استئوتومی بینی چیست ؟

استئوتومی بینی چیست؟

ساختمان بینی از استخوان و غضروف شکل گرفته است. استخوان ها بیشتر در قسمت جانبی و نیمه فوقانی بینی قرار دارند و غضروف ها در قسمت پایینی بینی قرار گرفته اند. زمانی که جراح بینی برای اصلاح استخوان بینی ناچار است تا آن را برش بزند. از تکنیک استئوتومی بینی استفاده می شود. به بیان ساده تر، استئوتومی بینی شكستن استخوانهای جانبی بینی و شكل دادن مجدد به آنها در وضعیت مطلوب است.
استئوتومی (osteotomy) در علم پزشکی به هر عمل جراحی گفته می شود. که در آن استخوان برای بلندتر کردن یا کوچک تر کردن بریده می شود. این تکنیک برای هر استخوانی در بدن قابل استفاده است و در آن جراح استخوان را صاف و اصلاح می کند.

جراح بینی اصفهان | استئوتومی بینی چیست ؟

 

جراحی استئوتومی برای چه بینی هایی استفاده می شود؟

اکثر بینی ها حین عمل نیازمند استفاده از تکنیک استئوتومی هستند. چه در بینی استخوانی و چه در بینی های گوشتی ، از استئوتومی استفاده می شود . ندرتاً ممكن است در عمل جراحی زیبایی بینی از استئوتومی استفاده نشود.

استئوتومی برای رفع چه مشکلاتی استفاده می شود؟

این روش برای حل مشکلات زیر حین رینوپلاستی کاربرد دارد.

درمان انحراف بینی

زمانی که تیغه بینی دارای انحراف است، فوق تخصص جراحی پلاستیک مجبور است تا برای صاف كردن آن با روش استئوتومی ، استخوانهای بینی را بشكند و در محل صحیح قرار دهد. بینی های دارای انحراف یا بینی هایی که بر اثر ضربه و تصادف آسیب دیده و شکسته اند، به کمک جراحی استئوتومی درمان خواهند شد.

بینی هایی با تیغه پهن

در صورتی که تیغه یا همان پل بینی بیش از حد پهن و عریض باشد و از روبه رو بدفرم به نظر برسد، به کمک تکنیک استئوتومی اصلاح خواهد شد. در این روش، استخوان پهن بینی شکسته می شود و در موقعیت ایده آل در خط وسط قرار داده می شود.
رفع قوز بینی
یکی از ویژگی هایی که اکثر بینی های استخوانی با آن مواجهند، وجود قوز روی تیغه بینی است. روش استئوتومی در جراحی این قوز را از بین می برد. قوز بینی اگر خفیف باشد با استفاده از سوهان مخصوص جراحی (رسپ) ، تراش داده می شود ولی اگر برجستگی استخوانی زیاد باشد، با استفاده از استئوتومی اصلاح می شود.

درمان دفرمیته بینی های شکسته

زمانی که بینی بر اثر سانحه ای می شکند، علاوه بر آن که از نظر تنفسی فرد را دچار مشکل می کند، از نظر ظاهری نیز کج و دفرمه به نظر می رسد. ترمیم بینی به کمک روش استئوتومی در رفع این مشکل کاملاً کاربردی است. به کمک این روش، جراح بینی استخوان را می شکند و در جهت صاف و مستقیم قرار می دهد. اگر نیاز باشد، جراح از گرافت یا پیوند غضروف استفاده می کند تا فرورفتگی های بینی را پر کند.

استئوتومی چند نوع دارد؟

استئوتومی از نظر تكنیكی می تواند بصورت لترال، مدیال و یا میدل انجام شود كه مباحث بسیار حرفه ای و تكنیكی بوده و هركدام كاربردهای خاص خود را دارد. نكته دیگر این است كه می توان استئوتومی را بصورت اكسترنال (از روی سطح پوست) و یا بصورت اینترنال (از داخل مخاط بینی) انجام داد كه معمولا به صورت اینترنال و از داخل انجام می شود.

مطلب قابل ذكر دیگر این است كه اخیراً به جای استئوتوم و چكش، از روش پیزوالكتریك (Piezoelectric) هم برای شكستن استخوان های بینی استفاده می شود كه از نظر تئوری، التهاب و تورم بافت نرم كمتر می شود.

بعد از استئوتومی چه مدت باید استراحت کرد؟

دوره نقاهت عمل بينی چه با استئوتومی و چه بدون استئوتومی حدود 7 تا 10 روز است. بعد از این عمل ممکن است ورم و کبودی دور چشم زیاد باشد اما با گذشت 3 تا 4 روز این علائم به مرور کمتر و کمتر خواهد شد. استفاده از کمپرس یخ در این مدت کمک خواهد کرد تا ورم و کبودی خیلی زود کاهش پیدا کند. علاوه بر این، با مصرف مسکن هایی که پزشک برایتان تجویز کرده، هیچ گونه دردی را احساس نخواهید کرد.

 


دکتر بهنام خرمی

جراح بینی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر بهنام خرمی متخصص و جراح بینی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی :

احساس بوی بد بینی بعداز عمل

حرف زدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعداز عمل بینی

آرایش صورت بعداز عمل بینی

مسواک زدن بعداز جراحی بینی

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

استفاده از گرافت در جراحی ترمیمی بینی

بهترین مدل بینی گوشتی

گوشت اضافی بعداز جراحی بینی

ارتودنسی و جراحی بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *