بررسی درمان و انواع ناهنجاری اپن بایت

انواع اپن بایت

شیوع ناهنجاری اپن بایت در جمعیت های مختلف متفاوت است و در انواع مختلف رخ می‌دهد. در ادامه انواع متداول اپن بایت ذکر شده است.


مطالب پیسنهادی و خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان :


جراح بینی اصفهان | ناهنجاری اپن بایت چیست ؟ .

۱. اپن بایت قدامی

اپن بایت قدامی بیشتر زمانی اتفاق می افتد که دندان‌های جلویی (Incisors) در فک پایین و بالا در یک بایت کامل بر روی هم قرار نگیرند. این عارضه بیشتر دندان‌ های جلویی را درگیر می‌کند، اما می‌تواند تعدادی از دندان‌های دیگر را نیز درگیر کند. اکثر بیماران مبتلا به این بیماری عمدتاً به درمان های اصلاحی نیاز دارند. برای برخی از بیماران، گفتار نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. اگرچه تضمینی نیست، اما درمان‌های این مشکل می‌توانند کیفیت گفتار را نیز بازیابی کنند.

۲. اپن بایت خلفی

این نوع مال اکلوژن برعکس اپن بایت قدامی است. این نوع مال اکلوژن زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌های شما در پشت فک با هم تماس نداشته باشند. یعنی، در حالت گاز گرفتن (اکلوژن)، دندان های پشت با هم تماس ندارند. بیشترین دندان های آسیب دیده شامل دندان های پرمولر و مولر می باشد. برای افراد مبتلا به این نوع مال اکلوژن، درمان اصلاحی برای کمک به جویدن صحیح، ضروری است.

۳. اپن بایت دندان

این مشکل زمانی رخ می دهد که شما مشکلی با ممانعت از رویش دندان دارید. رویش دندان فرآیندی است که دندان از استخوان فک و لثه عبور می کند تا بتواند در قوس دندانی، خود را نشان دهد.

۴. اپن بایت اسکلتی

این نوع مال اکلوژن معمولا با رشد غیر طبیعی استخوان فک صورت همراه است. این بیشتر یک مشکل ژنتیکی است که منجر به رشد و تکامل نامنظم مولرهای دو استخوان فک می‌شود. در این صورت می‌توان از جراحی ارتوگناتیک استفاده کرد. جراحی تصحیح فک یا ارتوگناتیک اختلالات استخوان های صورت رو تصحیح و درمان میکند.

جراح بینی اصفهان | ناهنجاری اپن بایت چیست ؟

روش های درمانی

درمان های زیادی در دسترس است. دندانپزشک بر اساس سن فرد و داشتن دندان های دائمی یا شیری، توصیه‌های خاصی ارائه می‌کند. این روش های درمانی عبارتند از:

  • اصلاح رفتار
  • درمان مکانیکی، مانند بریس( ارتودنسی) یا اینویزیلاین
  • جراحی

وقتی اپن بایت در کودکانی که هنوز بیشتر دندان‌های شیری خود را دارند رخ می‌دهد، می‌تواند خود به‌خود برطرف شود، زیرا عمل دوران کودکی که باعث آن می‌شود – مثلا مکیدن شست یا پستانک – متوقف می‌شود. اگر اپن بایت زمانی رخ دهد که دندان های بالغ جایگزین دندان های شیری می‌شوند، اما به طور کامل رشد نکرده اند، اصلاح رفتار ممکن است بهترین اقدام باشد. برای افرادی که دندان های بزرگسالی آنها کاملا رشد کرده است، اغلب ترکیبی از براکت های ارتودنسی و اصلاح رفتار پیشنهاد می‌شود.

اگر دندان های بالغ به همان الگوی اپن بایت دندان‌های شیری رشد می‌کنند، متخصص ارتودنسی ممکن است استفاده از بریس های سفارشی را برای عقب کشیدن دندان ها توصیه کند . در موارد شدید، جراحی فک برای تغییر موقعیت فک بالا با صفحات و پیچ ممکن است توصیه شود. سایر درمان‌ها، شامل استفاده از دستگاه، برای محدود کردن توانایی زبان برای فشار دادن به دندان‌های جلویی و استفاده از هدگیر است که برای فشار دادن به فک‌ها در موقعیت مناسب برای رشد مناسب، نیرو اعمال می‌کند.

چرا باید درمان کنیم؟

عوارض جانبی اپن بایت از دلایل زیبایی تا شکستگی دندان‌ها متغیر است. به دلیل چند عامل مهم باید اقدام به درمان اپن بایت کنیم. این دلایل عبارتند از:

  1. زیبایی شناسی: فردی که دارای ناهنجاری اپن بایت است ممکن است از ظاهر دندان‌های خود ناراضی باشد زیرا به نظر میرسد که دندان هایش بیرون زده‌اند.
  2. سخن گفتن: اپن بایت می‌تواند در گفتار و تلفظ اختلال ایجاد کند. به عنوان مثال، بسیاری از افراد مبتلا به اپن بایت، در ادای کلمات دچار مشکل می شوند.
  3. غذا خوردن: اپن بایت می تواند از گاز زدن و جویدن صحیح غذا جلوگیری کند.
  4. سایش دندان: از آنجایی که دندان‌های عقب بیشتر به هم می‌رسند، سایش می‌تواند منجر به ناراحتی و سایر مشکلات دندانی از جمله شکستگی دندان‌ها شود.

اگر هر یک از این عوارض جانبی را در اثر اپن بایت تجربه میکنید، با دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مشورت کرده تا در مورد گزینه‌های درمانی صحبت کنید.

جراح بینی اصفهان | اپن بایت

این درمان برای چه افرادی مناسب است؟

اپن بایت در نوزادان بسیار شایع است. احتمالاً متوجه شده‌اید که کودک شما در مرحله دندانی دچار این مشکل شده است. بیشتر به همین دلیل است که دندان شیری می‌افتند تا فضایی برای دندان‌های دائمی ایجاد شود. مشکل در کودک ممکن است بلافاصله پس از رشد دندان های دائمی ظاهر شود، مگر اینکه مال اکلوژن ژنتیکی باشد.

به عنوان مثال، پس از رشد کودک از عادات دهانی که می تواند باعث ایجاد مال اکلوژن شود، مشکل به راحتی می تواند خود به خود اصلاح شود. کودکان مبتلا به اپن بایت باید در سن ۷ سالگی و زمانی که دندان های جلویی بزرگسالان به طور کامل بیرون زده اند، ارزیابی ارتودنسی شوند. انجمن ارتودنتیست های آمریکا به همه کودکان توصیه می کند در سن ۷ سالگی برای مشاوره به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. بنابراین درمان اپن بایت برای کودکان مناسب‌ترین گزینه است.

چه نتایجی را می‌توان از درمان انتظار داشت؟

هر گونه مال اکلوژن درمان نشده مانند اپن بایت با گذشت زمان بدتر می‌شود. بسیار مهم است که به دنبال یک متخصص ارتودنسی با تجربه باشید که بتواند اپن بایت شما را در اسرع وقت اصلاح کند تا از آسیب بیشتر به دندان ها و لثه ها جلوگیری کند و همچنین از درد یا ناراحتی در هنگام جویدن، گاز گرفتن یا بلعیدن جلوگیری کند.

برای کودکان مبتلا به اپن بایت، مداخله زودهنگام – در سن ۷ سالگی – منجر به طولانی‌ترین و موثرترین نتایج خواهد شد. بنابراین با مداخله و درمان زود هنگام می‌توان نتیجه‌ی دلخواه که مرتب شدن دندان‌ها و قرار گیری صحیح فک‌ها بر روی یکدیگر است را به دست آورد. در صورت تاخیر در اقدام به درمان، ممکن است نتیجه‌ی دلخواه حاصل نشده و یا پس از مدتی، دندان‌ها به حالت اولیه باز‌گردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *