کشیدن دندان عقل در اصفهان
کشیدن دندان عقل | آخرین دندان دائمی که رشد میکند، دندان عقل است. در شرایطی که این دندان فضای کافی برای رشد نداشته باشد به صورت نهفته یا نیمه نهفته رشد میکند که بر اثر آن فرد با مشکلات زیادی روبرو میشود. دندان عقل باید در زمان مناسب کشیده شود. اگر اخیرا به فکر این افتاده اید که دندان عقل خود را بکشید، توصیه ما به شما این است که تا انتها این مقاله را بخوانید تا اطلاعاتتان در این مورد کامل شود.
مطالب خواندنی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :
- اقدامات لازم قبل از جراحی بینی بیماران قلبی
- مرخصی مورد نیاز بعداز عمل بینی
- جراح فک اصفهان
- نکات طلایی بعد از جراحی فک
- از بین بردن جوش های بینی بعد از جراحی
- کم خونی و جراحی بینی
- روش های عمل جراحی ترمیم بینی
- بهترین جراح بینی اصفهان
- مراقبت از پوست پس از عمل بینی
- مسواک زدن بعداز جراحی بینی
انواع دندان عقل
برخی اوقات رویش دندان عقل همراه با سردرد، سرگیجه و درد شدید در ناحیه فک است و موجب پر شدن فضای فک و کج و اریب شدن دندانهای مجاور میشود. در برخی مواقع نیز دندان عقل به استخوان فک فشار وارد میکند. چنانچه فضای کافی برای رشد دندان عقل وجود نداشته باشد، به صورت نهفته یا نیمه نهفته رشد میکند. زمانی که قسمتی از تاج دندان به صورت ناقص در دندان ظاهر می شود به آن نیمه نهفته می گویند. در ادامه درباره دندان عقل نهفته و نیمه نهفته به شما بیشتر توضیح میدهیم.
- دندان عقل نیمه نهفته
دندان عقل نیمه نهفته، مانند دندان نهفته مشکلاتی برای فرد به وجود میآورد. در دندان عقل نیمه نهفته مواد غذایی بین دندان و لثه پوشاننده گیر کرده و از سمت لثه به دندان آسیب وارد میشود. از مشکلات دندان عقل نیمه نهفته میتوان به آبسه و سلولیت اشاره کرد. دندان عقل نیمه نهفته به سایر دندانها نیز فشار وارد کرده و با گذشت زمان دندانهای مجاور را نیز خراب میکند.
- دندان عقل نهفته
اگر دندان عقل نهفته دارید باید از سن 25 تا 30 سالگی برای جراحی دندان عقل اقدام کنید. دندان نهفته یک کیسه رویشی فولیکول اطراف خود دارد که در گذر زمان به کیستها یا تومور تغییر ماهیت میدهد. در صورتی که در زمان مناسب برای جراحی دندان عقل خود اقدام نکنید، کیست های به وجود آمده رشد کرده و قسمت قابل توجهی از استخوان فک را از بین میبرد. از دلایل دندان عقل نهفته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دلایل ارثی
- بیماریهای دوران کودکی (کم خونی، راشیتیسم و …)
- عدم هماهنگی رشد استخوان فک با اندازه دندانها
ترس از کشیدن دندان عقل
اگر شما هم از مراجعه به دندانپزشک و انجام عمل های جراحی، ترس دارید مثل تر از کشیدن دندان عقل، باید بگوییم شما تنها نیستید. تخمین زده می شود که 30 تا 40 میلیون نفر هنگام مراجعه به دندانپزشک دچار استرس و اضطراب می شوند و نگرانی به سراغشان می آید. به لطف پیشرفت در حوزه ی دندانپزشکی به راحتی می توان با مواد بیهوشی، میزان استرس و نگرانی را در بیماران کاهش داد.
علت کشیدن دندان عقل
از آنجایی که دندانها به صورت عمودی رشد میکنند، فشار یک دندان به دندان کناری خود غیر طبیعی است. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که دندانها معمولا به صورت عمودی رشد میکنند اما گاهی اوقات نیز رشد دندانها به صورت افقی است. در شرایطی که دندان عقل کامل رشد نکرده و در زیر لثه باقی مانده است نیز به دندانهای مجاور خود فشار وارد میکند.
اگر به نحوه رویش دندان عقل خود توجه نکنید ممکن است ریشه دندان آسیاب دوم که از دندانهای مهم است آسیب ببیند و به مرور زمان تحلیل رود. اگر به خاطر درد و خونریزی قصد ندارید دندان عقل عقل خود را بکشید توصیه میشود مرتب از آن عکس بگیرید و انحراف آن را بررسی کنید.
زمان ثابتی برای کشیدن دندان عقل در همه افراد نمیتوان تعیین کرد. برخی افراد فکشان فضای کافی برای قرار گرفتن تمامی دندانها را دارد به همین خاطر تا زمان زیادی با دندان عقل خود مشکل پیدا نمیکنند. برخی دیگر دندان عقلشان نهفته یا نیمه نهفته است و سریعا باید برای کشیدن دندان عقل خود اقدام کنند. بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل را دندانپزشک تشخیص میدهد. توصیه ما این است که هرچند وقت یک بار برای معاینه وضعیت دندانهایتان به دندانپزشک مراجعه کنید تا در زمان مناسب برای کشیدن دندان عقلتان اقدام کنید.
عوارض کشیدن دندان عقل
اگر حین عمل از بی حسی عمومی و بیهوشی استفاده شده باشد، بیمار بعد از عمل به اتاق ریکاوری برده می شود؛ اما اگر از بیهوشی موضعی استفاده شده باشد، روند ریکاوری بیمار از صندلی شروع می شود. در ادامه یک سری عوارض پس از کشیدن دندان عقل را آورده ایم که با یکدیگر آن ها را مرور می کنیم:
- خونریزی: خونریزی به مقدار اندک در روز اول عادی است. به یاد داشته باشید به هیچ عنوان خون و مایع دهانی را تف نکنید چراکه باعث بوجود آمدن حفره خشک می شود.
- درد: با توجه به این که کشیدن دندان های نهفته جز جراحی های سخت به حساب می آید، قطعا مسکن های قوی برای شما تسکین می شود.
- تورم: از کمپرس آب سرد استفاده کنید. نهایتا تا چند روز بهبود می یابد. اما کبودی ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.
و اما باید ها و نباید ها بعد از چیست؟
بعد از جراحی دندان عقل مجاز به انجام چه کار هایی هستیم؟ تعدادی از این موارد را در ادامه به صورت لیست وار آورده ایم که حواستان به آنها باشد:
- فعالیت بدنی: قطعا توصیه پزشک استراحت است اما بعد از روز اول می توانید فعالیت های سبک را از سرگیری کنید اما به هیچ عنوان فعالیت های سنگین و سخت انجام ندهید.
- نوشیدنی: مایعات زیاد بنوشید و تا 24 ساعت از نوشیدن نوشیدنی های الکلی و کافئین دار و داغ بپرهیزید. از نی نیز به هیچ عنوان استفاده نکنید.
- غذا: تا 24 ساعت از غذاهای آبکی اسنتفاده کنید، پس از آن از غذا های نیمه آبکی و کمی سفت می توانید استفاده کنید. به هیچ عنوان از غذاهای سفت و تند و داغ استفاده نکنید.
- بهداشت دهان ودندان: تا 24 ساعت از تف کردن و موارد بهداشتی مانند مسواک زدن، نخ دندان و دهانشویه بپرهیزید. پس از آن با احتیاط می توانید مسواک بزنید.
- دخانیات: اگر سیگار می کشید، تا 72 ساعت آن را کنار بگذارید. استعمال دخانیات باعث عفونت و تاخیر در روند بهبودی می شود.