جراحی بینی به زبان ساده

در این مقالعه سعی کرده ایم یک مقاله ساده با عنوان جراحی بینی به زبان ساده را برای شما بیان کنیم که شما را به طور مختصر و کوتاه با جراحی بینی آشنا می کند.

یکی از شایعترین عمل های جراحی زیبایی، رینوپلاستی یا جراحی بینی می باشد. در این عمل، جراح می تواند ظاهر بینی را بسته به شرایط آن، از راه های مختلف همچون تغییر سایز، شکل، زاویه تغییر دهد، علاوه بر آن مشکلات دیگر نظیر انسداد مسیر تنفس یا انحراف تیغه بینی را اصلاح کند.

آناتومی بینی:

آناتومی بینی (البته بخشی که مربوط به جراحی بینی می باشد) به شرح زیر است:
– قسمت بالایی بینی، پل بینی گفته می شود. شیب بینی به سمت نوک بینی، پشت بینی (دورسوم) گفته می شود.
– سوراخهای بینی، بین بینی و لب بالا واقع شده و به باریکه پوستی بین سوراخها، کولوملا گفته می شود.
– قسمت بالایی پشت بینی از استخوان بینی تشکیل شده درحالی که قسمت پایینی از غضروف تشکیل می شود.
– در خط وسط، غضروف تیغه بینی (سپتوم) واقع شده  که در دوطرف آن غضروفهای جانبی بینی قرار گرفته است.  در هر طرف غضروف پره بینی قرار دارد که  سوراخهای بینی را در بر میگیرد و از آنها محافظت می کند

موارد ضرورت جراحی بینی (رینوپلاستی):

– انجام عمل جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) معمولاً عملی اختیاری است و اجبار یا لزومی در انجام آن نیست
– اکثر افرادی که درخواست این عمل را دارند، زیر 30 سال سن دارند.
– در برخی افراد، مشکلات تنفسی آنها را وادار به انجام این عمل می کند.
– فرد از ظاهر بینی اش خوشش نمی آید اما تمایلی غیر واقعی برای کمال هم ندارد. (شکل 1)

موارد منع انجام جراحی بینی (رینوپلاستی):

– معمولاً مانع خاصی برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی وجود ندارد مگر اینکه شخص در شرایط پزشکی خاصی بسر ببرد مثلاً بیماریهای شدید قلبی.
– اما ملاحضاتی وجود دارد:
1. نوجوانان برای انجام عمل جراحی بینی باید صبر کنند تا سن رشدشان به پایان برسد.
2. مشکل انعقاد خون ممکن است موجب خونریزی شود. آسپیرین ممکن است در فرایند انعقاد خون تاثیر بگذارد، لذا در صورت مصرف آسپیرین حتماً به جراح خود اطلاع دهید.
3. فرد حداقل دو تا چهار هفته قبل از عمل جراحی بینی باید از کشیدن سیگار خودداری کند زیرا نیکوتین ممکن است فرایند بهبودی را به تاخیر بندازد.
4. بدن فرد ممکن است کلوئید ساز باشد (کلوئید به باقیمانده اثرات زخم گفته می شود)
5. فرد باید نسبت به انتظاراتش از عمل جراحی بینی واقع بین باشد مخصوصاً نوجوانان و والدین آنها. جراحی زیبایی بینی ظاهر فرد را بهتر می کند و در نتیجه اعتماد به نفسش را بالا می برد اما به هیچ وجه فرد جدیدی نمی سازد یا چهره متفاوتی ایجاد نمی کند.
6. جراحی بینی انجام شده در قبل ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. درصورتی که قبلاً هم عمل جراحی بینی انجام داده اید و قصد انجام مجدد آن را دارید حتماً برای جراح خود شرح دهید.

عمل جراحی زیبایی بینی:

– جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) ممکن است در یک بیمارستان یا کلینیک یا حتی مرکز جراحی محدود با بیهوشی عمومی (خواب) و یا بی حسی موضعی (بیدار) به همراه آرامبخش انجام شود.
– جراحی بینی بطور خلاصه شامل بلند کردن پوست بینی از روی استخوان و غضروف زیرین و تغییر شکل استخوان و غضروف و گذاشتن پوست سرجایش و درنتیجه شکل گرفتن پوست با استخوان و غضروف تغییر شکل یافته است.
– برخی جراحان ممکن است برش ها را داخل سوراخهای بینی ایجاد کنند که به آن روش بسته جراحی بینی گفته می شود، اما برخی ممکن است علاوه بر این سوراخها یک سوراخ هم در بارکه پوست بین دو سوراخ (کولوملا) بمنظور بلند کردن کامل پوست بینی ایجاد کنند که به آن روش باز جراحی بینی گفته می شود. (شکل 2)
– وقتی که پوست از روی استخوان و غضروف برداشته شد، قوز پشت بینی با برش استخوان بینی و کوتاه کردن تیغه بینی و انجام استئوتومی صاف می شود. (شکل 3)
– سوراخهای بزرگ بینی با برداشتن قطعات کوچکی از پوست پایه سوراخها در هر طرف، کوچک می شوند. (شکل 2)
– در فرایند تغییر شکل بینی، ممکن است بسته به نیاز و شکل بینی، نوک بینی تغییر شکل داده شود و زاویه بین بینی و لب بالا تغییر کند.
– پس از اتمام جراحی، جهت حفظ شکل بینی تازه عمل شده، بر روی پشت بینی، اسپلینت (آتل) گذاشته می شود. (شکل 4)
– تامپون های مخصوص جهت پشتیبانی از تیغه غضروفی وسط بینی پس از عمل، داخل سوراخهای بینی گذاشته میشوند.

بیوگرافی دکتر بهنام خرمی | جراح بینی اصفهان

آقای دکتر بهنام خرمی از بهترین پزشکان جراحی بینی اصفهان می باشد. برای آشنایی بیشتر شما با آقای دکتر و جواب این سوال که چرا باید آقای دکتر بهنام خرمی رو برای جراحی بینی خود انتخاب کنیم یک مقاله با عنوان جراح بینی اصفهان برای شما نوشته شده که تمام سوالات و ابهامات شما رو را برای انتخاب جراح بینی اصفهان برطرف می کند.

مطالعه مقاله جراح بینی اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *