عوارض انجام جراحی فک بالا و پایین

جراحی فک بالا و پایین

امروزه افراد زیادی هستند که به دلایل مختلفی اقدام به جراحی فک بالا و پایین می کنند. در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را در خصوص جراحی فک بالا و پایین ( جراحی ارتوسرجری ) ارائه دهیم.


مطالب پیسنهادی و خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان :


جراح فک اصفهان | علل بروز آندربایت

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی فک بالا و پایین می باشند ؟

همان طور که در موارد قبل توضیح داده شد جراحی زیبایی فک و ارتودنسی دندان به ترتیب به منظور اصلاح جلو یا عقب رفتگی فک پایین و بالا و همچنین نامرتبی های موجود در دندان ها انجام می شود. به طور کلی موارد زیادی برای انجام جراحی فک وجود دارد. از جمله آن ها :

  1. افرادی که فک پایین یا بالای آن ها به حد کافی رشد نکرده یا بیش از اندازه رشد کرده است ( لبخند لثه ای ).
  2. در مواقعی که صورت متقارن نباشد ( آسیمتری ) .
  3. در صورتی که دندان ها بر روی یکدیگر قرار نگرفته باشند ( اپن بایت ).
  4. افرادی که در خوردن و جویدن غذا دچار مشکل باشند.
  5. مواردی که به دلیل ناهنجاری های موجود، فرد در گفتار خود دچار مشکل شده باشد.
  6. در مواقعی که افراد دچار درد عضلات و مفاصل فک شده باشند.

بررسی جراحی فک بالا و پایین

فرد پس از اینکه تصمیم به جراحی زیبایی فک گرفت بهتر است به متخصص ارتودنسی و جراح فک مراجعه کند. تا تحت معاینه قرار گیرد و علت بروز این ناهنجاری مشخص شود. در اصل حل این مشکلات پیچیده نیازمند درمان های ترکیبی ارتودنسی و جراحی فک می باشد. که اصطلاحا ارتوسرجری نامیده می شود.

جراحی فک بالا و پایین در مواقعی انجام می شود . که فرد صورت بلند داشته و دچار مشکلاتی همچون لبخند لثه ای ، عدم تقارن ، جلو بودن چانه و لب ها باشد. در این روش بدون اینکه مدت طول درمان افزایش پیدا کند . بلندی صورت از طریق جراحی فک بالا و پایین و تغییر موقعیت چانه ( به صورت همزمان ) انجام می شود.

جراحی عقب بردن فک بالا در مواقعی انجام می شود . که فک پایین به اندازه طبیعی رشد کرده اما فک بالا بیش از اندازه رشد کرده و جلو آمده باشد ، انجام می شود. در این مواقع بخشی از فک بالا بریده شده و برداشته می شود . و پس از تنظیم و قرار گرفتن بر روی دندان های پایین در جای خود تثبیت می شود.

جراحی جلو آوردن فک بالا در مواقعی که فک پایین به اندازه رشد کرده باشد . اما فک بالا رشد نکرده باشد ، انجام می شود. در این مواقع استخوان فک بالا بریده می شود . و به سمت جلو آورده می شود و توسط پیچ و صفحه در وضعیت جدید خود تثبیت می گردد. این نوع جراحی معمولا به جوان تر دیده شدن صورت و پرتر شدن گونه ها منجر می شود.

جراحی فک بالا و پایین

در جراحی فک پایین جلو آمده ممکن است فک بالا به حد کافی رشد کرده و یا فک پایین نیز دچار تورفتگی شده باشد . که در هر دو صورت با جراحی فک پایین عقب برده می شود. در اصلاح جلو آمدگی فک پایین ، استخوانی که در بخش جلویی فک قرار دارد . از بخش خلفی آن جدا شده و عقب برده می شود تا دندان ها بر روی یکدیگر تراز شوند. رشد نکردن فک بالا یا پایین باعث رویش نامرتب دندان ها نیز می شود . و برای تنظیم روابط نهایی فکی لازم است قبل از جراحی فک ، ارتودنسی انجام شود.

جراح بینی اصفهان | عمل گرافت پوست و جراحی فک و صورت .

عوارض جانبی جراحی ارتوگناتیک چیست ؟

جراحی فک یا ارتوگناتیک نیز همانند سایر عمل ها در صورتی که توسط جراح زبده و چیره دست انجام نگیرد . با درجاتی از خطر همراه خواهد بود ؛ به همین علت همواره توصیه به دقت در انتخاب جراح فک ، می گردد. البته شایان ذکر است که رعایت مراقبت های قبل و بعد از جراحی فک نیز تاثیر به سزایی بر روی نتایج و همچنین ، جلوگیری از بروز عوارض ناشی از آن دارد.

عوارض جراحی فک

در ذیل ، به برخی از عوارض معمول جراحی فک که در طی چند روز بر طرف می شوند . اشاره شده است.

  1. درد : درد و ناراحتی به پیچیدگی و دشواری جراحی بستگی دارد . که به تدریج فروکش می کند ؛ لازم به ذکر است ، به منظور تسکین آن برای تان داروی مسکن تجویز خواهد شد . زمانی که درد کاهش می یابد ، دیگر نیاز به مسکن نخواهد بود.
  2. تورم : انتظار می رود بعد از جراحی ، تورم ایجاد شود ؛ تورم حداکثر 48 ساعت پس از جراحی ، رخ می دهد و به تدریج ، در مدت سه تا چهار هفته بر طرف می شود . هر چه عمل جراحی پیچیده و دشوار باشد ، تورم بیشتر می شود.
  3. کبودی : با کاهش تورم ، کبودی صورت و گردن ممکن است . در برخی افراد ایجاد شود که به طور کلی بعد از هفت تا ده روز از بین می رود.
  4. خونریزی : برای به حداقل رساندن خطر خونریزی ، سرتان را با بالش بالا نگهدارید . پرهیز از استعمال دخانیات و شستشوی شدید دهان تا روز بعد از عمل و همچنین ، استراحت کافی بسیار مهم است.

بیشتر افرادی که تحت عمل جراحی ارتوگناتیک قرار می گیرند . عارضه ای نخواهند داشت ، اما اگر در رابطه با عوارض احتمالی سوالی دارید یا نگران هستید . حتما این موضوع را با جراح خود در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *