سوالات رایج درباره بوتاکس

سوالات رایج درباره بوتاکس

سوالات رایج درباره بوتاکس

1. آیا تزریق بوتاکس محدودیت سنی دارد؟
نه با این حال تزریق آن در سنین پایین معمول نیست مگر اینکه فرد بعد از بلوغ چین‌های قابل‌توجهی پیدا کند.

 

2. آیا چین‌های عمیق را هم می‌توان با کمک بوتاکس برطرف کرد؟
این چین‌ها ممکن است فقط با تزریق بوتاکس رفع نشوند. در این موارد باید مدتی بعد از تزریق، فرد مجدد نزد پزشک برود تا در صورت لزوم از راهکارهای درمانی دیگر استفاده کند.

 

3. آیا ممکن است بوتاکس حین تزریق وارد رگ و جریان خون شده و عوارض سیستمیک ایجاد کند؟

بله. به‌همین دلیل پزشک باید مراقب باشد که بوتاکس فقط داخل عضله تزریق شود. البته اگر هم این ماده وارد جریان خون شود ممکن است علائم ظاهری شدیدی ایجاد نکند زیرا مقدار آن خیلی کم است. با این حال اگر از طریق خون به مناطق حساس بدن منتقل شود، مشکل‌زا خواهد بود.

4. آیا استفاده طولانی‌مدت از بوتاکس باعث کاهش اثر آن یا فلج دائمی عضله می‌شود؟
عضله هیچ‌وقت به‌صورت دائم براثر بوتاکس فلج نمی‌شود. فقط ممکن است بعد از چندین بار تزریق، نسبت به بوتاکس مقاوم‌تر شود. در این صورت بوتاکس اثرگذاری کمتر و کوتاه‌تری خواهد داشت.

5. آیا ماساژ و دستکاری محل تزریق مجاز است؟
نه. این کار ممکن است باعث انتقال بوتاکس به عضلات مجاور شده و مشکل ایجاد کند.

6. چرا بعضی‌ها بعد از تزریق بوتاکس دچار کبودی و ورم می‌شوند؟
در اغلب موارد، کبودی و ورم اتفاق نمی‌افتد. فقط گاهی اوقات ممکن است به علت پاره شدن یک رگ کوچک حین تزریق مقداری کبودی ایجاد شود که آن هم بعد از 2 تا 3 روز از بین می‌رود.

7. آیا مخلوط کردن ژل و بوتاکس و تزریق آنها به‌صورت همزمان صحیح است؟
نه. این دو ماده دارای خاصیت و مواد متفاوت هستند و بهتر است جداگانه تزریق شوند.

8. عفونت به چه علت ایجاد شده و چگونه درمان می‌شود؟
هرگونه تزریق اگر از راه غیر استریلیزه انجام شود، می‌تواند عفونت ایجاد کند. ازجمله علائم این عارضه می‌توان به داغ شدن محل، آبسه و ترشح از آن اشاره کرد. درمان عفونت با آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود. اگر هم آبسه ایجاد شده باشد باید تخلیه شود. توجه داشته باشید که اگر این وضعیت بدون درمان باقی بماند ممکن است جای زخم دائمی روی پوست ایجاد کند.

9. آیا تزریق بوتاکس در ناحیه زیر بغل برای رفع تعریق مشکلی در دفع مواد زاید بدن ایجاد می‌کند؟
نه. افرادی که دچار تعریق بیش از حد هستند معمولا از دو طریق عرق می‌کنند، بنابراین با تزریق بوتاکس تنها راه غیرعادی تعریق را محدود می‌کنند و راه دیگر باقی می‌ماند. از طرف دیگر، تاثیر بوتاکس موقتی است و تعریق برای همیشه قطع نمی‌شود.

چگونه آماده جراحی بینی (رینوپلاستی) شوید

چگونه آماده جراحی بینی (رینوپلاستی) شوید

دکتر بهنام خرمی

متخصص جراحی فک و صورت و زیبایی

چگونه آماده جراحی بینی (رینوپلاستی) شوید :

در ویزیت پزشک غالباً به موارد زیر توجه می شود :

1) تاریخچه طبی شما: مهمترین سوالی که پزشک شما می پرسد در مورد هدف شما از جراحی و محرک شما برای جراحی است. سوالاتی در مورد وضعیت سلامتی شما از جمله سابقه انسداد بینی، جراحی های قبلی و داروهای مورد استفاده پرسیده می شود. اگر شما یک اختلال خونریزی دهنده مثل هموفیلی داشته باشید کاندید مناسبی جهت جراحی نیستند.

2) معاینه فیزیکی: پوست، داخل و خارج بینی شما بررسی می شود. معاینه فیزیکی به تشخیص دفورمیتی ها، اقدامات لازم و تأثیراستراکچر بینی شما ]مثلاً ضخامت پوست، قدرت غضروف های تحتانی بینی[ برنتایج جراحی کمک میکند . معاینه فیزیکی برای تعیین تأثیر جراحی برتنفس ضروری است. گاهاً ممکن است جراح توصیه به انجام جراحی چانه هم بکند. یکسری آزمایشات خونی هم از شما درخواست می شود.

3) فوتوگرافی: یکسری فوتوگرافی بینی در زوایای مختلف انجام می شود. این فوتوگرافی ها برای مقایسه قبل و بعد از جراحی، ارزیابی های حین جراحی و بررسی طولانی مدت نتایج جزء استفاده می شود. با استفاده از فوتوها می توان جزئیات جراحی را با دقت بیشتری بررسی کرد.

مراقبت های بعد از جراحی زیبایی بینی

مراقبت های بعد از جراحی زیبایی بینی

دکتر بهنام خرمی

متخصص جراحی فک و صورت و زیبایی

بعد از جراحی رینوپلاستی (جراحی بینی) باید بستر شما به نحوی قرار گیرد که بالا تنه از پایین تنه بالاتر باشد ولی گردن خم نشود تا خونریزی و تورم کاهش یابد.

✅گاز داخل بینی غالباً یک روز داخل بینی است. اگر به علت تورم زیاد نوک بینی دچار تغییر رنگ شود باید به سرعت جهت آزاد کردن چسبها اطلاع دهید. ترشح خونابه ای مختصر در چند روز اول بعد از جراحی طبیعی است. بعد ازعمل یک تکه گاز برای جذب این ترشحات در زیر بینی روی لب شما چسب زده می شود. این گاز به هیچ عنوان نباید با بینی شما تماس داشته باشد. برای کاهش تورم و خونریزی باید اقدامات زیر را انجام دهید:
✅72 ساعت اول بعد از عمل مرتباً از کمپرس سرد استفاده کنید.
✅72 ساعت اول کمترین فشار برشما وارد شود.
✅در 72 ساعت اول از استحمام خودداری کنید.
✅بعد از 72 ساعت استحمام باید شامل شستشوی بدن و موها بدون خیس شدن صورت باشد.
✅ در روزی که قرار است جهت برداشتن آتل و چسب به پزشک خود مراجعه کنید 3-2 ساعت قبل از مراجعه به پزشک، استحمام کرده صورت خود را با احتیاط، بدون اینکه به بینی فشاری وارد شود بشوئید.
✅ از فعالیت های شدید اجتناب کنید. این فعالیت ها شامل ورزش سنگین، شنا، استفاده از سونا، جابجا کردن اجسام سنگین و تحریک جنسی هستند. اجتناب از این فعالیت هابه مدت 8-6 هفته توصیه می شود.

✅ برای جلوگیری از یبوست، رژیم غذایی پرفیبر مثل میوه و سبزیجات نرم و پخته شده مصرف کنید. یبوست موجب ایجاد فشار، افزایش ورم و خونریزی می شود.
✅ از حرکات شدید صورت مثل خندیدن و مصرف غذاهای سفت خودداری کنید.
✅به آرامی مسواک بزنید واز حرکت شدید لب اجتناب کنید.
✅لباس هایی بپوشید که جلوباز باشد و نیاز به کشیدن از روی سر نباشد.
✅ از استفاده از هر گونه عینک به مدت 6-4 ماه خودداری کنید.
✅از کرم ضدآفتاب 50-40 SPF استفاده کنید تا از تغییر رنگ پوستی جلوگیری شود.
✅تغییر رنگ مختصر و خونمردگی زیر پلک ها و زیر چشم و تورم این مناطق به مدت 3-2 هفته بعد از عمل وجود دارد. تورم بینی به مدت حداقل 1 سال ادامه دارد و در این مدت برطرف شدن ورم نواحی مختلف به صورت یکسان ورم نمی دهد لذا ممکن است به علت تفاوت تورم پوستی نقاط مختلف احساس برجستگی یا فرورفتگی کنید که با از بین رفتن ورم این حالات برطرف می شود.
✅برای کاهش سریعتر ادم باید مصرف نمک را محدود کنید. برای کاهش یکنواختتر ادم باید به مدت دو ماه از خوابیدن به پهلوها خودداری کنید.
✅حدود 3-2 ماه اول به علت تورم مخاط ، تنفس از بینی مشکل است که به تدریج اصلاح می شود.
✅در این مدت احتمال اختلال بویایی وجود دارد.
✅احتمال اختلال حس پوست بینی به خصوص نوک بینی وجود دارد که به تدریج برطرف می شود.
✅حداقل تا یک سال بعد از جراحی باید از هرگونه جراحی مجدد خودداری کنید.

 

جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی

بینی از سه لایه اصلی تشکیل شده است:
1) لایه پوشاننده خارجی که از پوست و لایه عضلانی ظریف چسبیده به سطح زیرین آن تشکیل شده است.
2) اسکلت استخوانی غضروفی
3) لایه پوشاننده داخلی که بیشتر از مخاط و مختصری هم از پوست تشکیل شده است.
اسکلت بینی خود از دو جزء استخوان و غضروف تشکیل شده است بطوریکه یک سوم بالایی بینی استخوانی و دو سوم میانی و پایینی غضروفی میباشند. علت بزرگی یا زیبا نبودن بینی را هم می توان به دو دسته تقسیم کرد: یکی آنکه اسکلت یا غضروف بینی بزرگ یا ناهماهنگ است و دیگر آنکه پوست بینی کلفت و نافرم است. به دسته اول بینی استخوانی و به دسته دوم بینی گوشتی گفته میشود.تغییر شکل بینی گوشتی و کوچک کردن پره بینی می تواند موجب بازیابی هماهنگی و توازن صورت و در نتیجه جذابیت یک صورت زیبا گردد. یکی از مهم‌ترین کارهایی که در حین رینوپلاستی بینی انجام می‌شود، برداشتن قوز بینی از روی تیغه‌ی بینی است. ظاهر برآمده و قوزدار بینی همیشه هم به خاطر وجود بافت اضافه روی تیغه‌ی بینی نیست، در برخی از موارد فرورفتگی پیشانی و به علت فرورفتگی بینی موجب می‌شود که ظاهر بینی طوری به نظر بیاید ک دارای قوز است. کلیدی‌ترین نکته در درمان فرورفتگی بینی و پیشانی این است که ساختاری در این ناحیه ایجاد شود که دقیقا با خصوصیات آناتومی و بینی همخوانی داشته باشد و هم از زاویه روبه‌رو و هم زاویه کناری، ظاهری زیبا و طبیعی ایجاد کند. در صورتی که جراح بینی خوب بتواند جراحی رینوپلاستی را به نحو صحیح انجام دهد، قطعاً بیمار به نتایج دلخواه خود دست خواهد یافت و ظاهر قوزدار بینی برطرف می‌شود.

رژیم غذایی بعد از جراحی بینی

رژیم غذایی بعد از جراحی بینی

رژیم غذایی بعد از جراحی بینی

مصرف غذاهای نرم
بعد از جراحی بینی، معمولا فرد احساس گرسنگی می کند. غذاهای نرمی که احتیاج به جویدن و فشار به بینی ندارند، بهترین نوع غذا هستند. مصرف سوپ و مایعات همواره تجویز می شود.
مصرف فیبر فراموش نشود
علاوه بر مصرف مواد غذایی نرم که در الویت هستند، مصرف مواد غذایی فیبردار را فراموش نکنید. در برخی افراد، بعد از جراحی بینی، به علت کاهش تحرک، و یا اثرات داروها، علائمی از یبوست در افراد دیده می شود، پس، مصرف مواد فیبری این عارضه را کم خواهد کرد.
میوه هایی مانند هلو و توت، سبزیجاتی مانند هویج، منابع غنی از فیبرهستند.
از مصرف غذاهای جویدنی خودداری کنید
قبل از جراحی بینی، دست خود را در هنگام جویدن، بر روی بینی قرار دهید. دست شما به آرامی با جویدن، حرکت می کند. در حالت عادی، این حرکت طبیعی است، اما بعد از جراحی بینی، هدف کاهش عوارض ناشی از جراحی است. این موضوع به معنای محدود شدن رژیم غذایی شما به مصرف مایعات و یا غذاهای نرم نیست، بلکه به معنای عدم فشار به بینی است، به همین دلیل است که مصرف مواد غذایی جویدنی، محدود می شود.

عدم مصرف الکل و کافئین

مصرف نوشیدنی های الکلی و کافئین دار، تنها چند روز بعد از جراحی بینی ممنوع می باشد. الکل، رقیق کننده خون می باشد و احتمال خون ریزی، لخته شدن خون، تجمع خون در زیر پوست و تورم بعد از جراحی بینی را افزایش می دهد.
کافئین، فشار خون را بالا می برد و مشکلاتی را برای بیمار به وجود می آورد.
مصرف نمک
میزان بالای نمک و سدیم موجود در مواد غذایی، منجر به نگه داری آب و تورم بیشتر بینی می شود. اما میزان مصرف نمک، نگرانی عمده بیماران نیست. در صورت نگرانی از مصرف نمک، بهترین کار مشورت با دکتر است تا در صورت لزوم، ماده غذایی دیگری به رژیم غذایی شما اضافه شود.
بعد از جراحی بینی، مصرف میوه و سبزیجات تازه، نوشیدنی های تازه و طبیعی، بهترین رژیم غذایی هستند. با مصرف این مواد، عوارض جراحی بینی به حداقل می رسد و کوتاه ترین زمان بهبودی را طی خواهید کرد.
رژیم غذایی در هر فردی متفاوت می باشد. پزشک شما را در نحوه مصرف مواد غذایی و باید و نبایدهای غذایی بعد از جراحی بینی، کمک می کند.

در مورد شکاف لب و کام چه می دانید؟

در مورد شکاف لب و کام چه می دانید؟

✅✅در مورد شکاف لب و کام چه می دانید؟✅✅

یکی از شایعترین آنومالي های مادرزادی سر و صورت است.
شیوع شکاف لب و کام دو برابر شیوع شکاف کام منفرد است.
عوامل محیطی که در حاملگی خطر ایجاد شکاف را افزایش میدهند عبارتند از:
⬅️تشعشع ها،
⬅️برخی عفونت ها ي مادر
⬅️اختلالات متابولیک مادر
⬅️مصرف داروهائی مثل اسید رتینوئیک توسط مادر
شکاف لب یا لب و کام در هفته 3-7 حاملگی ایجاد میشود ولی شکاف کام منفرد در هفته 5-12 حاملگی ایجاد میشود.
⛔️عوامل ژنتیکی شکاف لب یا لب و کام از شکاف کام منفرد متفاوت است.
شکاف لب در هفته 16-20 حاملگی با سونوگرافی سه بعدی قابل تشخیص است.

جراحی زيبايي فک (جراحی ارتوگناتیک ) چیست؟

جراحی زيبايي فک (جراحی ارتوگناتیک ) چیست؟

جراحی زيبايي فک (جراحی ارتوگناتیک ) چیست؟

بافت نرم صورت روی اسکلت زیرین آن قرار دارد، قسمت عمده ای از اسکلت صورت را استخوانهای فک بالا وپایین تشکیل میدهند لذا شکل استخوانهای فک بالا و پایین ،موقعیت آنها نسبت به یکدیگر و نسبت به سایر استخوانهای صورت و ارتباط دندانها با يكديگر در شکل صورت بسیار موثر است.

از طرفی استخوانهای فک بالا و پایین به طور ثانویه در تکلم و تغذیه فرد هم موثرند.با تغییر موقعیت استخوانهای فک بالا و پایین میتوان شکل صورت را تغییر داد و صورت را از حالت کشیده به حالت گرد یا برعکس تغییر داد. میتوان لب بالا را برجسته کرد یا برجستگی لب پایین را تغییر داد.
این جراحی ها با برشهاي داخل دهانی صورت میگیرد و در بسیاری از موارد نیازمند یک دوره ارتودنسی قبل و بعد از جراحی است که قبل از شروع ارتودنسی باید با جراح هماهنگ شود.❎❎

علت جراحی فک

علت جراحی فک

علت جراحی فک

جراحی فک یکی از عمل های زیبایی می باشد که برای ترمیم ناهنجاری های اسکلتی و دندانی جزئی و اساسی انجام می شود. علاوه بر اینکه با این جراحی با منظم کردن فک و دندان ها به زیبایی صورت کمک می کند باعث بهبود عملکرد مفاصل فک در صحبت کردن ، جویدن و تنفس می شود. در واقع عمده هدف این جراحی اصلاح ناهنجاری های فک می باشد . برخی بر این تصور هستن که با انجام ارتودنسی می توانند تمام مشکلات مربوط به نامنظمی فک و دندان را رفع کنند در صورتی که اینطور نیست.

جراحی فک برای اصلاح نامرتبی فک و دندان ها می باشد . فرد به دلایلی به شرح ذیل دارای نامرتبی دندان و فک می باشد :
  1. به دلایل مادرزادی ريال ژنتیکی، تکاملی ( در حین رشد دچار نامرتبی فک می شود) .
  2.  آسیب به مفاصل فک در اثر ضربه
  3.  تومورهایی که به طور غیرطبیعی در فک رشد می کنند.
در چه صورتی نیاز به جراحی فک داریم ؟

در چه صورتی نیاز به جراحی فک داریم ؟

در چه صورتی نیاز به جراحی فک داریم ؟

  • حذف دندان های آسیب دیده، غیر قابل بازیافت و آسیب دیده
  • جراحی بازسازی پس از از بین بردن تومورها از صورت، گردن، فک و یا دهان
  • اختلال مشترک مفصلی (TMJ)
  • عفونت های حفره دهان، غدد بزاقی، فک و گردن
  • مخاط دهان مانند زخم دهان
  • جراحی برای جفت کردن مجدد (جراحی ارتوآنتی)
  • ایمپلنت های دندانی و بازسازی ضایعات استخوانی و بافت های صمغی
  • ناهنجاری های ساختاری شامل دهان، گردن و صورت
  • نقص مادرزادی (مشکلات شکاف لب و کام و رشد فک)
  • آسيب های صورت، از جمله ليزر شدن صورت، ليزرهای داخل دهانی و استخوان های صورت
  • روش های زیبایی دندانپزشکیاختلال در صورت و دهان می تواند باعث عدم توانایی فرد در عملکرد طبیعی شود، و می تواند بر هر بخش زندگی خود تاثیر بگذارد. جراحان دهان و فک و صورت دارای مهارت لازم برای بازگرداندن عملکرد و ظاهر فرد هستند.
عملکرد جراحان فک

عملکرد جراحان فک

جراحان دهان و فک و صورت در درمان مشکلات مربوط به بافت سخت و نرم چهره، دهان و فک تمرکز می کنند.امکان دارد شما عزیزان برای استخراج دندان پیچیده مجبور شوید به جراح فک مراجعه کنید و یا در صورت هر گونه ناهماهنگی و یا مشکل نیاز به متخصص جراح فک باشد .

لازم نیست جراح دهان و فک و صورت هر نوع جراحی را انجام دهد  بسیاری از دندانپزشکان متخصص روشهای معمول تری برای استخراخ استفاده می کنند و در صورت روش های تهاجمی تر با سطوح عمیق تر ممکن است از روش خاص تر استفاده کنند.

 چه روش هایی توسط جراحان فک انجام می شود ؟

  • استخراج دندان : شایع ترین روش جراحان دهان است.هنگامی که دندان عقل در موقعیتی قرار می گیرد که نمی تواند به خوبی رشد کند و یا در موقعیتی که قرار می گیرد که تحت تاثیر دیگر دندانها قرار می گیرد در این هنگام جراحی کوچکی برای حذف دندان های استفاده می شود. خوشبختانه این روش معمول است و اغلب در مطب دندانپزشکی با استفاده از تکنیک های دندانپزشکی آرام بخش انجام می شود.
  • جراحی اصلاحی :گاهی اوقات نیاز است که ارتودنسی برای اصلاح ناهمواری دندان مناسب نباشد در این هنگام درمان جراحی برای رفع ناهنجاری های مادرزادی (نقایص زایمان) یا برای درمان بیماری های ارتودنسی شدید، مشکلات اسکلتی و سایر اختلالات لازم است. در این روش،درمان معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، استخوان های چهره و فک ممکن است تغییر شکل و یا تغییر جا داده باشند و فک ها و دندان ها هم تراز شوند.
  • جراحی بازسازی :نوع خاصی از جراحی است که اغلب توسط جراحان دهان و فک و صورت انجام می شود تا تغییرات ساختار صورت که ناشی از این نقص تولد است را تصحیح کند.جراحی بازسازی ممکن است پس از آسیب دندان مصنوعی یا آسیب صورت انجام  گیرد، درواقع جراحان دهان و فک و صورت در ترمیم و بازسازی ساختارهای صورت متخصص هستند و در کار با بافت های سخت و نرم کار می کنند.این متخصصان همچنین می توانند پایه های جامد برای کارهای زیبایی و ترمیم دندان را شامل قرار دادن ایمپلنت های دندانی ، سیستم جایگزینی دندان که توسط بسیاری از بیماران مورد ارزیابی قرار می گیرند، تعیین کنند. بسته به شرایط فک، برای قرار دادن مناسب ایمپلنت ها در فک، ممکن است از روش های پیوند استخوان استفاده شود. هنگامی که پروتزها روش انتخاب جایگزین دندان هستند، جراحان دهان می توانند در صورت لزوم، بافت استخوان آلوئولار (فک) را صاف کرده و تغییر دهند تا تناسب اندام راحت در دهان ایجاد شود.