ایمپلنت دیجیتال و مراقبت های لازم بعد از آن

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

تمام افرادی که فک آن‌ها به‌طور کامل رشده کرده می‌توانند از ایمپلنت دیجیتال استفاده کنند. همچنین افرادی که از جراحی ترس دارند و نمی‌خواهند درد و خونریزی از لثه را تجربه کنند کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دیجیتال هستند. کسانی که قصد انجام ایمپلنت بدون جراحی دارند بهتر است:

سیگاری نباشند یا بعد از انجام ایمپلنت مشروبات الکلی و سیگار کشیدن را ترک کنند تا شاهد دوام و ماندگاری ایمپلنت دیجیتال باشند. همچنین افرادی که مبتلابه دیابت یا سرطان هستند و تحت درمان با شیمی‌درمانی هستند یا کسانی که به علت نقص سیستم ایمنی از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی استفاده می‌کنند بهتر است ایمپلنت دیجیتال انجام ندهند.


همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان –  جراح فک اصفهان  :


جراح بینی اصفهان | جراح فک اصفهان | کاربرد لیزر دندانپزشکی در زمینه کاشت ایمپلنت

مراقبت‌های لازم بعد از انجام ایمپلنت دیجیتال شامل چه مواردی است؟

ایمپلنت دیجیتال نیاز به مراقبت خاصی ندارد اما بهتر است ۲۴ ساعت اول موارد زیر رعایت شود :

  1. نوشیدنی‌های داغ و غذاهای داغ به دلیل حساس بودن عصب‌ها بهتر است استفاده نشود.
  2. سیگار و مشروبات الکلی برای ترمیم زخم‌ها مضرر است.
  3. روزانه دهان را با دهان‌شویه شستشو دهید تا دهان بوی بد نگیرد.
  4. علاوه بر دهان‌شویه می‌توان از آب ولرم و نمک استفاده کرد.
  5. مسواک را نباید روی ناحیه‌ی ایمپلنت کشید زیرا موجب تحریک لثه و ایجاد خونریزی می‌شود.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

ایمپلنت های دندانی در واقع پیچ های تیتانیومی هستند؛ که در استخوان فک تعبیه می شوند. انواع روش های کاشت ایمپلنت دندان می توانند روکش، بریج یا پروتز دندان را حمایت کنند؛ تا جایگزین کل ساختار دندان شوند. ایمپلنت های دیجیتال و معمولی پس از قرار گرفتن ایمپلنت و روکش، کارکرد یکسانی دارند.

درست است که ایمپلنت ‌های معمولی قطعاً مزایای زیادی دارند، اما ایمپلنت ‌های دیجیتال نه تنها روش ساده‌ تری دارند، بلکه تجربه بهتری به شما می‌دهند. بنابراین ایمپلنت دیجیتال علاوه بر اینکه همان مزایای ایمپلنت معمولی را دارد، چند برتری دیگری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد؛ که از جمله آنها می توان موارد زیر را نام برد:

۱- استفاده از تکنولوژی کامپیوتری در ایمپلنت دیجیتال، این امکان را می دهد تا بتوان ایمپلنت‌ها را در استخوان فک آسیب‌ دیده قرار داد. در روش ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشکان توانسته اند به دقت شگفت انگیزی در ایمپلنت های دندانی دست پیدا کنند. نسل چهارم سیستم ایمپلنت دیجیتال به دندانپزشک این امکان را می دهد که ایمپلنت را با دقت ۰.۹ آنگستروم در جای خود قرار دهد در حالی که در سایر روش ها این مقدار به سه برابر یا بیشتر افت پیدا می کند.

۲- روش قرار گرفتن ایمپلنت در نوع دیجیتال، فلپ لس (Flapless) است.

یعنی بدون نیاز به جراحی کردن ایمپلنت در جای خود قرار می گیرد.حین پروسه کاشت دندان در روش ایمپلنت معمولی، باید دست و چشم دندانپزشک جراح بسیار با همدیگر هماهنگ باشد. اما روش ایمپلنت دیجیتال نه تنها خطرات و ریسک برای بیمار را به حداقل ممکن می رساند، بلکه به دلیل اینکه فرآیند جراحی فلپ لس یا کمتر تهاجمی است، راحتی بیشتری را برای بیمار فراهم می کند و همچنین زمان جراحی را کاهش می دهد.

۳- استحکام و اتصال ایمپلنت در روش دیجیتال، بهتر است. در روش ایمپلنت دیجیتال، فرآیند شبیه سازی هم برای ایمپلنت و هم برای روکش قابل استفاده است. این مساله به دندانپزشک این امکان را می دهد که در هنگام کاشت ایمپلنت، اتصال را تا حد ممکن بهینه سازی کند. بهینه‌ سازی روکش در زمانی که دندانپزشک روی ریشه ایمپلنت کار می کند، تضمین می‌کند که همه اجزای ایمپلنت به خوبی با هم یک اتصال قوی دارند و به این ترتیب پایداری و استحکام کار افزایش پیدا می کند.

۴- زمان کاشت ایمپلنت کوتاه تر است. (حدود از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه) روش ایمپلنت دیجیتال به دندانپزشک این امکان را می دهد که کار را در کمتر از ۱۵ دقیقه انجام دهد، در حالی که این زمان برای روش ایمپلنت معمولی دو ساعت یا بیشتر طول می کشد.

۵- تحمل پروسه کار برای بیمار راحت تر است و بهبودی سریع ‌تر حاصل خواهد شد.

۶- در ایمپلنت دیجیتال، نیازی به برش دادن و بخیه کردن نیست.

۷- دقت کار در این روش بیشتر است؛ که منجر می شود پس از پایان کار جویدن غذا برای بیمار راحت تر باشد و همچنین پایداری ایمپلنت نیز بیشتر خواهد شد.

جراح بینی اصفهان | جراح فک اصفهان | چه عواملی باعث دندان درد می شوند ؟

۸- ایمنی کار در این روش بسیار بالا است.

۹- مراجعه به دندانپزشک در این روش کمتر است؛ که این مورد برای افرادی که مشغله زیادی دارند بسیار مهم است. از آنجایی که دندانپزشک در روش دیجیتال می‌تواند بسیاری از مراحل فرآیند را بر اساس مدل‌های دیجیتال خود و بدون حضور بیمار در مطب انجام دهد، بیماران می‌توانند ایمپلنت‌های دندانی خود را در کمتر از سه بار ویزیت دریافت کنند، در حالی که در روش ایمپلنت معمولی به هفت بار ویزیت یا بیشتر نیاز است.

بطور کلی مزایای استفاده از ایمپلنت دیجیتال زیاد هستند، ضرری برای بیمار ندارد و یک متد ایمن و کارآمد محسوب می شود. در مورد هزینه ایمپلنت های دیجیتال، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هر چند قیمت ایمپلنت دیجیتال نسبت به سایر روش ها بیشتر است اما باید در نظر داشت که میزان ماندگاری، پایداری و کارایی سایر روش های با قیمت کمتر به اندازه روش ایمپلنت دیجیتال نیست.

در واقع روش ایمپلنت دیجیتال به نوعی یک متد دائم به حساب می آید و می توان از ایمپلنت دندانی برای سالها استفاده نمود، درست مانند یک دندان طبیعی. مطالعه مطالب این مقاله به شما در انتخاب بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته تان کمک شایانی می کند. اما ما به شما توصیه می کنیم برای انتخاب کردن و تصمیم گیری در خصوص بهترین روش، حتما توسط دندانپزشک معاینه شوید و از او در این زمینه راهنمایی و مشورت بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *