عوارض بیهوشی عمل بینی چیست؟
عوارض بیهوشی عمل بینی
یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد بیهوشی عمل بینی پرسیده می شود، این است که عوارض بیهوشی عمل بینی چیست؟
عوارض بیهوشی عمل بینی، بسته به نوع جراحی (انتخابی یا اورژانسی)، شرایط خاص بیمار، از جمله سن و شرایط پزشکی و عمل بینی در بارداری متفاوت است. خطر عوارض طولانی مدت، در اثر بیهوشی بسیار کم است. این عوارض بیشتر به روش جراحی و سلامت عمومی بیمار مرتبط است. افراد سالم بیهوشی عمل بینی را بدون مشکل تحمل می کنند. کسانی که از عوارض بیهوشی کامل در عمل بینی رنج می برند، معمولاً علائم خفیف و گذرا دارند که به راحتی قابل کنترل هستند. عوارض بیهوشی عمل بینی به شرح زیر است:
- گلو درد
- تهوع و استفراغ
- آسیب به دندان ها
- پارگی (بریدگی) در لب ها، زبان، لثه ها، گلو
- آسیب عصبی ثانویه به موقعیت بدن
- آگاهی تحت بیهوشی
- آنافیلاکسی یا واکنش آلرژیک
- هایپرترمی بدخیم
- پنومونیت آسپیراسیون
- دپرسیون تنفسی
- سکته
- آسیب مغزی هیپوکسیک
- رویداد آمبولیک
- فروپاشی قلبی عروقی، ایست قلبی
- هذیان بعد از بیهوشی
دکتر بهنام خرمی ، جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
تهوع و استفراغ بعد از عمل (PONV)
حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل یا PONV به هر حالت تهوع یا استفراغ در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی گفته می شود. این یکی از شایع ترین عوارض است که در 30 درصد از بیماران پس از عمل رخ می دهد و یکی از دلایل اصلی نارضایتی بیماران پس از بیهوشی است. برای درمان حالت تهوع بعد از عمل بینی مایعات زیاد بنوشید واز رژیم غذایی که سالم باشد پیروی کنید. این مهم ترین راهکار کم کردن عوارض است.
پنومونیت آسپیراسیون
قرار گرفتن تحت بیهوشی عمومی توانایی محافظت از راه هوایی فرد را کاهش می دهد. این بدان معناست که اگر بیمار در حین بیهوشی محتویات معده را برگرداند، رفلکس هایی که راه هوایی را مسدود می کنند تا از ورود استفراغ به ریه ها جلوگیری کنند، ممکن است کاملاً کارایی نداشته باشند. محتوای معده که وارد ریه ها می شود، آسپیراسیون و التهاب داخل بافتی ایجاد می کند که پنومونیت آسپیراسیون نامیده می شود.
مطالعه بیشتر: