چه زمانی می توانم بعد از جراحی بینی به طور معمول صحبت کنم؟
یکی از توصیههای مراقبتی بعد از جراحی رینوپلاستی، نحوه صحبت کردن بعد از عمل بینی است. روبروی آینه بایستید و کمی با خود حرف بزنید. متوجه میشوید که حرکت فکها میتواند باعث حرکت بینی شما شود. بعد از جراحی بینی به دلیل اینکه ساختار داخلی آن دستکاری شده و در واقع گوشت و پوست بینی تحت جراحی قرار گرفتهاند، کوچکترین فشاری باعث میشود شما دچار مشکلات حاد شده و یا حتی نتیجه جراحی نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
بنابراین ما در این مطلب در مورد نحوه حرف زدن بعد از عمل بینی صحبت میکنیم چون این موضوع تأثیر بسیار زیادی بر روی سرنوشت عمل شما دارد.
همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان :
- 6 نکته برای کاهش ترس از جراحی بینی
- هدف از جراحی بینی اصفهان
- فرآیند درمان جراحی ارتوسرجری
- بهترین جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- تاثیر مصرف قرص راکوتان بر بینی گوشتی
- اصلاح غیر قرینگی بینی
- دکتر بهنام خرمی بهترین جراح فک اصفهان
- جراحی رینوپلاستی و فانتزی کردن بینی
- ویژگی های جراحی بینی فانتزی
مهمترین عوارض حرف زدن بعد از جراحی بینی
در جلسه مشاوره قبل از عمل رینوپلاستی، متخصص تمامی نکات مراقبتی در دوره نقاهت و دوره درمان بعد از عمل بینی را برای شما ذکر میکند. یکی از موضوعات مهمی که در مورد آن صحبت خواهد کرد، بحث صحبت کردن بعد از جراحی زیبایی بینی است. متخصص از شما میخواهد که تا دو هفته مراعات کرده و به هیچ عنوان در حرف زدن زیادهروی نکنید چرا که اگر به این موضوع توجه نداشته باشید، دچار عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی خواهید شد که عبارتند از:
کبودی در محل جراحی بیشتر می شود.
همان گونه که گفته شد حرکت فکها باعث حرکت در بینی میشود. بنابراین اگر شما زیاد صحبت کنید کبودی در محل بینی نیز افزایش پیدا میکند چون فشار به بینی وارد شده و همین موضوع زخمها را تحت فشار قرار میدهد.
ورم و التهاب، تشدید می شود.
از دیگر عوارض صحبت کردن بعد از جراحی بینی، افزایش ورم و التهاب است که به دلیل فشار بر روی بافت بینی اتفاق میافتد.
خشکی دهان افزایش می یابد.
بعد از جراحی بینی شما باید از طریق دهان نفس بکشید و همین موضوع باعث میشود دهان شما زودتر خشک شود. از سوی دیگر مصرف برخی از داروها نیز به خشکی دهان دامن میزند. بنابراین در چنین شرایطی اگر زیاد صحبت کنید، خشکی دهان شما افزایش پیدا خواهد کرد.
محدودیت های حرف زدن بعد از عمل بینی
همانگونه که در این مطلب متوجه شدید، اگر افراد بعد از جراحی رینوپلاستی میزان صحبت کردن خود را کنترل نکنند دچار مشکلات حاد و جدی میگردند. اما حتماً سؤال برای شما به وجود آمده است که تا چه مدت باید میزان صحبت کردن را کم کنیم تا مشکلی برای بینی عمل شده به وجود نیاید؟
به طور کلی متخصصان معتقد هستند فردی که جراحی رینوپلاستی را انجام داده است، تا دو روز به هیچ عنوان نباید صحبت کند. ولی اگر در موارد ضروری مجبور شد حرف بزند، باید با صدای بسیار آرام و بدون اینکه فشاری به خود بیاورد این کار را انجام دهد. پس از دو روز میتوان به آرامی صحبت نمود.
اما باز هم تا دو هفته باید مراعات کرده و از داد زدن یا صحبت کردن با صدای بلند پرهیز کنید چون همه این رفتارها فشار بسیار زیادی به ساختار بینی شما وارد کرده و در نتیجه میتواند نتیجه عمل را برای همیشه از بین ببرد. در چنین شرایطی احتمال اینکه شما به جراحی ترمیمی بینی نیاز داشته باشید زیاد میشود.
علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟
متقاضیان بعد از جراحی رینوپلاستی به صورت تو دماغی صحبت میکنند. حتماً این موضوع برای شما نگرانکننده خواهد بود چرا که اغلب متقاضیان جراحی بینی فکر میکنند که این حالت تا همیشه با آنها باقی خواهد ماند. بنابراین لازم دانستیم در این مورد برای شما عزیزان صحبت کنیم.
به طور کلی در چند ماه اول بعد از عمل بینی همه افراد تو دماغی صحبت خواهند کرد چون ساختار داخلی بینی دارای التهاب و ورم بوده و تا زمانی که این التهاب و ورم به طور کامل برطرف نشود، راههای تنفسی باز نشده و به همین دلیل فرد به صورت تو دماغی صحبت میکند. اما متأسفانه در برخی از موارد دیده میشود که افراد حتی بعد از یکسال باز هم تو دماغی صحبت میکنند. قطعاً در چنین شرایطی باید مشکل به صورت ریشهای مورد بررسی قرار گیرد.
اگر جراح در زمان انجام عمل دقت کافی نداشته و مجرای بینی را بیش از اندازه تنگ کند، چون تنفس کردن از بینی سخت میشود، یکی از اتفاقاتی که به دنبال آن را رخ خواهد داد، بحث تو دماغی حرف زدن است. در چنین شرایطی فرد نیاز به جراحی ترمیمی بینی دارد.
تا چه زمانی باید نکات مراقبتی بعد از جراحی رینوپلاستی را رعایت کرد؟
عمل بینی یکی از رایجترین عملهای زیبایی و درمانی شناخته شده است که تقریباً یک سال به زمان نیاز دارد تا فرد بتواند به نتیجه دلخواه خود برسد. شاید همین گفته باعث شود که شما این تصور را داشته باشید بعد از عمل رینوپلاستی تا یک سال باید نکات مراقبتی رارعایت کنیم. اما اینگونه نیست.
جراح در جلسه مشاوره برای شما توضیح میدهد که بعد از عمل بینی، چه بازه زمانی بسیار حساستر بوده و باید نکات مراقبتی را با شدت بیشتری مورد توجه قرار دهید. برای مثال دو هفته اول بعد از عمل رینوپلاستی، به عنوان دو هفته طلایی شناخته میشود. عوارضی همانند درد و التهاب در این دو هفته به تدریج برطرف میشوند. از طرف دیگر همین دو هفته تعیینکننده سرنوشت جراحی شما خواهد بود.
چون بافت بینی به تازگی دستکاری شده و بسیار نرم و منعطف هستند. کوچکترین فشار و یا عدم توجه به برخی از نکات مراقبتی، میتواند باعث تغییر ساختار بینی و خونریزی گردد. برای مثال متخصص از شما میخواهد تا دو روز حتیالمقدور حرف نزنید. حتی گاهی اوقات جراحان از فرد متقاضی میخواهند در صورتی که چیزی نیاز دارند، آن را بر روی کاغذ بنویسند چون تا جایی که فشار به بینی وارد نشود، شرایط بهتری را برای بینی عمل شده رقم خواهد زد. سپس تا دو هفته باید با صدای آرام صحبت کرد.
در چند ماه اول فرد متقاضی نباید با بینی خود نفس بکشد. ولی این موضوع در روز اول بعد از عمل بینی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
به هیچ عنوان نباید با صدای بلند حرف بزنید و خندیدن بلند برای شما مناسب نیست. اگر میدانید که ورود شما در یک جمع باعث میشود دچار خنده شدید شوید، بهتر است از ورود به آن جمع پرهیز کنید. چون اگر بخواهید بخندید، فشار به استخوان بینی وارد شده و اگر بخواهید خنده خود را کنترل کنید، باز هم فشار زیادی عضلات بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. از دیگر نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی عبارتند از:
- تا یک ماه به سراغ دخانیات و مشروبات الکلی نرود.
- در دو هفته اول زاویه بدن در زمان خوابیدن با پا، زاویه ۴۵ درجه باشد تا مایعات در محل زخمها تجمع پیدا نکرده و ورم بینی به تدریج برطرف شود.
- در زمان عوض کردن چسب روی بینی، دقیقاً تمامی نکات توصیه شده توسط متخصص را جدی بگیرید تا فشاری بر روی بینی وارد نشود.
- تا یک ماه ورزش کردن، رقصیدن، رفتن به سونا و استخر و حتی حمام کردن با آب بسیار داغ، ممنوع است.
- تا یک ماه اول به سراغ خوراکیها و مواد غذایی سخت نروید و بعد از یک ماه حتماً با متخصص در مورد رژیم غذایی مناسب بعد از عمل بینی صحبت داشته باشید.
تنها مجاز به مصرف داروهایی هستید که متخصص برای شما تجویز کرده است. اگر به دلیل برخی بیماریها مجبور به مصرف نوع خاصی دارو هستید، حتماً این موضوع را با متخصص خود در میان بگذارید.