تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی چیست؟

تفاوت مشخصات بینی استخوانی و گوشتی را می توان به صورت خلاصه به شکل زیر بیان کرد:

بینی استخوانی پوست نازکی دارد، در حالی که ضخامت پوست بینی گوشتی زیاد است.
غضروف ها در بینی استخوانی قوی است اما بینی گوشتی غضروف ضعیفی دارد.
بینی استخوانی معمولاً در قسمت تیغه دارای قوز است.
نوک بینی گوشتی معمولاً پهن و افتاده است.

آیا جراحی بینی گوشتی با استخوانی تفاوت دارد؟

بسیاری از افراد این سوال برایشان مطرح می شود که چه تفاوتی میان عمل بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که رینوپلاستی بینی گوشتی به دلیل پوست ضخیم تر و غضروف های ضعیف تر آن سخت تر از رینوپلاستی استخوانی است. از نظر تکنیک جراحی، پزشک باید در جراحی بینی گوشتی حتماً از تکنیک جراحی باز استفاده کند. ضمن این که ظرافت و دقت بیشتری در جراحی بینی گوشتی نیاز است.

جراح حاذق در تغییراتی که روی بینی گوشتی اعمال می کند باید عناصر زیر پوست از جمله غضروف ها را به درستی تقویت کند. پزشک با مهارت خود چربی های تشکیل دهنده بافت نرم، به خصوص در قسمت نوک بینی را نازک می کند و به این ترتیب غضروف های بینی بیشتر مشخص می شود و زیبایی بیشتری نمایان خواهد شد.

برداشتن زیاد و غیراصولی عناصر زیر پوست بینی باعث می شود در ناحیه زیر پوست زخم هایی ایجاد شود که در نهایت به فرورفتگی بینی بعد از جراحی و اسکار ختم می شود.

پوست ضخیم و ضعیف بودن غضروف ها در بینی گوشتی کار عمل زیبایی را برای جراح بینی گوشتی سخت تر از بینی استخوانی می کند.

جراح بینی اصفهان | تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

نحوه کوچک کردن پره های بینی چگونه است؟

در صورتی که پره های بینی فرد بزرگ باشد، هم در روش باز و هم بسته، جراح باید با ایجاد برش در قسمت های کناری بینی پره ها را جمع کند. این خط برش بعد از اتمام تغییرات باید به صورت ظریف بخیه زده شود تا اثر بسیار کمی از آن باقی بماند. در تصویر زیر نحوه انجام این کار را مشاهده می کنید.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

ارتودنسی و جراحی بینی

ارتودنسی و جراحی بینی

ارتودنسی و جراحی بینی

ارتودنسی و جراحی بینی

امروزه از جمله عمل های زیبایی بسیار شایع در ایران عمل بینی می باشد. این عمل زیبایی برای حل مشکلات مختلفی استفاده می شوند و هدف نهایی آن، ایجاد تناسب و زیبایی بین اجزای صورت و بینی می باشد که در نهایت باعث بهبود ظاهر فرد می شود.

یکی از مهم ترین سوالاتی که برای افراد مختلف بوجود می آید، زمان مناسب برای عمل بینی و انجام ارتودنسی می باشد. گاها افراد می پرسند که در صورت وجود مشکل، عمل بینی بر ارتودنسی اولویت دارد و یا برعکس و یا اینکه آیا می توان این دو عمل را به صورت همزمان انجام داد یا خیر.
برخی افراد بر این اعتقادند که ارتودنسی فقط باعث زیبا شدن و مرتب شدن دندان ها میشود، باید گفت این باور اشتباه است.

ارتودنسی تخصصی است که برای حفظ و تامین فانکشن و سلامت حفره دهان به کار میرود نقش اصلی ارتودنسی حفظ سلامت قسمت اولیه لوله گوارش که همان دهان است می باشد با حفظ سلامت دهان سلامت لوله گوارش هم تامین می شود در صورتی که سلامت حفره دهان به مخاطره بیفتد سلامت کل لوله گوارش هم به مخاطره می افتد. وقتی سلامت حفره دهان تامین شود زیبایی هم ایجاد می شود. با حرکت دادن فکین و محل قرار گرفتن دندان ها در جای مناسب، زیبایی قسمت تحتانی صورت تامین می گردد و بدین ترتیب خط لبخند، فرم لب، فاصله بینی تا چانه اصلاح می گردد.

آیا درمان ارتودنسی نسبت به عمل بینی اولویت دارد یا برعکس

عمل جراحی بینی به دو منظور انجام می شود. در حالت اول وجود یک مشکل پزشکی از جمله شکستگی یا انحراف در بینی، باعث می شود تا فرد مجبور شود اقدام به انجام عمل بینی کند. در حالت دوم فرد هیچ مشکل پزشکی ندارد و تنها از ظاهر بینی خود ناراضی می باشد و به منظور ایجاد تناسب و زیباتر کردن، عمل زیبایی بینی را انجام می دهد.

به طور کلی اول باید ارتودنسی انجام شود تا فک در ناحیه صحیح قرار گیرد. و سپس بینی جراحی شود تا اینکه بینی بر روی فک صحیح قرار گیرد به عبارت دیگر بینی باید بر روی ساختار درست قرار گیرد بنابراین ارتودنسی بر جراحی بینی تقدم دارد.

جراح بینی اصفهان | ارتودنسی و جراحی بینی

تاثیر ارتودنسی بر عمل بینی

از ارتودنسی برای اصلاح ساختار فک ها و تصحیح نحوه چینش دندان ها در دهان استفاده می شود. یکی از عواملی که می تواند باعث ایجاد ناهنجاری دندانی و فکی در فرد شود. اختلال در بینی و تنفس دهانی می باشد. در این شرایط فرد به دلایل مختلف از جمله انحراف بینی مجبور می شود از دهان خود تنفس کند که باعث تنگی فک بالا و به هم ریختگی دندانی می شود.

ارتودنسی علاوه بر اهداف درمانی که دارد و باعث بهبود سلامتی دندان ها و دهان می شود. به منظور افزایش زیبایی و ایجاد تناسب بین اجزای صورت نیز انجام می شود. اصلاح و جا به جایی دندان ها و فک در دهان باعث تغییر ظاهر قسمت تحتانی صورت نیز می شود. از جمله ملزومات عمل زیبایی بینی، تناسب بینی با اجزایی مثل لب و دهان می باشد. پس این دو عمل می توانند روابط پیچیده ای با یکدیگر داشته باشند.

از آنجایی که عمل بینی اکثرا در سنین بزرگسالی انجام می شود. تغییرات فکی و دندانی محدودی در این سن انجام می شود. از طرفی اکثر درمان های ارتودنسی برای حصول بهترین نتایج، در سنین کودکی توصیه می شوند. پس در ابتدا انجام ارتودنسی و شکل گیری نهایی اندازه فک و فرم لب ها، می تواند برای ایجاد بهترین و متناسب ترین نتایج حاصل از عمل بینی ضروری باشد.

عمل جراحی بینی همزمان با ارتودنسی امکانپذیر است؟

یکی از سوالات متداول و رایج از سوی بسیاری از بیمارانی که قصد درمان ارتودنسی و جراحی زیبایی بینی را دارند. این است که ایا درمان ارتودنسی را زودتر انجام بدهند یا عمل جراحی زیبایی بینی ؟؟
بیماران باید در نظر داشته باشند از آنجا که ارتودنسی با حرکت دادن دندان ها میتواند فرم لبها و موقعیت آن را تحت تاثیر قرار دهد ، بهتر است که ابتدا درمان ارتودنسی پایان گیرد ، تا پس از تثبیت موقعیت لب ها و فک، بیمار به جراحی زیبایی بینی بپردازد.

در جراحی بینی یکی از موارد مهم که جراح برای فرم نهایی بینی شما در نظر میگیرد. رابطه آن با لب میابشد، ( در نظر داشته باشید که فرم لب ها بعد از درمان ارتودنسی تغییر پیدا خواهد کرد) همچنین احتمال میرود که در حین درمان ارتودنسی فشار هایی توسط ارتودنتیست به بینی وارد شود . بنابراین توصیه میگردد ، عمل جراحی زیبایی بینی پس از ارتودنسی صورت گیرد. در پایان توصیه میشود قبل از انجام عمل بینی (راینوپلاستی) حتما با پزشک ارتودنتیست خود مشورت کنید.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

بسیاری از افرادی که خواستار جراحی زیبایی بینی هستند نگران تشکیل گوشت اضافه بعد از جراحی بینی هستند که این نگرانی کاملا بی مورد می باشد و احتمال بروز این عارضه بسیار نادر است.
آیا تکنیک های مورد استفاده در جراحی بینی در بروز گوشت اضافی بعداز جراحی بینی تاثیر می گذارد ؟
امکان ایجاد گوشت اضافه در صورتی که از روش بسته برای جراحی بینی استفاده شود وجود ندارد و ایجاد این عارضه بعد از جراحی بینی به روش بسته تقریبا غیر ممکن می باشد زیرا در این روش برش ها در داخل بینی ایجاد می شود. اما امکان ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی به روش باز وجود دارد .

چگونه می توان بعد از جراحی بینی از بروز گوشت اضافه در محل بخیه ها جلوگیری کرد؟

جراح بینی باید در هنگام ایجاد برش و بخیه زدن پره های بینی دقت بالایی داشته باشد تا از احتمال بروز گوشت اضافه پیشگیری شود در جراحی بینی ایجاد تغییرات در پره های بینی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد زیرا پره های بینی جزو حساس ترین بخش در جراحی بینی به حساب می آید. عواملی مانند میزان تجربه و دقت جراح، تکنیک های مورد استفاده در جراحی،نوع پوست و مراقبت های بعد از جراحی بینی در ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی دخیل هستند .

امکان احتمال ایجاد گوشت اضافه در افرادی که بینی های گوشتی دارند نسبت به سایرین بیشتر می باشد از این رو افرادی که بینی های گوشتی دارند در انتخاب جراح بینی خود باید دقت بسیار زیادی داشته باشند و جراح باتجربه و مهارت بالایی را انتخاب نمایند تا در هنگام بخیه زدن با ظرافت بالا و با مهارت این کار صورت گیرد تا از ایجاد اسکار و نامنظمی بعد از جراحی بینی پیشگیری شود.

جراح بینی اصفهان | گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

استفاده از پماد بعد از جراحی بینی

دکتر به منظور جلوگیری از ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی پمادی تجویزمی نماید که طبق دستور و در زمان مشخص باید از این پماد استفاده شود و باید به گونه درستی پماد را در ناحیه مورد نظر به مدت 2 الی 3 دقیقه بمالید و ماساژ دهید. در صورت عدم ماساژ ممکن است پماد اثری نداشته باشد.

درمان گوشت اضافه بینی با جراحی بینی

در برخی از موارد پس از آسیب دیدگی پوست بینی فرآیند ترمیم کامل صورت نمی گیرد و در نتیجه میزانی از زخم ایجاد شده در اثر آسیب دیدگی پوست به صورت بافت قرمز و سفت به شکل گوشت اضافه که به آن کلوئید گفته می شود باقی می ماند که با انجام برخی از جراحی های کوچک می توان این گوشت اضافه و کلوئید را ازبین برد . در صورت بروز کلوئید می توان با استفاده از پمادهای مخصوص و جراحی های کوچک این عارضه را از بین برد و ظاهر زیبایی را در آن نواحی ایجاد کرد.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

پیرسینگ و جراحی بینی

از آن‌جایی جراحی زیبایی بینی و پیرس کردن بینی این روز‌ها رواج زیادی دارند، ممکن است گاهی اوقات با یکدیگر به تناقض برسند. پیرسینگ بینی تنوع و سبک‌های زیادی دارد و هر کدام از آن‌ها می‌توانند در جراحی زیبایی بینی خطراتی ایجاد کنند. اگر شما هم بینی‌تان را پیرس کرده‌اید و قصد انجام جراحی زیبایی بینی دارید، به خواندن ادامه دهید تا از تاثیرات پیرسینگ روی جراحی زیبایی بینی آگاه شوید.

آیا می‌توان روی بینی پیرسینگ شده جراحی انجام داد

داشتن پیرسینگ بینی اختلالی در جراحی زیبایی بینی ایجاد نمی‌کند. از آن‌جایی که پیرسینگ در غضروف بینی انجام می‌شود، سوراخ آن در جراحی زیبایی بینی تاثیری نخواهد داشت. اگر پیرسینگ بینی دارید، می‌توانید جراحی زیبایی بینی را به دو روش باز و بسته انجام دهید. در روش بسته برش داخل بینی زده می‌شود و جای زخم آن نمایان نخواهد بود. در روش باز، یک برش کوچک زیر بینی و بین دو سوراخ زده می‌شود.

هیچ کدام از این روش‌ها روی پیرسینگ بینی تاثیری نخواهد گذاشت، فقط ممکن است پس ازجراحی جای آن کمی تغییر کند. در بعضی موارد بیماران پس از جراحی دوباره بینی‌شان را پیرس می‌کنند.

جراح بینی اصفهان | پیرسینگ و جراحی بینی

آیا باید پیریسینگ را قبل از جراحی باز کرد

در حالی که پیرسینگ در فرایند جراحی تاثیری ندارد، این به این معنی نیست که می‌تواند سر جایش بماند. در جلسات مشاوره با جراح پلاستیک، او در خصوص باز کردن پیرسینگ قبل از جراحی با شما صحبت خواهد کرد. از آن‌جایی که ممکن است پیرسینگ باز شود و وارد مجاری تنفسی شود، خطرات زیادی را در فرایند جراحی به وجود می‌آورد. هم‌چنین ممکن است الکتریسیته تولید کنند و به سوختن پوست اطرافش منجر شود. بهتر است قبل از جراحی زیبایی بینی، پیرسینگ را باز کنید و در خانه بگذارید.

چه مدت پس از جراحی می‌توان پیرسینگ را سر جایش گذاشت

پس از جراحی، بینی باند‌پیچی می‌شود و در این شرایط قطعا به زدن پیرسینگ فکر هم نخواهید کرد. با پیش رفتن فرایند ترمیم و کم شدن ورم، اگر سوراخ بسته نشده باشد کم کم یاد پیرسینگ‌تان خواهید افتاد. بهتر است در این خصوص با جراح پلاستیک‌تان مشورت کنید چون دوران نقاهت بیماران و فرایند ترمیم برای هر فرد متفاوت است. وقتی بینی کاملا ترمیم شد و نشانه‌ای از عفونت نبود، می‌توانید با خیال راحت پیرسینگ را دوباره سر جایش بگذارید.

چه مدت پس از جراحی پیرسینگ کردن خطری ندارد

پس از جراحی زیبایی بینی، غضروف نرم می‌شود و مدتی طول می‌کشد تا در موقعیت جدیدش محکم شود. اگر در این دوران پیرسینگ کنید به غضروف آسیب می‌رسد و چنین آسیبی معمولا ترمیم نخواهد شد. وقتی غضروف نرم است توانایی نگه داشتن یک حلقه را ندارد؛ پس پیریسینگ کردن در این دوران اصلا فکر خوبی نیست. برای این‌که از رسیدن زمان مناسب برای پیرسینگ آگاه شوید، بهتر است با جراح پلاستیک خودتان مشورت کنید. در حالی که صبر کردن کمی مشکل است، بهتر است یادتان باشد این صبر برای این است که به بینی که با کلی هزینه به شکل دلخواه‌تان درآمده آسیبی وارد نشود.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

استفاده از گرافت (پیوند بافت) در جراحی ترمیمی بینی

گرافت در علم پزشکی و در روند جراحی به انتقال بافت از یک ناحیه از بدن فرد به ناحیه دیگر گفته می شود. این انتقال بافت می تواند از بدن شخص دیگری هم صورت پذیرد. در راینوپلاستی ترمیمی در اکثر موارد نیاز است تا از گرافت استفاده شود و بافت غضروفی برای پیوند به بینی برداشته شود. گرافت ارتباطی به کوچک یا بزرگ بودن بینی ندارد و اگر نیاز باشد، در بینی های کوچک نیز از گرافت استفاده می شود. با توجه به ارزیابی جراح از بدن بیمار، سه ناحیه امکان انتقال بافت غضروفی به بینی را دارند که در ادامه به بررسی استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی خواهیم پرداخت.

سپتوم (تیغه میانی بینی)

جراح عموماً سعی می کند تا انتقال غضروف از سپتوم یا همان تیغه وسط بینی صورت گیرد. زیرا احتمال جذب این غضروف در بدن بسیار کم است. اما در اکثر موارد، غضروف های این ناحیه در جراحی اولیه برداشته شده اند. و جراح ناچار به انتقال غضرووف از نواحی دیگری است.

گوش

بعد از سپتوم، برداشتن غضروف از گوش رایج ترین تکنیک در گرافت است. جراح با ایجاد برشی کوچک در قسمت پشت گوش، مقداری غضروف از این ناحیه برمی دارد. باید گفت که این کار بدون هیچ گونه تغییری در ظاهر گوش انجام می شود.

دنده ها

گاهی بنا به تشخیص جراح، انتقال غضروف به بینی از طریق دنده ها انجام می شود. در این روش، برش کوچکی زیر سینه ایجاد می شود و سپس غضروف به میزان مورد نیاز از این ناحیه خارج می شود.

جراح بینی اصفهان | استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

چه زمانی جراح از پروتز برای ترمیم استفاده می کند؟

زمانی که جراح نتواند از غضروف های تیغه بینی برای تقویت غضروف ها استفاده کند. و به رفع مشکلات بینی بپردازد و همچنین غضروف ناحیه گوش و دنده را از نظر ضخامت بافت، خمیدگی و بدفرم بودن برای ترمیم مناسب نداند، از پروتز یا همان غضروف مصنوعی استفاده خواهد کرد.

پروتزهایی که برای اصلاح بینی استفاده می شود، از جنس سیلیکون هستند. و با کیفیت ها و برندهای مختلفی در بازار عرضه می شوند. اگر کیفیت این پروتزها مناسب نباشد، بدن مستعد عفونت خواهد بود. اهمیت انتخاب جراح خوب بینی در این مرحله نیز مشاهده می شود. اگر پزشک در کار خود حاذق باشد، پروتزهای با کیفیت را در بستری سالم از بافت در بدن قرار می دهد.

چه مدت بعد از انجام جراحی بینی اولیه می‌توانم جراحی مجدد انجام دهم؟

بهترین زمان برای عمل ترمیم زمانی است که زخم ها و اسکارهای اولیه کاملاً ترمیم شده و از بین رفته باشند. به همین دلیل، بعد از عمل اولیه باید صبور باشید. تا هم فرم نهایی بینی مشخص شود و هم زخم ها بهبود پیدا کند. گاهی بیمار به دلیل ورم ها و التهابات ناشی از جراحی، تصور می کند که بینی به خوبی جراحی نشده و نقص هایی دارد. در حالی که با گذشت زمان و بهبود زخم ها و کاهش ورم ها، دیگر نقصی مشاهده نمی شود.

اکثر متخصصان جراحی پلاستیک ایران معتقدند که بینی های استخوانی بعد از 1 سال و بینی های گوشتی بعد از 2 سال می توانند فرم نهایی بینی خود را قضاوت کنند. در واقع تورم بینی بعد از این مدت از بین می رود و زخم های جراحی قبلی نیز کاملاً بهبود می یابد.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از عمل بینی :

یکی از سوالات متداول افرادی که در فصل سرما بینی خود را عمل می کنند در رابطه با سرماخوردگی قبل از عمل بینی است. آیا افرادی که سرما خورده اند باید زمان جراحی را به تعویق بیندازند؟ در صورت مبتلا شدن به ویروس سرماخوردگی بعد از جراحی بینی چه باید کرد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی :

ویروس سرماخوردگی معمولا دستگاه تنفس فوقانی مانند : بینی ، حنجره ، حلق ، سینوس را درگیر کرده و به همین دلیل جراحی بینی برای افرادی که دچار این ویروس شده اند توصیه نمی شود چرا که ممکن است متقاضی به عفونت ریه مبتلا شده و دوران نقاهت سخت و طولانی را در پیش داشته باشد. همچنین بیمار باید برای بهبود سرما خوردگی داروهایی مصرف کند که استفاده از آن ها حداقل تا دو هفته قبل از عمل ممنوع می باشد.

بنابراین افرادی که دچار ویروس سرماخوردگی شده اند بهتر است تا زمان بهبودی کامل زمان عمل خود را به تعویق بیندازند.

جراح بینی اصفهان | سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

سرماخوردگی پس از جراحی بینی :

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سرماخوردگی پس از جراحی بینی نیز می تواند دوران نقاهت سخت و طولانی را برایتان رقم بزند بنابراین پس از عمل نیز به خوبی از خودتان مراقبت کنید تا دچار این ویروس نشوید. اما در صورت مبتلا شدن نکات زیر را رعایت کنید :

۱ . با پزشک خود در رابطه با نحوه درمان و مصرف دارو مشورت کنید.

۲ . اگر آبریزش بینی داشتید به هیچ عنوان فین نکنید و تنها با یک دستمال به آرامی بینی خود را تمیز کنید.

۳ . هنگام استراحت کردن زیر سر خود دو بالش بگذارید.

۴ . سوپ و آبمیوه فراوان بخورید.

۵ . عطسه و سرفه پس از جراحی بینی می توانند باعث پاره شدن بخیه ها و افتادگی نوک بینی شود بنابراین با سعی کنید به آرامی و با دهان باز عطسه یا سرفه کنید.

 


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد چیست؟

در این جراحی هم باید مانند عمل اول بینی، مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد انجام شود که عبارتند از:

  • از حداقل 2 هفته قبل از عمل، از نوشیدن الکل و مصرف دخانیات خودداری کنید.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده کننده خودداری کنید. داروهایی مانند آسپرین یا بعضی از مسکن ها باعث بروز اختلال حین جراحی می شوند.
  • غذاهای مفید و دارای انرژی (مانند مواد غذایی پروتئینی) مصرف کنید.
  • شب قبل از عمل دوش بگیرید.
  • روز عمل باید ناشتا باشید. خوردن و آشامیدن را از 8 ساعت پیش از جراحی متوقف کنید. شام باید سبک میل شود.
  • در صورتی که بیماری خاصی دارید یا به داروی خاصی حساسیت دارید، حتماً پزشک را از آن مطلع کنید.

قبل از ترمیم بینی چه کارهایی باید انجام دهم؟

مهم ترین مرحله پیش از رتوش بینی، انتخاب بهترین جراح است. بعد از انتخاب و نهایی شدن تصمیم، درست مانند عمل زیبایی اولیه بینی، باید موارد زیر را انجام دهید:

  • عکس آتلیه
  • آزمایش خون
  • سی تی اسکن (در صورت صلاحدید پزشک و در صورتی که اختلالات تنفسی وجود داشته باشد)

بعد از ترمیم هم باید چسب بینی بزنیم؟

بله. درست مانند عمل اولیه بینی، باید تا 2 ماه بعد از جراحی از چسب بینی استفاده شود. نحوه صحیح چسب زدن را باید از پزشک خود آموزش ببینید تا مشکلی در فرم گیری بینی ایجاد نشود.

جراح بینی اصفهان | مراقبت های قبل از رینوپلاستی مجدد

مسافرت بعد از ترمیم کردن بینی امکان پذیر است؟

بسیاری از افراد برای راینوپلاستی از کشورها یا شهرهای دیگر به تهران سفر می کنند و تحت عمل جراحی قرار می گیرند. دغدغه اکثر این افراد، بازگشت به شهر یا کشور خود بعد از عمل است. به طور کلی، جراحان بینی معتقدند که تا یک هفته بعد از عمل، فرد نباید از دسترسی به پزشک خود دور باشد. مسافرت بعد از 7 روز از رینوپلاستی ترمیمی مانعی ندارد.

آیا می توان برای بار سوم بینی را ترمیم کرد؟

همان طور که اشاره کردیم، جراحی بینی برای بار دوم عملی دشوار است. هر بار که بینی تحت عمل جراحی قرار بگیرد و دستخوش تغییر شود، بافت های بینی با آسیب بیشتری مواجه می شوند و در نتیجه واکنش شدیدتری نشان می دهند. عمل ترمیم بینی برای سومین بار امکان پذیر است اما دشواری انجام آن به مراتب بیشتر از عمل های قبلی است و سرعت بهبودی بیمار هم بسیار کمتر است. ضمن این که روحیه بیمار هم در این عمل بسیار پایین خواهد آمد چرا که از دو عمل قبلی خود نتیجه لازم را نگرفته است.

البته باید گفت که گاهی تمایل به جراحی های مکرر بینی جنبه روانی دارد. ممکن است که فرد از لحاظ زیبایی و ساختاری هیچگونه مشکلی نداشته
باشد و فقط از نظر روانی اعتماد به نفس کافی نداشته باشد. در این صورت، جراح بینی خوب با مشاوره، وی را برای جلسات روان درمانی و روانشناسی هدایت خواهد کرد.

آیا می توانم به جای ترمیم از سوهان کشیدن بینی استفاده کنم؟

رسپینگ یا سوهان کشیدن هدف متفاوتی از ترمیم دارد. سوهان کشیدن زمانی استفاده می شود که فرد قبل عمل بینی استخوانی داشته و بعد از عمل، استخوان اضافه و برآمدگی روی تیغه بینی همچنان وجود دارد. در واقع سوهان کشیدن عملی محدود است که فقط برای رفع استخوان اضافه روی تیغه بینی به کار می آید و برای بینی گوشتی یا سایر مشکلاتی که بعد از عمل به وجود می آید، امکان پذیر نیست.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

مرخصی مورد نیاز بعداز عمل بینی

عمل ترمیم بینی چیست؟

روش های عمل جراحی ترمیم بینی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

آیا انتخاب جراح بینی در نتیجه عمل ترمیم تاثیر دارد؟

بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی : همان طور که اشاره کردیم، ترمیم بینی عملی دشوار و پیچیده است، به خصوص اگر نزد جراح دیگری عمل اولیه را انجام داده باشید. چرا که هر پزشکی شیوه ها و روش های خاص خود را در جراحی پیاده می کند و ترمیم مشکل برای او دشوارتر خواهد بود. می توانیم بگوییم که اهمیت انتخاب دکتر در این جراحی بیش از عمل اولیه است. حساسیت این عمل به حدی است که فرد حتماً باید پیش از اقدام به عمل تمامی تمرکز خود را روی انتخاب بهترین جراح ترمیم بینی بگذارد. اگر این عمل نزد متخصص مجرب صورت نگیرد و نتیجه آن موفقیت آمیز نباشد، هزینه، زمان و سلامتتان برای بار سوم باید به خطر بیفتد.
پره های بینی بعد از اصلاح فرم بینی که در عمل اول با پزشکی دیگر دچار تغییر شکل نامناسب شده بود.

چگونه بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی را پیدا کنم؟

به دلیل حساسیت بالای این جراحی، حتماً باید پیش از جراحی در انتخاب یک فوق تخصص پلاستیک خوب دقت نمایید. برای انتخاب آسان تر جراح می توانید مراحل زیر را طی کنید:

1. در اینترنت و شبکه های اجتماعی پزشکان جست و جو کنید و نمونه کارهای پزشک را با دقت ببینید.

2. با بیماران پزشک که در اینترنت فعالیت دارند تبادل نظر کنید و نظرات آن ها را با دقت بررسی کنید.

3. لیستی از بهترین جراحان بینی ترمیمی تهیه کنید و آدرس و شماره تماس آن ها را یادداشت کنید.

4. به مطب هر یک از پزشکان مدنظرتان مراجعه کنید و از مراجعین آن ها پرس و جو نمایید.

5. ضمن مراجعه حضوری و تبادل نظر با سایر بیماران، با پزشک مشاوره حضوری داشته باشید تا مطمئن شوید که مشکل شما از سوی او قابل درمان است.

6. با ارزیابی دقیق ویژگی های پزشک، تصمیم نهایی را بگیرید و برای عمل اصلاح بینی آماده شوید.

جراح بینی اصفهان | بهترین جراح راینوپلاستی ترمیمی

جراح خوب برای عمل دوم بینی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

برای آن که بتوانید در میان انبوهی از پزشکان فعال در حوزه جراحی زیبایی، بهترین دکتر ترمیم بینی تهران را انتخاب کنید و از تاثیرات مثبت جراحی بهره ببرید، باید ویژگی های یک جراح ماهر را به خوبی بشناسید. این ویژگی ها عبارتند از:

تخصص و دانش پزشک در حوزه جراحی زیبایی
آشنایی به دانش و تکنیک های روز عمل بینی
مهارت و تجربه بسیار در زمینه عمل بینی ترمیمی
دقت و ظرافت در جراحی
تسلط داشتن به پیچیدگی های جراحی ثانویه بینی
اخلاق حرفه ای و پاسخگویی صحیح به بیمار
رو به رو کردن بیمار با واقعیت ها و مشاوره دقیق و صادقانه به او
داشتن تعداد زیادی نمونه کارهای موفق در جراحی ترمیمی بینی
آشنا بودن به مشکلات و اضطراب های بیماری که تحت عمل دوم قرار می گیرد.

برای ترمیم بینی عمل شده بهتر است به دکتر خودم مراجعه کنم یا پزشک دیگری؟

اگر از مهارت، علم و تسلط پزشک خود اطمینان دارید و مطمئن هستید که مشکلات به وجود آمده بعد عمل اولیه بینی ناشی از عدم مراقبت های خودتان بوده است، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. اما در صورتی که نواقص به وجود آمده ناشی از عدم تخصص و مهارت جراحتان بوده است، توصیه می کنیم که به پزشکی ماهرتر مراجعه کنید.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

مرخصی مورد نیاز بعداز عمل بینی

عمل ترمیم بینی چیست؟

روش های عمل جراحی ترمیم بینی

روش های عمل جراحی ترمیم بینی

روش های عمل جراحی ترمیم بینی

انواع روش های عمل جراحی ترمیم بینی

هدف از جراحی مجدد بینی، بهبود وضعیت بینی و عملکر آن است. متخصص جراحی تلاش می کند تا با توجه به وضعیت بینی، پیوند غضروف انجام دهد و یا غضروف را از ناحیه ای از بینی بردارد. پزشک غضروف مورد نیاز را از تیغه بینی بیمار (سپتوم)، گوش یا دنده می گیرد. ترمیم بینی هم مانند جراحی اولیه، هم با روش باز و هم با روش بسته قابل انجام است. در ادامه به بررسی هر یک از این روش ها می پردازیم. روش های عمل جراحی ترمیم بینی :

جراح بینی اصفهان | روش های عمل جراحی ترمیم بینی

رتوش بینی با استفاده از تکنیک جراحی باز

زمانی که جراح از روش باز برای رینوپلاستی ثانویه استفاده می کند، ابتدا بیمار را تحت وضعیت بیهوشی عمومی قرار می دهد و سپس با ایجاد برش در ناحیه کلوملا و بالا زدن پوست بینی، به طور کامل به ساختمان بینی دست پیدا می کند. تغییرات با توجه به نیاز بینی بیمار ایجاد می شود. سپس بخیه های داخلی و بخیه روی کلوملا زده می شود. جراح با استفاده تامپون بعد از عمل مانع از ایجاد چسبندگی داخل بینی می شود. در نهایت اسپلینت (گچ) روی بینی قرار داده می شود.

مزایا و معایب عمل باز ترمیمی چیست؟

ترمیم بینی نسبت به عمل اولیه سخت تر و پیچیده تر است. در عمل باز، جراح رینوپلاستی میدان دید وسیع تری دارد و به راحتی می تواند تغییرات لازم را روی بینی اعمال کند. از میان مزایای دیگر این تکنیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان خطای کمتر به دلیل میدان دید وسیع

امکان ایجاد تغییرات بیشتر به دلیل دسترسی آسان تر پزشک به ساختمان بینی
شاید برخی از افراد تصور کنند که بخیه زدن روی کلوملا از مشکلات جراحی باز است؛ اما باید گفت که اگر جراح با ظرافت و دقت عمل کند، هیچ اثری از بخیه باقی نخواهد ماند.

عمل ترمیم بینی با به کارگیری تکنیک بسته

در جراحی بسته رتوش بینی، جراح بدون هیچ گونه برش بیرونی و بخیه بیرونی عمل جراحی را انجام می دهد. در وقت پزشک تغییرات روی ساختار بینی را از داخل سوراخ ها اعمال می کند که عمل دشوارتری نسبت به جراحی باز است. برش زدن و بخیه کردن دو تفاوت اصلی جراحی باز و بسته بینی ترمیمی است. در عمل بسته هم تامپون و اسپلینت استفاده می شود.

آیا جراحی بسته بینی بهتر از جراحی باز است؟

در پاسخ باید گفت که جراحی بسته چند مشکل عمده دارد:

میدان دید جراح بسیار محدود است و در نتیجه به ساختمان بینی دسترسی کامل ندارد؛
به دلیل این که جراح دسترسی کامل به ساختمان بینی ندارد، امکان تغییرات محدود است؛
به دلیل میدان دید محدود، امکان خطای پزشک بیشتر است.
اگرچه رینوپلاستی بسته نسبت به تکنیک باز تهاجم کمتری دارد، کمتر به بافت بینی آسیب می‌زند و دوران نقاهت آن کوتاهتر است اما به دلیل این که جراحی ترمیمی عملی پیچیده است و نسبت به عمل اولیه سخت تر محسوب می شود، معمولاً یک جراح خوب رینوپلاستی ترمیمی با تکنیک جراحی باز این عمل را انجام می دهد. درصد خطا در جراحی باز بسیار کمتر و امکان تغییرات اصولی بیشتر است.

عمل راینوپلاستی ترمیمی چند ساعت طول می کشد؟

این عمل زیبایی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و مدت زمان آن طولانی تر از عمل اولیه بینی است. جراحی ثانویه به دلیل پیچیدگی عمل، ممکن است بین 3 تا 4 ساعت طول بکشد؛ این در حالی است که عمل اولیه بینی 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت زمان می برد.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

مرخصی مورد نیاز بعداز عمل بینی

عمل ترمیم بینی چیست؟

عمل ترمیم بینی چیست؟

عمل ترمیم بینی چیست؟

عمل ترمیم بینی چیست؟

عمل ترمیم بینی  با نام علمی Revision Rhinoplasty شناخته می شود. این عمل به دو نوع تقسیم می شود:

  • گروه اول شامل مواردی است که فرد در اثر یک حادثه یا سانحه دچار نقص در تمام یا قسمتی از بافت بینی خود می شود. در این صورت نیاز به ترمیم و بازسازی بینی دارد که جراح پلاستیک اقدام به ترمیم یا بازسازی بافت بینی می کند که نیازمند عمل های جراحی متعدد و پیچیده ای است.
  • گروه دوم عمل های ترمیمی بینی که شایع تر و مصطلح تر است به معنی عمل ثانویه یا رتوش بینی است. در این نوع عمل، فردی یک بار عمل جراحی زیبایی بینی را انجام داده و حال به دلایل مختلفی از فرم بینی و عملکرد بینی خود ناراضی است و احساس می کند نیاز به عمل مجدد دارد. می توان گفت که این عمل از اهمیت بسیار بیشتری نسبت به عمل اولیه برخوردار است و کار جراحی دشوارتر است چرا که بافت بینی در عمل ابتدایی دستخوش تغییراتی شده که کار را برای جراح ترمیم بینی سخت تر می کند.

چرا بینی برای بار دوم جراحی می شود؟

جراحی اولیه بینی و انتخاب یک جراح پلاستیک خوب بسیار مهم است و در نتیجه عمل تاثیر بسیاری دارد. گاهی به دلیل عدم تجربه جراح و یا در بعضی موارد به دلیل احتیاط نکردن بیمار در انجام مراقبت های بعد از عمل بینی مشکلاتی به وجود می آید که باعث می شود فرد برای بار دوم اقدام به جراحی زیبایی بینی نماید. مهم ترین مشکلاتی که ممکن است در نتیجه جراحی نامناسب به وجود بیاید عبارتند از:

بسته شدن راه تنفس از بینی

گاهی به دلیل عدم تجربه یا تخصص پزشک، در جراحی بینی اولیه به ساختمان بینی و تنفس بیمار آسیب وارد می شود. این موضوع سبب می شود که فرد با مشکلات تنفسی از جمله خس خس کردن در هنگام نفس کشیدن یا متوجه نشدن بوی محیط اطراف مواجه شود. بسته شدن راه بینی (کیپ شدن بینی بعد از عمل) و صدا دادن بینی در هنگام نفس کشیدن سبب می شود که فرد برای عمل دوم اقدام کند.

ظاهر غیرطبیعی و افراط در تغییرات

مهم ترین هدف از عمل بینی زیبایی طبیعی فرد و رفع نواقص ظاهری بینی است. متاسفانه برخی از پزشکان به دلیل آگاه نبودن از علم زیبایی شناسی روز، دست به انتخاب مدل هایی می زنند که فرد بعد از چند سال متوجه می شود که فرم بینی بسیار مصنوعی است. همچنین، بعضی از مدل های بینی برای همه افراد مناسب نیست. تصور کنید که آقایی با اجزای چهره مردانه، بینی عروسکی داشته باشد! یا خانمی با اجزای چهره درشت و بینی گوشتی جراحی بینی فانتزی و یا نیمه فانتزی را تجربه کرده باشد. افراط در تغییرات و غیرطبیعی کردن بینی باعث می شود که فرد تصمیم به عمل بینی مجدد بگیرد.

جراح بینی اصفهان | عمل ترمیم بینی چیست؟

افتادگی نوک بینی

گاهی به دلیل این که پزشک به درستی غضروف های بینی را تقویت نکرده است، نوک بینی بعد از مدتی دچار افتادگی می شود و ظاهر نامناسبی را برای فرد ایجاد می کند. به همین دلیل عمل ترمیمی بینی انجام می شود.

باقی ماندن قوز بینی بعد از عمل

برخی از افراد بعد از عمل متوجه می شوند که قوز بینی آن ها در عمل اولیه رفع نشده است. و ظاهر بینی آن ها نازیبا است. ترمیم بینی به رفع قوز باقی مانده از عمل اولیه کمک می کند.

عدم تقارن سوراخ های بینی

بسیاری از افراد قبل از عمل بینی این دغدغه را دارند که سوراخ های بینی آن ها با هم یکسان شود. قبل از هر چیز باید گفت که گاهی این کار امکان پذیر نیست اما یک جراح خوب بینی می تواند تا بیشترین حد ممکن سوراخ ها را شبیه به یکدیگر عمل کند. گاهی عدم تقارن سوراخ ها به قدری زیاد است که فرد ناچار به انجام رینوپلاستی ترمیمی می شود.

بزرگ باقی ماندن بینی یا نوک آن بعد از عمل

گاهی فرد برای کوچک کردن بینی اقدام به عمل می کند اما به دلیل مهارت نداشتن پزشک، بینی به اندازه کافی کوچک نمی شود، هر چند که ممکن است فرم زیبایی هم داشته باشد. راینوپلاستی ثانویه به رفع این مشکل کمک می کند.

باریک شدن بیش از حد تیغه بینی

باریک شدن بیش از حد تیغه بینی، که بیشتر در بینی های استخوانی اتفاق می افتد، علاوه بر این که یکی از مشکلات نامتعارف بودن شکل بینی به حساب می آید، از نظر تنفسی نیز برای فرد مشکل ایجاد می کند. در رینوپلاستی ترمیمی، متخصص جراحی با تقویت غضروف ها، این مشکل را رفع می کند.

بروز اسکار داخلی یا خارجی

یکی از بزرگترین مشکلاتی که از جراحی نامناسب بینی به وجود می آید، اسکار یا زخم های داخلی و خارجی است که باعث بروز برآمدگی یا فرورفتگی ها روی بینی می شود و ظاهر بینی را نازیبا جلوه می دهد. دکتر بینی با جراحی دوم این مشکل را رفع می کند.

انحراف تیغه بینی

انحراف تیغه بینی یا کج شدن بینی بعد از عمل یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است هم ناشی از جراحی توسط پزشک غیرمتخصص باشد و هم عدم مراقبت بیمار. گاهی وارد شدن ضربه بعد از عمل بینی باعث کج شدن استخوان آن می شود. به همین دلیل فرد برای بار دوم اقدام به جراحی زیبایی می کند.

فاصله زیاد سوراخ های بینی

رعایت نکردن تناسب در عمل بینی و عدم تسلط بر زیبایی شناسی از سوی جراح موجب می شود که فاصله های میان سوراخ های بینی زیاد شود و فرد احساس ناخوشایندی از بینی خود داشته باشد. عمل Revision Rhinoplasty به رفع این مشکل کمک بسزایی خواهد کرد.

فیبروز بینی

زمانی که جراحی انجام می شود، در واقع پوست دچار آسیب می شود. برای ترمیم این آسیب بافتی تشکیل می شود که فیبروز نام دارد . بافت فیبروز بافت بسیار مهمی برای ترمیم نقاط آسیب دیده بدن است. اما در جراحی بینی، و عموماً جراحی بینی گوشتی، اگر بینی بیش از حد کوچک شود، بدن برای ترمیم جای زخم بافت فیبروزی بیش از حد نرمال تشکیل می دهد. این امر باعث می شود که بینی گوشتی بعد از عمل دچار گوشت اضافه شود یا اندازه بینی بزرگ تر از قبل جراحی شود.

بالا و پایین بودن پره های بینی بعد از عمل

یکی دیگر از مشکلات رایج بعد از عمل نامتناسب و بالا و پایین بودن پره های بینی است. این مشکل ناشی از عدم رعایت تقارن در هنگام جراحی و تسلط نداشتن به جراحی پلاستیک است. در عمل رتوش بینی این مشکل قابل حل شدن خواهد بود.

حالت گیره ای بینی

دلیل دیگری که بیماران ممکن است برای رتوش بینی مراجعه کنند، فرورفتگی غضروف های کناری بینی است. به خصوص هنگام تنفس که به اصطلاح حالت Pinch یا گیره ای پیدا می کند.


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

مرخصی مورد نیاز بعداز عمل بینی