علل بروز براکسیسم

علل بروز براکسیسم

دندان قروچه

فشار دادن دندان ها و یا سایش دندان به هم، به نام براکسیسم و یا دندان قروچه شناخته می شود. دندان قروچه معمولا در خواب اتفاق افتاده و می تواند به دلایل متعددی از جمله استرس به وجود بیاید. می توان گفت که این عارضه در کودکان بیشتر وجود داشته که با رشد سن آن ها به تدریج رفع می گردد، اما به طور کلی سن خاصی برای بروز عارضه دندان قروچه وجود ندارد. در ادامه علل آن را بیان می کنیم.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان  | صدا دادن فک

علل دندان قروچه

همانطور که در مقاله های قبلی به بررسی موضوع دندان قروچه پرداختیم گفته شد، دندان قروچه می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. طبق تحقیقات برخی از علل دندان قروچه به شرح ذیل می باشد:

  1. عوامل محیطی و استرس زا
  2. واکنش بدن به عدم قرارگیری صحیح دندانها بر روی هم
  3. ابتلا به بیماری نادر عصب و عضله صورت
  4. بر اثر عوارض مصرف داروهای ضدافسردگی
  5. وجود مشکلات تنفسی
  6. بیماری پارکینسون

دندان قروچه بیشتر در چه سنی مشاهده می شود؟

دندان قروچه یا براکسیسم مربوط به سن خاصی نیست، بلکه در تمامی سنین، هم در کودکان و هم در بزرگسالان مشاهده می شود. اما در میان کودکان معمولا تا سن 10 سالگی برطرف می شود. در بزرگسالان نیز، این عارضه بیشتر در سنین 20 تا 40 سالگی مشاهده می شود و با افزایش سن، احتمال بروز آن کاهش می یابد. با توجه به تحقیقات انجام شده، این عارضه بیشتر در سنین 3 سالگی به بعد و در زمان رشد دندان های شیری نمایان می شود.

نشانه های بروز  دندان قروچه

اگر دارای نشانه ها و علائم زیر هستید، احتمالا دچار دندانق روچه هستسد و بهتر است تا در اسرع وقت به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید و در این باره با دندانپزشک مشورت نمایید.

  • سردرد
  • تورم لثه
  • گوش درد
  • انقباض فک
  • خونریزی لثه
  • تورم فک پایین
  • لق شدن دندان ها
  • لب پر شدن دندان های سالم
  • خالی شدن دندان های پر شده
  • درد های شدید ناحیه فک و صورت
  • حساسیت شدید دندان ها به گرما و سرما
  • شنیده شدن صدای سایش دندان ها در شب توسط اطرافیان

راه تشخیص دندان قروچه توسط پزشک

چنانچه به هر یک از علائمی که پیش از این ذکر شد، مبتلا هستید می توانید به پزشک مراجعه نمایید. پزشک معالج شما برای اطمینان از تشخیص شما سوالاتی در خصوص سلامت عمومی دندان هایتان، استرس های روزانه، داروهایی که مصرف می کنید و یا عادات خواب شما و هر گونه صدای ساییدن دندان ها به روی هم، از شما می پرسد.

پس از آن عضلات فک شما و میزان سفتی آن، دندان های آسیب دیده و شکسته ی شما، نحوه قرارگیری دندان ها به روی هم، آسسب های وارد به لثه ها را به دقت بررسی می کند. دندانپزشک معالج شما، ممکن است، در صورت نیاز برای تشخیص بهتر تصویر برداری رادیولوژی از دندان و فک را به شما توصیه کند. پس از آن با توجه به علائم و علت ابتلا به عارضه دندان قروچه، درمان مناسبی را به شما و یا فرزندتان پیشنهاد می دهد.

پیشگیری و درمان دندان قروچه

دندان قروچه متناسب با علل آن به روش های مختلفی قابل درمان است:

کنترل استرس

برخی از افراد می توانند استرس خود را کنترل و مدییریت کنند، اما برخی دیگر نیاز به مشاور و یا یک روان درمان خوب برای کمک و ارائه راه حل های مناسب کنترل استرس دارند. اگر بر اثر استرس به دندان قروچه مبتلا شده اید، به کمک مشاور و یا روان درمان خوب، می توانید استرس خود را کنترل کرده و ریلکس کنید. علاوه بر این کم کردن مصرف مواد محرک مثل دخانیات و کافئین می تواند بر کاهش میزان استرس شما و یا سفتی مفصل فک اثرگذار باشد. همچنین ممکن است برای مدتی داروهای آرامبخش و یا شل کننده عضلات را برایتان تجویز کند.

در نظر داشته باشید ورزش های مناسب و به صورت مرتب مثل یوگا و مدیتیشن، استحمام قبل از خواب می تواند به کنترل استرس شما کمک کند. برای آرامش عضلات فکی شما می توانید از کمپرس گرم و ماساژ عضلات صورت استفاده کنید. به این ترتیب از استرس و درد ناحیه صورت شما کاسته می شود.

سولاریوم و آفتاب گرفتن بعد از جراحی بینی | جراح بینی اصفهان

رفع مشکلات دندانی

اگر عارضه دندان قروچه بر اثر اختلالات دندانی و یا فکی اتفاق افتاده باشد، دندانپزشک با اصلاح فرم و نحوه قرار گیری مناسب دندان ها به روی هم و یا درمان اختلالات فکی می تواند این عارضه را رفع نماید.

استفاده از محافظ دندان یا نایت گارد

ممکن است دندانپزشک معالج شما، پروتز محرک محافظ دندان یا همان نایت گارد را ارائه کند. این محافظ از سایش بیش از حد دندان ها به روی هم در هنگام خواب و سر دردهای پس از آن جلوگیری می کند. نایت گارد شما، به روش قالب گیری متناسب با دندان هایتان ساخته می شود.

عوارض ابتلا به دندان قروچه

در اثر عارضه دندان قروچه ممکن است به یکی از مشکلات زیر مبتلا شوید:

  • آسیب رسیدن به دندان ها
  • شکستگی دندان
  • از بین رفتن مینای دندان
  • از بین رفتن پوشش محافظ عاج دندان
  • حساسیت دندان ها
  • ایجاد اختلال مفصل فکی گیجگاهی (TMJ)
  • ابتلا به سردردهای شدید
  • درد در ناحیه صورت با علت نامعلوم
  • انقباض ریتمیک عضلات فک
  • ایجاد تورم در فک پایین
آناتومی جراحی برای بینی های آسیایی

آناتومی جراحی برای بینی های آسیایی

آناتومی جراحی برای بینی های آسیایی

آناتومی بینی های آسیایی | ناحیه رویه بینی که شامل پوست و بافت های نرم است بر روی استخوان بینی قرار دارد. این پوست ناحیه خارجی بینی را پوشش می دهد و بافت لایه رویی بینی از ۵ لایه تشکیل می شود. این لایه ها شامل پوست، لایه چربی سطحی، لایه فیبرو-ماهیچه ای، لایه های چربی عمیق، پریکوندریوم یا پریوستروم.

لایه رویی در بینی های آسیایی ها به نوعی است که لایه چربی ضخیمی دارند و در نتیجه لایه رویی بینی چرب تر است و لایه فیبرو- چربی عمیق تری دارند. بنابراین انعطاف پذیری لایه رویی بینی در این بیماران باید حتماً مدنظر قرار گیرد و بررسی شود. ضخامت و جنس و انعطاف پذیری لایه رویی بینی از مشخصه هایی است که باید قبل از جراحی رینوپلاستی مورد بررسی دقیقی قرار گیرند.

به دلیل قرار گیری لایه اپیدرم، درم و پوست زیر جلدی که در این ناحیه قرار دارند، ممکن است جراحی و کار کردن بر روی ناحیه رویه بینی برای جراح مشکلاتی ایجاد کند. اینکه لایه رویی چه مقدار ضخامت داشته باشد و کلفت یا نازک باشد، اهمیتی ندارد و آنچه اهمیت دارد خاصیت الاستیسیته و یا انعطاف پذیری پوست است. بنابرانی در صورتی که بر روی بینی بیماری کار می شود که پوست نازکی دارد، پوست و بافت های نرم را باید یک جزء در نظر گرفت.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان  | آناتومی جراحی برای بینی های آسیایی

پوست و ماهیچه بینی در افراد آسیایی

پوست بینی در نوک بینی ضخیم تر است که باعث می شود بینی شکل خود را حفظ کند. به همین دلیل تغییر شکل نوک بینی در رینوپلاستی مقداری دشوار است. بنابراین بررسی و ارزیایی دقیق پوست بینی در جراحی بینی افراد آسیایی اهمیت زیادی دارد تا کیفیت پوست تشخیص داده شود. مشخصات لایه رویی بینی در افراد مختلف متفاوت است و حتی در نواحی مختلف بینی این لایه می تواند خصوصیات متفاوتی داشته باشد. پوست بینی زمانی که انعطاف پذیری آن پایین باشد ضخیم تر است. در هر صورت پوست در ناحیه نوک بینی ضخیم تر می شود.

ماهیچه بینی آسیایی ها هم خصوصیات منحصر به فردی دارند که جراح برای انجام جراحی لازم است که آن ها را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد. در برخی موارد ماهیچه های بینی کوتاه هستند که نیاز است مقداری بلند تر شوند. تمامی این بررسی ها در جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی انجام می گیرند.

کاهش پیچیدگی های جراحی رینوپلاستی

کاهش پیچیدگی های جراحی رینوپلاستی

کاهش پیچیدگی های ناشی از رینوپلاستی

در سال های اخیر تعداد افرادی که تقاضای جراحی زیبایی دارند در حال افزایش چشمگیری است. به این ترتیب سوالات زیادی در این زمینه پرسیده می شود. به دلیل اینکه نتیجه جراحی رینوپلاستی کاملاً واضح است، بنابراین آنالیز نتیجه، بخش حیاتی این جراحی است. با افزایش تعداد جراحی های بینی، احتمال بروز پیچیدگی های این جراحی هم افزایش یافته است. زیرا جراحی و پیچیدگی های ناشی از آن دو روی یک سکه هستند.

بنابراین با این پرسش ضروری روبرو می شویم که چگونه می توان این پیچدگی ها را کاهش داد؟ بر اساس جنبه های فنی این جراحی، قصد داریم درباره نظرات خود و رفتارهای جراحان بینی صحبت کنیم .


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

جراح بینی اصفهان | نکات طلایی بعد از جراحی فک

نکات مهم در کاهش پیچیدگی جراحی رینوپلاستی

به طور خاص لازم است که جراحان از قوانین و دستورالعمل های خاصی پیروی کنند. همچنین باید با بیماران مستقیماً ملاقات داشته باشند. تنها زمانی می توان اهداف بیمار را تحقق بخشید که از نزدیک با وی صحبت و مشاوره شود. همچنین باید نیازهای بیماران را در برنامه ریزی برای جراحی مدنظر قرار داد. روند درمانی و پیشرفت آن را باید مورد نظارت قرار داد. به این ترتیب می توان هرگونه مشکل را در مراحل اولیه تشخیص داد و از بروز پیچیدگی های شدید تر خودداری کرد. زمانی که مشکلی بروز می کند لازم است که بدون فوت وقت، اقدام درمانی مناسب انجام گیرد.

در صورتی که پزشک مشکوک به بروز هماتوم شود، ناحیه آسیب دیده باید فوراً باز شده و هماتوم خارج شود تا احتمال تورم کاهش یابد. با خارج کردن هماتوم می توان از پیوند بافت موفق، اطمینان حاصل کرده و از ایجاد اسکار اضافی پیشگیری شود. با دخالت به موقع در بروز هماتوم، می تواند از فشار ناشی از هماتوم کاست و به جریان خون در ناحیه کمک کرد و از نکروز پوست ( مردگی پوست ) خودداری کرد.

در صورتی که تورمی در ناحیه بروز کند، ناحیه ملتهب سریعاً باید باز شود. بهتر است که هرگونه پروتز یا بافت پیوندی تا جای ممکن خارج شود. اینکه پزشک صبر کند تا ببیند بدن چه واکنشی نشان می دهد اصلاً مناسب نیست. زیرا اتفاقات و عکس العملی که بدن نشان می دهد از لحاظ درونی می تواند به مراتب وخیم تر باشد و در ظاهر نشان ندهد. هیچ پروتزی در ناحیه وارد نشود به جز در ناحیه پل بینی. پروتز هایی که در ناحیه نوک بینی استفاده می شوند، مشکلی در آینده ایجاد نمی کنند.

نکاتی برای کاهش پیچیدگی جراحی رینوپلاستی

از مصرف مواد جدید خودداری شود. زمان لازم است که ایمنی یک ماده جدید بررسی شود. برای مثال مدپور، صفحات جذبی یا شبکه های جذبی، بلاک های آلودرم و فیلرهای جذبی همگی باید مورد بررسی های لازم قرار گیرند و سپس از آن ها استفاده شود.

باید از ایمنی این مواد مطمئن شد و سپس از آن ها استفاده شود. نباید جراحان کورکورانه و به هوای اینکه برخی از این مواد استفاده می کنند از آن ها استفاده کنند. پروتز هایی که بدن به آن ها واکنش نشان داده است باید سریعاً خارج شوند. در ابتدا باید اجازه داده شود که زخم ناشی از خروج پروتز ترمیم شود و سپس در صورت امکان از پروتز دیگری استفاده شود. خارج کردن سریع پروتز اهمیت بسیار بالایی دارد.

جراح فک اصفهان | اولویت با جراحی زیبایی بینی یا کامپوزیت ؟

نکات کاهش پیچیدگی جراحی رینوپلاستی

انجام جراحی های معکوس که کمترین تهاجم را داشته باشد، پیشنهاد می شود. در صورتی که جراح بخواهد با استفاده از پروتزها یا موادی به نتیجه سریع برسد، این مورد می تواند پیچیدگی های جراحی را افزایش دهد و برای بیمار رنج و عذاب زیادی فراهم کند. برنامه ریزی این جراحی بر اساس وضعیت فیزیکی بیمار و ساختار بینی فرد انجام می گیرد. بهتر است که از روشی استفاده شود که نتیجه جراحی در بلند مدت خود را نشان دهد و خطرات کمتری بیمار را تهدید کند. حتی در صورتی که بیماران خواستار نتیجه سریع از جراحی بینی باشند .

جراح لازم است که از روشی ایمن استفاده کند. به این ترتیب نتیجه جراحی در بلند مدت خود را نشان می دهد و تمامی مرز های ایمنی جراحی بینی رعایت می شود. بهتر است که روش های جراحی که چالش برانگیز هستند استفاده نشود. اینکه روش جراحی خاصی را که مورد تائید نیست استفاده کنند، نتایج نامناسبی برای جراح و بیمار در پی دارد. بنابراین به جرحان پیشنهاد می شود که از روش های جراحی که می توانند آن را مدیریت کنند استفاده کنند.

رینوپلاستی بینی نژاد خاورمیانه

رینوپلاستی بینی نژاد خاورمیانه

نتایج تحقیق بر روی رینوپلاستی های خاورمیانه

بینی نژاد خاورمیانه | مشخصه اصلی بینی افرادی که در خاورمیانه هستند می توان به پوست ضخیم بینی، غضروف ضعیف، نوک بینی برجسته و احتمال بیشتر تورم نوک بینی بعد از عمل اشاره کرد. هدف از این مطالعه دست یابی به برخی از تکنیک های مناسب و شناخت آناتومی بینی است که برای بهبود نتیجه جراحی در این بیماران می تواند بسیار موثر باشد.

مطالعه بر روی ۶۲۴ بیمار در خاورمیانه انجام گرفت. نتیجه ای که در این ۶۲۴ بیمار مشاهده شد، ۳۶۵ بیمار نتیجه عالی گرفتند و ۲۲۳ بیمار نتیجه تقریباً قابل قبولی گرفتند در حالی که ۳۶ بیمار از نتیجه جراحی خود راضی نبودند.

مدل و شکل بینی بستگی به پوست و غضروف بینی دارد. هم پوست و هم غضروف بینی در نتیجه جراحی بینی تاثیر گذار است. بیمارانی که در خاورمیانه بودند دارای بافت فیبرمانندی در اطراف بینی بودند که جراحی را قدری سخت تر می کند. نتیجه این جراحی در صورتی که بافت های اطراف بینی جدا شوند و در موقعیت بهتری قرار گیرند، می تواند نتیجه جراحی بینی را به مراتب موفقیت آمیزتر کند. در صورتی که برش در لایه داخلی بینی به شکل M باشد می توان شاهد چرخش سفالیک بود. همچنین تیغه بینی در این جراحی اهمیت بالایی دارد. تکنیک های دیگری برای جراحی بینی در بیماران خاورمیانه وجود دارد، تا پوست بینی بعد از جراحی به بهترین شکل ممکن باشد.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان 
 | رینوپلاستی بینی نژاد خاورمیانه


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

بینی در نژاد خاورمیانه

مشخصات بینی در افراد ساکن خاورمیانه با درجاتی متغیر ما بین بینی نژاد سفید و سیاه پوست می باشد. این نوع بینی ( بینی در نژاد خاورمیانه ) متعلق به اهالی ایران ، ترکیه ، شمال آفریقا و کشورهای عربی است. با توجه به شواهد حاصل از اکتشافات باستان شناسی امپراطوری پارس ، قوز استخوانی و افتادگی نوک بینی از صفات بارز این نوع بینی است. از ویژگی های دیگر این نوع از بینی ها می توان به استخوان های بینی پهن ، پوست نسبتا ضخیم ، ریشه بینی بالا ، انحراف تیغه میانی بینی در مواردی ، سوراخ های بینی پهن تر و گاها غیر قرینه اشاره کرد. تمامی این ویژگی ها در طی جراحی بینی در تبریز اهمیت دارند.

با در نظر گرفتن آنالیز کل صورت و احترام به ویژگی های نژادی ، اصول جراحی رینوپلاستی در این افراد شامل موارد زیر می باشد :

  1. پایین آوردن قوز استخوانی در حد مطلوب
  2. عدم بالا بردن نوک بینی از ۹۵ درجه به بالا
  3. اجتناب از فرورفتگی بارز در ناحیه خلف نوک بینی
  4. اجتناب از باریک کردن بیش از حد نوک و سوراخ های بینی

جراح فک اصفهان | نکاتی مهم برای جلسه مشاوره جراحی بینی

عمل بینی گوشتی

بینی هایی که دارای غضروف ضعیف بوده و پوست آن ها نیز از ضخامت بسیاری برخوردار است را اصطلاحا بینی گوشتی می نامند. انجام جراحی بینی گوشتی ، به علت وجود پوست ضخیم و غضروف ضعیف کمی نسبت به عمل زیبایی بینی استخوانی ، دشوارتر می باشد ؛ از این رو دریافت نتایج مطلوب از آن نیازمند دقت در انتخاب جراح بینی است.

جراحی بینی استخوانی

بینی های استخوانی ، در اصطلاح عامیانه تحت عنوان بینی های قوز دار شناخته می شوند ؛ چرا که دارای پوست نازک ، غضروف و استخوان محکم و قوز یا برآمدگی هستند. همانطور که می دانید در حالت کلی در حین انجام عمل زیبایی در بینی ، بر روی رفع ایرادات استخوان و غضروف بینی تمرکز می شود ؛ به همین علت امکان مانور بسیار بر روی بینی های استخوانی وجود داشته و نتایج بسیار مطلوبی از عمل بینی استخوانی ، دریافت می شود.

جراحی بینی یا رینوپلاستی و جایگاه آن در ایران

امروزه جراحی بینی یا رینوپلاستی یکی از متداول ترین انواع جراحی زیبایی و جراحی پلاستیک شده است ، این نوع جراحی زیبایی و پلاستیک به خصوص در کشور ما طرفداران زیادی دارد. کشور ایران به عنوان پایتخت رینوپلاستی در جهان شناخته شده است. سابقه جراحی بینی در کشور ما به ۵۰ سال گذشته مربوط می شود ، و روز به روز به طرفداران آن نیز افزوده می شود.

طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده، بزرگ ترین اسکلت و استخوان بینی مربوط به منطقه خاورمیانه می شود که جراحی بینی بیشترین تغییرات را در آن ها ایجاد خواهد کرد. شاید به همین دلیل باشد که رینوپلاستی در بین مردمان خاورمیانه و به خصوص کشور ایران طرفداران زیادی دارد.

جراح بینی اصفهان | نکاتی مهم برای جلسه مشاوره جراحی بینی .

تاریخچه جراحی زیبایی بینی در ایران

یکی از اصلی ترین دلایل علاقه ایرانیان به رینوپلاستی مربوط به فرم ژنتیکی بینی و صورت آن ها و همچنین شاخص های نژادی می شود. متاسفانه بینی بزرگ با قوز استخوانی در بین ایرانیان زیاد است ، در منطقه خاورمیانه اکثر بینی ها به صورت اسکلت استخوانی و غضروفی بوده و نسبتا بزرگ است و این موضوع باعث می شود زیبایی افراد تحت تاثیر قرار بگیرد.

تاثیر بینی بزرگ بر چهره افراد

بینی بزرگ سن افراد را بیشتر از حد معمول نشان می دهد و به خصوص در خانم ها حالت چهره مردانه به آن ها خواهد داد. ولی با انجام جراحی بینی توسط بهترین جراح زیبای کل صورت افراد دچار تغییرات شده است و در واقع نتیجه و تاثیر این جراحی زیبایی و جراحی پلاستیک بر افزایش زیبایی افراد با سایر جراحی های زیبایی صورت قابل مقایسه نیست.

داروهای بعد از جراحی بینی

داروهای بعد از جراحی بینی

راهنمای کامل داروهای بعد از جراحی بینی و قبل از عمل بینی

داروهای بعد از جراحی بینی | جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی‌های زیبایی است و همان‌طور که می دانید بازار آن در ایران هم داغ است. یکی از مسائلی که قبل، هنگام و بعد از این عمل مطرح می‌شود، مسئله داروها است. این که چه داروهایی را قبل از عمل نباید بخورید یا باید بخورید، داروهای بعد از جراحی بینی و داروهایی که تا مدتی باید از آنها اجتناب گردد.

ما در این مقاله سعی می‌کنیم تا این موارد را پوشش دهیم؛ با این حال تاکید بیشتر این نوشتار بر داروهای بعد از جراحی بینی است. برای این‌که درباره این داروها بیشتر بدانید، تا آخر مقاله همراه ما باشید.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


 جراح بینی اصفهان | جراح فک اصفهان

داروهای بعد از جراحی بینی

داروهای بعد از عمل بینی که تجویز می‌شوند اکثرا شامل این موارد هستند: آنتی‌بیوتیک‌ها ، مسکن‌ها، قرص‌های سرماخوردگی، قطره بینی، قرص‌های آنهال، قرص‌ها و پمادهای پردنیزولون. داروها معمولاً ۶ تا ۸ ساعت پس از جراحی بینی شروع می‌شوند. نحوه مصرف داروها بعد از جراحی بینی بر اساس دستور جراح بینی است و برای هر دارو متفاوت است.

در این قسمت از مقاله هر کدام از این داروها را شرح می‌دهیم.

۱. آنتی بیوتیک‌ها
معمولاً برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز می‌شود. کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰ یکی از رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌هاست که هر ۸ ساعت یک بار مصرف می‌شود.

۲. داروهای ضد درد
داورهای ضد درد یا مسکن‌ها از جمله داروهای بعد از عمل بینی هستند که معمولاً بعد از غذا برای کاهش درد و تورم استفاده می‌شود. اکثر پزشکان و جراحان قرص ژلوفن و ناپروکسن را تجویز می‌کنند.

۳. قرص سرما خوردگی
از قرص‌های سرماخوردگی مانند استامینوفن برای کاهش عطسه و آبریزش بینی استفاده می‌شود. دکتر جراحی بینی معمولا تا ۳ روز پس از برداشتن پانسمان بینی، قرص سرماخوردگی را تجویز می‌کند.

۴. قطره بینی
قطره بینی معمولا برای جلوگیری از خونریزی احتمالی بعد از جراحی بینی تجویز می‌شود. یکی از معروف‌ترین قطره‌ها فنیل افرین (phenylephrine) نامید می‌شود که هر ۳ ساعت به مدت ۳ تا ۴ روز پس از عمل استفاده می شود.

۵. قطره رینوسالتین بعد از عمل بینی

یکی دیگر از داروهای بعد از جراحی بینی قطره رینوسالتین (Rinosaltin) است. پس از این‌که دکتر گوش حلق بینی، تامپون‌ها را از بینی شما خارج کرد لازم است از این قطره به مدت یک ماه استفاده کنید. برای این‌کار هر شش ساعت، چهار قطره در هر سوراخ بینی بچکانید. در نظر داشته باشید که بهتر است این قطره از طریق سوراخ بینی به حلق شما برسد. رینوسالتین رطوبت لازم را به بینی شما می‌رساند و از خشک شدن و چسبنده شدن مجاری تنفسی پیشگیری می‌کند.

۶. قرص آناهیل
قرص آناهیل بعد از عمل بینی استفاده می‌شود و از ماده‌ای به نام «بروملین» (Bromelain) موجود در آناناس ساخته شده است. بروملین در کاهش رینیت و کبودی بینی بعد از عمل موثر است. قرص‌های آناهیل نیز برای تسکین التهاب پوست بسیار مفید هستند.

۷. قرص پردنیزولون
کورتیکواستروئیدها از جمله قرص پردنیزولون عوارض زیادی دارند و اصلا توصیه نمی‌شوند. این داروها را فقط باید با تجویز پزشک و تحت نظر او مصرف کرد. با این حال گاهی در زمره داروهای بعد از جراحی بینی قرار می‌گیرند.

۸. پماد بعد از جراحی بینی
برای کاهش زخم‌ها و بخیه‌های بینی، می‌توان از پمادهای ترمیم کننده استفاده کرد. پماد تتراسایکلین و پماد اکسید روی دو مورد از مفیدترین پمادها هستند. پماد تتراسایکلین در داخل بینی و پماد زینک اکساید برای بخیه‌ها استفاده می‌شود.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان 
 | داروهای بعد از جراحی بینی

چه داروهایی بعد از عمل بینی نباید مصرف کرد؟

هرگز از داروهایی مشابه داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده نکنید. همچنین به طور کلی از داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین استفاده نکنید، زیرا خطر خونریزی بعد از جراحی بینی را افزایش می‌دهد. برخی از مکمل‌ها مثل جینسینگ نیز که خود را رقیق می‌کنند نباید مصرف شوند.

داروهای قبل از جراحی بینی

آگاهی درباره داروهایی که باید قبل از رینوپلاستی مصرف کنید بسیار مهم است. با این حال مهم‌تر از آن این است که چه داروهایی را نمی‌توانید قبل از جراحی بینی مصرف کنید؟ داروهایی که افرادی که می‌خواهند جراحی بینی انجام دهند معمولا مصرف می‌کنند به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  • داروهای تجویزی
  • داروهای بدون نسخه
  • ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهی

هر دسته از این داروها ممکن است خطراتی را برای کسی که قرار است عمل بینی انجام دهد ایجاد می‌کند. به همین دلیل لازم است هر سه دسته را بررسی کنیم.

۱. داروهای تجویزی

هر دارویی که خون را رقیق می‌کند، مانند داروهای ضد التهاب، می‌تواند به معنای خونریزی قابل توجه در طول و بعد از جراحی بینی باشد. حداقل دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف Cartia (آسپرین)، Celebrex، Mobic و Voltaren خودداری کنید.

۲. داروهای بدون نسخه

داروهای بدون نسخه به ویژه خطرناک هستند زیرا می‌توانند خونریزی بینی را افزایش دهند. به مدت دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف داروهای نوروفن، ناپروژنیک، ایبوپروفن و داروهای سرماخوردگی مانند کودرال و سودافد خودداری کنید.

۳. ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهی

بسیاری از افرادی که تحت رینوپلاستی قرار می‌گیرند از اثرات نامطلوب این مواد بر جراحی بینی بی‌اطلاع هستند. روغن ماهی و ویتامین E می‌توانند خونریزی بینی را افزایش دهند، بنابراین یک هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف آنها اجتناب کنید. قرص های اکیناسه، جینکو، سیر یا زنجبیل نیز مشکل‌ساز هستند.

۴. داروهای ضد احتقان

داروهای ضد احتقان بینی نیز می‌تواند باعث خونریزی بینی شود. Sinex، Drixine و Otrivine خطرناک هستند اما Nasonex، Avamys و Rhinocort خوب هستند. اسپری‌های آسم نیز مشکلی ندارند.

۵. قرص ضد بارداری خوراکی

قرص ضد بارداری خوراکی به خودی خود مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر همراه با سیگار کشیدن باشد، ممکن است سبب انتقال لخته به ریه‌ها و حتی فوت فردی شود که تحت رینوپلاستی قرار گرفته است.

عوارض جانبی راکوتان | جراح بینی اصفهان

۶. روآکوتان

در یک گروه دیگر دارو، روآکوتان و استروئیدهایی مانند پردنیزون قرار دارند. هر دوی این داروها تا حدی بهبودی را به تاخیر می‌اندازند. به همین دلیل قبل از جراحی بینی توصیه نمی‌شود. اطمینان حاصل کنید که به مدت شش ماه قبل از جراحی بینی از رواکوتان استفاده نکرده‌اید. از پزشک خود در مورد پردنیزون بپرسید، زیرا بر اساس دوزی که مصرف می‌کنید ممکن است اثرات و در نتیجه نظر پزشک متفاوت باشد.

چه مکمل‌هایی برای بعد از عمل بینی مناسب است؟

مواد مغذی کلیدی برای بهبود پس از جراحی بینی شامل ویتامین C، ویتامین A، ویتامین‌های گروه B، روی و آهن هستند. مرکبات، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سبزیجات با برگ سبز تیره، سبزیجات نارنجی یا زرد، و غلات غنی شده به تامین این مواد مغذی ضروری کمک می‌کنند. با این حال شما می‌توانید مکمل آنها را هم مصرف کنید.

قرص اورژانسی بعد از عمل بینی مجاز است؟
در این مورد اطلاعات دقیقی در منابع اینترنتی موجود نیست. لازم است این سوال را از پزشک خود بپرسید. با این حال به نظر نمی‌رسد مشکل خاصی را ایجاد کند.

مصرف آنتی بیوتیک در رینوپلاستی

مصرف آنتی بیوتیک در رینوپلاستی

مصرف آنتی بیوتیک در رینوپلاستی و سپتورینوپلاستی

از آنجائیکه مقاومت به مواد ضد میکروبی یک تهدید جهانی است، مصرف بهینه آنتی بیوتیک بعد از جراحی رینوپلاستی موردی حیاتی است. تحقیقاتی که در زمینه جراحی سر و گردن صورت گرفته است و تاثیر مصرف آنتی بیوتیک در جراحی های رینوپلاستی و سپتورینوپلاستی بررسی شده است. در ادامه به توضیحاتی در این زمینه می پردازیم.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان 
 | مصرف آنتی بیوتیک در رینوپلاستی .

تاثیر مصرف آنتی بیوتیک در جراحی های رینوپلاستی

۱۰ تحقیق در این زمینه انجام گرفت. مطالعات در زمینه بررسی آنتی بیوتیک ها صورت گرفت و به طور عملی نشان از عفونت های مشابهی داد، در افرادی که آنتی بیوتیک دریافت می کردند و آن هایی که دریافت نمی کردند. هیچ بیماری عفونت سیستمیک مهمی را تجربه نکرده بود. در مواردی که بعد از جراحی آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند، نرخ ابتلا به عفونت از ۲۷ درصد به ۸ درصد کاهش یافته بود. در موارد غیر پیچیده تفاوت مهمی بین نرخ ابتلا به عفونت بین افرادی که این دارو را دریافت کردند و نکردند دیده نشد.

نتیجه مطالعات

آنتی بیوتیک قبل و بعد از جراحی رینوپلاستی و سپتوپلاستی مزیتی در کاهش نرخ ابتلا به عفونت ندارد. مصرف این دارو ها مانند سفازولین در جراحی های پیچیده اهمیت بالایی دارد. ظرف یک ساعت بعد از ایجاد برش بایداین دارو مصرف شود و تا ۲۴ ساعت مصرف شود و بعد از آن مصرف این دارو قطع گردد. در موارد پیچیده مطالعات بیشتری صورت گرفت تا میزان صحت این اطلاعات بررسی شود.

رینوپلاستی که سومین جراحی زیبایی متداول می باشد برای اهداف زیبایی و عملکردی انجام می گیرد. تفاوت هایی که بین سپتوپلاستی و رینوپلاستی وجود دارد نقش اساسی در انتخاب آنتی بیوتیک دارد. در سپتوپلاستی برشی در ناحیه بینی و غضروف بینی ایجاد می شود و بخشی از غضروف برداشته می شود. در جراحی سپتوپلاستی پوست بینی دست کاری نمی شود و تنها تیغه بینی اصلاح می گردد. ولی در رینوپلاستی چه در پوست بینی برش هایی ایجاد شود و چه نشود همواره یک برش در داخل بینی ایجاد می شود که به آلودگی بافت نرم پوستی منجر می شود.

گرچه این جراحی غیر استریل می باشد ولی نیاز بسیار کمی به این دارو ها دارد زیرا نرخ ابتلا به عفونت کمتر از ۱ درصد است. با این حال از هر ۲۲۰ هزار جراحی بینی که در سال در امریکا انجام می گیرد در ۹۱ درصد موارد از آنتی بیوتیک استفاده می شود.

رینوپلاستی یکی از جراحی های زیبایی متداول است. احتمال ابتلا به عفونت در تمام جراحی ها وجود دارد با این حال برای بررسی میزان نیاز بهاین دارو ، مطالعات اخیر صورت گرفت.

رینوپلاستی عملکردی و عارضه انسداد بینی

رینوپلاستی عملکردی و عارضه انسداد بینی

رینوپلاستی عملکردی

رینوپلاستی عملکردی چیست و در چه مواردی انجام می گیرد؟ انسداد بینی یکی از شایع ترین مشکلات مراجعین به جراح بینی است. انسداد بینی علل مختلفی دارد و در برخی موارد نیاز به جراحی برای بازسازی حفره بینی و رفع انسداد می باشد. یکی از اصلی ترین دلایل انسداد بینی انحراف تیغه بینی است. جراحی تیغه بینی یا سپتورینوپلاستی به رفع انسداد بینی ناشی از اختلالات آناتومیکی بینی کمک می کند.

تحقیقات نشان داده که سپتوپلاستی به تنهایی منجر به بهبودی اندک مجرای بینی می شود ولی بازسازی داخلی و خارجی بینی نتیجه بسیار موثرتری خواهد داشت. در حقیقت نتیجه عمل سپتورینوپلاستی بسیار موفقیت آمیزتر می باشد. این جراحی ترکیبی از سپتوپلاستی و بازسازی حفره داخلی و خارجی بینی است.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان | نکاتی مهم برای جلسه مشاوره جراحی بینی .

علت انسداد بینی

عملکرد بینی به عنوان یک عضو فیزیولوژیک در برابر جریان هوا مقاومتی حدوداً ۵۰ درصدی دارد. قطع سیستم ایرودینامیکی بینی باعث تغییر در شکل و عملکرد حفره های بینی می شود. مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است و نتیجه حاکی از این است که در صورتی که رینوپلاستی برای رفع نقص در حفره بینی صورت گیرد در ۱۰ درصد تا ۵۴ درصد موارد ضعف مجرا یا دریچه داخل بینی وجود دارد که در طول جراحی باید اصلاح گردد. یکی از علل اصلی انسداد بینی ضعف مجرای داخلی بینی می باشد.

انسداد بینی می تواند ناشی از یک ناهنجاری مادرزادی در حفره بینی باشد و یا به دنبال ایجاد نقص در دریچه بینی ایجاد شود. افرادی که به ناهنجاری مجرای بینی مبتلا هستند از انسداد بینی رنج می برند. یکی از مسائلی که باید به آن توجه ویژه نمود، آسیب های به بینی در دوران کودکی است. این مورد می تواند به اشتباه در اختلالات مادرزادی طبقه بندی شود در حالی که بیمار سابقه آسیب به بینی در کودکی داشته است.

علت شایع انسداد بینی

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته در ۴۲ درصد موارد انسداد بینی ناشی از آسیب به بینی بوده است. دلیل دیگر انسداد بینی حضور ناهماهنگ تیغه استخوانی و غضروفی در موارد انحراف بینی می باشد.

اصلاح این مشکلات به تسکین علائم انسداد بینی کمک بسیاری خواهد کرد، همچنین در رینوپلاستی عملکردی نقش مهمی ایفا می کند. در سال ۱۹۸۴ آزمایشی بر روی سه گروه از بیماران صورت گرفت و از تکنیک Endonasal spreader graft ( بازکننده مجرا ) کمک گرفته شد. شواهد حاکی از آن بود که در اغلب موارد نیاز به بازسازی طاق میانی بینی می باشد.

تکنیک رینوپلاستی باز

تکنیک رینوپلاستی باز در دهه های گذشته بسیار پر کاربرد شده است. مخصوصاً در مواردی که رینوپلاستی برای بار دوم انجام می گیرد. ۷۲ درصد از جراحان در جراحی اول از تکنیک جراحی باز استفاده می کنند. در ۷۶ درصد از موارد رینوپلاستی برای بار دوم، از تکنیک جراحی باز استفاده می شود. با این توضیحات به این نتیجه می رسیم که در اکثر موارد تکنیک جراحی باز انتخاب می گردد، زیرا دسترسی و مانور جراح در این تکنیک بالاتر است.

رینوپلاستی عملکردی برای بهبود و اصلاح انسداد بینی و انحراف تیغه بینی صورت می گیرد. گرچه اصلاح بینی به زیبایی بیشتر بینی و رفع نقایص کمک می کند و در انتها می توان به یک بینی زیباتر و متناسب تر دست پیدا کرد ولی هدف اولیه این جراحی، درمانی می باشد.

چرا باید دندان قروچه را جدی گرفت ؟

چرا باید دندان قروچه را جدی گرفت ؟

مشکل دندان قروچه را جدی بگیرید !

شنیدن نام دندان قروچه خودبه‌خود باعث ایجاد حس ناخوشایندی در دندان‌ها و ناحیه فک می‌شود. البته همه ما گاهی دندان‌های خود را به هم می‌ساییم یا محکم فشار می‌دهیم. ساییدن دندان‌ها، در حد معمول آسیب‌رسان نیست، اما تکرار آن می‌تواند موجب آسیب به دندان‌ها شده و احتمال بروز دیگر مشکلات مرتبط با بهداشت دهان و دندان را نیز افزایش دهد.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان  | چرا باید دندان قروچه را جدی گرفت ؟ .

چرا برخی افراد دچار دندان قروچه می‌شوند؟

پزشکان به طور دقیق نمی‌دانند چه چیزی باعث دندان قروچه می‌شود، اما این عارضه ممکن است در اثر مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی، روانی و ژنتیکی به وجود آید. اگرچه ساییدن دندان‌ها ممکن است در اثر استرس و اضطراب روزانه نیز ایجاد شود، اما اغلب در هنگام خواب رخ می‌دهد و به احتمال زیاد در اثر گاز گرفتن غیر عادی یا جای خالی دندان‌های از دست رفته یا وجود دندان‌های کج اتفاق می‌افتد.

این عارضه همچنین می‌تواند ناشی از یک نوع اختلال خواب مانند آپنه (وقفه تنفسی در خواب) باشد. در زمان بیداری هم ممکن است در اثر اضطراب، استرس، خشم، حس درماندگی یا تنش دچار دندان قروچه شوید. البته دندان قروچه گاهی هم نوعی استراتژی مقابله‌ای یا حتی یک نوع عادت به هنگام تمرکز عمیق است.

چگونه بفهمیم که دندان قروچه می‌کنیم یا نه؟

از آنجا که دندان قروچه معمولاً در هنگام خواب اتفاق می‌افتد، خیلی وقت‌ها از آن بی‌خبر هستیم. با این حال سردردهای خفیف مداوم یا احساس درد در فک به هنگام بیدار شدن از نشانه‌های مهم ابتلا به دندان‌ قروچه هستند. معمولاً افراد از طریق اعضای خانواده یا دوستان هم‌اتاقی که شب‌ها صدای ساییده شدن دندان‌ها را در خواب می‌شنوند، درمی‌یابند که به دندان‌ قروچه مبتلا شده‌اند. پس بسیار مهم است که نشانه‌های دندان‌ قروچه را بشناسید و در صورت مشاهده علائم، به دندانپزشک مراجعه کنید.

علائم دندان قروچه

  1. ساییدن یا فشار دادن دندان‌ها به هم به گونه‌ای که صدایش هم‌اتاقی‌تان را از خواب بیدار کند
  2. صاف، شکسته، لب‌پر یا شل شدن دندان‌ها
  3. فرسودگی مینای دندان و نمایان شدن لایه‌های درونی‌ دندان‌ها
  4. افزایش درد یا حساسیت دندان
  5. خستگی یا سفتی ماهیچه‌های فک و یا قفل شدن فک به صورتی که به طور کامل باز یا بسته نشود
  6. درد یا احساس ناراحتی در قسمت فک، گردن یا صورت
  7. دردی که شبیه به گوش‌درد است هرچند در واقع گوش هیچ مشکلی ندارد
  8. سردرد گنگی که از شقیقه‌ها شروع می‌شود
  9. احساس درد و ناراحتی در قسمت داخلی گونه (در اثر جویدن)
  10. اختلال خواب

عوامل خطر

شناخت عوامل خطر به شما کمک می‌کند تا دریابید که آیا احتمال دارد به دندان قروچه دچار باشید یا خیر. این عوامل، خطر ابتلا به دندان‌ قروچه را افزایش می‌دهند:

  • استرس: افزایش اضطراب یا استرس می‌تواند منجر به دندان قروچه شود. عصبانیت و درماندگی نیز همینطور هستند.
  • سن: دندان قروچه در کودکان خردسال شایع است اما معمولاً در بزرگسالی برطرف می‌شود.
  • نوع شخصیت: داشتن تیپ شخصیتی پرخاشگر، رقابتی یا بیش‌فعال می‌تواند خطر ابتلا به دندان قروچه را افزایش دهد.
  • دارو، سیگار و مواد مخدر: دندان قروچه ممکن است از عوارض جانبی غیر معمول برخی داروهای روانپزشکی مانند انواع خاصی از داروهای ضد افسردگی باشد. سیگار کشیدن، مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار، نوشیدن الکل و مصرف مواد مخدر نیز ممکن است خطر ابتلا به دندان‌ قروچه را افزایش دهند.
  • سابقه خانوادگی: عارضه دندان قروچه در خواب معمولاً ارثی است. اگر به دندان‌ قروچه مبتلا هستید، سایر اعضای خانواده شما نیز ممکن است دچار آن باشند یا سابقه‌ای از آن در خانواده‌تان وجود داشته باشد.
  • سایر اختلالات: دندان قروچه می‌تواند با برخی اختلالات مانند بیماری پارکینسون، زوال عقل، بیماری بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس معده)، صرع، هراس شبانه، اختلالات مربوط به خواب مانند وقفه تنفسی (آپنه) خواب و اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی (ADHD) مرتبط باشد.

جراح فک اصفهان  | چرا باید دندان قروچه را جدی گرفت ؟
چرا دندان قروچه مضر است؟

در برخی موارد دندان قروچه مزمن می‌تواند منجر به شکستگی، شل شدن یا از دست دادن دندان‌ها شود. ساییدگی مزمن هم ممکن است باعث فرسودگی دندان‌ها تا ریشه گردد.

در صورت بروز این‌گونه صدمات شدید، دردسرهای بیشتری را تجربه خواهید کرد، از جمله روکش کردن دندان (روکش دندان یک کلاهک به شکل دندان است که برای پوشاندن دندان و کمک به ترمیم شکل و اندازه، استحکام و بهبود ظاهر روی دندان قرار می‌گیرد)، پل یا بریج دندانی (شکاف ایجادشده در اثر از دست رفتن یک یا چند دندان از طریق ایجاد پل‌هایی ترمیم می‌شود که از دو یا چند روکش برای دندان‌های دو طرف شکاف تشکیل شده‌اند)، درمان کانال ریشه (روت کانال)، ایمپلنت یا استفاده از دندان مصنوعی.

از سوی دیگر ساییدگی شدید در اثر دندان قروچه نه تنها می‌تواند به دندان‌ها آسیب رسانده و به از دست دادن آن‌ها ختم شود، بلکه ممکن است فک‌ها را هم تحت تأثیر قرار دهد و اختلالات مفصل گیجگاهی- فکی را ایجاد یا بدتر کند و حتی ظاهر صورت را تغییر دهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم گفته شده را دارید یا دچار درد یا حساسیت به لمس مداوم در ناحیه فک یا باز و بسته نشدن کامل فک هستید، حتماً باید توسط یک پزشک معاینه شوید. متخصص فک یا دندانپزشک می‌تواند علل و درمان‌های احتمالی مشکل شما را مورد بحث و بررسی قرار دهد.

نشانه های قفل شدن و صدا دادن فک

نشانه های قفل شدن و صدا دادن فک

آیا وقتی دهان خود را باز می کنید همراه با صدا دادن فک است؟

صدا دادن فک | آیا باز کردن دهان شما همراه با درد فک پایین است؟ آیا فک شما گاهی اوقات قفل می کند، طوری که باز یا بسته باقی می ماند؟

در صورتی که چنین باشد، باید به جراح فک و صورت مراجعه کنید. ممکن است دچار اختلال مفصل گیجگاهی فکی شده باشید. این اختلالات شامل مشکلات عضلات جونده، مفصل فک (مفصل گیجگاهی فکی نیز نامیده می شود) یا هر دو می شود. سندروم مفصل گیجگاهی فکی باعث درد فک پایین می شود که ناشی از مجموعه ای از مشکلات است. مفصل گیجگاهی فکی ، فک پایینی را به جمجمه در جلوی گوش وصل می کند.

اختلال مفصل گیچگاهی فکی

عضلات مشخصی از صورت، مسئولیت کنترل جویدن را بر عهده دارند. بروز مشکلات در این ناحیه ، باعث سر درد و گردن درد، درد در ناحیه صورت، گوش درد، سر درد، قفل شدن فک پایین یا به سختی باز شدن آن، مشکل در گاز گرفتن و صدا دادن فک در هنگام غذا خوردن می شود. سندروم مفصل گیجگاهی فکی، اختلال مفصل گیچگاهی فکی نیز نامیده می شود. مفصل گیچگاهی فکی متشکل از عضلات، عروق خونی، عصب ها و استخوان ها است. شما دو مفصل گیجگاهی فکی در هر سمت فک خود دارید. عضلات درگیر در فرآیند جویدن، دهان را باز و بسته می کنند.

در صورتی که انگشتان خود را روبروی گوش های خود قرار دهید و دهان خود را باز کنید، مفصل و حرکت آن را احساس می کنید. وقتی دهان خود را باز می کنید، لبه های مدور فک پایینی در راستای گودال مفصل استخوان گیجگاهی می لغزند. وقتی دهان خود را می بندید، سر کندیل استخوان فک به وضعیت اولیه خود سر می خورند. به منظور روان سازی این حرکت، دیسک غضروفی نرم بین مهره استخوان و استخوان گیجگاهی قرار می گیرد. دیسک ضربه ناشی از جویدن و حرکات دیگر که به مفصل گیجگاهی فکی وارد می شود، جذب می کند.جویدن فشار زیادی را وارد می کند. این دیسک نیروهای جویدن را در سراسر فضای مفصل توزیع می کند.

جراح فک اصفهان | علت درد گوش و فک


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

از علائم مفصل گیجگاهی فکی علاوه بر درد فک پایین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صدا دادن فک پایین

صدا ی تق تق، ساییدگی یا ترکیدگی درهنگام باز کردن دهان در افراد مبتلا به سندروم مفصل گیجگاهی فکی شایع است. این صدا دادن فک پایین ممکن است همراه با درد باشد یا نباشد. محققان بر این باور هستند که اغلب افرادی که فک آنها صدا می دهد، احتمالا دچار در رفتگی دیسک شده اند. با این حال، آنها همچنین خاطر نشان می سازند که تا زمانی که جابه جایی دیسک هیچ نوع درد یا مشکلات مرتبط با حرکت فکی ایجاد نکند، به درمان نیازی ندارد.

  • قفل شدن فک پایین

مفصل فک مشابه مفصل کروی گودالی است، با این استثنا که خود گودال قابل حرکت است. مفصل فک گاهی اوقات در یک وضعیت باز یا بسته قفل می شود. ممکن است به دلیل قفل شد مفصل فک یا به دلیل درد، برای باز کردن دهان خود به مشکل بر بخورید.

جراح فک اصفهان  |مفصل فکی و بروز سردرد  .

  • گوش درد

شاید فکر کنید که دچار عفونت گوش شده اید، اما گوش درد ممکن است با التهاب مفصل فک یا التهاب عضلانی مرتبط است. درد ناشی از این بیماری معمولا در جلو یا زیر گوش احساس می شود.

  •  سردرد

افراد مبتلا به سندروم مفصل گیجگاهی فکی اغلب سردرد را گزارش می دهد. جراح فک و صورت می تواند تعیین کند که آیا علائم سردرد مخصوص شما ناشی از بیماری سندروم مفصل گیجگاهی فکی است یا خیر. در بعضی از موارد، برای کمک به تشخیص و درمان سردردهای مخصوصی که با این بیماری مرتبط نیستند، باید با پزشک مشورت کنید.

  • سفتی و درد در هنگام صبح

در صورتی که عضلات شما در حین برخاستن از خواب سفت باشد، و درد صورت داشته باشید. علامت این است که در خواب دندان قروچه می کنید یا در طول خواب دندان ها را بهم فشار می دهید . فشار دادن یا دندان قروچه رفتن باعث خستگی بیش از حد عضلات و منجر به درد می شود.

جراح بینی اصفهان | راهکار های درمانی صدای مفصل فک

  •  مشکل هنگام غذا خوردن

ممکن است در نتیجه تغییر در نحوه گاز گرفتن، نحوه قرار گرفتن دندان های بالایی و پایینی در یکدیگر در جویدن به مشکل برمی خورید. این تغییر ممکن با سندروم مفصل گیجگاهی فکی مرتبط باشد.

  •  بیماری ها و آسیب دیدگی های مرتبط قبلی

آسیب دیدگی مفصل فک یا آسیب دیدگی مرتبط با چندین سال قبل منجر به علائم سندروم مفصل گیجگاهی فکی می شود. آرتروز در مفصل همچنین ناشی از آسیب دیدگی است. آرتریت از قبل بر مفاصل دیگر تاثیر گذاشته است که بر مفصل فک نیز می تواند اثر بگذارد و منجر به سندروم مفصل گیجگاهی فکی شود.

 علائم دیگر

علاوه بر قفل شدن فک و صدا دادن فک پایین احساس پر بودن یا زنگ زدن در گوش گاهی اوقات با سندروم مفصل گیجگاهی فکی مرتبط است. در این موارد، مشاوره با پزشک متخصص جراح فک برای تشخیص نهایی موثر است. در صورت داشتن درد فک پایین و این علائم ذکر شده با متخصص جراحی فک و صورت مشورت کنید.

جراح فک و صورت توانایی شما در باز و بسته کردن فک را مورد آزمایش قرار می دهد، حرکات دیگر فک را معاینه می کند و برای درد یا التهاب عضلات و مفاصل فک را لمس می کنند. جراح فک و صورت گوشی طبی را روبروی گوش شما قرار می دهد تا هر گونه صدایی را متوجه شود و مفصل فک را در حین باز و بسته کردن آن احساس می کند.

جلوگیری از تغییر نوک بینی و افتادگی آن

جلوگیری از تغییر نوک بینی و افتادگی آن

چگونه از تغییر نوک بینی بعد عمل و افتادگی آن جلوگیری کنیم؟

تغییر نوک بینی | جراحی بینی، جهت ایجاد تناسب و زیبایی بخشی به صورت انجام می شود. البته کمک به بهبود راه‌ های تنفسی از دیگر دلایل جراحی بینی است. چگونگی جراحی نوک بینی و قرار گرفتن آن بعد از عمل اهمیت زیادی در زیبا نشان دادن بینی دارد. از همین رو باید جراحی به گونه ای انجام شود که از ورم، گردی و افتادگی نوک بینی بعد عمل جلوگیری شود.

انتخاب تکنیک مناسب و مهارت پزشک مجرب می‌تواند علاوه بر تغییر نوک بینی از بروز اینگونه مشکلات پیشگیری کند. یک پزشک کاربلد می داند که چگونه متناسب با دیگر بخش های صورت، حجم و بلندی بینی را تغییر دهد تا آن را به فرم دلخواه برساند.

هرگونه اشتباه و قصور در جراحی می‌تواند نوک بینی بعد عمل را تحت تاثیر قرار داده، باعث انحراف بینی بعد عمل شود و به جراحی ترمیمی منجر شود، بنابراین بسیار مهم است که به دنبال انتخاب یک پزشک متخصص باشید که با پیشرفته ترین و جدید ترین تکنیک های روز دنیا آشنا بوده و از تجربه و مهارت بالایی در زمینه جراحی بینی برخوردار باشد. اگر جراحی بینی را جهت بهبود چهره و تقویت زیبایی خود انتخاب کرده‌اید، اما افتادگی نوک بینی بعد عمل و مشکلات و عوارض ناشی از آن چالش پیش روی شما برای این جراحی زیبایی است، با ادامه مقاله زیر همراه باشید تا هر آنچه را که باید در مورد تغییر نوک بینی بعد عمل بیاموزید.

جراح بینی اصفهان | پیشگیری از بروز گوشت اضافه در بینی


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


دلایل جلوگیری از افتادگی نوک بینی بعد از عمل

رینوپلاستی با تمرکز بر روی استخوان ها و غضروف های بینی به تغییر شکل کلی بینی کمک می‌ کند. یک بینی خیلی پهن یا خیلی نازک که متناسب با آناتومی بینی و صورت انتخاب نشده باشد، می‌تواند در ظاهر کلی شما تاثیر منفی ایجاد کند. این نه تنها برای شما نتایج زیبایی به ارمغان نمی آورد، بلکه ممکن است روند بهبودی بعد از جراحی بینی را نیز دشوارتر نماید.

افتادگی نوک بینی بعد عمل و ورم طولانی مدت آن به دلیل عدم توجه به نوع بینی و استفاده از روش های نامناسب برای جراحی مهمترین عوارض بعد عمل بینی هستند که مشاهده می‌شوند. دو عامل اصلی در چگونگی شکل گیری نوک بینی بعد عمل تاثیر گذار هستند:

انتخاب تکنیک اشتباه

اگر پزشک نتواند بر اساس نوع بینی تکنیک مناسب را برای جراحی بینی استخوانی یا عمل بینی گوشتی انتخاب کند. این می تواند با افتادگی نوک بینی بعد عمل همراه باشد. جراحی بینی گوشتی به دلیل داشتن پوست ضخیم و غضروف های ضعیف، یکی از دشوار ترین جراحی های بینی می باشد که اگر تکنیک مناسبی جهت تقویت غضروف های نوک بینی استفاده نشود، افتادگی بینی بعد عمل فرم نامناسبی به ساختار بینی می دهد. از این رو، بسیار مهم است که پزشک غضروف های محکمی را برای این بخش از بینی انتخاب کند که بتوانند استحکام و ثبات لازم را در نوک بینی ایجاد کنند.

عدم رعایت مراقبت های اساسی بعد از جراحی

رعایت نکردن مراقبت بعد از جراحی می‌تواند نوک بینی بعد عمل را تحت تاثیر قرار داده و موجب تورم، افتادگی و تغییر نوک بینی شود. وارد شدن آسیب و ضربه به بینی پس از جراحی، قرار گرفتن در وضعیت نامناسب هنگام خواب، استفاده غیر اصولی از عینک بعد عمل بینی، پایین انداختن سر و… همگی می‌توانند موجب تغییر نوک ‌بینی بعد عمل شده و بر نتیجه نهایی جراحی اثر منفی بگذارند. به عنوان مثال استفاده از عینک به شکل ناصحیح بعد از جراحی باعث می شود تا به غضروف های تازه جراحی شده فشار وارد شود و به سمت پایین حرکت کنند.

در این صورت افتادگی نوک بینی مشاهده خواهد شد. همچنین پایین نگه داشتن سر هنگام خواندن کتاب یا استفاده از گوشی همراه نیز می تواند تحت تاثیر نیروی گرانشی زمین، نوک بینی را به سمت پایین متمایل نماید.

جراح بینی اصفهان | . تورم یک طرفه بعد از جراحی بینی

نوک بینی بعد از عمل چقدر پایین میاد؟

نوک بینی بعد عمل باید یک زاویه مناسبی با لب بالایی داشته باشد تا افتاده و غیر طبیعی به نظر نرسد. به طور معمول این زاویه برای زنان بین ۹۵ تا ۱۰۵ است. اگر مدل عمل بینی شما فانتزی یا عروسکی برای بینی باشد، این زاویه به ۱۱۰ درجه نیز می‌رسد. حداقل این زاویه برای آقایان ۹۰ و حداکثر ۱۰۰ درجه می باشد. به طور معمول در خانم ها نوک بینی بعد عمل در حالت نیمرخ کمی به سمت بالا قرار دارد و این مقدار در آقایان تقریباً هم‌ سطح با لب بالایی است. اگر پس از جراحی نوک بینی از این میزان زاویه کمتر باشد، در اصطلاح افتادگی نوک بینی اتفاق افتاده است.

اینکه نوک بینی بعد عمل چقدر پایین می آید، همانطور که گفته شد علاوه بر تکنیک جراحی به مراقبت های پس از آن مانند چسب زدن بینی بعد عمل و بالا نگه داشتن سر نیز بستگی دارد.

نوع بینی نیز عامل دیگری در تعیین میزان افتادگی نوک پس از جراحی است. اگر فرد دارای بینی گوشتی با پوست ضخیم باشد و بخواهد بینی خود را به شکل فانتزی عمل کند، به طور حتم باید کار بیشتری روی غضروف و استخوان او انجام شود. حذف غضروف های اضافه و تراشیدن استخوان ها اقداماتی است که برای رسیدن به این منظور انجام می شوند، اما اگر استخوان ها و غضروف ها به درستی در جای خود ثابت نشده باشند، بر اثر جاذبه زمین ممکن است، پوست بینی به سمت پایین کشیده شود، هرچه ضخامت پوست بیشتر باشد، کشش آن به سمت پایین نیز بیشتر است.

اقدامات اساسی برای کاهش ورم نوک بینی بعد عمل

با وجود ورمی که بعد از عمل شاهد آن خواهید بود، انجام اقدامات و مراقبت های اساسی زیر می تواند به کاهش ورم و بهبودی هرچه سریعتر نوک بینی بعد عمل کمک کند:

  1. از کمپرس سرد استفاده نمایید:کمپرس سرد با انقباض رگ های خونی موجب محدود کردن جریان گردش خون و در نتیجه کاهش ورم و کبودی بعد عمل بینی می شود. کمپرس سرد را می توان با یک دستمال مرطوب خنک یا یک بسته یخ که درون نایلون پیچیده . و سپس داخل دستمال گذاشته، انجام داد. بعد از جراحی مطابق دستور العمل پزشک می توانید . هر ۱۵ دقیقه یکبار کمپرس سرد را جهت کاهش ورم بینی و اطراف آن انجام دهید.
  2. از مصرف نمک خودداری کنید:خوردن نمک موجب احتساب بیشتر مایعات در بدن و تورم محل جراحی شده می شود. علاوه بر اینکه میزان نمک را در غذاهای خود کاهش می دهید . از خوردن تنقلات مشروع مانند چیپس و پفک خودداری کنید.
  3. بدن خود را هیدراته نگه دارید:خوردن مایعات جهت کاهش کبودی و ورم توصیه می شود. این همچنین از ایجاد لخته خون جلوگیری می کند. مصرف زیاد مایعات و آب بعد از جراحی باعث می‌ شود . تا جریان خون سرعت بهتری پیدا کند و خونرسانی به سلول ها بهتر انجام شود. خونرسانی بهتر به تغذیه سلول ها کمک می کند.  تا ترمیم و بهبودی زخم در زمان کوتاه تری انجام شود.
  4. از داروهای ضد التهاب استفاده کنید: داروهایی مانند ایپو بروفن علاوه بر تسکین درد پس از جراحی به کاهش ورم بینی نیز کمک خواهند کرد.

نکته مهم: در کنار همه این موارد تغییر سبک زندگی و استفاده از سبزیجات و مواد غذایی دارای فیبر نیز بسیار موثر است. اجتناب از مصرف دخانیات، سیگار و مشروبات الکلی می تواند حساسیت های بعد از جراحی را به شدت کاهش دهد . و از التهاب و ورم نوک بینی پیشگیری نماید.