6 نکته برای کمک به آمادگی ذهنی برای ترس از جراحی بینی
کاهش ترس از جراحی بینی | اگر چه جراحی بینی به عنوان یکی از رایجترین عملهای زیبایی در کشور ایران شناخته شده و به خاطر روشهای متنوعی که دارد، شدت عوارض این عمل بسیار کاهش یافته است اما ترس و استرس از جراحی بینی همچنان در متقاضیانی که میخواهند این عمل را انجام دهند، وجود دارد.
تفاوتی نمیکند که شما قصد دارید عمل رینوپلاستی را با هدف درمان انجام دهی و یا اینکه به دلیل نقصهای ظاهری، میخواهید جراحی زیبایی بینی را انتخاب کردهاید؛ به هر حال زمانی که اسم جراحی به میان میآید اغلب مردم دچار ترس و استرس میشوند. ما در این مطلب در مورد دلایل ترس و استرس از عمل بینی و راهکارهای کنترل آن صحبت خواهیم کرد.
همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان :
- جراحی بینی بدون بی حسی و بیهوشی !
- آشنایی با جراحی زاویه سازی صورت
- گلو درد و گرفتگی گلو بعد از کشیدن دندان عقل
- گزینههای درمانی برای اپن بایت
- درمان ناهنجاری دیپ بایت
- بهترین جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- عوارض انجام جراحی فک بالا و پایین
- دکتر بهنام خرمی بهترین جراح فک اصفهان
- کاربردهای ایمپلنت برای درمان مشکلات دندان
دلایل ترس و استرس از جراحی بینی
اجازه دهید ابتدا در مورد این موضوع صحبت کنیم که ترس و نگرانی از عمل بینی ریشه در کجا دارد. به طور کلی افرادی که دچار ترس قبل از عمل بینی میشود معمولاً موضوعات مختلف را در ذهن خود مرور میکنند:
ترس از عوارض بیهوشی
برخی از افراد ترس از بیهوشی دارند. متأسفانه طبق آمار پزشکی، سالانه افرادی در اثر تزریق ماده بیهوشی جان خود را از دست میدهند و همین موضوع میتواند منجر به ترس قبل از جراحی بینی گردد. فرد متقاضی به این موضوع فکر میکند که اگر در حین انجام عمل به دلیل تزریق ماده بیهوشی جان خود را از دست بدهد، چه اتفاقی خواهد افتاد.
ترس ناشی از عوارض بینی
عامل دیگری اینکه باعث ترس و استرس قبل از عمل رینوپلاستی میشود، نگرانی از بابت عوارض عمل بینی است. اگر شما در اینترنت کمی تحقیق کنید قطعاً با مواردی برخورد خواهید داشت که از عوارض ناشی از جراحی بینی گلایه کرده و حتی معتقد هستند این عوارض باعث آسیب به نتیجه جراحی و زشت شدن چهره آنها شده است. مسلما جراح در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی، در مورد عوارض این عمل زیبایی با شما صحبت خواهد کرد و اگر شما یک متخصص حرفهای را پیدا کرده و نکات مراقبتی در دوره نقاهت را جدی بگیرید، به هیچ عنوان عارضه خطرناکی برای شما بروز نخواهد کرد.
نگرانی از بابت مطلوب نبودن نتیجه عمل
یکی دیگر از دلایل ترس و استرس از عمل بینی، نگرانی از مطلوب نبودن جراحی بینی است که این مسأله نیز کاملاً طبیعی خواهد بود چون افراد نگران این موضوع هستند که مبادا بعد از اتمام جراحی و سپری شدن دوره درمان، نتیجه عمل بینی آن دلخواه نبوده و حتی زیبایی قبلی چهره آنها را از بین برود. این موضوع کاملاً تحت کنترل خود شما قرار دارد. درست است که متخصصان زیادی در کشور ایران جراحی رینوپلاستی را انجام میدهند اما این بدان معنا نیست که همه آنها از مهارت زیادی برخوردار هستند.
شما باید بهترین جراح رینوپلاستی را پیدا کنید و زیبایی و سلامت بینی خود را به دست او بسپارید. از طرف دیگر حتماً باید نکات مراقبتی را جدی بگیرید چون بخشی از نتیجه جراحی، به دستان خود شما بستگی دارد. برای مثال بلند حرف نزدن، بلند نخندیدن و حتی نحوه تعویض چسبها از جمله نکاتی است که برای جلوگیری از فشار به بینی و تغییر فرم بینی ضرورت دارند.
نگرانی از بابت از دست رفتن حس بویایی
جالب است بدانید برخی از افراد که برای انجام عمل رینوپلاستی مراجعه میکنند، مدام نگران این موضوع هستند که مبادا حس بویایی خود را از دست بدهند. این دسته از افراد یا در مورد چنین اتفاقی در اینترنت مطالبی خواندهاند و یا متاسفانه در بین دوستان و آشنایان آنها افرادی وجود دارند که بعد از جراحی رینوپلاستی، حس بویایی خود را به طور کامل از دست دادهاند.
به طور کلی لازم است بدانید که در چند ماه اول بعد از عمل بینی، قدرت بویایی شما بسیار کاهش پیدا میکند و بعد از آن به دلیل اینکه مخاط بینی ترمیمی شده است، احساس بویایی باز خواهد گشت ولی در موارد نادر ممکن است فرد دچار از دست دادن حس بویایی به صورت مطلق گردد. این دسته از افراد به دلیل عدم مراجعه به متخصصان غیرحرفهای دچار چنین عارضهای میشوند چون اگر جراح ظرافت عمل کافی نداشته باشد ممکن است به مخاط بینی و عصب بویایی آسیب وارد کرده و در نتیجه باعث از دست رفتن احساس بویایی فرد شود.
راهکارهایی برای کاهش استرس و ترس از عمل بینی
همانگونه که در این مطلب متوجه شدید استرس ناشی از عمل بینی یک موضوع کاملا طبیعی در بین اغلب متقاضیان جراحی رینوپلاستی به حساب میآید. به همین دلیل متخصص در جلسه مشاوره راهکارهایی را پیشنهاد میدهد که به کنترل استرس و نگرانی قبل از عمل بینی کمک خواهد کرد:
- حتماً در یک هفته قبل از جراحی رینوپلاستی در محیطی کاملاً آرام و بدون تنش بوده و از افرادی که بیدلیل به شما استرس وارد میکنند دوری کنید.
- شما باید بر روی ذهن خود کنترل داشته باشید. بنابراین در صورتی که متخصص شرایط بدنی شما را بررسی کرده و به شما اطمینان میدهد . که انجام این عمل و بیهوشی هیچ عارضهای برای شما ندارد. بیدلیل نگرانی به خود راه ندهید و افکار مثبت را وارد ذهن خود کنید. برای مثال به این موضوع فکر کنید که شما بهترین جراح رینوپلاستی را انتخاب کردهاید . و به کلینیک معتبر مراجعه میکنید. بنابراین جایی برای ترس وجود نخواهد داشت.
- حتماً در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی تمامی سؤالات خود را از متخصصین بپرسید . تا با اطلاع و آگاهی کامل، برای انجام عمل اقدام نمایید . چون کوچکترین ابهامی باعث میشود که شما دچار ترس و دلهره شوید.
- تغذیه شما نیز بر روی کنترل استرس و ترس از عمل زیبایی بینی تأثیر میگذارد .متخصص برای کسانی که دچار نگرانی میشوند رژیم غذایی خاصی را توصیه میکند. برای مثال متخصص از همه متقاضیان میخواهد که حداقل یک هفته قبل از جراحی بینی نوشیدنیهای حاوی کافئین را مصرف نکنند . چون کافئین میتواند باعث افزایش سطح انرژی و افزایش تپش قلب شده و همین موضوع ترس و نگرانی را در فرد بیشتر خواهد کرد.
- در صورتی که ترس و استرس شما بسیار زیاد شده و نمیتوانید با راههایی همانند مدیتیشن و تجسم، استرس را کنترل کنید . حتماً این موضوع را با متخصص در میان بگذارید و در چنین شرایطی لازم است . با مشاور و روانشناس صحبت کنید تا بتوانید این ترس را کنترل کنید. تا زمانی که نگرانی و استرس قبل از عمل بینی مهار نشده باشد انجام عمل رینوپلاستی ممکن نخواهد بود . چون استرس و ترس از طریق افزایش فشار خون و افزایش تپش قلب، شرایط عمل شما را بسیار سخت کرده و حتی ممکن است . اتفاق خطرناکی برای شما رخ بدهد. به همین دلیل تا زمانی که نتوانید ترس را مهار کنید، نباید نوبت جراحی برای شما تعیین شود. در این موراد، روانشناس به شما کمک میآید.
- برای کنترل ترس از عمل رینوپلاستی به هیچ عنوان سرخود دارو مصرف نکنید . چون همانگونه که میدانید برخی از داروها از طریق عوارضی همانند رقیق کردن خون میتوانند عارضههای جراحی بینی را شدید کنند. بنابراین قبل از مصرف دارو حتماً با متخصص جراح خود مشورت کرده . و در صورت صلاحدید داروهای کنترلکننده ترس و استرس را مصرف نمایید.