جراحی داخل دهانی نسج سخت و نسج نرم

وقتی به یک دندان “نهفته” می گوییم که در دوره زمانی طبیعی خود در دهان رویش نیابد. به عبارت دیگر زمان رویش آن گذشته ولی در داخل فک باقی مانده باشد و برای خارج سازی نیازمند جراحی نسج سخت یا نرم می باشد.

دکتر بهنام خرمی در زمینه جراحی داخل دهانی نسج سخت و نسج سخت میتوانند بهترین انتخاب ممکن برای شما باشند

نهفتگی دندان می تواند در نسج سخت (استخوان) یا نسج نرم (لثه) باشد. در نهفتگی نسج سخت، دندان بطور عمیق در استخوان مدفون شده و دورتادور آن را استخوان احاطه کرده است.

در نهفتگی نسج نرم معمولا تاج دندان از استخوان بیرون آمده ولی توسط لایه ای از نسج نرم پوشیده شده است. دندان های نهفته را می توان بر اساس عمق نهفتگی و زاویه قرارگیری در فک نیز دسته بندی کرد: مانند دندان افقی یا عمودی یا مایل.

هر فرد طبیعی معمولا ۳۲ دندان دایمی دارد که آخرین آنها دندان های عقل (Wisdom Tooth) هستند. این دندان ها در بخش عقب دهان و در انتهای همه دندان ها می رویند. سن رویش آنها معمولا از ۱۸ تا ۲۵ سالگی متغیر است. هر چند پس از بیست سالگی شانس کمتری برای رویش دارند و باید جراحی آنها را مدنظر داشت. علت نامیدن آنها به عنوان دندان عقل هم زمان رویش آنهاست که مصادف با بلوغ و ثبات عقلی فرد است.

با توجه به عوارض بالقوه دندان های نهفته برای بیمار، تعیین تکلیف آنها حیاتی است. البته با افزایش سن فرد، جراحی این دندان ها مشکل تر خواهد شد. زیرا انعطاف پذیری استخوان فک کاهش یافته، شانس جوش خوردن آنها به استخوان افزایش می یابد. همچنین با ابتلا تدریجی بیمار به انواع بیماری ها مانند فشار خون، بیماری قند و … خطر جراحی بیشتر می شود.بنابراین اگر دندان نهفته ای دارید که پزشکتان دستور خارج کردن آن را داده است، جراحی را به تعویق نیاندازید. این دندان می تواند در آینده زمینه ساز ایجاد کیست دندانی یا تومور فکی شود.

آسیب به ریشه دندان های مجاور، افزایش خطر شکستگی استخوان فک و … از عوارض دیگر آن است. استخوان فک پایین به علت نهفتگی دندان ضعیف شده و در برابر ضربات آسیب پذیرتر و شکننده تر می شود. دندان های نهفته می توانند از علل بروز مشکلات مفصل فکی باشند. گاهی این دندان ها ساخت دست دندان را برای بیماران مسن دشوار می کنند. شاید مهمترین و جدی ترین خطر بالقوه دندان های نهفته، احتمال بروز کیست یا تومور فکی در مجاورت آنها باشد.

این موارد می توانند سلامتی و شاید حیات بیمار را در معرض تهدید قرار می دهد. لازمه درمان برخی از این کیست ها یا تومورها، برداشتن و حذف بخش بزرگی از فک بیمار است.

اینستاگرام جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی جهت جراحی داخل دهانی نسج سخت و نسج نرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *