جراحی گوش برجسته
جراحی گوش برجسته به منظور کاهش برجستگی گوش و طبیعی کردن شکل ظاهری آن انجام می پذیرد.
در افراد مبتلا به گوش برجسته، سایر قسمتهای گوش کاملا طبیعی بوده و شنوایی نرمال است.
بنابراین جراحی گوش برجسته هیچگونه تاثیری (چه مثبت و چه منفی) بر شنوایی فرد ندارد.
در واقع تنها اشکالی که گوشهای برجسته برای فرد ایجاد می کنند، اشکال در زیبایی صورت و ناراحتی های روحی و روانی متعاقب آن است. اختلالاتی مانند کاهش اعتماد به نفس، اجتناب از فعالیتهای اجتماعی و حتی اختلال در یادگیری در دوران مدرسه می تواند در کودکان مبتلا به این حالت ایجاد شود.
ضریب هوشی افرادی با گوشهای برجسته
لذا جراحی گوش برجسته در زمان مناسب می تواند به پیشگیری و درمان این اختلالات روحی – روانی کمک کند.
کودکانی که دچار گوشهای برجسته هستند، هوش کالا طبیعی دارد و گاها از ضریب هوشی بالاتری نسبت به کودکان هم سن خود برخوردارند.
تمامي گوشهاي طبيعي زيبا هستند ولي مهمترين فاكتور در زيبايي گوشها هماهنگي آنها با سر و صورت است.
اغلب افراد ترجيح ميدهند، گوشهايشان نزديك به سرشان باشد و از حد ابرو تا قاعده بيني ادامه يابد.
اگر گوش كامل رشد نكند غضروف و لاله گوش حالت طبيعي ندارند و نياز به بازسازي دارند ولي آنچه خيلي شايع است گوشهايي هستند كه نسبتا جلوتر از حالت طبيعي در صورت قرار گرفتهاند و به نظر بزرگ ميآيند در حالي كه اين گوشها معمولا اندازه طبيعي دارند ولي به لحاظ ژنتيك يا رشد كافي نكردن به طرف عقب نرفتهاند و بيشتر در معرض ديد هستند كه در عوام به آنها «بلبله گوش» يا «گوش برجسته» ميگويند كه اين نحوه رشد نكردن يا فرم طبيعي گوش را با يك جراحي ساده ميتوان برطرف كرد و گوش را كه مرتب در معرض ديد قرار دارد با تغييراتي در غضروف گوش اصلاح كرد و گوش را به 2 طرف پشت سر انتقال داد كه حدود يك تا 2 سانتيمتر با خود جمجمه فاصله داشته ولي در همان محل طبيعي خود قرار ميگيرد.
دکتر بهنام خرمی
متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی