عمل زیبایی بینی های عقابی
بینی عقابی که با عنوان بینی رومی نیز شناخته می شود، به حالتی از بینی گفته می شود که پل بینی برجسته است و ظاهری خمیده یا منحنی دارد. این نوع بینی به منقار عقاب شباهت دارد و ظاهری نامطلوب ایجاد می کند و همچنین جلوه ی لب ها را از بین می برد. در حالت ایده آل، زاویه بین لب بالایی و بینی (زاویه ی نازولابیال) باید در زنان بین 90 تا 105 درجه و در مردان بین 90 تا 95 درجه باشد. چنانچه این زاویه کمتر از 90 درجه باشد، باعث می شود که افتادگی بینی بوجود بیاید و همچنین باعث می شود که سن فرد بیشتر به نظر برسد.
برای ایجاد زاویه ی مطلوب نازولابیال علاوه بر رفع قوز بینی، به تغییر شکل نوک بینی نیاز است. داشتن تجربه و هنر و مهارت زیاد برای ایجاد تعادل و هماهنگی در صورت به منظور دست یابی به نتیجه ای طبیعی ضروری است.
متد جراحی بینی عقابی
متد جراحی بینی باید براساس میزان خمیدگی بینی، ارتفاع پل بینی و محل نوک بینی و غیره انتخاب شود. به طور کلی چنانچه حالت قلابی شکل بینی زیاد شدید نباشد و تنها بخشی از پل بینی دارای برآمدگی کمی باشد، می توان به سادگی با ساییدن برآمدگی، بینی عقابی را اصلاح کرد. چنانچه شکل قلابی بینی شدید باشد، در جراحی بینی عقابی باید غضروف و استخوان بینی را برش داده و بخش برآمده را صاف کرد. به علاوه، باید به طور همزمان عمل جراحی بالا بردن نوک بینی با توجه به ارتفاع پل بینی انجام شود.
مراحل جراحی بینی
گام اول- بیهوشی
از داروهای مناسب استفاده می شود تا از راحتی کامل فرد حین عمل بینی اطمینان حاصل شود. بسته به صلاحدید پزشک و با توجه به مراجعات قبلی شما، عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی و یا ازطریق تزریق وریدی مواد آرام بخش همراه با بی حسی موضعی می باشد.
گام دوم- برش
با تقبل هزینه جراحی بینی ، عمل جراحی بینی به یکی از دو روش زیر انجام می شود:
• عمل جراحی بسته- برش های کوچک درون بینی و نامشخص هستند.
• عمل جراحی باز- برش ها در خارج بینی و در عرض کلوملا ایجاد می شوند.
از طریق این برش ها بافت نرم بینی بالا آورده می شود تا اجازه ی دسترسی جراح به ساختارهای درون بینی از جمله غضروف و استخوان را بدهد.
گام سوم- شکل دادن به ساختارهای بینی
بسته به نظر جراح و بیمار، ساختارهای بینی (استخوان ها و غضروف) برداشته می شوند و یا با استفاده از غضروف های پیوند شده از سایر بخش های بدن از جمله غضروف سپتوم بینی، گوش و یا دنده ها بازسازی می شود. در مورد عمل بینی عقابی، پل بینی برداشته می شود و استخوان های بینی در این ناحیه به هم متصل می شوند.
گام چهارم- اصلاح سپتوم بینی
چنانچه سپتوم (تیغه) بینی دارای انحراف باشد، روش صاف کردن سپتوم به کار گرفته می شود. در نتیجه ی جراحی زیبایی بینی تنفس از طریق بینی راحت تر انجام می شود.
گام پنجم- بخیه زدن
پس از اعمال تغییرات در ساختارهای بینی، پوست و بافت های نرم، دوباره بر روی این ساختارها قرار داده می شوند و برش های ایجاد شده بخیه زده می شوند.
گام ششم- ثابت نگه داشتن بینی
یک پانسمان بر روی بینی قرار داده می شود. در صورت اصلاح ساختارهای استخوانی، با استفاده از گچ بینی یا آتل از جنس پلاستیک یا الاستومر، بینی را ثابت نگه می دارند. ساختار و سپتوم بینی با استفاده از تامپون مناسب، از داخل تثبیت می شود.
گام هفتم- بازگشت به فعالیت های روزانه
پس از پایان عمل بینی عقابی ، بینی و گونه ها متورم می شوند. همچنین در ناحیه ی پلک پایین و گونه ها ممکن است کبودی مشاهده شود. این کبودی به مدت 2 هفته باقی خواهد ماند. ورم بینی و ناحیه ی اطراف آن طی چند هفته فروکش خواهد کرد. معمولا ورم در موقع صبح بیشتر است. طی چند ماه، شکل بینی به حالت استاندارد آن بازخواهد گشت. پس از گذشت یک سال، شکل نهایی بینی قابل مشاهده خواهد بود.
مواردی که باید در نظر بگیرید :
برای تصمیم گیری در مورد عمل جراحی بینی به منظور اصلاح بینی عقابی و از بین بردن قوز بینی ، مواردی وجود دارد که شما و جراح بینی باید آن ها را در نظر بگیرید:
• میزان کاهش پل بینی: برخی افراد ترجیح می دهند پل بینی شان در یک خط صاف پایین بیاید، برخی دیگر دوست دارند کمی انحنا داشته باشد. پل بینی مورد نظر شما به این بستگی دارد که شما تا چه میزان قصد دارید ظاهر اصلی بینی تان را حفظ کنید.
• هماهنگی پل بینی با سایر نواحی صورت: به دلیل این که بینی در مرکز توجه در چهره قرار دارد، باید با سایر اجزای صورت همخوانی داشته باشد تا ظاهر بهتری داشته باشد. در حالت ایده آل، بینی جدید باید به چهره ی شما هماهنگی و تناسب بدهد و زیبایی های چهره را نمایان تر کند.
• حفظ تنفس عادی پس از تغییر شکل بینی عقابی : به خاطر داشته باشید که طی عمل رینوپلاستی، تنفس عادی و راحت باید حفظ شود. چنانچه طی این روش غضروف و استخوان های بیش از حد برداشته شوند، ممکن است در تنفس شما ایجاد اختلال کنند.
مطالب پیشنهادی و خواندنی دکتر بهنام خرمی – جراح فک اصفهان :