تاثیر راکوتان بعد از جراحی بینی گوشتی
جالب است بدانید که مصرف قرص راکوتان به دلیل اینکه از ضخامت پوست کم می کند برای بینی های گوشتی و کم کردن چربی و ضخامت پوست بعد از جراحی بینی نیز تجویز می گردد و فرد می تواند با تجویز پزشک، بعد از دو ماه از جراحی بینی گوشتی از این دارو استفاده کند. در واقع آکوتان منافذ باز پوست های چرب را بسته و ترشح چربی آن ها را کاهش می دهد و در نتیجه پوست نازک تر شده و بینی کوچکتر به نظر می رسد.
مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :
- مصرف راکوتان قبل و بعد از جراحی بینی
- رفع مشکلات تنفسی با کمک جراحی بینی
- جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- درمان ارتوسرجری
- توصیه های مفید برای عمل جراحی بینی
- جراح فک اصفهان دکتر بهنام خرمی
- جراحی بینی منگنه ای
- بهترین جراح بینی اصفهان
- علایم و عوامل بروز اختلالات بایت
- تفاوت جراحی بینی طبیعی با سایر مدل ها
عوارض جانبی قرص راکوتان برای ورم بینی
استفاده از قرص راکوتان برای ورم بینی ناشی از جراحی، ممکن است اثر خشکی روی مخاط بینی شما داشته باشد. همچنین این خشکی ممکن است منجربه خونریزی بینی شود. باید بدانید قرص راکوتان برای کبد بسیار مضر است. کسانی که میخواهند راکوتان مصرف کنند، باید هر سه ماه یکبار آزمایش کبد انجام دهند. بنابراین، این قرص باید تحتنظر پزشک مصرف شود.
در ادامه به برخی از رایجترین و مهمترین عوارض مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی اشاره میکنیم.
- خشکی لب: از رایجترین عوارض قرص راکوتان ایجاد خشکی در پوست ناحیه لب است. برای رفع این مشکل بهتر است از کرمهای چربکننده مانند ویتامین A و وازلین استفاده کنید. همچنین نوشیدن مایعات و آب فراوان به رفع خشکی لب ناشی از مصرف قرص راکوتان کمک میکند.
- خشکی بینی، چشم و دهان: از دیگر عوارض قرص راکوتان برای ورم بینی، ایجاد احساس خشکی در پوست نواحی بینی، چشم و دهان است. این میتواند اندکی آزاردهنده باشد و برای رفع آن باید از کرمهای داخل بینی و قطرههای چشمی استفاده کرد. توجه داشته باشید در این شرایط از لنزهای چشمی استفاده نکنید.
- خونریزی در ناحیه بینی: این عارضه بهدلیل خشکی پوست بینی بوده که درصورت چربکردن مداوم آن و پس از گذشت دو الی سه هفته بهطور طبیعی رفع میشود.
ایجاد حساسیت پوستی نسبت به نورخورشید و ایجاد آفتابسوختگی، که در این شرایط توصیه میشود حتما از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید. ایجاد حس خستگی در بدن و بروز سردردهای خفیف، از جمله عوارض قرص راکوتان برای ورم بینی است. افزایش ریزش مو که در بیشتر موارد موقتی بوده، اما در موارد نادر ممکن است اثر دائمی مصرف قرص راکوتان باشد.
احساس درد خفیف در ناحیه مفاصل و ماهیچهها که در ناحیه زانو بیشتر رخ میدهد. تمام این عوارض و علائم زودگذر هستند و بهتر است با مدیریت این عوارض، احساس ناخوشایند ناشی از آن را کاهش دهید. در اکثر موارد عوارض مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی، چند روز پس از متوقف شدن مصرف آن کاهش یافته و از بین میرود.
کاهش عوارض مصرف قرص راکوتان
یکی از نکات مهمی که در کاهش عوارض راکوتان باید درنظر داشته باشید، توجهبه عدم تداخل مصرف آن با داروهای دیگر است. به همین خاطر توصیه میشود در صورت مصرف داروهای دیگر، حتما پزشک خود را مطلع کنید. همچنین در صورت مشاهده علائم زیر، مصرف دارو را قطع کرده و فورا با پزشک خود مشورت کنید:
- حالت تهوع
- استفراغ
- سردرد شدید و مداوم
- اختلال در بینایی، ازجمله تاری چشم
- احساس اضطراب و افسردگی شدید
- اختلال در سیستم عصبی
- اختلال در حافظه
- درد ناگهانی عضله
- ایجاد حساسیت و ضعف در عضلات
- مشاهده خون در مدفوع
- اسهال شدید
- کبودی شدید
نکات مهم قبلاز مصرف قرص راکوتان
برخی از نکات مهم در مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی یا هر درمان دیگری ازجمله مشکلات پوستی وجود دارد که بهتر است قبلاز مصرف این قرص به آنها توجه داشته باشید تا عوارض ناشی از آن را به حداقل برسانید:
- بهتر است قبلاز مصرف قرص راکوتان، آزمایش خون بدهید. همچنین توصیه میشود مطابق با نظر و صلاحدید پزشک، این آزمایشات را بهصورت دورهای و درطول درمان تکرار کنید.
قبلاز مصرف، بهتر است از بانوان تست بارداری گرفته شود. - پیش از مصرف قرص راکوتان، باید هرنوع حساسیتهای دارویی بررسی شده و پزشک خود را از سوابق بیماری و درمانی خود آگاه کنید.
- به بانوان توصیه میشود حین مصرف و تا یک ماه بعداز قطع مصرف قرص راکوتان از اقدام به بارداری اجتناب کنند، زیرا این قرص برای سلامت جنین خطرآفرین است.
خوردن راکوتان بعداز جراحی بینی
همانطور که اشاره شد برای مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی، باید تحتنظر پزشک باشید و برای کاهش عوارض آن، نکات مهم قبل و حین مصرف قرص راکوتان را رعایت کنید. اما بهطور کلی روش مصرف قرص راکوتان برای کاهش تورم بینی به این صورت است که به مدت دو تا سه ماه پس از برداشتن اسپلینت، روزی دو بار (صبح و عصر) مصرف میشود.
مصرف بیش از سه ماه این قرص باعث کاهش تورم بینی نمیشود. بهعبارت دیگر این قرص هیچ تاثیری در رفع التهاب مزمن ندارد. همچنین در خوردن راکوتان بعداز جراحی بینی، این نکات را درنظر داشته باشید:
- 6 ماه قبلاز اقدام برای جراحی بینی، مصرف قرص راکوتان را بهطور کامل قطع کنید.
- شروع مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی، 3 ماه بعداز جراحی و مطابق با نظر پزشک است.
- بهترین شروع به این شکل است که در ماه اول، روزی یک عدد قرص راکوتان را با آب فراوان و بعداز غذا بخورید.
- توصیه میشود بعداز گذشت یک الی دو ماه از مصرف قرص راکوتان، حتما آزمایش کبد بدهید. در صورت نبود مشکل در ناحیه کبد، مصرف دارو را ادامه دهید.
- طول دوره درمان قرص راکوتان بهطور معمول 6 ماه است.
نکات مهم حین مصرف قرص راکوتان
در صورتی که درحال مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی هستید، توجهبه این نکات را فراموش نکنید:
- حین مصرف و همچنین تا حداقل یک ماه پس از توقف مصرف قرص ، برای اهدای خون اقدام نکنید.
- درطول درمان از مصرف الکل خودداری کنید، زیرا الکل باعث افزایش عوارض جانبی قرص راکوتان میشود.
- به بانوان توصیه میشود درطول مصرف قرص، بهطور منظم و ماهانه تست بارداری بدهند. درصورت مثبت شدن تست بارداری، حتما دارو را قطع کرده و برای کاهش عوارض آن برای سلامت جنین، با پزشک خود مشورت کنید.
- این دارو بهراحتی وارد شیرمادر میشود و به این شکل کودک نیز از آن تغذیه میکند. بنابراین حتما مصرف آن را در زمان شیردهی متوقف کنید.
توجه داشته باشید در حین مصرف دارو برای ورم بینی، از شستوشوی زیاد پوست اجتناب کنید، چراکه در این شرایط حساسیت پوستی شما افزایش مییابد. حداکثر روزی دوبار پوست خود را بشویید. تعرق زیاد باعث ایجاد حساسیتهای پوستی شما حین مصرف دارو میشود. بنابراین بعداز ورزش و فعالیتهای بدنی شدید، حتما دوش بگیرید. در زمان درمان با قرص راکوتان بهتر است از انجام جراحیهای زیبایی، مانند برداشتن خال، عمل لیزیک چشم و یا لیزرهای تهاجمی(مانند Co2 فرکشنال) خودداری کنید.