شستشوی بینی بعد از انجام جراحی زیبایی بینی

شستشوی بینی بعد از عمل چگونه است ؟

تمیز کردن بینی بعد از اتمام جراحی همیشه یکی از چالش های پیش رو برای کسانی بوده است که بینی خود را جراحی می کنند. چگونگی شستشوی بینی بعد از عمل جراحی در هر هفته با توجه به تغییرات بینی و وجود آتل یا بخیه متفاوت است. به همین علت ما در ادامه نحوه صحیح شستشوی بینی را به تفکیک هفته شرح داده ایم :

در هفته اول نباید آتل و پانسمان خیس شود. پس نمی توانید بینی خود را شستشو دهید. ولی چون در ۳ یا ۴ روز اول ممکن است کمی خونابه از بینی خارج شود، برای تمیز کردن آن و همچنین شستشوی صورت می توانید از دستمال مرطوب یا پنبه و آب گرم استفاده کرده و اطراف بینی و پانسمان را به آرامی تمیز کنید. در این مدت از قطره بینی که توسط جراح بینی تجویز شده نیز استفاده کنید. در نهایت پس از گذشت این مدت، روز قبل از برداشتن آتل یعنی روز ششم باید به حمام رفته و اجازه دهید آب به آرامی از روی آتل عبور کند. این کار باعث می شود که در روز هفتم که برای برداشتن آتل به مطب جراح بینی مراجعه می کنید، آتل راحت تر از بینی جدا شود.

شستشوی بینی در هفته دوم و سوم ( با گوش پاک کن و سرم )

بهترین محلول برای شستشوی بینی سرم نرمال سالین ۹٪ یا همان سرم سدیم کلراید است. این محلول را می توانید از داروخانه ها خریداری کرده و یا خودتان در خانه درست کنید. (روش درست کردن آن در ادامه شرح داده خواهد شد). در طی هفته دوم و سوم با استفاده از گوش پاکن آغشته به محلول نرمال سالین بینی خود را تمیز کنید. این کار باید به آرامی و با احتیاط انجام شود تا آسیبی به بینی وارد نشود. در این مدت از قطره بینی که توسط پزشک جراح بینی  تجویز شده نیز استفاده کنید.

جراح بینی اصفهان | شستشوی بینی در هفته دوم و سوم

شستشوی بینی از هفته چهارم به بعد ( با سرنگ و سرم )

در این مرحله بینی و ساختار استخوانی آن به بهبودی نسبتا خوبی رسیدهاند. بنابراین اجازه دارید از سرنگ برای وارد کردن سرم به مجاری بینی و شستشوی آن استفاده کنید.
چطور بینی را شستشو دهیم ؟

روش کار بدین صورت است که باید یک سرنگ ۱۰ سی سی پلمپ شده از داروخانه تهیه کنید. سووزن آن را دور بیندازید. سپس در حالت نشسته یا ایستاده کمی سر خود را به جلو خم کنید. سپس با محلول را توسط سرنگ به حفره بینی وارد کنید. همزمان کمی هوای بینی را به بیرون بدمید. مراقب باشید محلول وارد حلق نشود ! اینکار را برای هر دو سوراخ بینی انجام دهید. ممکن است در حین شستشوی بینی بخیه های جذبی همراه با خون خشک شده از بینی خارج شود. نگران نشوید و به شستن ادامه دهید. شستشوی بینی بعد از عمل انحراف بینی (سپتوپلاستی) و یا سینوزیت هم به همین صورت می باشد.

نکات مهمی که باید رعایت کنید !

– برای تمیز کردن بینی و خارج کردن لخته های خون فین نکنید. حداقل تا ۳ ماه بعد از عمل نباید فین کنید. زیرا اینکار باعث آسیب به بینی می شود. از عوارض فين كردن بعد از عمل بيني می توان به آسیب به مجاری بینی و پارکی رگ های خونی اشاره کرد…

– به هیچ عنوان از انگشت یا دستمال یا هر جسم خارجی دیگری به جز آنچه در این مطلب عنوان شد، برای تمیز کردن بینی استفاده نکنید.

– مراقب باشید در حین شستشوی بینی ضربه ای به بینی وارد نشود.

– اگر در حین تمیز کردن بینی احساس عطسه یا سرفه داشتید با دهان باز اینکار را انجام دهید.

– بعد از هر بار شستشو برای جلوگیری از خشک شدن بینی حتما از پمادهایی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید.

تهیه محلول برای شستشوی بینی با سرم

به جای قطره سدیم کلراید بعد از عمل بینی، می‌توانید در خانه نیز محلول لازم برای شستشوی بینی با سرم بعد از عمل را در خانه تهیه کنید. روش تهیه سرم شستشوی ایزوتونیک بینی صورت زیر است:

برای تهیه محلول و شست شوی بینی با سرم بعد از عمل، نصف قاشق چایخوری نمک را در داخل یک لیوان آب جوش حل و چند دقیقه صبر کنید تا آب ولرم شود. به همین راحتی سرم شستشو برای شستشوی بینی بعد از عمل ساخته اید. سرم شستشوی بینی معمولا محلول ۹ درصد نمک در آب است. بنابراین با نصف قاشق چایخوری نمک (معادل تقریبا ۱/۵ گرم) و یک لیوان آب (معادل تقریبا ۱۶۷ گرم) می‌توان محلول نرمال سالین یا ایزوتونیک ساخت که برای شستشوی بینی بعد از عمل مناسب است.

جراح بینی اصفهان | شست و شوی بینی

روش شست شوی بینی بعد از عمل انحراف با سرم

برای شست شوی بینی با سرم بعد از عمل، یک سرنگ ۱۰ سی سی را باز کنید و سوزن آن را دور بیندازید. بخش پلاستیکی یا تنه سرنگ را با سرم شست شو پر کنید. در حالی که پشت سینک دستشویی ایستاده و سرتان را کمی به جلو خم کرده‌اید، زیر هر یک از حفره‌های بینی بگیرید و به آرامی پیستون سرنگ را فشار دهید تا محلول شستشو وارد بینی شود.

اگر به آرامی این کار را انجام دهید، محلول وارد حلق نمی‌شود. اما اگر هنگام شست شوی بینی با سرم بعد از عمل کمی محلول (مثلا قطره سدیم کلراید بعد از عمل بینی) وارد حلق شد، مشکلی نیست و بلعیدن آن خطری ندارد. اگر چه بیرون دادن آن نیز بلامانع است. بخش کمی از محلول نیز پس از شست شوی بینی با سرم شستشو داخل بینی باقی می‌ماند.

در ادامه شست شوی بینی با سرم شستشو، به آرامی و با فین کردن ملایم بینی را خالی کنید تا محلول باقی مانده از بینی خارج شود. همین کار را با حفره دیگر بینی نیز تکرار کنید. بعد از پایان شست شو، پیستون سرنگ را بیرون آورده، سرنگ و پیستون را با آب بشویید و به صورت وارونه تا زمان استفاده مجدد داخل یک لیوان تمیز قرار دهید. شست شوی بینی با سرم بعد از عمل را از هفته سوم بعد از عمل جراحی به مدت ۲ هفته هر ۶ ساعت یک بار با این روش تکرار کنید.

 


مطالب پیشنهادی مرتبط : 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *