طول عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی وابسته است ؟

عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ این سوال احتمالا اولین سوال شما از دندانپزشک خواهد بود. ایمپلنت دندان یکی از بادوام‌ترین روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته است. اگر قصد کاشت دندان دارید و می‌خواهید در مورد طول عمر ایمپلنت دندان اطلاعات دقیقی داشته باشید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم که دوام ایمپلنت‌ها چقدر است؟ چه عواملی روی طول عمر آن تاثیر دارد؟ آیا می‌توان با اقداماتی عمر ایمپلنت را افزایش داد؟ چقدر احتمال دارد ایمپلنت دچار مشکل شود؟ کدام عوارض روی طول عمر ایمپلنت تاثیر دارند؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد میزان دوام ایمپلنت دندان باید با دندانپزشک مشاوره داشته باشید.


همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان –  جراح فک اصفهان  :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | تاثیر دخانیات بر ایمپلنت دندان .

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های پرطرفدار جایگزینی دندان از دست رفته است. کاشت دندان نیاز به جراحی دارد. در این روش برشی روی لثه ایجاد شده و پایه فلزی ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌گیرد. روکش ایمپلنت کاملا شبیه به دندان طبیعی بوده و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.

ایمپلنت دندان دوام بسیار بالایی داشته و می‌توان تا سال‌های طولانی آن را حفظ کرد. جنس پایه فلزی ایمپلنت از تیتانیوم است. تیتانیوم فلزی زیست‌سازگار است و به دلیل نحوه ادغام با استخوان عمر طولانی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که طول عمر ایمپلنت دندان و میزان دوام آن در طول ۱۰ سال ۹۴٪ است. در طی ۱۵ سال نرخ دوام آن به ۹۱٪ می‌رسد. به‌طورکلی طول عمر ایمپلنت‌های دندان به ۲۵ سال می‌رسد. البته فاکتورهای مختلف در میزان ماندگاری تاثیر دارند.

روش‌ها و فناوری‌های جدیدی هرروزه معرفی می‌شوند که ماندگاری ایمپلنت را افزایش می‌دهند. حتی اگر شخصی دچار تراکم پایین استخوان یا مشکلی مانند دندان‌قروچه باشد، با تکنیک‌های جانبی و روش‌های مختلف کاشت ایمپلنت می‌تواند تا سال‌های طولانی از این دندان جایگزین استفاده کند. طول عمر ایمپلنت دندان به طور میانگین ۲۵ سال است. میزان دوام در ۱۰ سال اول ۹۴٪ ثبت شده است.

  1. به طور میانگین ایمپلنت دندان حدود 25 سال عمر می‌کند.
  2. به طور میانگین ایمپلنت دندان حدود ۲۵ سال عمر می‌کند.

چه عواملی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می شوند؟

در بیشتر افراد ایمپلنت تا سال‌های طولانی دوام داشته و روشی دائمی محسوب می‌شود. اما گاهی عوامل مختلف و برخی عوارض روی روند بهبود و وضعیت استخوان فک تاثیر می‌گذارند. این عوامل باعث کاهش ماندگاری ایمپلنت می‌شوند. از مهم‌ترین عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱. مراقبت نکردن از ایمپلنت دندان

مراقبت از ایمپلنت بخش مهمی از روش کاشت دندان است. رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان می‌تواند دندان‌های طبیعی را نیز از بین ببرد. با تجمع پلاک در دهان احتمال بیماری لثه افزایش پیدا کرده و لثه و استخوان فک آسیب می‌بینند. اگر تجمع پلاک اطراف ایمپلنت در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است. اما اگر شخص دچار پری ایمپلنتیت شود، آسیب جدی بوده و باید ایمپلنت خارج شود. به همین دلیل بعد از کاشت ایمپلنت رعایت بهداشت دهان و دندان مهم‌تر از قبل می‌شود.

۲. کمبود تراکم استخوان فک

پایه فلزی ایمپلنت درون استخوان فک محکم می‌شود. اگر استخوان به اندازه کافی وجود نداشته باشد، ایمپلنت شل شده و کارایی خود را از دست می‌دهد. دندانپزشک قبل از جراحی کاشت ایمپلنت استخوان فک را معاینه کرده و عکس با اشعه ایکس تجویز می‌کند. درصورتی‌که تراکم و حجم استخوان پایین باشد، جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس ضروری می‌شود.

گاهی هم ممکن است بعد از کاشت دندان به‌مرور حجم استخوان کاهش پیدا کند. بیماری اطراف ایمپلنت، پوکی‌استخوان یا بیماری که روی استخوان تاثیر می‌گذارد، باعث کاهش تراکم استخوان می‌شوند.

۳. کشیدن سیگار

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که احتمال شکست ایمپلنت و کاهش ماندگاری آن در افراد سیگاری بیشتر است. در افراد عادی ۵% احتمال شکست وجود دارد؛ اما در افراد سیگاری این عدد به ۱۱% می‌رسد. سیگار روی جریان خود تاثیر گذاشته و روند بهبودی بعد از جراحی را کند می‌کند. همچنین خطر بیماری لثه در این افراد بیشتر است.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه.

۴. دندان قروچه

در افرادی که دندان قروچه دارند، احتمال کاهش عمر ایمپلنت دندان افزایش پیدا می‌کند. این عارضه می‌تواند باعث شکستگی پایه ایمپلنت، اباتمنت یا روکش آن شود. افرادی که دچار دندان قروچه هستند، حرکاتی مانند ساییدن و ضربه را به طور مکرر انجام می‌دهند و باعث اختلال در روند ادغام ایمپلنت با استخوان فک می‌شوند.

۵. شرایط پزشکی

برخی شرایط پزشکی روی دوام ایمپلنت تاثیر دارند. اگر دچار هر یک از بیماری‌های زیر هستید، در مورد طول عمر ایمپلنت با دندانپزشک خود صحبت کنید.

  • دیابت
  • پوکی‌استخوان
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • اختلالات خونریزی
  • اختلالات قلبی عروقی مانند نارسایی احتقانی قلب و تصلب شرایین
  • فشارخون بالا
  • برخی بیماری‌ها مانند پوکی استخوان باعث می‌شوند که ایمپلنت با استخوان فک ترکیب نشود.

۶. سن بیمار

در افراد مسن احتمال شکست ایمپلنت بیشتر است. زیرا ممکن است افراد مسن دچار بیماری‌های زمینه‌ای و استخوانی باشند. همچنین روند ترمیم کند می‌شود.

۷. داروها و انواع درمان

برخی داروها نیز روی ایمپلنت تاثیر گذاشته و باعث کاهش عمر آن می‌شوند. از جمله:

  • داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
  • داروهای رقیق‌کننده خون
  • پرتودرمانی

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | . کاشت مینی ایمپلنت دندان

۸. تجربه پایین جراح

تجربه و دانش دکتر ایمپلنت دندان در میزان ماندگاری ایمپلنت تاثیر زیادی دارد. به همین دلیل زمان انتخاب دندانپزشک باید به مهارت و تجربه او دقت داشته باشید. جراح کم‌تجربه ممکن است اشتباهات زیر را انجام دهد و باعث کاهش عمر ایمپلنت دندان شود.

  • انتخاب ایمپلنت با کیفیت پایین
  • قراردادن نامناسب ایمپلنت
  • ضربه به بافت لثه یا عصب هنگام کاشت ایمپلنت
  • قراردادن روکش دائمی قبل از ادغام کامل ایمپلنت با استخوان فک

برای افزایش عمر ایمپلنت دندان چه کاری می توان انجام داد؟

اگر در روند کاشت ایمپلنت مشکلی ایجاد نشود و عوامل خطر کاهش طول ایمپلنت در مورد شما صدق نکند، تا سال‌های طولانی ایمپلنت حفظ می‌شود. برای افزایش عمر ایمپلنت به موارد زیر توجه داشته باشید.

  • جراح باتجربه و حرفه‌ای انتخاب کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید و حداقل روزی دو بار از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
  • هر ۶ ماه یک‌بار به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • سیگار و تنباکو را ترک کنید.
  • اگر دچار دندان قروچه می‌شوید از محافظ دهان استفاده کنید.
  • مصرف غذاهای شیرین را محدود کنید.

به نقل از shinedentalsunbury دررابطه‌با مراقبت از ایمپلنت:

برای حفظ سلامت ایمپلنت، باید لثه و دندان‌های خود را سالم نگه دارید. مطمئن شوید که دو بار در روز به مدت حداقل دو دقیقه مسواک بزنید و یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. شستشو با دهانشویه ضدعفونی‌کننده پس از کشیدن نخ دندان نیز راه خوبی برای از بین بردن ذرات غذا و خوشبو شدن نفس است.

2 thoughts on “طول عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی وابسته است ؟

  1. دکتر خرمی موقع کاشت ایمپلنت دندانم وسواس و دقت زیاد به خرج دادند خودم هم همیشه بهداشت دهان و دندان رعایت کردم برای همین هیچ مشکلی نداشتم در موردشون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *