جراحی پیوند غضروف به بینی

جراحی پیوند غضروف به بینی

رایج‌ترین عمل زیبایی بینی

یکی از رایج‌ترین عمل زیبایی بینی، جراحی پیوند غضروف به بینی برای بهبود شکل بینی و تغییر شکل آن است. از پیوند غضروف برای رفع ایرادات باقی‌مانده از جراحی پیشین در بینی با استفاده از بافت طبیعی بدن خود بیمار نیز استفاده می‌شود. این بافت از قسمت‌های مختلف بدن مانند گوش‌ها، دنده‌ها و تیغه‌ی بینی می‌تواند، برداشته شود.

رینوپلاستی غضروف

در ابتدا به تعریفی جزئی از غضروف می‌پردازیم. غضروف در واقع یک نوع بافت و یا ماده پیوندی موجود در قسمت‌های مختلف بدن است که با وجود انعطاف‌پذیر بودن حالت سفتی و سختی خود را نیز دارد. نوک بینی و تیغه بینی و هم‌چنین نیمه پایینی بینی از غضروف ساخته شده‌اند. غضروف‌های پیوندی برای بهبود شکل بینی و ترمیم بافت‌ها در جراحی بینی استفاده می‌شوند. در صورتی که این غضروف‌ها از خود فرد بیمار برداشته شوند؛ به نام غضروف‌های پیوندی خودی یا اتولوگوس شناخته می‌شوند.

از رینوپلاستی غضروف برای تقویت غضروف بینی نیز در صورت ضعیف بودن نوک بینی و غضروف‌های آن ناحیه استفاده می‌شود. عواملی مانند افتادگی نوک بینی، ژنتیک، برش بینی در طی جراحی‌های مختلف بینی، اتفاقات ناگهانی که موجب آسیب به غضروف بینی می‌شود، موجب ضعف در غضروف بینی خواهند شد. بیشتر افرادی که دارای افتادگی نوک بینی هستند، پیوند غضروف به بینی را برای بالاتر رفتن نوک بینی خود انجام می‌دهند.

جراحی پیوند غضروف به بینی | جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان

دکتر بهنام خرمی ، جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.

کاربردهای رینوپلاستی غضروف

  1. کوتاه بودن نوک بینی
  2. وارد شدن آسیب به پره‌های بینی و ایجاد مشکلات تنفسی در صورت بزرگ کردن سوراخ‌های بینی
  3. کاهش قوس بینی
  4. تقویت ساختار بینی
  5. استحکام بینی
  6. از بین بردن فرورفتگی‌ها و کجی بینی
  7. برجسته کردن نوک بینی
  8. لیفت افتادگی نوک بینی
  9. بزرگ کردن نوک بینی
  10. باریک بودن بیش از حد بینی
  11. در صورت داشتن مشکلات تنفسی پس از جراحی زیبایی بینی

نحوه انجام رینوپلاستی غضروف

برای انجام این جراحی ابتدا جراح بینی برشی را در پوست بینی با استفاده از تکنیک جراحی بینی باز ایجاد کرده، و سپس اقدامات لازم را برای رفع نقص‌ها و مشکلات بینی انجام خواهد داد. پس از این مرحله غضروف‌های انتخابی به ناحیه مورد نظر برای فرم‌دهی به بینی پیوند خواهند خورد. در انتها نیز بینی بخیه خورده و پانسمان می‌گردد.

دوران نقاهت پس از جراحی پیوند غضروف به بینی

دوران نقاهت این جراحی بسیار کوتاه بوده و پس از مدت یک هفته افراد می‌توانند فعالیت‎‌های روزمره خود را از سر بگیرند. در این جراحی علاوه بر استفاده از اسپلینت خارجی برای کنترل ورم و محافظت بینی از اسپلینت داخلی نیز برای محافظت از غضروف پیوندی استفاده می‌شود. برای گذراندن موفقیت آمیز این دوران بدون ایجاد هیچ مشکلی رعایت یک سری موارد الزامی است. این موارد شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی
  • استفاده از دو بالش درهنگام خواب و استراحت
  • خودداری از پایین گرفتن سر به مدت طولانی
  • خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین
  • خودداری از انجام فعالیت‌هایی که باعث ضربه به بینی خواهند شد.
  • خودداری از فعالیت‌های ورزشی حرفه‌ای

سخن پایانی

عمل پیوند غضروف به بینی به طور معمول برای اصلاح و ترمیم بینی استفاده می‌شود. انتخاب نوع غضروف بینی برای پیوند بسیار مهم بوده و باید توسط بهترین جراح بینی انتخاب و انجام شود، تا احتمال عوارض ناشی از آن به حداقل برسد.

صفحه ی دکتر بهنام خرمی را در کلینیک 24 مشاهده نمایید.


مطالب پیشنهادی سایت دکتر بهنام خرمی (بهترین جراح بینی اصفهانجراح فک اصفهان):

آیا قوز بینی می تواند بر نحوه تنفس فرد تاثیر بگذارد؟

شرایط عمل بینی بر اساس نوع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *