خانم ها با استفاده از تزریق ژل در لب می توانند لبهای خود را حجیم تر کنند و به دوران جوانی خود بازگردند به صورتیکه هرگز مانند قبل نمی باشند.
از سال 2000 بسیاری از مواد و تکنیک ها پیشرفته ترشده اند و انجام این روش ها بیشتر مورد رضایت بیماران میباشد و نتیجه بخش تر از قبل میباشد.میزان تزریقاتی که جراح برای بیمار انجام میدهد استفاده از سوزنی میباشد که به اندازه ضخامت موی انسان میباشد ودرحدود 30تا 31 اندازه آن است ودر لب بیمار تزریق میشود.اگرچه موادبی حسی دراکثرمواقع برای بیماران تزریق میشود. تزریق به منظور بزرگ کردن لب و گونه دوام و ماندگاری همیشگی را ندارد برای این منظور می توان از پروتز لب و گونه استقاده کرد.

عوارض اعمال جراحی برجسته سازی لب ها چیست؟

مطالعات متعددی نشان داده اند که برجسته سازی لب ها با چربی به صورت پیوند چربی یکی از بهترین روش های تقریبا دایمی و مناسب است اما باید از برجسته کردن بیشتر از حد با این روش پرهیز کرد، چرا که نتایج ظاهری بسیار ناخوشایندی را ایجاد می کند. از عوارض تزریق چربی می توان به ایجاد برجستگی های دانه دانه و نیز فرورفتگی ها اشاره کرد. عوارض مهم که گاه ممکن است روی دهند شامل قرمزی، تورم، خارش در محل تزریق و یا خون ریزی، حرکت پروتزها یا خارج شدن پروتزها از قسمتی از لب است.
البته در اکثر موارد تورم و کبودی ها ظرف چند روز تا یک هفته بهبود می یابند. بعضی از بیماران به مصرف بی حس کننده های موضعی نظیر لیدوکایین حساسیت دارند. در موارد بروز حساسیت آلرژیک به قسمت های حساسیتی کلاژن، از تزریق کلاژن باید پرهیز کرد. البته احتمال بروز عوارض ناخواسته دیگری نیز وجود دارد که شامل ایجاد زخم، بروز اختلالات انعقادی خون، عفونت و ایجاد بافت اسکار در لب ها است.
در بیمارانی که دیابت، لوپوس یا بیماری های بافت هم بند دارند یا در بیمارانی که فشارخون شدید و غیر کنترل شده یا عفونت های راجعه تبخال یا تبخال فعال دارند، برجسته سازی لب ها انجام نمی شود. همین طور در افراد سیگاری به دلیل آنکه روند ترمیم زخم کندتری دارند، انتظار بروز عوارض بیشتر است.

مراقبت های بعد از جراحی گوش

مراقبت های بعد از جراحی گوش

مراقبت های بعد از جراحی زیبایی گوش

در جراحی زیبایی گوش نیز مانند بسیاری از عمل های جراحی دیگر مانند جراحی بینی ، برای رسیدن به نتیجه مطلوب از جراحی ، مراقبت های بعد از جراحی زیبایی گوش درست به اندازه خود عمل دارای اهمیت می باشد. عمل جراحی زیبایی گوش یک عمل سرپایی است که بعد از انجام آن بیمار مرخص می شود و درد جزئی ایجاد شده بعد از جراحی توسط مسکن های معمولی قابل کنترل می باشد. معمولا بعد از عمل جراحی تا 55 روز پانسمان روی گوش باقی مانده و بعد از گذشت این مدت برداشته می شود.

پانسمان جراحی زیبایی گوش

پانسمان جراحی گوش به این صورت است که یک گاز استریل نرم در محل زخم گذاشته شده و دور سر را باند پیچی می نمایند. که بعد از برداشتن آن به بیمار توصیه می شود که یک تا چند هفته در محل زخم از باند کشی استفاده نماید (مخصوصا هنگام خواب) . یک هفته بعد از انجام عمل زیبایی گوش ، بیمار می تواند به زندگی روزمره خود بازگردد.

بعد از عمل زیبایی گوش ، خون مردگی و التهاب ناشی از جراحی در مدت کوتاهی از بین می رود که معمولا توصیه می شود برای جلوگیری از ایجاد فشار در گوش ها بیمار تا دو هفته به پشت بخوابد. شست و شوی منظم محل زخم و مصرف آنتی بوتیک های تجویزی پزشک از ضروری ترین موارد بعد از جراحی می باشد.

استفاده از هدبند بعد از جراحی زیبایی گوش

بعد از جراحی به طور شبانه روزی ، بیمار از هدبند استفاده نموده و در طول روز تنها می تواند 2 تا 3 ساعت هدبند خود را بردارد ولی از هفته دوم به بعد بیمار می تواند شب ها هدبند بزند و دیگر الزامی برای استفاده از آن در تمام طول روز نمی باشد.

باید ها و نباید های بعد از جراحی گوش

1ـ بعد از جراحی ، بیمار باید تا 3 هفته از انجام ورزش های آیروبیک و هرگونه ورزش سنگین دیگری که باعث افزایش فشار خون می شود ، خودداری نماید.

2ـ تازمانی که روی گوش پانسمان می شود ، پانسمان باید خشک و تمیز باشد و نباید در این مدت دوش گرفت. بعد از برداشتن پانسمان ، بیمار می تواند دوش بگیرد.

3ـ برای مشخص شدن نتیجه عمل جراحی به 1 سال زمان لازم است ولی 90% نتیجه جراحی بعد از 3 ماه  مشخص می شود.

زیبایی بینی بدون جراحی رینوپلاستی

زیبایی بینی بدون جراحی رینوپلاستی

زیبایی بینی بدون جراحی

زیبایی بینی بدون جراحی عمل زیبایی بدون جراحی یک انتخاب عالی و مقرون به صرفه برای بیمارانی است که دوست دارند ظاهر زیباتری به دست آورند بدون اینکه تحت عمل سنگین جراحی بینی (رینوپلاستی) قرار بگیرند. امروز همه به دنبال روشهای کمخطر و با عوارض کمتر و هزینه کمتر هستند و با توجه به عوارض جراحیهای بینی، پزشکان در پی راههای سادهتر براي رفع بعضی از مشکلات ظاهری بینی هستند. درست مثل بوتاکس که انقلابی در درمان چروکهای صورت ایجاد کرده است و خیلیها را از انجام جراحیهای غیرضروری و با لیزرهای زمانبر و پرهزینه رها کرده است.

این روش نیز جلوی خیلی از جراحیهای بینی غیرضروری را خواهدگرفت. در مطالعهاي كه انجام شده است بیش از نیمی از جراحيهای بینی واقعا غیرضروری بوده و میتوان با روش غیرجراحی آن را ترمیم و اصلاح كرد و جلوی بسیاری از هزینها و عوارض را گرفت.

در این روش پس از بی حس کردن بینی مقدار مناسبی از filler که ميتواند کلسیم هیدروکسی اپتات و اسیدهیالورونیک (ژویدرم) باشد با سوزن ظریفی به زیر پوست تزریق ميشود. این تزریق براي رفع قوزبینی، در بالا و پایین قوز به میزان لازم تزریق ميشود تا برجستگی قوزبینی را محو کند یا در نقاط خاصی از نوک بینی تزریق ميشود و نوک آن را بالاتر مي برد. هم چنین اگر بینی دچار ناصافی، غیرقرینگی یا تورفتگی است مي توان با پرکردن این نواحی سطح بینی را صاف و یک دست و ظاهری متناسب ایجاد کرد. ژل هيالورونيك در بينى علاوه بر اينكه قابل خارج كردن است حلال نيز دارد و اگر فردى از فرم بينى پس از تزريق ناخشنود بود ميتواند آنرا خارج و يا حل كند . بنابراين اگر پس از تزريق ژل در بينى بيمار بخواهد عمل جراحى كند مغايرتى ندارد و پس از از بين بردن ژل ميتواند عمل جراحى را انجام دهد . اين روش بينى كوچك نمي شود ولى اگر بينى چندان بزرگ نباشد و فرد مايل باشد بدون عمل جراحى بينى ظاهر بينى را كوچكتر نشان دهد مي تواند با تزريق چربى در گونه ها به اين نتيجه دست يابد .ميزان ماندگارى ژل در بينى بسيار طولانى تر از ماندگارى همان ژل در اب است ، بطور مثال بعضى از ژلهاى هيالورونيك كه در لب بيشتر از شش ماه دوام ندارد در بينى تا سه سال هم دوام مى آورد . اگر از انواع ژلهاى يكساله هيالورونيك استفاده شود گمان ميرود در بينى تا ٥ سال هم ماندگار باشد.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای رینوپلاستی غیرجراحی هستند ؟

١- افرادی که ميخواهند قوس بینی یا قوز بینیشان (كم تا متوسط)محو شود.

٢- افرادى که غیرقرینگی یا تورفتگی روی بینی دارند.

٣- غیرقرینگی نوک ويا انحراف نوك بينى

٤- افرادی که مایلند نوک بینی سر بالاتری داشته باشند.

٥- افرادی که قبلا جراحی بینی انجام دادهاند و از ظاهر بینی خود راضي نیستند و مایلند بدون جراحی اصلاحاتی در آن ایجاد کنند، مثلا ناصافى و يا تورفتگى در سطح و نوك بينى دارند.

٦-افرادى كه پل بينى تورفته دارند و بينى شان كوتاه بنظر ميرسد ميتوانند با تزريق فيلر و پر كردن پل بينى ظاهر بينى را بلندتر نشان دهند.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای رینوپلاستی غیرجراحی نیستند؟

1- افرادی که کلا بینی حجیم و بزرگی دارند و متناسب صورتشان نيست.

٢- افرادی که انحراف سپتوم (تيغه بيني) دارند.

3- افرادی که افتادگی بینی شدید دارند.

٤_افرادى كه قوز خيلى برجسته دارند نمى توان قوز بينى شان را كامل محو كرد .

تفاوتهای جراحی بینی و روشهای غیر جراحی

1- در روش جراحی، فرد کاملا بیهوش است در حالیکه در روش غیرجراحی فرد علاوه بر هوشیار بودن ميتواند مرحله به مرحله تزریق را در آینه مشاهده و پزشک را یاری کند.

2- روش غیرجراحی نیاز به استراحت پس از عمل ندارد و به ندرت امکان دارد تورم کم یا کبودی مختصر ایجاد شود كه به مدت 3 تا 4 روز از بین ميرود.

3- در مقایسه با عمل رینوپلاستی، در این روش درد پس از عمل وجود ندارد یا بسیار اندک است.

٤- عوارض بیهوشی که خود گاهی اوقات بسیار خطرناک است در این روش غیر جراحی وجود ندارد.

٥- در روش غيرجراحي به بستن چسب روی بینی یا پانسمان نياز نيست.

٦–نتيجه اين روش بلافاصله قابل رويت است و فرد همان موقع ميتواند تغيير را در بينى خود مشاهده كند.

٧- نيازى به پانسمان و يا زدن چسب ندارد دوام و ماندگاری به دلیل اینکه بینی حرکتی ندارد کلا فیلرها در ناحيه بينى دوام بیشتری نسبت به ساير مناطق دارد و در افرادی که از کلسیم هیدروکسی اپتات استفاده ميکنند حداقل ٣نا٥سال و ژویدرم بين ٣ نا ٤سال باقی ميماند، در صورت رضايت فرد ميتواند دوباره از نو تزريق كند.

جراحی بینی یا رینوپلاستی

جراحی بینی یا رینوپلاستی

رینوپلاستی (تغییر شکل بینی)، این عمل برای زیباتر کردن شکل بینی، و ایجاد هارمونی بین بینی و سایر اعضای صورت، ضمن حفظ عملکرد اصلی بینی بکار می رود. از آنجائیکه بینی برجسته ترین عضو صورت می باشد، اندازه و شکل بینی تأثیر زیادی روی ظاهر افراد دارد.
برخی بیماران می خواهند که بینی شان کشیده باشد. عده ای دیگر می خواهند که سوراخ های بینی را باریکتر کنند، برخی دیگر می گویند که نوک بینی شان با صورتشان فاصله دارد. از آنجائیکه نوک بینی با افزایش سن حالت اصلی خود را از دست می دهد، اکثر بیماران می خواهند بدانند که رینوپلاستی چگونه می تواند به فرد ظاهری جوانگونه بدهد. ممکن است اینگونه تصور شود که یک جراحی پلاستیک تنها توسط خانم ها مورد استفاده قرار می گیرد، ولی مردها در فضای رقابتی بصورت فزاینده ای تقاضای انجام عمل های جوان سازی را دارند چرا که ظاهر جوانتر نشان دهنده انرژی درونی بیشتر است.

جراحی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی

رینوپلاستی مشکلترین جراحی پلاستیک می باشد. از آنجایی که ساختار بینی بسیار پیچیده و سه بعدی می باشد و نتیجه نهایی جراحی زیبایی بینی به جمع شدن و التیام اسکار بعد از جراحی بینی بستگی دارد به همین دلایل رینوپلاستی اولیه در برخی از بیماران به نتیجه ای کمتر از ایده آل می انجامد.
از طرف دیگر به علت افزایش آگاهی بیماران از طریق اینترنت، کار جراح زیبایی بینی در کسب رضایت بیماران بسیار مشکل شده است. عجیب نیست که هشت تا پانزده درصد بیماران رینوپلاستی اولیه نهایتاً تحت جراحی مجدد قرار می گیرد.
از آنجاییکه بعد از رینوپلاستی اولیه ساختار آناتومیک بینی به علت فیبروز به هم می خورد رینوپلاستی ثانویه یا جراحی بینی ترمیمی چالش بر انگیزتر است. در بسیاری از موارد جراح بینی مجبور است تکنیک را کلاً عوض کند و یک باز سازی کامل روی بینی انجام دهد. عکس برداری قبل و بعد از عمل بسیار الزامی است.

 

ایمپلنت دندان (ساختار و طول عمر )

ایمپلنت دندان (ساختار و طول عمر )

ایمپلنت دندان و ساختار آن

داشتن اطلاعات در مورد درباره ایمپلنت دندان و آشنایی با مراحل درمانی دندان ایمپلنت می تواند این امکان را فراهم نماید که در انتخاب درمان صحیح و تصمیم برای انتخاب نوع درمان با دیدی باز و آگاهانه عمل نمایید. در درمان های رایج قدیمی که به صورت پروتزهای ثابت و متحرک عرضه می گردیدند،  از دندانهای کناری به عنوان پایه (پروتز ثابت) و یا تکیه گاه (پروتز های متحرک) استفاده می گردیدکه این امر منجر به آسیب دیدن دندان های کناری می گردد. جاگذاری کردن دندان بدون دخالت دادن دندانهای کناری در داخل استخوان فک مشابه دندان های طبیعی و تبعاً جلوگیری از به آسیب دیدن دندان های کناری فلسفه ابتدایی ابداع ایمپلنت بوده است.

پیشرفت های علمی حاصله، امیدها را برای بازسازی مطلوب دندان های از دست رفته افزایش داده اما می بایستی به این امر توجه نمود که به دلیل پیچیده بودن مراحل و چالش های متعدد فنی و بیولوژیک این درمان، هر گونه ساده انگاری و عدم دقت علاوه بر صرف هزینه و وقت زیاد در نهایت شاید نتواند انتظارات را بر آورده نماید. شایان ذکر است در پاسخ به این سئوال که ایمپلنت چیست؟ آشنایی با ساختار ایمپلنت دندان کمک شایانی در راستای پاسخگویی جامع به سئوال فوق الذکر و رفع ابهامات مربوطه خواهد نمود. بنابراین سعی گردیده است که در ادامه این مقاله،  ساختار ایمپلنت دندون به صورت مبسوط شرح داده شود.

  • ١- بدنه اصلی

    همانگونه که در عکس ایمپلنت در تصویر مقابل مشاهده می نمایید، ساختار اصلی ایمپلنت (قسمت تحتانی در عکس ) یک پایه از جنس فلز تیتانیوم و یا آلیاژهای تیتانیوم به شکل پیچ است که با جراحی ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک کاشته می شود. بدین منظور بعد از برش لثه در ناحیه مورد نظر و دسترسی به استخوان فک، با استفاده از دریل و مته ای که هم سایز پایه ایمپلنت است در استخوان فک حفره ایجاد شده و پایه ایمپلنت در داخل حفره قرار می گیرد.

    یکی از دلایل بالا بودن قیمت ایمپلنت علاوه بر بالا بودن قیمت فلز تیتانیوم، نحوه ساخت ایمپلنت می باشد. نحوه ساخت ایمپلنت به گونه ای بوده که ایمپلنت در سطح خود به صورت هوشمند عمل نموده و استخوان مجاور را تحریک به استخوان سازی می نماید. لذا استخوان سازی در اطراف ایمپلنت منجر به استحکام ایمپلنت به استخوان اطراف شده و استحکامی مشابه ریشه دندان طبیعی را فراهم می نماید.

  • ٢- اباتمنت یا اتصال دهنده با تاج

    همانگونه که در عکس ایمپلنت دندانی نشان داده شده است، اباتمنت (قسمت میانی در عکس) پس از کار گذاشتن تنه اصلی ایمپلنت (قسمت تحتانی در عکس) برروی ایمپلنت قرار می گیرد و برای حفظ و نگهداری پروتز و یا ساختارهای فوقانی سیستم ایمپلنت بکار می رود. اباتمنت انواع مختلفی دارد که سه نوع عمده آن عبارتند از نوع پیچ شونده که به تنه اصلی پیچ می شود ، نوع سِمآن شونده که به تنه اصلی چسبیده می شود و نوع سوم که به عنوان اتصالات اُوِردِنچِری برای دست دندان کامل و یا پارسیل محکم شده و همراه با ایمپلنت بکار می رو( این نحوه از اتصالات مثل دکمه های فشاری عمل کرده و با فشار جا افتاده و با مختصر فشار جدا می شوند). اباتمنت ممکن است به صورت مستقیم و یا زاویه دار نسبت به تنه اصلی قرار گیرد که نوع مستقیم و زاویه دار هریک کاربردهای مخصوص خود را دارد.

  •  ٣- قسمت تاج

    تاج ایمپلنت و یا روکش ایمپلنت (قسمت فوقانی در عکس ایمپلنت دندان) بعد از قالبگیری در لابراتوار ساخته می شود و فرم روکش و رنگ آن بسته به فضای موجود و دقت دندانپزشک متفاوت خواهد بود. روکش مناسب برای ایمپلنت، سطح جونده مناسب جهت تغذیه بیمار و نیز رنگ و فرم مناسبِ زیبایی دندان ها را فراهم می نماید. همچنین، روکش ایمپلنت بایستی به گونه ای ساخته شود که رعایت بهداشت آن آسان بوده و به روشهای معمول بتوان آن ها را تمیز نمود.

    طول عمر

    طول عمر ایمپلنت دندان یکی دیگر از سئوالاتی است که امروزه برای بسیاری از بیماران مطرح می گردد. در این مقاله سعی بر آن شده است که در راستای پاسخ به سئوال فوق، اطلاعاتی درباره عمر ایمپلنت در اختیار خوانندگان قرار گیرد.

    امروزه در طراحی و ساخت ایمپلنت از تکنولوژی‌های نوین ‌استفاده می گردد که این امر به همراه انجام صحیح و دقیق روش های جراحی ایمپلنت دندانی منجر می گردد که عمر ایمپلنت در فک بسیار افزایش یافته و می توان در شرایط ایده‌آل برای ایمپلنت‌ عمر نا محدود را متصور گردید. به طور کلی، عمر ایمپلنت بستگی به عوامل مختلفی دارد که از آن جمله می توان به تکنولوژی ساخت، جنس و مشخصات مکانیکی ایمپلنت و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار اشاره نمود.

    البته لازم به ذكر است كه همانند سایر درمان های دندان پزشکی، عمر نا محدود ایمپلنت بدون رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان توسط بیمار و انجام معاینات دوره ای توسط دندان پزشک میسر نخواهد بود.

مراحل قرار دادن ایمپلنت

مراحل قرار دادن ایمپلنت

ایمپلنت دندان فلزی است که دارای یک پیچ داخلی است و دندانپزشک به کمک دندان مصنوعی را در جای خود نگه میدارد. ایمپلنت معمولا از فلز تیتانیوم ساخته میشود. اگر شما بعد از ایمپلنت خود از ان به خوبی نگهداری کنید و بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت کنید میتوانید برای بقیه عمر خود از آن استفاده کنید و در طرح لبخند شما بسیار نقش دارد.

مراحل قرار دادن ایمپلنت :

در اولین مرحله پایه ایمپلنت که فیکسچر گفته می شود در داخل استخوان فک قرار داده می شود بر حسب عرض استخوان و ارتفاع ناحیه جراح پایه مناسب را انتخاب می کند . ترمیم یا به اصطلاح پیوند سه ماه زمان می برد . بعد از سه ماه و اظمینان از جوش خوردن استخوان روی پایه باز شده و دو هفته بعد قالبگری می شود بعد از قالبگیری معمولا بین 7 تا 10 روز کاری پروتز اماده شده و روی پایه قرار می گیرد.

جراحی یک مرحله‌ای

در این روش نیازی به پوشاندن روی ایمپلنت با لثه نیست و ایمپلنتی یک تکه‌ای با حلقه فلزی پیرامونی به گونه‌ای طراحی می‌شود که هنگام التیام یافتن استخوان از لثه بیرون بزند. میله پس از سپری شدن زمان التیام به ایمپلنت به گونه‌ای متصل می‌شود که امکان ساخت تاج جایگزین دندان از دست رفته فراهم گردد. تکنیک یک مرحله‌ای در روشی دیگر با اتصال سریع میله موقت التیام دهنده به ایمپلنتی دو تکه‌ای انجام می‌شود که تقریباً به روشی مشابه با ایمپلنت یک تکه‌ای از لثه بیرون می‌زند. با توجه به این که میزان موفقیت هر دو ایمپلنت یک و دو مرحله‌ای مشابه است، باید در مورد بهترین روش با دندانپزشک مشورت نمود و شیوه انجام عمل‌های یک یا دو مرحله‌ای را به تفصیل بررسی کرد.

جراحی دو مرحله ای

از مزایای این درمان غیر قابل دسترس بودن ایمپلنت دندانی در فضای داخل دهانی که ممکن است در مبادرت با آلودگی های محیطی قرار بگیرند است بدین گونه که ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار میگیرد و لثه روی آن بخیه زده می شود. لذا بعد از جراحی، ایمپلنت دندانی داخل دهان مشاهده نمی گردد. در این حالت ایمپلنت ها زیر لثه قرار دارند تا تحت هیچ نوع فشاری قرار نگیرند. پس از حدود 2 ماه جهت ایمپلنت های دندانی فک پایین و 3 ماه جهت ایمپلنت های دندانی كاشته شده در فک بالا، لثه بطور محدود دوباره از محل ایمپلنت دندانی کنار زده می شود. با قرار دادن قطعه موقتی ایمپلنت دندانی که شبیه یک پیچ می باشد سر ایمپلنت دندانی از لثه خارج می شود و قابل رویت است. یک الی دو هفته جهت ترمیم دوباره لثه بدور قطعه ایمپلنتی كه از لثه خارج شده است نیاز است. درمرحله بعدی قالبگیری جهت ساخت روكش متصل به ایمپلنت دندانی انجام می پذیرد. برای حفظ ظاهر بیمار معمولا در صورت نیاز یک پروتز موقت دندان متحرک كه شبها باید از دهان خارج شود به بیمار تحویل داده می شود. در این روش زیبایی بیشتر تامین شده و پروتز ساخته شده نهایی در زیر لثه قرار می گیرد.

جراحی سه مرحله‌ای

پرکاربردترین روش قرار دادن ایمپلنت دندان “راهبرد مرحله‌ای” است. ایمپلنت در مرحله نخست طی عمل جراحی جایگذاری ریشه دندان داخل استخوان و زیر لثه قرار داده می‌شود. پوشانده شدن ایمپلنت با لثه در زمان التیام یافتن و جوش خوردن با استخوان از آن در برابر نیروهای خارجی محافظت می‌کند. روی ایمپلنت پس از التیام یافتن و جوش خوردن کامل با برداشتن مقداری از لثه پوشاننده ایمپلنت باز می‌شود.
جراح در مرحله‌ی دوم، جوش خوردن و یکپارچه شدن ایمپلنت با استخوان را بررسی می‌کند و در صورت موفقیت‌آمیز بودن فرایند نوعی میله، به نام اباتمنت، را به ایمپلنت متصل می‌کند که از درون لثه خارج می‌شود. اباتمنت‌ها در انواع گوناگون و به صورت پیش ساخته در کارخانه یا سفارشی در لابراتوار دندانپزشک تهیه می‌شوند. سپس زمان کافی برای التیام یافتن لثه اطراف میله و شکلگیری حلقه‌ای در اطراف آن در نظر گرفته می‌شود. پس از آن دندانپزشک شرایط را بررسی و آماده بودن برای مرحله نهایی یعنی قرار دادن دندان یا دندان‌های مصنوعی را اعلام می‌کند.
بر اساس پژوهش‌های انجام شده غالباً می‌توان میله و ایمپلنت را همزمان در دهان قرار داد. البته این همزمانی محدودیت‌های دارد، اما دیگر نیازی به انجام جراحی دوم و باز کردن روی ایمپلنت نخواهد بود. در هر حال همچنان باید اجازه داد تا فرایند التیام به خوبی انجام شود و ایمپلنت و استخوان به یکدیگر جوش بخورند.
در این بین باید از میله‌ها در برابر نیروهای ناشی از جویدن محافظت کرد تا عمل جوش خوردن و التیام یافتن به خوبی انجام شود. پس از آن که زمان کافی سپری شد و دندانپزشک یکپارچه شدن ایمپلنت و استخوان را تایید کرد، مرحله پایانی ترمیم انجام می‌شود. دندان مصنوعی در این مرحله ساخته می‌شود و به ایمپلنت متصل می‌گردد.

عوارض احتمالی جراحی پلک

عوارض احتمالی جراحی پلک

هر عمل جراحی می تواند عوارضی داشته باشد خصوصا که عمل جراحی پلک در ارتباط با بینایی فرد می باشد،مسلما در دست جراح با تجربه عوارض این جراحی به مراتب کمتر است.احتمال عوارضی مثل عفونت محل زخم یا حساسیت به ماده بیهوشی همیشه وجود دارد. با رعایت دستورات چشم پزشک قبل و بعد از عمل جراحی پلک احتمال بروز عوارض کاهش می یابد.

عوارض خفیف پس از عمل جراحی پلک :

  • دوبینی یا تاری دید گذرا
  • تورم پلک
  • عدم تقارن محل برش در دو طرف
  • جوش های سفید کوچک در محل بخیه ها

این عوارض گذرا هستند و پس از چند هفته کم کم برطرف می شوند.در موارد بسیار نادری ممکن است پس از عمل جراحی پلک،خونریزی شدید اتفاق بیفتد و با فشار آوردن بر عصب بینایی باعث کاهش دید شدید و دایمی شود. برای پیشگیری از این عارضه فرد باید از خم کردن سر و فعالیت های سنگین پرهیز کند و در صورت بروز هرگونه درد شدید یا کاهش دید بینایی به سرعت توسط چشم پزشک معاینه شود.

پس ازعمل جراحی پلک در برخی از افراد به خصوص در موقع خواب پلک ها کاملاً بسته نمی شوند. این حالت معمولاً خفیف است و پس از چند هفته به تدریج بهتر می شود. استفاده از قطره اشک مصنوعی و پمادهای مرطوب کننده در موقع خواب به کنترل این حالت کمک می کند.اگر این حالت شدید باشد و منجر به باز ماندن پلک روی قرنیه به مدت زیاد شود میتواند باعث ایجاد خراش یا زخم قرنیه گردد که عوارض جدی بینایی را به دنبال دارد و باید با جراحی مجدد عمل جراحی زیبایی پلک  اصلاح گردد.

وجود برخی از بیماری های زمینه ای احتمال بروز عوارض عمل جراحی پلک  را بیشتر می کند. مانند:
  • پرکاری تیروئید یا بیماری تیروئیدی چشم
  • خشکی چشم
  • بیماری های قلبی
  • فشار خون
  • دیابت
  • سابقه پارگی پرده شبکیه
  • آب سیاه ( گلوکوم )

برای درک دقیق احتمال بروز این مشکلات و پیشگیری از بروز آن ها لازم است فرد تمام مشکلات پزشکی ، داروهای مصرفی و بیماری های خود را با پزشک معالج درمیان بگذارد و یک مشاوره دقیق قبل از عمل جراحی پلک انجام شود.

چه کسانی کاندید‌ای جراحی پلک هستند؟

چه کسانی کاندید‌ای جراحی پلک هستند؟

چه کسانی کاندید‌ای جراحی پلک هستند؟

چشم شما اولین عضوی از چهره است که در برخورد با دیگران جلب توجه می‌کند و بخش مهمی از ظاهر شما را به خود اختصاص می‌دهد. وقتی سالخورده شویم، پلک چشم آویزان و ضعیف می‌شود. وراثت و نور خورشید به این فرآیند سرعت می‌بخشند. این پوست اضافی، شل و پف کرده باعث می‌شود خسته و پیر به نظر برسید

جراحی پلک یا عمل بلفاروپلاستی از طریق برداشتن پوست اضافی، چربی برآمده و عضلات سست از پلک بالا و پایین، نگاهی جوان و پر انرژی به چشمان شما هدیه می‌دهد. اگر پوست آویزان پلک بالا، دید محیطی را محدود کند، عمل بلفاروپلاستی می‌تواند محدودیت دید محیطی را از بین برده و میدان دید را وسعت دهد.

جراحی در سنین جوانی

دسته اول را بیمارانی تشکیل می‌دهند که خواستار تغییر شکل پلک برای زیباتر شدن چهره در سنین جوانی هستند. وضعیت این افراد، زمینه خانوادگی و ارثی دارد و پلک‌های آنها از همان سنین جوانی پف کرده ‌است. دسته‌ای از این افراد نیز چشم‌هایی شبیه ژاپنی‌ها دارند یعنی شیار پشت پلک در آنها تشکیل نشده است که برای این موارد نوع به‌خصوصی از عمل جراحی پلک به نام بلفاروپلاستی اورینتال انجام می‌شود. در این نوع جراحی با ایجاد چین پلکی چشم‌ها حالت درشت‌تری پیدا می‌کنند.

جراحی در سنین میانسالی

دسته دوم افرادی هستند که در اثر مرور زمان و بالا رفتن سن، نخستین آثار سالخوردگی را در پلک خود می‌بینند. در این افراد جراحی پلاستیک پلک با هدف جوان‌سازی چهره و برگرداندن حالت چشم‌ها به سال‌های قبل انجام می‌شود. درحقیقت این نوع بلفاروپلاستی که اصطلاحا بلفاروپلاستی رجوونیشن نامیده می‌شود یکی از هفت نوع جراحی اصلی برای جوان‌سازی چهره به شمار می‌آید.

جراحی برای رفع اختلالات پلک

دسته سوم افرادی هستند که به علت شلی بیش از حد پلک‌ها دچار مشکلات متعدد در عملکرد پلک می‌شوند. شلی بیش از حد پلک بالا موجب افتادگی پوست پلک روی مژه‌های بالا می‌شود. شلی بیش از حد پلک پایین نیز موجب باز ماندن پلک‌ها و خشکی چشم می‌شود. در این افراد عمل جراحی پلاستیک پلک برای اصلاح عملکرد پلک‌ها انجام می‌شود و به همین دلیل بلفاروپلاستی فانکشنال نام دارد.

زیبایی لبخند با جراحی فک و صورت

زیبایی لبخند با جراحی فک و صورت

تاثیر جراحی فک و صورت بر زیبایی لبخند

بر طرف کردن نقایص چهره می تواند بر لبخند شما تاثیر به سزایی بگذارد . همچنان که لبخندی زیبا نیز می تواند موجب شکفته شدن چهره شما گردد . 
گاهی اوقات این نقایص به طور مادرزادی ایجاد شده و در برخی موارد ، علت آنها صدماتی است که در اثر حوادث عارض می شوند . این فصل به معرفی برخی از ناهنجاری های فک و صورت و راه های درمان آنها اختصاص یافته است .

(Mandibular Prognatism ) جلو آمدگی فک پایین
در این موارد ، فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته و گاهی اوقات ، جویدن ، صحبت کردن وزیبایی چهره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد . بهتر است درمان جراحی همراه با معالجه ارتودنسی انجام شود تا وضعیت برهم آمدن دندان ها پس از جراحی حالتی ایده آل تر داشته باشد .

( Mandibular Retrognatism ) عقب رفتگی فک پایین
این عارضه کاملا بر عکس مورد پیشین بوده و فرم صورت حالت محدب پیدا می کند . در این موارد با عمل جراحی و جلو کشیدن فک پایین می توان رابطه صحیح بین فکین بالا و پایین برقرار کرد وزیبایی را به چهره فرد بازگرداند .

( Chin Deformities ) ناهنجاری های چانه
چانه نیز همانند پیشانی و بینی قسمت مهمی از نیمرخ و فرم خارجی چهره را تشکیل می دهد . عقب رفتگی و کوچک بودن چانه ، شایع ترین از بیرون زدگی آن می باشد . چنان چه این ضایعات به علت عقب یا جلو بودن فک نباشد و اندازه و فرم استخوان چانه مشکل داشته باشد ، می توان فقط خود چانه را جراحی و فرم آن را تصحیح کرد . در مواردی که چانه بزرگ و بیرون زده باشد ، قسمتی از استخوان آن را بر می دارند و در نتیجه آن را کوچک می کنند ولی در مواردی که چانه کوچک و عقب باشد ، می توان از پیوند استخوان طبیعی یا مصنوعی ، برای بزرگ جلوه دادن آن بهره جست .

(Cheek Augmentation ) تصحیح ناهنجاری های گونه
گونه های زیبا جلوه چشم ها ، بینی و لب ها را بیشتر کرده و حالتی اسرار آمیز به چهره فرد می بخشد . کوچکی گونه ها را می توان توسط جراحی فک و صورت تصحیح کرد و حالتی برجسته و چشمگیر و همخوان به صورت بیمار بخشید .