جراحی زیبایی بینی گوشتی

جراحی زیبایی بینی گوشتی

زیباترین عمل بینی گوشتی چگونه است؟

هدف از جراحی زیبایی بینی گوشتی  اصلاح اشکالات و رفع ایرادات ظاهری بینی است. با ما همراه باشید تا به بررسی جراحی زیبایی بینی گوشتی بپردازیم :


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :


عمل بینی گوشتی طبیعی (عمل بینی گوشتی آقایان)

یکی از رایج‌ترین انواع عمل بینی‌ گوشتی است که طرفداران بساری نیز دارند. به خصوص در عمل بینی گوشتی مردانه ترجیح داده می‌شود تا از اعمال تغییرات گسترده بر روی بینی جلوگیری گردد و تنها به رفع ایرادات آن پرداخته شود.

از آنجایی که بخش عظیمی از بینی‌ گوشتی را ماهیچه و چربی تشکیل داده است . بنابراین اعمال تغییرات بسیار بر روی آن و برداشتن بافت بیشتر نیز کمی دشوار است و ممکن است با مشکلاتی پس از جراحی مواجه گردد. به همین علت معمولا پزشکان عمل بینی گوشتی فانتزی و یا عمل بینی گوشتی عروسکی را برای بیماران خود توصیه نمی‌کنند.

جراح فک اصفهان | بینی مردانه .

عمل بینی گوشتی زنانه

عمل بینی گوشتی زنانه طبیعی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که خانم‌ها به دنبال آن هستند. بینی‌های گوشتی علاوه بر اینکه از بافت چربی و ماهیچه‌ای بیشتری تشکیل شده‌اند و دارای پوست ضخیم‌تری نیز هستند . می‌توانند بر روی پل بینی دارای قوز باشند که در این صورت به آن عمل بینی گوشتی استخوانی گفته می‌شود.

عده‌ای از خانم‌ها تمایل دارند تا بینی خود را به صورت عروسکی جراحی کنند و در واقع عمل بینی گوشتی سربالا داشته باشند، اما برای این کار حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنند تا جراح با بررسی‌های لازم و انجام معاینات میزان مقاومت بینی برای انجام عمل بینی گوشتی به صورت فانتزی را بررسی نماید.

بهترین روش عمل بینی گوشتی چیست؟

جراحی بینی گوشتی مانند بینی‌ استخوانی می‌تواند به دو صورت جراحی بینی بسته و جراحی بینی باز صورت گیرد اما در نهایت انتخاب نوع جراحی بینی به نظر پزشک و شرایط جسمی بیمار بستگی دارد.

عمل بینی گوشتی به روش باز

در این نوع جراحی، پزشک برش‌هایی را در نواحی اطراف سوراخ بینی و همچنین داخل بینی ایجاد می‌کند و پس از آن پوست بینی را برداشته و با دید مستقیم تغییرات لازم بر روی بافت داخلی بینی را انجام می‌دهد.

از آنجایی که پزشک برای اعمال تغییرات می‌تواند به صورت کامل اجزای داخلی بینی را مشاهده کند، این نوع جراحی برای زمانی که بیمار نیاز به تغییرات گسترده‌تر و یا حتی بهبود مشکلات تنفسی داشته باشد مناسب‌تر است. اما این نوع از عمل معمولا دوره نقاهت طولانی‌تر و همچنین تورم و التهاب بیشتری به همراه دارد.

جراح بینی اصفهان | سوراخ شدن تیغه بینی

عمل بینی گوشتی به روش بسته (عمل بسته بینی گوشتی)

در جراحی بینی به روش بسته، برش‌ها تنها در داخل سوراخ بینی ایجاد می‌شود و هیچگونه برش خارجی بر روی آن ایجاد نمی‌گردد. از این رو، پزشک دید مستقیم بر روی اجزای داخلی بینی ندارد و تمامی تغییرات را بایستی از داخل بینی انجام دهد.

این نوع عمل معمولا برای زمانی استفاده می‌شود . که بینی تنها نیاز به اعمال یکسری تغییرات جزئی دارد و نیازی نیست تا تغییرات عمده‌تر بر روی آن صورت بگیرد. از آنجایی که پوست بینی برداشته نمی‌شود . معمولا دوره نقاهت کوتاه‌تری نسبت به روش باز دارد و تورم و کبودی در آن نیز کمتر می‌باشد.

اما در نهایت اگر بخواهید بدانید کدام روش برای انجام جراحی بینی گوشتی مناسب‌تر است . می‌توان این چنین گفت که معمولا برای جراحی بینی گوشتی به پیوند غضروف برای استحکام و مقاومت بیشتر ساختار و اسکلت بینی احتیاج است . به همین علت پزشکان روش جراحی بینی باز را برای بیمار خود پیشنهاد می‌کنند .

ایمپلنت ساب پریوستیال

ایمپلنت ساب پریوستیال

ایمپلنت ساب پریوستیال ؛ روند درمان و ساختار آن

ایمپلنت ساب پریوستیال | آیا می‌دانید که دو نوع ایمپلنت دندان وجود دارد؟ آنها ایمپلنت ساب پریوستیال و اندوستیال نامیده می‌شوند. بسیاری از افراد با ایمپلنت‌های اندوستیال آشنا هستند، زیرا این ایمپلنت‌ها بیشترین کاربرد را دارند. اندوستیال به معنای «درون استخوان» است، بنابراین ایمپلنت‌های اندوستیال در استخوان فک کاشته می‌شوند. ایمپلنت‌های اندوستیال انواع مختلفی دارند که بیشتر بر اساس اندازه، شکل و لوازم جانبیِ مورد استفاده دسته‌بندی می‌شوند.

از طرف دیگر، ایمپلنت ساب پریوستیال در زیر لثه‌ها و در بالای استخوان فک قرار می‌گیرند. به همین دلیل، آنها گاهی اوقات به عنوان ایمپلنت «روی استخوان» شناخته می‌شوند. در این مقاله نیز قصد داریم به معرفی این نوع ایمپلنت پرداخته و به تفاوت‌های ایمپلنت ساب پریوستیال با ایمپلنت اندوستیال نیز بپردازیم.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

جراح فک اصفهان  | ایمپلنت ساب پریوستیال

ایمپلنت ساب پریوستیال

ایمپلنت ساب پریوستال به جای استخوان، روی استخوان قرار می‌گیرد، شبیه زین. این نوع ایمپلنت اغلب برای پوشاندن یک سطح وسیع مانند فک پایین کاملاً بی دندانی که مقدار زیادی تحلیل استخوان وجود داشته و استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت‌های اندوست وجود ندارد، استفاده می‌شود. اگرچه بیشتر ساختار ایمپلنت زیر بافت لثه است، اما پست‌ها یا میله‌ها در بالای لثه‌ها باقی می‌مانند. روساخت (دندان مصنوعی یا جزئی از آن) به این پست‌ها متصل می‌شود.

ایمپلنت‌های Subperiosteal ایمپلنت‌های دندانی هستند که از یک چارچوب فلزی ساخته شده‌اند. این قاب فلزی زیر بافت لثه اما بالای استخوان فک شما متصل است. از قاب فلزی ایمپلنت ساب پریوستیال بیرون زده، پست‌های فلزی کوچکی هستند. اینها به عنوان لنگرهای دندانهای جایگزینی که جراح دهان شما به ایمپلنت متصل می‌کند استفاده می‌شود. اگر بیش از یک دندان در همان ناحیه دهان خود از دست داده باشید، این و دیگر انواع ایمپلنت ممکن است انتخاب خوبی باشد.

ساختار ایمپلنت ساب پریوستیال

ایمپلنت‌های اندوستیال از سه قسمت اصلی تشکیل شده‌اند: ایمپلنت، اباتمنت و پروتز دندانی. ایمپلنت به طور کلی شبیه یک پیچ کوچک است که معمولاً از تیتانیوم ساخته شده است. در برخی موارد، ایمپلنت می‌تواند سرامیکی نیز باشد. اباتمنت یک قطعه‌ی اتصال دهنده‌ی کوچک است که متناسب با ایمپلنتِ مورد نظر طراحی شده است. سپس پروتز دندانی روی اباتمنت سمان و سفت می‌شود. با توجه به تعداد دندان‌های از دست رفته، می‌توان از ایمپلنت‌های اندوستیال برای پشتیبانی از تاج دندان، بریج یا دندان مصنوعی استفاده کرد.

به دلیل این که ایمپلنت‌های ساب پریوستیال در استخوان قرار نمی‌گیرند، ساختار آنها با ساختار ایمپلنت‌های اندوستیال بسیار متفاوت است. به جای استفاده از پیچ ایمپلنت برای تثبیت، در ایمپلنت‌های ساب پریوستیال از یک قاب فلزی استفاده می‌شود که متناسب با استخوان فک و زیر لثه طراحی می‌شود. این قاب فلزی دارای یک سری پست است که سپس برای پشتیبانی از جایگذاری پروتز دندان مانند تاج، بریج یا دندان مصنوعی استفاده می‌شود.

ایمپلنت‌های دندانی زیر پریوستال چه مواردی را درمان می‌کنند؟

همانند سایر انواع ایمپلنت‌های دندانی، ایمپلنت‌های دندانی زیر پریوستال با تهیه یک سیستم پشتیبانی که می‌توان روی آن دندان مصنوعی به طور دائمی قرار داد . از دست دادن دندان را درمان می‌کند. برخی از ایمپلنت‌ها با قرار گرفتن در داخل استخوان فک، این حمایت را فراهم می‌کنند . جایی که از طریق فرآیندی به نام استخوان سازی به استخوان می‌پیوندند. به این نوع کاشت‌ها، ایمپلنت‌های اندوستئال گفته می‌شود. ایمپلنت‌های دندانی زیر پریوستئال حاوی یک چارچوب فلزی است که در بالای استخوان فک قرار می‌گیرد، اما در زیر لثه قرار دارد. .

یک پست متصل به ایمپلنت از لثه بیرون زده و یک تاج یا دندان مصنوعی به طور دائمی به ستون متصل می‌شود. کاشت دندان زیر پریوستئال معمولاً برای افرادی که نیاز به تعویض دندانهای از دست رفته دارند توصیه می‌شود . اما نمی‌توانند از پروتزهای معمولی استفاده کنند و ارتفاع استخوان را برای حمایت از ایمپلنت‌های اندوست ندارند.

برخی از پزشکان از ایمپلنت‌های زیر پریوستئال برای کمک به افرادی که در پوشیدن پروتزهای معمولی مشکل دارند . و استخوان کافی برای کاشت منظم دندان ندارند، استفاده می‌کنند. از آنجا که ایمپلنت‌های زیر پریوست به استخوان متصل نیستند . و فقط روی سطح قرار می‌گیرند، سرانجام از کار می‌افتند . که اغلب باعث از دست رفتن شدید استخوان، درد و عفونت دندان و احتمالاً آسیب به عصب نیز می‌شود.

یک روش قابل پیش بینی برای درمان ریزش شدید استخوان در فک‌ها، تولید استخوان بیشتر با پیوند زدن یا استفاده از تکنیک‌های مدرن مهندسی بافت است. ترمیم استخوان از دست رفته باعث تقویت فک، فرم صورت را بهبود می‌بخشد و به افراد امکان می‌دهد کاشت‌های دندانی منظم با موفقیت طولانی مدت بهتر از کاشت‌های زیر پریوست انجام دهند.

جراح بینی اصفهان | ایمپلنت ساب پریوستیال .

کدام ایمپلنت بهترین است؟

هنگام انتخاب نوع ایمپلنت، مهم است که به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید تا تعیین کند که چه نوع ایمپلنتی با توجه به نیازهای دندان شما مناسب است. به طور کلی، ایمپلنت‌های ساب پریوستیال برای افرادی که فاقد توده استخوانی کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت اندوستیال هستند، ایده‌آل است.

با این اوصاف، برخی از متخصصان ایمپلنت هنوز هم ایمپلنت‌های اندوستیال را در مقایسه با ایمپلنت‌های ساب پریوستیال توصیه می‌کنند، حتی در صورت کمبود توده استخوانی. علت این است که ایمپلنت‌های اندوستیال در مقایسه با ایمپلنت‌های ساب پریوستیال میزان موفقیت بسیار بالاتری دارند. با این حال، اگر فاقد توده استخوانی کافی باشید، دندانپزشک متخصص ایمپلنت شما احتمالاً یک روش مکمل مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس را برای تجمع توده استخوانی قبل از جایگذاری ایمپلنت دندان توصیه می‌کند.

در برخی موارد، متخصص ایمپلنت دندان شما ممکن است نوع خاصی از ایمپلنت اندوستیال را تحت عنوان «ایمپلنت زیگوماتیک» توصیه کند. ایمپلنت‌های زیگوماتیک، ایمپلنت‌های بلندتری هستند که برای پشتیبانی از استخوان زیگوماتیک جایگذاری می‌شوند. از آنجا که استخوان‌های زیگوماتیک یا گونه‌ای مانند استخوان فک، توده استخوانی خود را از دست نمی‌دهند، بنابراین حتی در بیمارانی که دچار تحلیل استخوان شده‌اند، می‌توانند پایه‌ی محکمی را برای ایمپلنت دندان ایجاد کنند.

هزینه ایمپلنت ساب پریوستیال چگونه است؟

هزینه‌های کاشت دندان ساب پریوستیال بسته به دندانپزشک، قانون کشور، تعداد ایمپلنت شما و سختی جراحی متفاوت است. دندانپزشک یا جراح دهان شما قادر به برآورد کتبی هزینه شما خواهد بود. اطمینان حاصل کنید که از همه مواردی که در آن هزینه قرار داده شده است، از جمله مواردی مانند اشعه ایکس و بیهوشی. از ایمپلنت‌های ساب پریوستیال به دلیل ضعف در موفقیت کمتر استفاده می‌شود. اکثر ایمپلنت‌هایی که امروزه استفاده می‌شوند، درون استخوان هستند.

ایجاد تغییرات از دندان مصنوعی به کاشت ایمپلنت

ایجاد تغییرات از دندان مصنوعی به کاشت ایمپلنت

انتقال از دندان مصنوعی به ایمپلنت

پروتزهای ایمنی و ایمپلنت‌های دندانی دو نوع پروتز دندان هستند که دندانپزشک شما برای جایگزینی چندین دندان از دست رفته استفاده می‌کند. در حقیقت، می‌توان از هر دو برای جایگزینی یک قوس کامل دندان و همچنین دهان کامل دندانهای از دست رفته استفاده کرد. با این حال، طول عمر پروتزها کمتر از ایمپلنت‌های دندانی است، به این معنی که ممکن است بخواهید به جای ساختن پروتز دیگر، مایل به کاشت دندان باشید. اگر به نظر آشنا می‌آید، نکاتی وجود دارد که باید در مورد چگونگی انتقال از پروتز به ایمپلنت دندان بدانید.

اگرچه دندان مصنوعی راه‌ حلی رایج برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است، اما برخی معتقدند که دندان مصنوعی بهترین راه‌ حل نیست. اگر دندان‌های مصنوعی شما بیشتر از اینکه مزایا داشته باشند آزار‌ دهنده هستند و به دنبال گزینه‌هایی دیگر برای دندان مصنوعی هستید، به ایمپلنت‌ فکر کنید.

بدون نگرانی در مورد کنده شدن و جابه‌جایی، می‌توانید دندان مصنوعی را به ایمپلنت‌ تغییر دهید و یک درمان دائمی و با‌دوام بدست آورید.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

چرا تغییرات ایجاد می‌شود؟

اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که چرا می‌خواهید از پروتزهای دندانی به ایمپلنت‌های دندانی تبدیل شوید. با یک نگاه سوئیچ از دندان مصنوعی به ایمپلنت‌های دندانی فواید زیادی دارد، از جمله:

  1. کاشت دندان می‌تواند توده استخوان را حفظ کند، شکل طبیعی فک را حفظ کند و نیازی به جایگزینی ندارد. از طرف دیگر، پروتزهای دندانی نمی‌توانند توده استخوانی را که باعث تغییر شکل فک با گذشت زمان می‌شود، حفظ کنند. وقتی این اتفاق می‌افتد، دندان مصنوعی دیگر به درستی و راحت متناسب نخواهد بود و باید جایگزین شود.
  2. ایمپلنت‌های دندانی در استخوان فک قرار می‌گیرند، در حالی که پروتزهای مصنوعی در بالای لثه قرار می‌گیرند. این بدان معناست که ایمپلنت‌های دندانی از آنجا که با استخوان در می‌آیند، قوی‌تر و ثابت هستند، در حالی که پروتزهای مصنوعی تمایل به لغزش و تغییر مکان دارند زیرا فقط با مکش متصل می‌شوند.
  3. ایمپلنت‌های دندانی مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند، به این معنی که می‌توان از آنها برای جویدن غذاهای سخت که دندان‌های مصنوعی نمی‌توانند استفاده کنند استفاده کرد. علاوه بر این، ایمپلنت‌های دندانی نیز دارای ظاهری طبیعی‌تر از پروتزهای دندانی هستند.
  4. اگرچه ایمپلنت‌های دندانی هزینه بالاتری دارند اما با گذشت زمان باعث صرفه جویی در هزینه شما می‌شوند زیرا نیازی به تعویض ندارند. به طور متوسط می‌توانید انتظار داشته باشید که هر ۲ سال یکبار دندانهای مصنوعی خود را تخلیه کنید.

مشکلات دندان مصنوعی

دندان‌های مصنوعی پروتز‌هایی هستند که جایگزین تمام دندان‌های بالا یا پایین می‌شوند که با یک ماده‌ی چسبناک در جای خود نگه داشته می‌شوند. این ماده پیوند موقتی بین بافت نرم و استخوان ایجاد می‌کند. از آنجا که از دست دادن دندان‌ها منجر به از دست دادن پایه دندان می‌شود و ناحیه‌ای که در آن دندان‌های مصنوعی شما قرار دارد، تغییر می‌کند. این تغییر به این معنی است که ماده چسبناک موثر نخواهد بود و دندان‌های مصنوعی شل می‌شوند.

چه ماده قوی‌تری بخرید و چه دندان مصنوعی جدیدی بسازید، هر دو راه‌ حل کوتاه‌ مدت هستند که باید تکرار شوند. به همین دلیل است که دندان‌های مصنوعی در دراز مدت هزینه بالاتری دارند. با این حال، ایمپلنت هیچ یک از این مشکلات را ندارد و در عین حال مزایای دیگری نیز دارد که دندان‌های مصنوعی ندارند.

آیا می‌توانم از دندان مصنوعی به ایمپلنت دندان تغییر دهم؟

قبل از تغییر وضعیت از پروتزهای ایمپلنت به ایمپلنت‌های دندانی، باید یک قرار ملاقات با دندانپزشک خود بگذارید تا مشخص شود که آیا ایمپلنت‌های دندان مناسب شما هستند. در طی این قرار، دندانپزشک به منظور ارزیابی سلامت استخوان فک شما، عکس برداری با اشعه ایکس دندان انجام می‌دهد. اگر مدتی فاقد دندان و پروتز هستید، احتمالاً قبل از قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی نیاز به پیوند استخوان خواهید داشت.

انتقال چگونه است؟

پیوند استخوان حدود ۴-۶ ماه قبل از کاشت دندان انجام می‌شود. در حین پیوند استخوان، مواد استخوانی در مکان‌های خاصی در استخوان فک قرار می‌گیرند. طی چند ماه آینده، مواد استخوانی به رشد استخوان جدیدی تبدیل می‌شوند که می‌تواند از ایمپلنت‌های دندانی پشتیبانی کند. پس از بهبودی پیوند استخوان، ایمپلنت‌های دندانی خود را دریافت خواهید کرد.

برای قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی، به یک عمل جراحی جزئی دهان نیاز است. در طی این جراحی، دندانپزشک ابتدا برشی در لثه‌های شما ایجاد می‌کند تا به استخوان فک شما دسترسی پیدا کند. سپس آنها سوکت خالی دندان را شکل می‌دهند تا بتواند یک پیچ ایمپلنت را در خود جای دهد. در آخر، آنها پیچ ایمپلنت را قرار می‌دهند. در بیشتر موارد، شما می‌توانید انتظار داشته باشید که این روش حدود ۴-۶ بار تکرار شود تا ۴-۶ کاشت در هر قوس قرار گیرد. این بدان دلیل است که برای دندان مصنوعی تحت حمایت ایمپلنت نیاز به چندین ایمپلنت است.

هنگامی که ایمپلنت‌های شما قرار داده شد، شما باید یک رژیم غذایی موقت را داشته باشید تا بتواند به خوبی ترمیم شود. این معمولاً حدود ۳-۶ ماه طول می‌کشد، زیرا استخوان جدید برای رشد دادن پیوند ایمپلنت به استخوان فک مجبور است رشد کند. هنگامی که ایمپلنت‌ها با استخوان فک جوش خوردند، دندانپزشک به شما اطلاع می‌دهد تا به رژیم غذایی عادی خود برگردید.

عارضه دیپ بایت

عارضه دیپ بایت

دیپ بایت چیست؛ علل به وجود آمدن آن

دیپ بایت | دیده‌اید که برخی افراد دندان‌هایشان به قدری جلو آمده است که در هنگام خندیدن و یا صحبت کردن، شما فقط نظاره‌گر فک بالای آن‌ها خواهید بود؟ به نظرتان چنین مشکلی طبیعی است؟ در پاسخ باید بگوییم خیر. این عارضه دیپ بایت یا Deep bite نام دارد که افراد را روانه دندانپزشک نموده است.

دیپ بایت یک بیماری رایج فک و دهان است که به نحوه تراز شدن دندان‌های جلو و پایین شما مربوط می‌گردد. اگر هنگام بستن فک، دندان‌های جلوی فک بالایی شما بیش از حد، از دندان‌های جلوی فک پایینی شما پایین‌تر قرار بگیرد، این عارضه یک ناهماهنگی دندانی در نظر گرفته می‌شود. دندان‌های پایینی جلویی شما اگر چند میلی‌متر یا بیشتر، جلوتر نشان داده شوند این روند امری کاملاً طبیعی است. اما اگر دندان‌های بالایی شما بیش از ۴ میلی‌متر روی دندان‌های پایینی شما همپوشانی داشته باشند، این امر می‌تواند به عنوان یک بایت عمیق در نظر گرفته شود.

شما باید حتماً به دنبال درمان دیپ بایت باشید، زیرا می‌تواند باعث مشکلات بزرگ‌تری برای سلامت دهان و دندان شما شود. مانند ایجاد زخم روی سقف دهان و پوسیدگی شدید دندان‌ها در دراز مدت.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

جراح فک اصفهان  | عارضه دیپ بایت

تعریف دقیق دیپ بایت

Deep bite به نوعی مال اکلوژن بوده و این یک اصطلاح تخصصی در دندانپزشکی برای ناهماهنگی بین دندان‌های بالا و پایین، از جمله دندان‌های آسیاب پشتی شما در نظر گرفته شده است.

بایت عمیق زمانی اتفاق می‌افتد که هنگام بستن فک، دندان‌های جلویی فک بالایی شما خیلی بیشتر از دندان‌های فک پایین شما، پایین‌تر بیایند. دندان‌های پایینی که چند میلی‌متر یا کمتر نشان داده می‌شوند به عنوان یک بایت عمیق در نظر گرفته می‌شوند.

علت به وجود آمدن دیپ بایت

Deep bite بر اساس علل مختلفی رخ می‌دهد. ولی در حالت کلی باید بدانید که این امر یک عارضه محسوب می‌شود و برای درمان آن باید حتماً به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. برخی افراد از این مشکل به راحتی عبور می‌کنند و فکر می‌کنند چون دردی را برایشان ایجاد نمی‌کند، می‌توانند آن را نادیده بگیرند.

دیپ بایت ممکن است بر اساس عوامل زیر در افراد رخ دهد:

  1. ژنتیک
  2. دندان‌های از دست رفته
  3. آسیب‌های وارد شده به ناحیه فک
  4. فک کوچک
  5. بایت عمیق ممکن است از دندان قروچه یا فشردن فک‌ها به هم دیگر ایجاد شود .
  6. فضای کافی در دهان برای رشد دندان‌های دائمی وجود ندارد.

یک بایت عمیق ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، از کودکان خردسال گرفته تا بزرگسالان. برخی از افرادی که در سنین بزرگسالی دندان عقل در می‌آورند، به دلیل عدم فضای کافی در دهان، دندان‌هایی جلویی به سمت بیرون متمایل گشته تا فضای کافی برای رشد دندان‌های عقل وجود داشته باشد. در بررسی‌ها و تحقیقات جهانی نشان داده شده است که ۱۵ الی ۲۰ درصد از آمریکایی‌ها از این مشکل رنج می‌برند. انجمن ارتودنتیست‌های آمریکا بیان می‌کند که از هر ۴ نفری که به دنبال درمان ارتودنسی هستند، ۱ نفر آن‌ها از سنین بزرگسالان است و Deep bite را تجربه نموده‌اند.

از کجا بفهمم که دیپ بایت دارم؟

برای این که متوجه شوید به این عارضه دچار هستید یا خیر، می‌توانید سالانه یا هر شش ماه یک بار توسط دندانپزشک معاینه شوید. اگر شما والد هستید و نگران این مسأله‌اید که آیا فرزندتان به این عارضه دچار می‌شود یا خیر، حتماً این مسأله را با دندانپزشک در میان بگذارید. همانطوری که در بالا اشاره نمودیم، یکی از علل دیپ بایت ژنتیک است.

برای بزرگسالان این مسأله بسیار راحت‌تر قابل تشخیص است. انگشتان اشاره خود را بین دندان‌های خود قرار دهید و با مکیدن انگشت شست به راحتی متوجه خواهید شد که دیپ بایت دارید یا خیر.

وقتی که انگشت را بین دو دندان قرار می‌دهید، فک پایین در حال حرکت بوده و فک بالایی به سمت جلو قرار می‌گیرد. به طور دقیق متوجه خواهید شد که فک بالا تمایل بیشتری به بیرون آمدن از دهان دارد.

راه دیگر این است که شما به مرور زمان متوجه تغییر در صحبت کردن خود خواهید شد. اگر جلوی آینه بایستید و چند کلمه صحبت کنید جلو آمدن دندان‌ها به راحتی قابل تشخیص است.

راه بسیار آسان‌تری هم برای تشخیص بایت عمیق وجود دارد. دندان‌های خود را از عقب روی همدیگر قرار دهید. متوجه خواهید شد که دندان‌های بالایی روی دندان‌های پایینی قرار نمی‌گیرند.

جراح فک اصفهان | جراحی اصلاح اپن بایت و جراحی فک

عوارض دیپ بایت

شاید در نگاه اول فکر کنید که وضعیت زیبایی شما به طور کلی تحت تاثیر قرار گرفته است. ولی باید بدانید که در دراز مدت باعث ایجاد آسیب‌هایی می‌گردد که شما باید چندین برابر بیشتر از هزینه‌های ارتودنسی برای برطرف شدن مشکل پول خرج کنید. وقتی که دندان‌های فک بالایی کل سطح دندان‌های پایینی را می‌پوشاند، به دلیل جوندگی‌هایی که رخ می‌دهد، نوک دندان‌های قدامی کم کم تحلیل رفته و دچار پوسیدگی خواهد شد.

به عبارتی مقاومت دندان‌های پایینی کم می‌شود و شکستگی‌هایی خفیف یا عمیق در دندان‌ها رخ می‌دهد و شما باید علاوه بر تعمیر از برخی روش‌های زیبایی همچون لمینت دندان برای پوشش دادن ناهمواری‌ها استفاده کنید. عوارض دیپ بایت را اگر بخواهیم به شکل موردی لیست کنیم عبارتند از:

  • دندان‌های پایینی فرسوده گشته و ساختار کلی دندان را به خطر می‌افتد
  • زخم‌هایی بر روی سقف دهان ایجاد می‌شود که ممکن است در حین غذا خوردن یا مصرف برخی نوشیدنی‌های داغ اذیت شوید
  • ساختار قرارگیری دندان‌ها دچار تغییراتی خواهد شد و تا زمانی که نزد متخصص ارتودنسی مراجعه نکنید، مشکل پابرجاست
  • ایجاد اختلال در مفصل‌های ناحیه فک
  • مشکلاتی را هنگام غذا خوردن یا آشامیدن احساس خواهید نمود
  • ایجاد بیماری‌های ناحیه لثه

همچنین به تعویق انداختن درمان یا انجام ندادن تمام جنبه‌های پزشکی، مانند استفاده نکردن درست از براکت‌های ارتودنسی و یا جداسازی آن‌ها در زمانی که پزشک تعیین ننموده است، آسیب‌های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. در نتیجه، ممکن است در ماه‌های آتی و یا سال‌های بعد، به درمان بیشتر و گران‌تری نیاز داشته باشید.

 

علل بروز آندربایت

علل بروز آندربایت

آندربایت چیست ؟

آندربایت (Underbite) یکی از انواع ناهنجاری‌های دهان و دندان می‌باشد که سبب به وجود آمدن پوسیدگی دندان، عفونت لثه، شکستگی دندان‌ها، سختی در صحبت کردن و غذا خوردن و همچنین به وجود آمدن درد در صورت و سر می‌شود.

در صورت عدم درمان این نوع ناهنجاری آسیب‌های بیشتر و جدی‌تری به دندان و فک و همچنین خود فرد وارد می‌شود. برای درمان جلو آمدگی فک پایین روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد. ارتودنسی دندان و جراحی فک دو روش اصلی هستند که در ادامه مفصل توضیح می‌دهیم. علاوه بر این دو روش ذکر شده در برخی مواقع از کامپوزیت، لمینت، بریس‌های مخصوص و یا کشیدن دندان نیز استفاده می‌شود.

در این مقاله قصد داریم که شما را با آندربایت یا پروگناتیسم مندیبل آشنا کنیم و روش‌های درمان این عارضه را برای شما شرح دهیم.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

جراح فک اصفهان | علل بروز آندربایت .

عارضه آندربایت

همانطور که گفتیم آندربایت یا همان مال اکلوژن کلاس ۳ نوعی اختلال یا ناهنجاری فک و دندان محسوب می‌شود. فک پایین در این نوع اختلال از حالت نرمال خارج می‌شود و به سمت جلو می‌رود. به صورت کلی این ناهنجاری سبب می‌شود که فک پایین بر روی فک بالا قرار گیرد، به عبارتی دندان‌های فک پایین، دندان‌ها فک بالا را می‌پوشانند. موارد خفیف این ناهنجاری ممکن است مشکلی را به وجود نیاورد اما موارد شدید آن باعث بروز مشکلات بسیاری از جمله جویدن غذا، صحبت کردن، داشتن درد در قسمت فک و … می‌شود.

علل بروز آندربایت کدامند؟

آندربایت یا همان جلو آمدگی فک پایین و دندان‌ها به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود و در نتیجه مشکلات‌ گوناگونی در فک و دندان‌ها به وجود می‌آید. البته لازم به ذکر است که علل بروز این عارضه هنوز به طور حتمی مشخص نیست. اما برخی عوامل روی بروز و میزان این عارضه تاثیر دارند که عبارتند از:

۱. وراثت یا ژنتیک

همانطور که می‌دانید بسیاری از بیماری‌ها از جمله شکاف لب یا لب شکری ژنتیکی می‌باشند. درباره ایجاد آندربایت نیز این چنین است. در واقع یکی از مهم‌ترین دلایل موثر در نحوه شکل گیری و فرم استخوان‌های فک و حالت قرار گرفتن دندان‌ها روی هم (آندربایت یا همان مال اکلوژن کلاس ۳) ژنتیک شخص می‌باشد. به این معنا که یکی از افراد خانواده شخص بیمار به این ناهنجاری مبتلا باشد، احتمال مبتلا شدن به آندربایت نیز افزایش خواهد یافت.

۲. نبود تناسب و نظم بین فک و دندان‌ها

منظورمان از نبود تناسب و نظم بین فک و دندان‌ها؛ کوچک‌تر بودن، کوتاهی یا بلندی و وجود انحراف استخوانی در فک پایین با دندان‌ها است. موارد ذکر شده می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله ضربه و تروما در تصادفات، سقوط از ارتفاعات بلند و سایر سوانح این چنینی رخ دهد. همانطور که گفتیم این موارد سبب بیرون زدگی دندان‌های فک پایین می‌شود.

۳. مشکلات مربوط به استخوان فک

مشکلات مربوط به استخوان فک یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد آندربایت است. این مشکلات شامل رشد تومور در فک پایین، رشد غیر طبیعی استخوان‌ها در ناحیه فک، بیرون آمدگی در فک پایین و همچنین عقب رفتگی در قسمت فک بالا، شکستگی و ایجاد انحراف استخوانی می‌شوند.

۴. عادت‌های اشتباه کودکی و بزرگسالی

یکی از دلایل موثر در بروز مال اکلوژن مربوط به عادات اشتباه و نادرست در کودکی و حتی بزرگسالی است. این عادت‌های اشتباه عبارتند از:

  1. مکیدن انگشت شست و سایر انگشتان به طور بیش از حد
  2. مکیدن زیاد پستانک
  3. وارد کردن فشار توسط زبان به دندان‌های فک پایین
  4. غذا خوردن نادرست و در نتیجه رفلاکس معده

جراح بینی اصفهان | علل بروز آندربایت

هزینه درمان آندربایت

هزینه درمان پروگناتیسم مندیبل یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های افراد مبتلا به این ناهنجاری است. بسیاری از افراد به دلیل هزینه تقریبا زیاد درمان، آن را جدی نمی‌گیرند که همین امر سبب بروز مشکلات جدی‌تر و حادتر می‌شود. در نهایت پیگیری نکردن درمان این عارضه سبب پرداخت هزینه بیشتر در گذشت زمان است زیرا رفته رفته این آسیب جدی‌تر خواهد شد و دیگر اندام‌های بدن را نیز درگیر می‌کند. هزینه درمان آندربایت به مواردی که در ادامه ذکر کرده‌ایم بستگی دارد:

  • هزینه ابزارآلات و تجهیزات مورد نیاز برای ارتودنسی مانند هدگیر، بریس، گگ دهانی، جنس سیم و …
  • هزینه بررسی وضعیت دهان و فک، جلسات ارتودنسی، دستمزد ارتودنتیست
  • هزینه ابزار‌های مورد نیاز، اتاق عمل، بستری شدن، داروها و … برای انجام جراحی فک

این نوع از ناهنجاری‌ها تحت پوشش بیمه نیز قرار می‌گیرند اما هزینه طبق تعرفه شرکت بیمه با مرکز درمانی حساب می‌شود

سوالات متداول

۱. تفاوت آندربایت با اوربایت در چیست؟

اگرچه آندربایت و اوربایت هر دو نوعی ناهنجاری و اختلالات مربوط به فک هستند که سلامت فک را به خطر می‌اندازد و باعث به وجود آمدن مشکلات ظاهری، کلامی، بلعیدن و … می‌شوند. با وجود این ناهنجاری اوربایت و آندربایت کاملا برعکس یکدیگر هستند. به این معنا که در آندربایت فک پایین و دندان‌های آن بیش از حد دچار بیرون زدگی می‌شوند. در حالی که در اوربایت این اختلالات در فک پایین و دندان‌های آن رخ می‌دهد.

۲. دوران نقاهت جراحی فک چه مدت زمان می‌برد؟

مدت زمان لازم برای بهبودی و دوران نقاهت جراحی فک تقریبا ۱ تا ۳ هفته است. اگرچه پس از این مدت بهبودی حاصل می‌شود اما ممکن است فرد بیمار به ارتودنسی نیز نیاز داشته باشد. بنابراین متخصص ارتودنسی ملزم به استفاده از تجهیزات و ابزاری مانند نگهدارنده ارتودنسی و بریس دندانی می‌شود.

جراح بینی اصفهان | مراقبت های ضروری جراحی بینی در فصل سرما

۳. آیا امکان جلوگیری از ایجاد آندربایت وجود دارد؟

همانطور که گفتیم دلایل بروز مال اکلوژن کلاس ۳ مواردی مانند عوامل وراثتی یا ژنتیکی، ضربه، تروما، مشکلات مربوط به فک و استخوان‌های آن و عادات نادرست دوران کودکی و بزرگسالی می‌باشد. در صورتی که جلو آمدگی فک پایین به علت مسائل ژنتیکی یا وراثتی باشد تنها با تشخیص صحیح و به موقع قابل کنترل و درمان است. اما اگر آندربایت به دلایل دیگری ایجاد شده باشد برای جلوگیری از آن لازم است نکات زیر در نظر گرفته شوند. این نکات عبارتند از:

انجام ندادن عادات اشتباه در دوران کودکی و بزرگسالی. عاداتی مانند مکیدن انگشت شست، پستانک، وارد نمودن فشار به وسیله زبان به فک پایین و…) قرار دادن محافظ فک و دندان هنگام شرکت در ورزش‌های خطرناک و مسابقاتی نظیر بوکس، جودو، کاراته و… .

ناهنجاری اپن بایت چیست ؟

ناهنجاری اپن بایت چیست ؟

ناهنجاری اپن بایت چیست ؛ علل ایجاد و درمان آن

ناهنجاری اپن بایت | یکی از مشکلات رایج دندانی که نیاز به درمان ارتودنسی دارد، اپن بایت است. اپن بایت می تواند در جلو یا پشت دندان‌ها اتفاق بیفتد، اگرچه اپن بایت جلوی دندان بسیار شایع‌تر است. اپن بایت نوعی مال اکلوژن است، به این معنی که وقتی فک‌ها بسته هستند، دندان ها به‌درستی در یک راستا قرار نمی‌گیرند.

در یک بایت مناسب، ردیف دندان‌های بالا و پایین باید تماماً به هم متصل شوند، به طوری که وقتی دهان کاملاً بسته است، دندان‌های بالا کمی بر روی دندان‌های پایین همپوشانی داشته باشند. این مقاله راهنمایی است که به شما در درک بیشتر اپن بایت و چگونگی آن کمک می‌کند.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

جراح فک اصفهان  | اپن بایت

ناهنجاری اپن بایت

در افراد با ناهنجاری اپن بایت، دندان‌های بالا و پایین در جلو یا عقب دهان، حتی زمانی که فک بسته است، تماس پیدا نمی‌کنند. اپن بایت زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌های بالا و پایین در جلو یا عقب دهان که فک کاملا بسته شده است . با هم تماس نداشته باشند و بین آن‌ها فاصله ایجاد شود. اپن بایت نوعی مال اکلوژن است: انواع مشکلات دندانی که باعث می شود . دندان‌ها به طور نامناسب تراز شوند . باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام غذا خوردن می‌شوند . و بسیاری از مسائل مرتبط دیگر، از جمله درد، مسائل بهداشت دهان و دندان و پوسیدگی دندان و لثه.

درمان اپن بایت می تواند پیچیده باشد . اما یک متخصص ارتودنسی ماهر می تواند این وضعیت را با انواع براکت‌های ارتودنسی و انواع درمان اینویزیلاین اصلاح کند. در درمان دندان‌های جلو‌زده دو اصطلاح رایج وجود دارد و آن اورجت و اوربایت است. اورجت به جلوزدگی افقی دندانهای جلویی فک بالا گفته میشود و اوربایت نیز به فاصله عمودی بین دندانهای جلویی بالایی و پایینی گفته میشود.

وجود فاصله بین دندان های قدامی

داشتن دیاستما یا شکاف بین دندان‌ها، شایع‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. دلایل ایجاد شکاف در دندان های جلویی که اصطلاحا دندان های قدامی خوانده می‌شود، عبارتند از: فرنوم بزرگ لب، بیماری لثه و اندازه فک. یکی از دلایل رایج که ممکن است بین دندان های جلویی شما شکاف ایجاد شود، فرنوم است. فرنوم لبیال، قطعه نازکی از بافت است که لب بالایی شما را به لثه بالایی متصل می‌کند. برای برخی، فرنوم به طور طبیعی رشد نمی‌کند. اگر فرنوم بیش از حد بزرگ شود، می‌تواند باعث جدا شدن دندان‌های جلویی و ایجاد شکاف بین آنها شود.

فاصله بین دندان ها که دیاستما نامیده می‌شود، باعث ایجاد شکاف مشخص بین دندان‌ها می‌شود. دیاستما اصطلاحی است که اغلب برای شکاف بین دو دندان جلویی بالا، رایج ترین شکاف دندان‌ها، استفاده می‌شود. ۵۰ تا ۶۰ درصد کودکان زیر ۵ سال دارای این شکاف هستند و معمولاً تا سن ۸ یا ۹ سالگی این شکاف، به خودی خود بسته می‌شود. علاوه ‌بر‌این، اگر یک یا چند دندان شما کوچکتر از حد معمول باشد و دندان‌ها نامرتب باشند نیز، دیاستما ممکن است رخ دهد.

اپن بایت و بلند بودن صورت

سندرم صورت بلند که به آن بایت اسکلتی نیز گفته می شود، یک بیماری نسبتاً شایع است که با رشد بیش از حد عمودی صورت مشخص می شود. علل آن میتواند ژنتیکی یا محیطی باشد. جراحی ارتوگناتیک درمانی است که در بیشتر موارد برای اصلاح این ناهنجاری توصیه می‌شود. مداخله ممکن است شامل استراتژی‌های مجزا یا ترکیبی مانند: نهفتگی فک بالا، چرخش صفحه اکلوزال در خلاف جهت عقربه‌های ساعت، باشد.

حالت ظاهری اپن بایت چگونه است؟

قابل توجه ترین علامت اپن بایت ناتوانی در بستن کامل دهان است به طوری که دندان‌های جلو یا عقب بالای شما با دندان‌های پایین تماس نداشته باشند. دیگر علائم ظاهری و غیر ظاهری اپن بایت شامل موارد زیر است.

  1. ناتوانی در تماس دندان‌های بالا و پایین با یکدیگر
  2. مشکلات جویدن یا بلعیدن
  3. مشکلات تلفظ
  4. مشکلات گفتاری
  5. تراز نامناسب دندان‌ها
  6. درد در هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  7. مشکل در گاز زدن غذا با دندان‌های جلویی
  8. لبخندی نازیبا و غیر جذاب

جراح بینی اصفهان | ناهنجاری اپن بایت چیست ؟

عوامل ایجاد ناهنجاری اپن بایت

دو دلیل اساسی برای ایجاد ناهنجاری اپن بایت وجود دارد: اسکلتی یا دندانی – گاهی اوقات این مشکل توسط هر دو ایجاد می شود. علل اسکلتی از رشد استخوان نشات می گیرد و در ژن‌هایی که از خانواده شما منتقل می‌شود به ارث می‌رسد.

علل دندانی نیز ناشی از عادات بد دهانی است که مسیر صحیح رشد دندان را مختل می کند. مانند: مکیدن شست، مکیدن لب پایین، الگوی بلع نامناسب، وضعیت نامناسب زبان، روماتیسم مفصلی، اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD)، یا سایر دردهای مزمن دندان/فک، ضربه به فک، کمبود فضا برای رویش دندان های بالغ و یا سایر مسائل مربوط به دندانپزشکی.

عوامل بروز ناهنجاری

اما اپن بایت به طور کلی و در درجه اول توسط چهار عامل ایجاد می‌شود:

  • مکیدن شست یا پستانک. هنگامی که شخصی شست یا پستانک خود را می‌مکد (یا یک جسم خارجی دیگر مانند مداد)، ردیف دندان های خود را تحت فشار قرار می‌دهد. این می‌تواند باعث اپن بایت شود.
  • فشار دادن زبان. اپن بایت زمانی رخ می‌دهد که فردی هنگام صحبت کردن یا قورت دادن، زبان خود را بین دندان‌های جلویی بالا و پایین فشار دهد. این همچنین می تواند بین دندان‌ها نیز فاصله ایجاد کند.
  • اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD یا TMJ). اختلالات TMJ باعث درد مزمن فک میشوند. گاهی اوقات افراد از زبان خود برای باز کردن دندان‌های خود استفاده می‌کنند و به راحتی فک خود را تغییر می‌دهند که می‌تواند باعث اپن بایت شود.
  • مشکل اسکلتی. این زمانی اتفاق می‌افتد که فک‌های شما بر خلاف رشد موازی یکدیگر از هم جدا می‌شوند و اغلب تحت تأثیر ژنتیک است.
  • علت هر چه باشد، اپن بایت را میتوان با نظارت دقیق متخصص ارتودنسی اصلاح کرد. متخصصین ارتودنسی در درمان این نوع مشکلات دندانی با استفاده از روش های بالینی اثبات شده از جمله بریس و اینویزیلاین ماهر هستند. متخصص ارتودنسی با استفاده از اشعه ایکس و یا تصویربرداری سه بعدی و همچنین معاینه حضوری، تشخیص را ارائه میدهد. پس از تشخیص، ارتودنتیست گزینه های درمانی مورد شما را بررسی می کند. اگرچه قیمت ارتودنسی دندان بسیار بالا است، اما نتایج خوبی از آن حاصل میشود.

اوپن بایت ناشی از مشکلات مفصلی

گاهی اوقات اوپن بایت به تدریج ایجاد می‌شود . که در این صورت احتمال تخریب مفصل به عنوان یکی از احتمالات مسبب اوپن بایت در نظر گرفته می‌شود. بهترین اقدام، تصویر برداری از مفاصل است تا مشخص شود موقعیت دیسک‌ها و همچنین شکل و وضعیت ساختارهای استخوانی چگونه است. در صورتی که مشکل مفاصل ادامه پیدا کند، اوپن بایت پس از درمان، مجددا ایجاد می‌شود.

 

راه های درمانی اختلالات مفصل فک

راه های درمانی اختلالات مفصل فک

درمان اختلالات مفصل فک

بعد از داشتن این اطلاعات در مورد اختلالات مفصل فک هنگامی که فرد دچار این آسیب می شود به جراح فک و صورت مراجعه می کند و بر طبق آسیب های ایجاد شده طرح درمانش را پر کردن جای خالی دندان بنا به عللی که گفته شد الزامی است. در بین روش های مرسوم نیز ایمپلنت از همه روش ها مفیدتر و بهتر است با این وجود ممکن است به دلایلی فرد امکان انجام ایمپلنت را نداشته باشد، در این شرایط ناگزیر به استفاده از روش های جایگزین ایمپلنت خواهد بود.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

شایع ترین دلایلی که باعث استفاده از روش های جایگزین ایمپلنت می شود به موارد زیر برمی گردد:

جراح فک اصفهان | ایمپلنت تخصصی دندان

شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را ندارید .

گاهی فرد اگرچه تمایل به کاشت ایمپلنت برای جبران دندان های از دست رفته خود دارد اما شرایطی که باید نشان دهنده سلامت کامل فرد برای انجام این کار است، ندارد از همین رو باید از سایر روش های جایگزین استفاده کند. مهمترین عللی که فرد را از انجام ایمپلنت منع می کند عبارت است از:

  1. داشتن بیماری زمینه ای مثل دیابت کنترل نشده
  2. اعتیاد به مشروبات الکلی و دخانیات
  3. عفونت لثه ها
  4. یائسگی در زنان کمبود هورمون استروژن
  5. استفاده از داروهای خاص که ایجاد کننده تداخل دارویی است
  6. کمبود تراکم استخوان فک
  7. شیمی درمانی در افراد سرطانی
  8. سن بیشتر از ۸۰ سال ( در برخی موارد )

شرایط مالی برای کاشت دندان

این موضوع یکی از دلایل شایعی است که فرد را از انجام ایمپلنت پشیمان می کند. ایمپلنت یکی از راهکارهای درمانی تقریبا گران قیمت و پرهزینه تر نسبت به سایر روشهای جایگزین به شمار می آید، از همین رو اگر فرد بخواهد همه دندان های خود را ایمپلنت کند باید متحمل پرداخت هزینه زیادی شود. در چنین شرایطی که فرد توان پرداخت این هزینه را ندارد، به پیشنهاد دندان پزشک می توان از روش های کم هزینه تر و البته کم تهاجمی تر استفاده کند.

بریج ثابت

یکی از روش هایی که فرد به دلیل از دست دادن دندان دائمی خود می تواند انتخاب کند استفاده از بریج ثابت است. در بریج ثابت از پروتزهای مصنوعی برای جبران دندان های از دست رفته استفاده می شود. این پروتز به صورت دائمی روی فضای خالی دندان قرار داده می شود. این روش برای افرادی که یک یا دو دندان خود را از دست داده اند روش پر کاربرد و مفیدی است.

در استفاده از بریج ثابت دندان های مجاور فضای خالی باید سالم و قوی باشند چرا که از این دندان ها به عنوان تکیه گاه بریج ثابت استفاده می شود. در واقع بریج ثابت به شکل دندان کامل و دو روکش که روی دندان های مجاور کشیده می شود از جنس سرامیک است. برخی ممکن است از فلزات ارزشمند مثل طلا و نقره به عنوان بریج استفاده کنند اما امروزه افراد ترجیح می دهند از پروتزهای همرنگ دندان خود استفاده کنند که زیبایی ظاهری بیشتری دارد. این روش اگرچه پر مزیت است اما در مقایسه با ایمپلنت معایبی دارد که در ادامه به آن اشاره می شود:

  • استفاده از دندان های مجاور به عنوان تکیه گاه می تواند سلامت دندان های سالم را به مخاطره بیندازد.
  • دندان های مجاور باید تا حد زیادی تراش داده شود که مینای دندان سالم را از بین می برد.
  • تحمیل فشار زیاد به دندان های مجاور.
  • عدم تحریک استخوان فک توسط بریج و در نهایت تحلیل استخوان در این قسمت.
  • نیازمند مراقبت مداوم و رعایت بهداشت دهان و دندان.
  • غیرقابل ترمیم بوده و در صورت آسیب باید املا تعویض شود که هزینه زیادی به همراه دارد.

جراح فک اصفهان | راه های درمانی اختلالات مفصل فک

فواید بریج ثابت

استفاده از بریج ثابت در شرایطی که توسط یک متخصص با تجربه انجام شده باشد فواید زیادی برای فرد به همراه دارد از جمله اینکه:

  1. بریج ثابت کاملا شبیه دندان های فرد خواهد بود
  2. امکان انتخاب رنگ و شکل بریج مشابه دندان های فرد
  3. امکان ترمیم دندان های مجاور با متریال به کار رفته در بریج دندانی ثابت برای یک شکل شدن ظاهر دندان ها
  4. راهکاری سریع و زودبازده
  5. در مقایسه با ایمپلنت روشی ارزان قیمت

دندان مصنوعی نیمه یا پارسیل

یکی از انواع پروتزهای دندانی متحرک به شمار می آید که پر کردن جای خالی دندان ها با تکیه بر دندان های مجاور است. در واقع این پروتز بر دندان های سالم و مجاور فضای خالی دندان نکیه دارد. تکیه گاه این پروتز قلاب هایی است که به دندان های کناری متصل می شود. یکی از مزیت های این نوع دندان مصنوعی امکان درآوردن آن توسط شخص است. جنس دندان مصنوعی نیمه یا پارسیل غالبا از آکریلیک بوده و گاهی نیز در ترکیب آن از کبالت و کروم برای استحکام بیشتر استفاده می شود. در مواردی که فرد خواستار انعطاف بیشتر دندان مصنوعی باشد می توان از نوع نایلونی آن استفاده کرد.

از مزیت های این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشی کم تهاجمی
  • عدم نیاز به تراشیدن دندان های مجاور
  • روشی کم هزینه و ارزان قیمت

معایبی نیز برای این روش می توان برشمرد:

  1. تاثیر بر تکلم و غذا خوردن به دلیل متحرک بودن این دندان ها
  2. از نظر ظاهری زیبایی کمتر نسبت به ایمپلنت
  3. تحلیل استخوان فک به مرور زمان

جراح بینی اصفهان | دندان مصنوعی غیر ثابت

فواید دندان مصنوعی غیر ثابت

استفاده از دندان های مصنوعی غیر ثابت مزیت های زیادی در مقایسه با جای خالی دندان ها برای فرد دارد از جمله اینکه:

  • به زیبایی چهره کمک می کند.
  • هزینه کمی دارد بنابراین یکی از روش های مرسوم برای جبران دندان های از دست رفته است .
  • به بهبود تکلم فرد کمک می کند .
  • این پروتزها قابلیت اضافه کردن دندان بیشتر در صورت از دست رفتن دندان های مجاور را دارد .
  • ساخت آن سریع است و فرد به سرعت می تواند از آن استفاده کند .
  • اعتماد به نفس فرد بهبود پیدا می کند .

ست کامل دندان مصنوعی غیر ثابت یا متحرک

در شرایطی که فرد تمام دندان های خود را در یک یا هر دو فک از دست بدهد استفاده از ست کامل دندان مصنوعی متحرک یکی از گزینه های مناسب به شمار می آید. این دندان ها به طور کامل روی لثه ها قرار می گیرد تا فرد بتواند سریع تر و راحت تر به زندگی عادی خود برگردد. این روش نیز روشی غیر تهاجمی و البته ارزان قیمت به شمار می اید که در سریع ترین زمان ممکن فرد می تواند به زیبایی و سلامت دهان و دندان خود برسد. این دندان های مصنوعی چون از قبل برای فک فرد قالبگیری شده به راحتی در جای خود ثابت می شود.

با این وجود در ابتدا ممکن است فرد با آن راحت نباشد اما بهر حال از بی دندانی به مراتب بهتر است. در فک بالایی به دلیل ساختار خاصی که برای این نوع دندان های مصنوعی طراحی شده قدرت چشایی و تکلم فرد تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می گیرد. اما به مرور با عادت کردن به وجود این دندان ها شرایط بهتر می شود. استفاده از این روش عوارضی به همراه دارد:

  1. زخم شدن لثه ها به دلیل لغزش این دندان ها در جای خود
  2. حرکت کم دندان ها در زمان غذا خوردن، حرف زدن یا خندیدن
  3. درد لثه ها به دلیل تحرک دندان ها
  4. تحلیل رفتن استخوان ها فک
فواید دندان مصنوعی کامل غیر ثابت

استفاده از دندان های مصنوعی غیر ثابت برای فرد همراه با مزیت هایی است که در ادامه به مهمترین آن اشاره می شود:

  • هزینه کم و مقرون به صرفه
  • سریع ترین روش برای پر کردن جای خالی دندان ها
  • بهبود چهره فرد
  • ایجاد زیبایی برای دندان ها
  • تسهیل در تکلم و غذا خوردن
  • بهبود زیبایی حالت فک و لب ها
  • روشی غیر تهاجمی برای جبران فضای خالی دندان ها
علل و علایم بروز آسیب های فک

علل و علایم بروز آسیب های فک

درمان آسیب های فک

بروز آسیب فک  | مفصل فک، در قسمت جلوی هر دوطرف گوش واقع شده است، که استخوان فک پایینی (آرواره) با استخوان گیجگاهی جمجمه را تشکیل می دهد. از پیچیده ترین و انعطاف پذیرترین مفصل های بدن است، که به فک اجازه می دهد تا در حین صحبت کردن و جویدن غذا، به راست و چپ، بالا و پایین حرکت کند. حرکت های مفصل را عضلات متصل و اطراف مفصل، بررسی می کند. عارضه درد فک ناشی از سندروم TMJ يا مشكلات آرواره TMD است.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :


جراح بینی اصفهان | کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه

علل و دلایل آسیب های فک

  1. آرتروز
  2. آبسه شدن دندان ها
  3. شکستگی در فک ها
  4. قرار گرفتن نامناسب فک
  5. ارتودنسی دندان ها
  6. رشد دندان قروچه و ساییدگی بیش از حد آن
  7. قرار گیری دیسک بین مفصل کروی و مفصل حفره ای
  8. ابتلا به آرتریت روماتوئید ها در فک
  9. فشار حاصل از استرس و اضطراب در دندان ها
  10. جویدن ناخن
  11. جویدن بیش از حد آدامس ها
  12. حمله قلبی یا آنژین

تشخیص آسیب های فک

دندانپزشک به منظور بررسی علائم ایجاد شده در بیمار، عکس رادیولوژی را تجویز می کند، تا به بررسی کامل استخوان های فک و مفصل های آن بپردازد. گاهی اوقات برای بررسی برخی دیگر از مشکلات ایجاد شده در فک، انجام MRI و سی تی اسکن را برای بیمار تجویز می نماید. علائم و نشانه های آسیب های فک عبارتند از :

  • در حین صحبت کردن و یا غذا خوردن احساس درد در فک
  • عدم توانایی در باز کردن زیاد دهان
  • خستگی و کوفتگی در اطراف دهان و گونه ها
  • درد فراوان هنگام گاز زدن
  • ایجاد ورم در صورت
  • حس چسبندگی یا قفل بودن فک، زمان باز و بسته کردن دهان
  • ایجاد صدا در مفصل فک، با درد یا بدون درد، زمان باز و بسته کردن دهان
  • سردرد
  • مشکلات سینوسی
  • بیماری و عفونت لثه ها
  • گردن درد
  • درد در گوش
  • احساس زنگ زدن و وز وز کردن در گوش
  • سرگیجه
  • عدم شنوایی کافی

جراح فک اصفهان | کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه ...

عوامل ایجاد کننده اختلالات مفصل فک

وضعیت جفت شدن دندان های فک بالا و پایین و تماس آن هاست وقتی ما فک خود را می بندیم دندان ها با هم یک تماسی برقرار می کنند که معمولاً یک الگوی نرمال و مشخص دارند اگر مساله ای بیاید و این حالت را بر هم بزند باعث می شود که این اختلالات مفصل فک خودشان را نشان بدهند.

به عنوان مثال ممکن است دندانپزشک برای شما یک روکش درست کند و این روکش بلند تر از بقیه دندان ها باشد، وقتی دندان ها می خواهند با هم جفت بشوند تا شما غذا بجوید این روکش مانع می شود و خود این مساله باعث این می شود که عضلات منقبض شوند و باعث اختلالات مفصل فک، ایجاد درد و محدودیت در باز کردن دهان شود. عامل دیگه ای که باعث ایجاد این اختلالات می شود ضرباتی است که ممکن است به ناحیه سر و صورت وارد شود بعضی از این ضربات هستند که در مواقع تصادف خیلی مشخص هستند مانند زمین خوردن یا ورزش کردن که قطعاً باعث ایجاد این اختلالات می شود.

بعضی از ضربات هستند که بیمار متوجه آن نمی شود مانند روکشی که در بالا ذکر شد وقتی بیمار متوجه نباشد که روکشش بلند است وقتی غذا می خورد ناخواسته برای هر بار غذا خوردن ضرباتی را به فک ایجاد می کند این ضربات وقتی در مدت زمان تکرار شوند باعث ایجاد درد مفصل، درد فک و انقباض عضلانی می شوند و این انقباض عضلانی باعث می شود فرد نتواند فکش را تا انتها، تا حدی که مشخص است باز کند و اختلالات مفصل فک ایجاد می شود.

عوامل دیگر

مساله ی دیگری که باعث ایجاد اختلالات مفصل فک می شود استرس ها است . استرس ها جزئی طبیعی است که در زندگی همه ی افراد روی می دهد و خودش را ممکن است به صورت بیرونی و درونی نشان دهد. معمولاً فرد هنگام استرس خودش را به یک شکلی تخلیه می کند امکان دارد فرد احساس تنگی عضلات کند و فکش را نتواند از یک حدی باز تر کند صدای فک، درد فک و همه این موارد را نشان می دهد.

مساله دیگر درد است. بدن ما کلاً به این شکل ساخته شده که وقتی یک قسمتی از بدن درد داشته باشد بقیه قسمت ها سعی می کنند از آن قسمت محافظت کنند حتماً افرادی رو دیدید که هنگامی که بدنشان یک قسمتی درد می کند مانند آبسه و عفونت این افراد نمی توانند دهانشان را از یک حدی بیشتر باز کنند به همین دلیل باعث انقباض عضلانی می شوند و اگر از آن جلوگیری نکنیم پیشرفت می کند و باعث اختلالات مفصل فک می شود.

مساله دیگر دندان قروچه است وقتی از خیلی از بیمار ها سوال پرسیده می شود که دندان قروچه داری تکذیب می کنند ولی اکثر افراد دندان قروچه را دارد و خودشان متوجه نیستند، دندان قروچه هم می تواند باعث ایجاد اختلالات مفصل فک شود. عادات دهانی مانند جویدن آدامس، جویدن انتهای خودکار و غیره این موارد هم از مواردی است که باعث اختلالات مفصل فک می شود البته مواردی که گفته شد اهمیت هایشان با هم متفاوت است بعضی از آن ها اثرشان کمتر و بعضی ها اثرشان بیشتر است.

جراح بینی اصفهان | نکات طلایی بعد از جراحی فک

درمان اختلالات مفصل فک

بعد از داشتن این اطلاعات در مورد اختلالات مفصل فک هنگامی که فرد دچار این آسیب می شود به جراح فک و صورت مراجعه می کند و بر طبق آسیب های ایجاد شده طرح درمانش را پیاده می کند. این طرح درمان ممکن است ساخت انواع گارد سخت باشد یا گارد نرم باشد یا وقتی فردی صدای فک دارد امکان دارد نوعی خاصی از گارد سخت را برایش بسازد تا صدای فک برطرف شود یا در مواردی جراح فک می تواند دارو درمانی کند و در صورتی که بیمار با درمان های ساده جواب نگرفت می تواند جراحی های تهاجمی تر را انجام دهد و فقط این متخصص فک و صورت است که می تواند این جراحی های تهاجمی را انجام و مشکل بیمار را برطرف کند.

اطلاعات مفید پیرامون جراحی فک و صورت

اطلاعات مفید پیرامون جراحی فک و صورت

اطلاعات مفید در مورد درمان جراحی فک و صورت که باید بدانید :

جراحی فک و صورت  | در عمل جراحی فک که جراحی ارتوگناتیک (orthognathic) نام دارد، ناهنجاریهای استخوان فک یا ناهم راستایی آنها اصلاح می شود و در نتیجه فکها و دندانها عملکرد بهتری خواهند داشت. اصلاحات فک میتواند به بهبود توازن و زیبایی صورت نیز کمک کند.

در صورتی که مشکلات فک دارید که با درمان ارتودنسی به تنهایی، اصلاح نمی شوند عمل جراحی فک گزینه اصلاحی مورد نیاز شماست. در بیشتر این موارد براکت نیز به دندانها متصل می شود تا نتیجه بهتری حاصل شود. براکت ارتودنسی ممکن است پیش از جراحی فک و یا در دوره بهبودی پس از جراحی فک (تا زمانی که بهبودی و همراستایی دندانها کامل شود) استفاده شود.

جراح فک اصفهان | ارتودنسی و جراحی بینی

البته قبل از اقدام به جراحی فک و حتی درمان ارتودنسی باید از وضعیت سلامت لثه ها اطمینان حاصل کنید اگر لثه ها مریض باشند، عمل جراحی به درستی صورت نمی گیرد. در بعضی مواقع لثه نیاز به جراحی پیدا می کند.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :


آیا عمل جراحی فک در کودکان و نوجوانان نیز انجام می شود؟

عمل جراحی فک بر روی استخوان فک صورت می گیرد بنابراین باید سن رشد استخوانها به پایان رسیده باشد. معمولا رشد استخوانها در دخترها بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی و در پسرها بین ۱۷ تا ۲۱ سالگی تمام می شود. پس از آن میتوان عمل جراحی فک انجام داد.

عمل جراحی فک بالا در چه مواردی انجام می شود؟

این جراحی برای اصلاح موارد زیر صورت می گیرد:

  1. جلو زدگی یا عقب ماندگی شدید فک بالا
  2. کراس بایت
  3. اوپن بایت (باز ماندن جلوی دهان در هنگام بستن فکها)
  4. شکاف لب
  5. دیده نشدن دندانها یا بیش از حد دیده شدن دندانها در هنگام لبخند
  6. کمبود رشد میانه صورت

جراح بینی اصفهان  | تاثیر جراحی فک بالا بر فرم بینی .

عمل جراحی فک پایین در چه مواردی انجام می شود؟

جراحی فک پایین برای اصلاح موارد زیر به کار می رود:

  • عقب ماندگی فک پایین
  • جلو زدگی فک پایین
عمل جراحی چانه (جنیوپلاستی) در چه مواردی انجام می شود؟

این جراحی برای اصلاح کوچک بودن یا عقب بودن چانه انجام می شود. اگر عقب بودن چانه با عقب بودن دندان های پایین همراه باشد، عمل جراحی فک پایین نیز همزمان صورت می گیرد اما در مواردی که فقط چانه عقب است و ارتباط بین دندانها چندان مشکل ندارد فقط جراحی چانه انجام می شود.

  1. جلو بردن چانه : در عمل جراحی چانه، برش کوچکی در برجستگی پایین چانه ایجاد می شود و استخوان آن جلو کشیده می شود و سپس با پیچ و پلاک و یا با سیم در جای جدید ثابت می شود.
  2. کوچک کردن چانه : همچنین ممکن است جراحی چانه برای کوچک کردن چانه های جلوزده انجام شود که در این صورت جلوی استخوان چانه برش خورده و برداشته می شود.

عمل جراحی فک فواید زیر را به دنبال دارد:

  • تماس دندانها با هم بهتر می شود در نتیجه هم جویدن غذا درست و کامل انجام می شود و هم کمتر غذا بین دندانهایتان گیر می کند.
  • تلفظ حروف و کلمات اصلاح می شود.
  • اگر مشکل بلعیدن دارید، اصلاح می شود.
  • به دلیل توزیع یکنواخت بار بر روی دندانها، ساییدگی و شکستگی یا لب پر شدگی آنها به حداقل می رسد.

فشار زیادی که در ناهمراستایی دندانها یا فکها بر مفصل فک وارد می شود، برداشته می شود. این فشار زیاد به تدریج منجر به تخریب مفصل فک و دردها و مشکلات مربوط به آن می شود.
مشکلات مربوط به تناسب بایت و بستن فکها برطرف می شود . (مثلا در برخی افراد دندانهای آسیاب بزرگ بر روی هم جفت می شوند در حالی که دندانهای جلو به هم نمی رسند (اوپن بایت) ، این مشکل با جراحی فک اصلاح می شود .)

  • عدم توازن اجزاء صورت یا عدم تقارن پایین صورت اصلاح می شود. مثلا کوچک بودن چانه، عقب ماندگی چانه یا جلوزدگی آن، کراس بایت، اوربایت و غیره برطرف می شود.
  • لبها بدون فشار و راحت بسته می شوند.
  • سردرد، درد فک و گردن درد ناشی از فشار بر عضلات و مفصل فک برطرف می شود.
  • گاز گرفتن گونه و زبان به حداقل می رسد.
  • نقایص مادرزادی یا جراحات صورت را میتوان در جراحی فک اصلاح کرد.
  • مشکل وقفه تنفسی در خواب (اپنه خواب) برطرف می شود.

جراح بینی اصفهان | عمل گرافت پوست و جراحی فک و صورت .

عمل جراحی فک چه خطرات یا عوارضی ممکن است داشته باشد؟

عمل جراحی فک به طور کلی اگر توسط جراح فک و دهان با تجربه صورت بگیرد، ایمن و کم خطر است. به طور کلی عمل جراحی فک خطرات و عوارض زیر را ممکن است داشته باشد:

  1. از دست دادن خون زیاد
  2. عفونت
  3. صدمه دیدن عصب
  4. شکستن استخوان فک
  5. برگشتن فک به جای قبلی
  6. مشکلاتی در تناسب بایت (تماس دندانها) و درد مفصل فک
  7. نیاز به جراحی مجدد
  8. نیاز به عصب کشی در برخی از دندانها
  9. از دست دادن بخشی از فک
  10. همه چیز در مورد حین عمل جراحی

پس از عمل جراحی فک، چند روز باید در بیمارستان بمانم؟

پس از این جراحی معمولا یک الی دو روز باید در بیمارستان بستری بمانید. البته این زمان بستگی به حال و روز شما دارد و اگر نامساعد باشد ممکن است بیشتر در بیمارستان بمانید.

وضعیتم بعد از عمل جراحی فک چگونه خواهد بود؟

  • معمولا در لب بالا یا پایین و یا هر دو تا مدتی بی حسی خواهید داشت. بی حسی همراه با ورم و درد و زخم داخل دهان ممکن است باعث شود تا مدتی کارهای ساده ای مثل نوشیدن مایعات برایتان کمی سخت شود.
  • تا مدتی زخم دهان ممکن است اذیتتان کند.
  • باید مرتبا دهان خود را بشویید و محل زخم را تمیز نگه دارید.
  • ممکن است تا چند هفته درد خفیف داشته باشید. درد جراحی با مصرف مسکن قابل کنترل است.
  • کمی خونریزی از محل زخم تا چند هفته طبیعی است.
  • مراقب علائم عفونت باشید.
متخصص جراحی فک

متخصص جراحی فک

متخصص جراحی دهان فک و صورت

متخصص جراحی فک  | متخصص جراحی دهان فک وصورت یکی از تخصص های دهگانه دندانپزشکی است . که برای درمان صدمات ، بیماری ها و نواقص ناحیه فک و صورت و همین طور صدمات بافت نرم ، صدمات استخوانی ، شکستگی ها و همین طور درمان های زیبایی وغیره فعالیت می شود. در بعضی از کشورها رشته جراحی فک و صورت یکی از تخصص های رشته پزشکی است مثل کشورهای اروپایی پزشکان هستند که مجاز هستند . وارد این رشته شوند و یک دوره کوتاه دندانپزشکی می گذرانند و سپس وارد رشته تخصصی جراحی دهان فک و صورت می شوند . ولی در ایران و همین طور در آمریکا و دیگر کشورها رشته تخصصی جراحی دهان فک و صورت از تخصص های دندانپزشکی است . و بعد از گذراندن یک دوره دندانپزشکی علاقه مندان می توانند وارد این رشته شوند

جراحی فک وصورت اقداماتی که انجام می شود . یک سری از جراحی ها تحت بی حسی موضعی انجام می شود و یک سری تحت بیهوشی و در بیمارستان انجام می شود . ابتدا به بررسی اقدامات درمانی تحت بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام میشود می پردازیم .


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :

جراح بینی اصفهان | مراقبت های مهم جراحی های درمانی فک  .

متخصص جراحی فک

یکی از شایع ترین جراحی هایی که توسط متخصص جراح فک وصورت انجام می شود . جراحی دندان های نهفته است و بعد از آن می توان گفت بیوپسی کیست ها و تومورها و ضایعاتی که در مخاط دهان و ناحیه لب و زبان وجود دارد . جزء جراحی هایی است که تحت بی حسی انجام می شود و بیوپسی از این ضایعات انجام می شود .همین طور جراحی ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان های از دست رفته و همین طور جراحی های پیش پروتزی برای آماده کردن قوس فکی.

بیماران برای اینکه بتوانند پروتز های دندانی مناسب برایشان گذاشته شود . و انجام برخی صدمات خفیف دندان ها و یا حمایت کننده دندان ها دچار شکستگی شده باشد . که این ها تحت بی حسی موضعی قابل درمان است .یکی دیگر از مواردی که تحت بی حسی انجام می شود باز کردن آبسه های دندانی است که گاهاً می تواند . در صورت عدم درمان تهدید کننده حیات باشد .

برای تشخیص دندان های نهفته معمولاً از رادیوگرافی پانورامیک یا OPG تهیه می شود . که توی این رادیوگرافی معمولاً نهفتگی و همین طور زاویه نهفتگی ارتباطش با دندانهای مجاور ، کاملاً تشخیص داده می شود .

علت خارج کردن دندان های نهفته

متخصص جراحی فک  | چندین علت برای خارج کردن دندان های نهفته ذکر شده است که توصیه می شود که دندان های نهفته با جراحی خارج شوند.

  1. دندان های نهفته باعث پوسیدگی دندان های دیگر می شوند خصوصاً دندان های مجاور .
  2. تحلیل لثه و تحلیل استخوان از دیگر عوارض دندان های نهفته است .
  3. دندان های نهفته باعث عفونت لثه می شود که به علت گیر غذایی و تجمع باکتری ها در آن ناحیه به وجود می آید و عفونت ایجاد می شود و درد و التهاب شدید ایجاد می شود.
  4. دندان های نهفته می تواند باعث تحلیل ریشه های دندان های جلوی خودش شود .
  5. دندان های نهفته می تواند باعث ایجاد تومورها و کیست در داخل دهان شوند که ناشی از فولیکول آن دندان است که فولیکول دندان های نهفته تا قبل از رویش پتانسیل ایجاد کیست ها و تومورها دندانی داخل استخوان فک دارد که این ها اغلب بدون علامت هستند و رادیوگرافی به صورت تصادفی کشف می شوند .
  6. دندان های عقل می توانند منبع دردهای مبهم باشند در ناحیه فک و صورت

در صورتی که عمق نهفتگی دندان عقل خیلی پایین باشد و حجم زیادی از استخوان را اشغال کرده باشد معمولاً آن قسمت از فک مستعد به شکستگی می شود توصیه میشود که این دندان ها قبل از هر گونه اتفاقی خارج شود و استخوان سازی انجام شود و نقطه ضعفی برای قوس فکی نباشد برای خارج کردن دندان های نهفته ما نیاز داریم استخوان روی این دندان های نهفته را حذف کنیم .