مصرف آکوتان بعد از عمل بینی
مصرف راکوتان قبل و بعد از جراحی بینی چالشی است که ذهن بسیاری از متقاضیان این جراحی را به خود مشغول کرده است. راکوتان یا ایزوترتینوین دارویی است که مصرف آن گسترش بسیار زیادی پیدا کرده است. متخصصان پوست این دارو را برای درمان و از بین بردن جای جوش و آکنه تجویز می کنند؛ ولی سوالی که مطرح می شود این است که آیا مصرف این دارو قبل و بعد از عمل بینی مشکلی ایجاد می کند یا خیر. در این مقاله به تفصیل درباره دلایل منع مصرف راکوتان در دوران قبل و بعد از عمل بینی صحبت شده است.
مطالب پیسنهادی و خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان :
- احتمال خطر مرگ با جراحی بینی !!!!!
- جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- تاثیر فرم بینی بر جراحی رینوپلاستی
- بهترین جراح بینی اصفهان
- دانستنی های جراحی بینی پهن
- حرف زدن بعد از عمل بینی و عوارضی که در پی دارد !؟
تاثیر مصرف راکوتان بر روند جراحی بینی
مصرف داروهای شیمیایی ممکن است در روند بهبودی هر نوع عمل جراحی تاثیرگذار باشد؛ در رابطه با جراحی بینی نیز این مسئله صدق می کند و لازم است که در جلسه مشاوره، جراح خود را از داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید. از جمله این داروها که می تواند در روند عمل بینی اختلال ایجاد کند آسپرین، بروفن و ناپروکسن است که باید حداقل دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی مصرف نشوند تا سبب خونریزی و مشکلاتی از این دست نشوند.
راکوتان دارویی است که از ویتامین آ تشکیل شده است و در درمان آکنه و جوش بسیار موثر است. این دارو نیز یکی دیگر از مهمترین داروهایی است که باید قبل و بعد از جراحی بینی کنار گذاشته شده و به هیچ عنوان مصرف نشود. توصیه می شود که پیش از جراحی بینی حداقل سه ماه از مصرف راکوتان قطع شده باشد و بعد از عمل بینی نیز حداقل دو ماه از مصرف این دارو خودداری گردد. علت منع مصرف راکوتان قبل و بعد از جراحی بینی احتمال ایجاد نکروز (بافت مردگی)، سیاه شدن و نازک شدن پوست و بد شکل شدن بینی است.
قرص راکوتان برای ورم بینی؛ عوارض و عدم مصرف راکوتان
قرص راکوتان برای ورم بینی ازجمله رایجترین درمانهای تورم بینی بعداز جراحی زیبایی محسوب میشود. این قرص در اکثر موارد در کاهش تورم بینی موفق عمل میکند، اما باید به خاطر داشته باشید که مصرف قرص راکوتان ممکن است عوارض زیادی را بههمراه داشته باشد. بروز علائمی مانند خشکی و حساسیت پوست، ریزش مو و ایجاد احساس خستگی و سردرد، ازجمله رایجترین عوارض قرص راکوتان است. بنابراین باید بهخوبی با نحوه عملکرد قرص راکوتان، وضعیت جسمانی و سابقه بیماری خود آگاه باشید. همچنین این قرص را بههیچ عنوان نباید بدون تجویز پزشک مصرف کنید.
آیا مصرف راکوتان با کورتون بعد از جراحی بینی تداخل دارد؟!
همانگونه که پیش تر ذکر شد، مصرف راکوتان دو ماه از جراحی بینی منعی نخواهد داشت؛ بسیاری از افرادی که عمل بینی انجام داده اند، برایشان این سوال مطرح می شود که آیا مصرف راکوتان با تزریق کورتون بعد از جراحی بینی تداخلی ایجاد می کند؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید راکوتان و کورتون بعد از جراحی بینی تداخلی نداشته و مشکلی ایجاد نمی کند.
قرص راکوتان برای ورم بینی پس از جراحی
راکوتان نام تجاری قرص ایزوترتینوئین است. ایزوترتینوئین قرصی حاوی ویتامین A است که با مارکهای مختلف، ازجمله راکوتان، آکوتان، ایزوترتینوئینکسال، آکنوترن و… موجود است. مهمترین کاربرد این دارو در درمان جوش و آکنه کیستیک است. در استفاده از قرص راکوتان برای ورم بینی باید توجه داشته باشید که مصرف قرص راکوتان باید 6 ماه قبلاز جراحی بینی قطع شود.
قرص راکوتان برای ورم بینی در هر شرایطی توصیه نمیشود. فقط در مواردی در بینیهای گوشتی با پوست بسیار ضخیم و چرب میتوان راکوتان را بعداز گذشت دو ماه از جراحی و زیرنظر پزشک و با تجویز او استفاده کرد.
همچنین با توجه به تحقیقات انجام شده توسط جراحان پلاستیک ایرانی، مشخص شد اگرچه استفاده از ایزوترتینوئین خوراکی بعداز جراحی در بیماران با پوست ضخیم در ناحیه بینی، ممکن است در ماههای اول بعداز جراحی باعث بهبود نتایج زیبایی شود، اما تاثیر قابل توجهی روی آن ندارد. نتیجه نهایی عمل بینی یک سال پس از جراحی مشخص میشود.
عوارض مصرف راکوتان
مصرف راکوتان می تواند عوارضی از جمله موارد زیر را به همراه داشته باشد:
- خشکی شدید پوست، دهان، بینی و چشم
- خونریزی بینی
- احساس خستگی و سردردهای خفیف
- افزایش ریزش مو
- دردهای مفاصل
دقت داشته باشید که مصرف راکوتان می تواند بر روی تست های کبدی تاثیر گذار باشد؛ همچنین در دوران بارداری نیز نباید این دارو مصرف شود.
موارد عدم مصرف راکوتان
مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی در برخی موارد بهطور کلی منع شده است؛ به این معنی که اگر یک یا چند شرایط زیر را دارید، نباید از قرص راکوتان استفاده کنید:
- بارداری (باعث سقط جنین یا عقبماندگی نوزاد میشود)
- شیردهی (عوارض ناخوشایندی برای رشد و سلامت کودک بههمراه دارد)
- داشتن بیماری نارسایی کلیه و کبد
- ابتلابه چربی خون بالا (گلیسرول و تری گلیسرید)
- داشتن سطح بالای ویتامین A در بدن
- داشتن حساسیتبه ویتامین A موجود در قرص راکوتان و سایر داروهای مشابه آن
- مصرف همزمان قرص راکوتان با آنتیبیوتیکها، بهخصوص تتراسیکلین