درمان شکستگی بینی

بررسی درمان شکستگی بینی

شکستگی بینی چیست؟

شکستگی بینی در واقع نوعی آسیب شدید به بینی می باشد در اثر عوامل مختلفی مانند تصادفات یا ضربات شدید به بینی به صورت کاملا تصادفی می باشد که نتیجه آن شکسته شدن بینی می باشد. شکستگی بینی می تواند فرد را دچار مشکلاتی مانند اختلال در تنفس و تغییر در نمای ظاهری بینی، کند.

برای تشخیص شکستگی میزان شکستگی بینی حتما باید به یک پزشک جراح مراجعه کرده تا پزشک با معاینه فیزیکی و انجام تصویربرداری یا سی تی اسکن از شدت آسیب به بینی مطلع شود.

افراد مستعد شکستگی بینی

تقریبا تمام افرادی که به انجام فعالیت های ورزشی تماسی می پردازند بیشتر در معرض شکستی بینی هستند. همچنین در افرادی که مشکلات تعادلی و حرکتی دارند احتمال افتادن و شکستن بینی نیز وجود دارد.

علائم شکستگی بینی

اولین نشانه ای که ممکن است پس از شکستن بینی مشاهده شود تغییر شکل ظاهر بینی یا دفرمه شدن شکل بینی می باشد، البته اگر شکستگی خفیف باشد این امکان وجود دارد که از نظر ظاهری، شکستگی بینی تشخیص داده نشود. از دیگر علائم شکستگی بینی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • خونریزی بینی
  • تورم در بینی
  • کبودی در اطراف بینی و چشم ها
  • درد در ناحیه بینی

علل شکستگی بینی

  • وارد شدن آسیب به صورت
  • مشت یا ضربه خوردن به بینی یا افتادن
  • شکستگی در اثر تصادفات رانندگی ( این نوع از شکستگی معمولا بسیار شدیدتر می باشد و نیاز به جراحی های اورژانسی دارد)

نحوه تشخیص شکستگی بینی

با انجام معاینه فیزیکی ساختار بینی و صورت و گردن توسط پزشک جراح، معمولا بخش عمده تشخیص شکستگی بینی انجام می شود. اگر پزشک حین معاینه به آسیب های شدیدتر مشکوک شود از بیمار درخواست می کند تا تصویربرداری سی تی اسکن یا ایکس ری را انجام دهد. با استفاده از این آزمایشات، تمام مشکلات احتمالی موجود در ناحیه صورت، گردن و شکستگی هایی که ممکن است در استخوان های اطراف چشم ها یا ستون فقرات گردنی رخ داده باشد را تشخیص داده می شود.

درمان شکستگی بینی | جراح بینی اصفهان

شکستگی بینی چه پیچیدگی هایی در پی دارد؟

آسیب به بینی یکی از علل مهم شکستگی بینی است. برخی افراد که استخوانی شکسته در بینی دارند شاید استخوان های شکسته ای در دیگر نواحی صورت هم داشته باشند. با معاینه فیزیکی هرگونه استخوان شکسته در صورت نمایان می شود. برای مثال استخوان های شکسته در اطراف چشم ها و فک کاملاً مشخص می شود.

درمان شکستگی استخوان بینی

درمان شکستگی بینی کاملا وابسته به میزان در رفتگی استخوان بینی و خارج شدن از مکان اصلی خود دارد. در صورتی که بینی در وضعیت و موقعیت اصلی خود باقی بماند نیازی به درمان نیست. اما بهتر است که بیمار استراحت لازم و کافی را داشته باشد تا از هرگونه آسیب احتمالی پیشگیری شود.

اما اگر بینی از جای خود در برود باید به یک جراح بینی اهواز مراجعه کرده تا بینی به موقعیت اصلی خود بازگرداند. بعد از تغییر موقعیت بینی معمولا از گچ بینی استفاده می شود و این گچ باید به مدت دو هفته بر روی بینی قرار گیرد.

در برخی موارد نیاز است اقدامی جهت درمان پس از شکستگی بینی صورت نگیرد. باید 2 تا 3 ماه باید صبر کرد تا تورم های ایجاد شده از بین برود سپس برای جراحی اقدام کرد.

نحوه جراحی شکستگی بینی

در جراحی شکستگی بینی بهتر است بیمار کاملا بیهوش شود. این جراحی به مدت یک هفته تا 10 روز پس از آسیب به بینی انجام می شود. تا استخوان هایی که شکسته شده اند. در جای جدید ثابت نشوند. زیرا اکثر این شکستگی ها غیر طبیعی هستند. و معمولاً بعد از گذشت مدت زمان مشخصی به جای خود باز نمی گردند. میزان درصد موفقیت در جراحی شکستگی بینی به نسبت بالا است.

تغییر موقعیت مکانی تیغه بینی می تواند منجر به ایجاد اختلالاتی در تنفس شود. و این مساله نیاز به جراحی را به شدت بالا می برد. جراحی رینوپلاستی معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود و معمولاً تا 1 هفته پس از جراحی بیمار نمی تواند. به کار خود باز گردد. زیرا کبودی ها و تورم اطراف چشم ها و بینی بسیار زیاد است. اما در کل نتیجه درمان شکستگی بینی در اکثر موارد مثبت گزارش شده است.

پیشگیری از شکستگی بینی

یکی از ساده تربن و بهترین روش های که می توان از بروز شکستگی بینی جلوگیری کرد. استفاده از تجهیزات مناسب و مراقبت از بینی می باشد. همچنین می توان به هنگام انجام فعالیت های ورزشی تماسی، بهتر است. از قرار گیری در موقعیت هایی که احتمال بروز آسیب به بینی زیاد است خودداری شود.

دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان|


مطالب پیشنهادی :

روش های اصلاح تیغه بینی

مزیت ترکیب عمل بینی با سایر جراحی‌ها

عوارض جانبی راکوتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *