نکاتی پیرامون جراحی پیوند لثه

معرفی عمل پیوند لثه

عمل پیوند لثه نوعی عمل جراحی دندانپزشکی است و برای ترمیم لثه ای که دچار پسروی شده است مورد استفاده قرار میگیرد. این عمل بسیار ساده است و برای انجام آن زمان کمی مورد نیاز است. این جراحی معمولا توسط متخصص لثه یا پریودنتیست انجام داده میشود. طی این عمل از کام دهان گرفت و پیوند برداشته میشود و به لثه ای که دچار پسروی شده یا بالا رفته است متصل میشود.


مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | نکاتی پیرامون جراحی پیوند لثه

نحوه انجام پیوند لثه

بر اساس شدت آسیب وارده به بیمار، میزان تحلیل رفتن لثه و همچنین نیازهای شخصی او میتوانیم با چند روش مختلف اقدام به درمان لثه تحلیل رفته و پیوند لثه کنیم. برای اینکه بفهمید جهت انجام عمل شما چه روشی بکار گرفته میشود. باید حتما به یک متخصص جراح فک مراجعه کنید. او پس از ارزیابی اولیه به شما نوع عمل را پیشنهاد میدهد.

یکی از نگرانی های بیمارانی که تحت عمل پیوند لثه قرار میگرند تجربه درد حین عمل است. آن ها مکررا از پریودنتیست سوال میپرسند که آیا پیوند لثه درد دارد یا نه؟ خوشبختانه چون متخصص پریودنتیست قبل از شروع عمل از بیحسی موضعی روی ناحیه مد نظر استفاده میکند شما هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد. همچنین بسته به نوع روش، بخشی ار لثه تحلیل رفته بالا کشیده میشود، تا دسترسی برای تمیز کردن ریشه دندان و اطراف آن فضای کافی در اختیار داشته باشیم.

افراد مناسب جراحی

لثه ها نوعی بافت هستند که روی ریشه دندان را پوشانده و اطراف دندان ها را احاطه کرده اند. به طور معمول بین دندان و لثه، خطی موسوم به خط لثه قرار دارد. زمانی که این خط بالاتر از حد معمول باشد، میگویند که لثه تحلیل رفته ، پسروی کرده یا بالا رفته است. از آنجایی که تحلیل رفتن لثه به مرور زمان و کم کم اتفاق می افتد، بسیاری از افراد متوجه آن نمیشوند، تا زمانی که آسیب جدی به لثه و دندانشان وارد شود. تحلیل لثه میتواند به مرور زمان باعث ظاهر شدن ریشه دندان، لق شدن و حتی باعث افتادن آن شود.

هرچند که در برخی موارد عمل جراحی پیوند لثه به منظور زیبایی و برای اصلاح لبخند لثه ای استفاده میشود. اما در اغلب موارد این عمل جراحی به دلیل پیشگیری یا درمان لثه تحلیل رفته انجام داده میشود.

انواع عمل پیوند لثه

به طور کلی ما 3 نوع عمل جراحی لثه یا پیوند لثه داریم:

جراحی لثه تحلیل رفته با گرافت و پیوند بافت همبند در این روش، جراح فک، بخشی از بافت سقف دهان را برش میدهد به این بخش فلپ میگویند. جراح سپس بافت زیر فلپ را برداشته و به مکانی که لثه تحلیل رفته و نیاز داریم ریشه دندان را بپوشانیم بخیه میکند.

جراحی لثه تحلیل رفته با پیوند لثه آزاد این روش برای افرادی که لثه های نازکی دارند و برای ضخیم کردن لثه ها نیاز به بافت اضافی دارند، انجام داده میشود. در این روش پریودنتیست:

  1. بافت را مستقیماً از لایه بالایی بافت روی سقف دهان جدا می کند
  2. این بافت جدا شده و آزاد را به لثه نازک اضافه میکند.
  3. جراحی لثه تحلیل رفته با پیوند پدیکل (پیوند لترال)

در این روش جراحی لثه، به جای اینکه از سقف دهان گرافت برداشته شود. از نزدیکی لثه بالا رفته، یک برش روی لثه زده میشود و بخشی از آن را به سمت دندانی که لثه اش بالا رفته بخیه میکنند. این عمل زمانی انجام میشود که به اندازه کافی بافت لثه در اطراف دندان های مجاور وجود داشته باشد.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | . جراحی تومور فک و صورت

معرفی عمل پیوند لثه

عمل پیوند لثه نوعی عمل جراحی دندانپزشکی است و برای ترمیم لثه ای که دچار پسروی شده است مورد استفاده قرار میگیرد. این عمل بسیار ساده است و برای انجام آن زمان کمی مورد نیاز است. جراحی پیوند لثه معمولا توسط متخصص لثه یا پریودنتیست انجام داده میشود. طی این عمل از کام دهان گرفت و پیوند برداشته میشود و به لثه ای که دچار پسروی شده یا بالا رفته است متصل میشود.

نحوه انجام پیوند لثه

بر اساس شدت آسیب وارده به بیمار، میزان تحلیل رفتن لثه و همچنین نیازهای شخصی او میتوانیم با چند روش مختلف اقدام به درمان لثه تحلیل رفته و پیوند لثه کنیم. برای اینکه بفهمید جهت انجام عمل شما چه روشی بکار گرفته میشود. باید حتما به یک جراح فک مراجعه کنید. او پس از ارزیابی اولیه به شما نوع عمل را پیشنهاد میدهد.

یکی از نگرانی های بیمارانی که تحت عمل پیوند لثه قرار میگرند تجربه درد حین عمل است. آن ها مکررا از پریودنتیست سوال میپرسند که آیا پیوند لثه درد دارد یا نه؟ خوشبختانه چون متخصص پریودنتیست قبل از شروع عمل از بیحسی موضعی روی ناحیه مد نظر استفاده میکند شما هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد. همچنین بسته به نوع روش، بخشی ار لثه تحلیل رفته بالا کشیده میشود، تا دسترسی برای تمیز کردن ریشه دندان و اطراف آن فضای کافی در اختیار داشته باشیم.

افراد مناسب برای عمل پیوند لثه

لثه ها نوعی بافت هستند که روی ریشه دندان را پوشانده و اطراف دندان ها را احاطه کرده اند. به طور معمول بین دندان و لثه، خطی موسوم به خط لثه قرار دارد. زمانی که این خط بالاتر از حد معمول باشد، میگویند که لثه تحلیل رفته ، پسروی کرده یا بالا رفته است.

از آنجایی که تحلیل رفتن لثه به مرور زمان و کم کم اتفاق می افتد، بسیاری از افراد متوجه آن نمیشوند، تا زمانی که آسیب جدی به لثه و دندانشان وارد شود. تحلیل لثه میتواند به مرور زمان باعث ظاهر شدن ریشه دندان، لق شدن و حتی باعث افتادن آن شود. هرچند که در برخی موارد عمل جراحی پیوند لثه به منظور زیبایی و برای اصلاح لبخند لثه ای استفاده میشود. اما در اغلب موارد این عمل جراحی به دلیل پیشگیری یا درمان لثه تحلیل رفته انجام داده میشود.

دوره نقاهت

برای اینکه خیلی زود بهبود پیدا کنید به نکات زیر توجه کنید:

  • تا مدتی بعد از عمل پیوند لثه به منظور درمان تحلیل لثه از مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان در اطراف محل پیوند لثه خودداری کنید
  • با استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال، مانع از تشکیل پلاک در اطراف موضع عمل شوید
  • برای کاهش خطر عفونت، آنتی بیوتیک مصرف کنید
  • از ورزش شدید اجتناب کنید
  • از مصرف غذاهای سفت و سخت و کلا هر غذایی که به سختی جویده شود خوداری کنید
  • در عوض غذاهای نرم و خنک میل کنید
  • سیگار نکشید

جراح فک اصفهان | از اپولیس فیشوراتوم چه می دانید ؟

زمان مراجعه به پزشک جراح فک

در صورت مشاهده هرگونه علائمی که نشان می دهد لثه ها بعد از عمل آلوده یا دچار عفونت شدند، حتما باید در اسرع وقت با متخصص تماس بگیرید. علائم عفونت لثه عبارتند از:

  1. درد زیاد
  2. تورم
  3. کبودی
  4. تب و لرز
  5. خروج چرک و ترشحات از لثه
  6. خونریزی لثه که با وجود 2 دقیقه اعمال فشار بند نیاید .

هزینه عمل جراحی:

باید به این نکته توجه کنید که اگر هدف شما از انجام عمل تنها به خاطر زیبایی و رفع لبخند لثه ای باشد، بیمه هزینه شما را برنخواهد گرداند و همه هزینه پیوند لثه را باید از جیب بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *