درباره تفاوت متخصص ایمپلنت و دندانپزشک بدانید :

متخصص ایمپلنت

هر آنچه که نیاز است درباره تفاوت متخصص ایمپلنت و دندانپزشک بدانید :  هنگامی که می خواهید دندان از دست رفته خود را جایگزین کنید، غالبا ایمپلنت دندان به عنوان بهترین راه حل پیشنهاد می شود. اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که برای کاشت ایمپلنت، نزد دندانپزشک عمومی باید بروید یا متخصص ایمپلنت و اصلا این دو چه تفاوتی با هم دارند. برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با درمان کاشت ایمپلنت دندان بیشتر آشنا شوید.


با مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح فک اصفهان همراه باشید :


تفاوت متخصص ایمپلنت و دندانپزشک چیست؟

دندانپزشک ها تنها تحصیلات دندانپزشکی عمومی را پشت سر می گذارند که حدود شش سال زمان می برد. پس از آن موفق به دریافت مدرک دندانپزشکی می شوند و یا میتوانند وارد دوره های تخصصی شوند. دوره های تخصصی دندانپزشکی سه یا چهار سال طول می کشد. بنابراین متخصص ایمپلنت، علاوه بر دندانپزشکی عمومی، چند سال نیز صرف آموزش و یادگیری در زمینه جراحی های دهان و کاشت ایمپلنت کرده است.

جراح بینی اصفهان | ایمپلنت تخصصی دندان

تخصص های رشته دندانپزشکی عبارتند از:

  1. اندودنسی یا درمان ریشه: این متخصصان دندانپزشکی در درمانهایی مانند عصب کشی، عصب کشی اصلاحی و کلیه جراحی های مربوط به ریشه تخصص دارند. دندانپزشک عمومی نیز میتواند موارد ساده عصب کشی را انجام بدهد اما در موارد پیچیده، بهتر است به متخصص اندودنسی مراجعه شود.
  2. پریودنسی یا درمان لثه: این دکترها به تشخیص و درمان بیماریهای لثه و سایر بافتهای نرم دهان می پردازند. کار کاشت ایمپلنت دندان را هم این متخصصان انجام می دهند.
  3. ارتودنسی: دکتر ارتودنسی در صاف و همراستا کردن دندانها و فکها و برطرف کردن اختلالات مربوط به فکها و بایت (جفت شدن دندانها روی هم) تخصص دارد.
  4. پروستودنسی یا متخصص پروتزهای دندانی: در زمینه کلیه پروتزهای دندانی از جمله دندان مصنوعی، روکش و غیره تخصص دارند.
  5. ترمیمی و زیبایی: در زمینه درمانهای زیبایی دندانپزشکی و طراحی لبخند تخصص دارند.
  6. پاتولوژی یا آسیب شناسی فک و دهان و صورت: این متخصصان به تشیخص بیماریهای مربوط به دهان و دندان و فک می پردازند و معمولا نمونه های آزمایشگاهی را بررسی می کنند.
  7. جراح فک و صورت و دهان : این دکترها در تشخیص و جراحی مشکلات دهان و دندان و فک از جمله کار جراحی کاشت ایمپلنت دندان تخصص دارند.

جنس مواد ایمپلنت

بیشتر ایمپلنتهای دندان از تیتانیوم ساخته میشوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند بنابراین واکنش نشان نمیدهد. در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمانها محسوب میشود.

مراحل جراحی کاشت دندان

۱. بررسی وضعیت دهان و دندان : در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی تان ارزیابی میشود و عکس های لازم گرفته میشود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر.

۲. برنامه ریزی و نوبت دهی : سپس برنامه ریزی درمانی صورت میگیرد و نوبت جراحی برایتان تعیین میشود.

۳. بی حسی یا بی هوشی : پیش از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.

۴. خارج کردن دندان قبلی : اگر هنوز دندان آسیب دیده کشیده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملایمت کشیده میشود تا آسیبی به استخوان و بافتهای نرم نرسد.

معمولا در این مرحله پیوند استخوان فک انجام میشود و مواد پیوندی استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار میگیرند. در این صورت دندانپزشک دو تا شش ماه صبر میکند تا استخوان التیام کامل پیدا کند و آماده جراحی شود. در صورتی که ایمپلنت در فک بالا در عقب دهان جایگذاری میشود، گاهی به دلیل کم بودن ارتفاع استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس، عمل لیفت سینوس انجام میشود که در آن کف حفره سینوس بالا کشیده شده و زیر آن مواد پیوندی اضافه میشود.

۵. سوراخ کردن استخوان :

در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته میشود.

جراح بینی اصفهان | تاثیر دخانیات بر ایمپلنت دندان .

۶. جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه : مرحله بعدی بخیه کردن لثه است. ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان باید یه جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.

۷. زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت : پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمانی که باید منتظر بمانید از دو ماه تا شش ماه متفاوت است. در این مدت نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت وارد شود. باید بگذارید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.

۸. قراردادن اباتمنت : پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل میکند و پایه ای برای اتصال روکش است.۹. قالب گیری برای ساخت روکش : بنابراین از ایمپلنتی که روی آن اباتمنت نصب شده قالب گیری میشود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.

۱۰. وصل کردن روکش به پایه : پس از آماده شدن روکش برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه میکنید. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.

مدت زمان لازم برای این درمان چقدر است؟

در حالت عادی چند ماه بین زمان جایگذاری ایمپلنت و زمانی که میتوانید از دندان ایمپلنتی خود استفاده کنید، فاصله وجود دارد. چون پس از کاشت ایمپلنت، باید به استخوان فرصت بدهید رشد کرده و به سطح ایمپلنت جوش بخورد تا ایمپلنت از ثبات کافی برای تحمل فشار فک برخوردار شود. سه تا شش ماه این فرایند زمان نیاز دارد. پس از آن اتصال اباتمنت و روکش دندان انجام میشود و صاحب دندان میشوید.

قبل و بعد از درمان ایمپلنت دندان

اگر پیش از کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشید، چند ماه هم باید زمان برای جوش خوردن پیوند و آماده شدن استخوان برای کاشت ایمپلنت، در نظر بگیرید. با این حال گاهی اوقات که استخوان شرایط نسبتا خوبی دارد میتوان همزمان با پیوند استخوان، جایگذاری ایمپلنت را هم انجام داد.

در مواردی در صورتی که بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری را داشته باشد، تمامی این مراحل ظرف یک روز انجام میشود یعنی در همان روزی که ایمپلنت برایتان جایگذاری میشود، روکش دندان روی آن وصل میشود تا جای دندان در دهان خالی نماند. این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد و نمیتوانید از این دندان فعلا برای جویدن استفاده کنید.

اگر میخواهید بدانید آیا میتوانید ایمپلنت فوری بکارید یا نه، باید با متخصص ایمپلنت صحبت کنید زیرا تجویز کلی در این خصوص به شدت اشتباه است و بستگی به سلامت دهان و دندان و توانایی بدنی شما دارد.

جراح فک اصفهان | .تاثیر دخانیات بر ایمپلنت دندان

هزینه کاشت ایمپلنت چقدر است؟

قیمت درمان کاشت ایمپلنت در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. چون هزینه کاشت ایمپلنت دندان مجموع هزینه هایی است که در مراحل مختلف درمان انجام میشود. عواملی که تعیین کننده هزینه درمان کاشت ایمپلنت دندان هستند عبارتند از:

  • تعداد ایمپلنت دندان
  • جنس ایمپلنت، اباتمنت و روکش دندان
  • دو مرحله ای یا یک مرحله ای بودن جراحی ایمپلنت دندان
  • درمانهای جانبی مانند درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره
  • نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان و نوع مواد پیوندی
  • دفعات مراجعه به متخصص ایمپلنت
  • هزینه های مربوط به عکس برداری و آزمایشهای دیگر
  • تخصص دندانپزشک
  • هزینه داروها و تسهیلات کلینیک
  • تکنولوژیها و تجهیزات مورد استفاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *