علت نارضایتی در عمل بینی (جراحی بینی ناموفق)

علت نارضایتی در عمل بینی (جراحی بینی ناموفق)

چندین دلیل برای نارضایتی بیماران از نتیجه عمل بینی وجود دارد که در این قسمت به معمول ترین دلایل آن می پردازیم.

  • ضعیف بودن برنامه ریزی قبل از جراحی بینی
  • بی دقتی جراح در برش
  • برداشتن بیش از حد غضروف و استخوان از پل بینی
  • تخریب غضروف نوک بینی
  • برداشتن بیش از حد غضروف سپتوم (به دیواره جداکننده سوراخ های بینی سپتوم می گویند.)
  • استفاده ی غیرضروری یا ضعیف از پیوند پوست

 

چگونه می توان از خراب شدن جراحی بینی جلوگیری کرد؟

اکنون این سوال پیش می آید که چگونه می توان از خراب شدن جراحی بینی جلوگیری کرد؟

یکی از مهمترین مراحل جراحی بینی ، پیدا کردن یک جراح بینی خوب در محل زندگی تان  است. همه ی جراحان مهارت کافی برای انجام جراحی بینی را ندارند و همین منجر به نارضایتی بیماران از نتیجه عمل بینی می شود.

در مرحله بعد باید ببینید که آیا شما کاندید خوبی برای جراحی بینی هستید یا خیر؟کاندید خوبی بودن برای جراحی بینی عامل مهمی برای موفقیت جراحی محسوب می شود. در صورتی که ویژگی های یک کاندید خوب را ندارید، جراحی ممکن است با شکست مواجه شود. در برخی موارد، پزشک برای دادن اجازه جراحی ترمیمی بینی، آزمایشاتی قبل از جراحی بینی تجویز می کند تا از سلامت بیمار مطمئن شود.

همچنین باید قبل از جراحی درباره شهرت کلینیک یا بیمارستانی که جراحی در آن انجام می گیرد، تحقیق کنید. طی این تحقیق می توانید با بیماران کلینیک صحبت کنید و درباره رضایت آنها از کلینیک بپرسید. همچنین می توانید از کیفیت این خدمات اطمینان حاصل کنید.

سعی کنید از مراقبت های کادر جراحی و بهبود صحیح و به موقع خود نیز مطمئن شوید. این باعث کاهش احتمال عفونت و دیگر اتفاقاتی می شود که می توانند بر روند بهبودی اثر منفی داشته باشند.

 

راه حل جراحی بینی ناموفق ، جراحی ترمیمی است

آمار دقیقی از تعداد جراحی های ناموفق بینی در دست نیست اما به طور متوسط حدود ۱۰ درصد از بیماران پس از جراحی بینی اولیه، به طریقی به دنبال جراحی ترمیمی بینی هستند.

جراحی ترمیمی بینی تصمیمی نیست که بتوان آن را سریع و عجولانه عملی کرد. جراحی ترمیمی بینی می تواند بسیار پیچیده تر از جراحی اولیه بینی باشد و نیازمند جراحی ماهر با درک صحیح از ساختار بینی و تکنیک های جراحی بینی مدرن است. علاوه بر این، این عمل ممکن است زمان و هزینه بیشتری نسبت به جراحی اولیه داشته باشد.

برخی افراد برای جراحی ترمیمی بینی به همان جراح اولیه خود مراجعه می کنند. برخی دیگر به جراح جدیدی مراجعه می کنند که تخصص بیشتری در جراحی ترمیمی بینی داشته باشد. این تصمیم به تجربه جراح و رابطه بیمار با وی بستگی دارد. در هر صورت انتخاب شما هر چه هست باید مطمئن شوید جراحی که انتخاب می کنید، درک درستی از نحوه به وجود آمدن مشکل تان دارد و می تواند آن را اصلاح کند.

مزایای جراحی بینی بیشتر است یا معایبش؟

مزایای جراحی بینی بیشتر است یا معایبش؟

رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی در واقع عمل اصلاح شکل و عملکرد بینی است و از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی به حساب می آید. این جراحی برای تغییر شکل طبیعی بینی، ترمیم آسیب های ناشی از ضربات، حوادث یا مشکلات ساختاری و تنفسی صورت می گیرد، و هر ساله صدها هزار جراحی بینی بدین منظور انجام می شود. یکی از بهترین مزایای یک جراحی بینی خوب این است که می تواند ظاهر دیگر اجزا صورت را نیز بهبود بخشد و موجب افزایش هماهنگی و هارمونی چهره شود.

مطالعات علمی بسیاری نشان داده اند، که افراد در اولین برخورد به چشم ها و سپس بینی و لب های طرف مقابل نگاه می کنند. هر جذابیت به خصوصی در این حیطه، می تواند تاثیر به سزایی در چهره فرد داشته باشد.

با این حال جراحی بینی انواع مختلفی دارد که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. اکنون این سوال پیش می آید که آیا جراحی بینی ارزشش را دارد یا خیر؟

 

چرا افراد تصمیم به جراحی بینی می گیرند؟

در این قسمت به ۵ دلیل از مهم ترین و شایع ترین علل جراحی بینی اشاره می کنیم.

جراحی بینی معمولا به دلایل زیر انجام می شود:

  • اصلاح عدم تقارن یا فرورفتگی های روی بینی
  • تعویض ایمپلنت ها یا گرافت هایی که بینی را پیازی شکل یا گرد نشان می دهند.
  • اصلاح انسداد بینی که مانع تنفس صحیح می شود.
  • اصلاح بینی های بسیار بزرگ، بسیار کوچک، دراز، پهن یا دارای سوراخ های گشاد و غیره
  • اصلاح بینی هایی با نوک افتاده که تناسب و هارمونی را از چهره می گیرند.

افرادی می توانند کاندید خوبی برای جراحی بینی باشند که از نتیجه جراحی توقعات واقع گرایانه داشته و بدانند که جراحی بینی عملی سخت و پیچیده است که به ندرت می توان به نتایج بی نقص دست پیدا کرد. این افراد همچنین باید در سلامت کامل جسمی و روحی بوده و آمادگی روانی برای جراحی بینی پیدا کرده باشند.

مزایای جراحی بینی

جراحی بینی علاوه برای بهبود ظاهر بینی بسیاری از مشکلات ساختاری و مشکلات تنفسی را نیز می تواند به خوبی برطرف کند. البته برطرف کردن مشکلات ساختاری نیازمند تجربه و مهارت کافی جراح خواهد داشت . شایع ترین مشکلاتی که با جراحی بینی قابل اصلاح خواهند بود عبارتند از:

 

بهبود مشکلات تنفسی

ساختار های بسیاری در بینی وجود دارند که اختلال در آنها می تواند منجر به مشکلات تنفسی و اختلال در جریان یافتن هوا در مجرای بینی شوند. آسیب بینی ناشی از حوادث، ورزش یا ضرب و شتم می تواند منجر به انحراف تیغه بینی شود. تیغه ی بینی یا سپتوم دیواره ای است که سوراخ های چپ و راست را از هم جدا می کند. اگر سپتوم کج شود، ممکن است یک یا هر دو راه های تنفسی (سوراخ های بینی) بسته شوند. رینوپلاستی معمولا همزمان با سپتوپلاستی و به منظور صاف کردن تیغه بینی، بهبود ظاهری و مشکلات تنفسی انجام می گیرد.

شاخک های بینی یکی دیگر از ساختار های درون بینی هستند که می توانند در صورت بزرگ بودن موجب انسداد بینی شوند. یکی دیگر از مزایای جراحی بینی این است که می تواند برای کوچک کردن شاخک های بینی و بهبود مشکلات تنفسی انجام گیرد. عمل توربینوپلاستی نیز اغلب همزمان با رینوپلاستی انجام می شود. شاخک های بینی در ظاهر بینی تاثیری ندارند.

 

خروپف

جراحی بینی می تواند موجب کاهش یا توقف خروپف و دیگر اختلالات خواب شود. ۲۳ درصد از زوج ها به علت خروپف  شریک زندگی شان در اتاق های جدا می خوابند زیرا صدای خروپف آنها مانع از داشتن خوابی آسوده می شود.

 

بهبود مشکلات سینوسی

جراحی بینی می تواند به درمان سینوزیت های حاد یا التهاب سینوس ها کمک کند. زمانی که سینوس ها مسدود شده و با مایعات پر شوند، باکتری ها را به خود جذب می کنند و عفونی می شوند. اگر بیمار به سینوزیت حاد مبتلا باشد، یا سینوزیت وی مدام عود کند، جراح  وی را معاینه می کند تا به مشکلات ساختاری بینی یا سینوس ها پی ببرد.

اصلاح نواقص مادرزادی

برخی نواقص و ناهنجاری های بینی مادرزادی بوده و اصلاح این مشکلات حین جراحی بینی می تواند موجب بهبود ظاهری و همچنین توانایی آنها برای تنفس از راه بینی شود.

 

اعتماد به نفس

مهمترین و اولین مزیت جراحی بینی افزایش اعتماد به نفس افرادی است که از ظاهر و شکل بینی خود ناراضی هستند و به همین علت کمتر در اجتماع ظاهر می شده اند. البته افراد باید قبل از جراحی، انواع مدل بینی برای عمل را بررسی کنند و از خواسته خود برای شکل نهایی بینی مطمئن شوند.

محدودیت های جراحی بینی

هر چند جراحی بینی مزایای بسیاری هم از نظر ساختاری و تنفسی و هم از نظر ظاهری برای بینی خواهد داشت اما در بعضی موارد موانعی بر سر راه جراح پیش می آید و کار او را دشوار می کند این موانع عبارتند از:

ضخامت پوست بینی

ضخیم بودن پوست بینی، مانع از معلوم شدن نتیجه جراحی می شود. این موضوع برای بیمارانی که تمایل دارند تا نوک بینی شان عروسکی شده یا تغییر بسیاری کند، ایجاد می شود. در جراحی بینی های عروسکی غضروف نوک بینی تغییر پیدا کرده و فرمی جدید می گیرد. اما درصورتی که پوست ضخیم باشد، دیدن نتیجه جراحی دشوار تر خواهد بود.

محدودیت در تغییر آناتومی بینی

در عمل بینی میتوان اقدامات بسیاری انجام داد. شکل بینی ممکن است با دستکاری شکل غضروف و استخوان، به درجات مختلف تغییر کند. با این حال بر اساس آناتومی بدن هر شخص، محدودیت های فراوانی برای اینکار وجود دارد.

 

مقایسه ی خود با اشخاص دیگر

از آنجایی که اجزای صورت دو شخص نمی توانند علیرغم شباهت، عینا یکسان باشند، نمی توان توقع داشت که نتیجه جراحی بینی شما با دیگری یکی شود. در واقع نمی توان از جراحی بینی توقعات غیر واقعی داشت. بنابراین بهتر است روی وجوهی از بینی تمرکز کنید که نگرانی بیشتری بابت آن بخش دارید. سعی کنید در جلسه مشاوره درباره اهداف و توقعات خود از عمل بینی با جراح خود صحبت کنید.

جراحی بینی چه مشکلاتی را می تواند برطرف کند؟ (دلایل انجام)

جراحی بینی چه مشکلاتی را می تواند برطرف کند؟ (دلایل انجام)

وقتی عبارت “عمل بینی را می شنویم، بیشتر تصاویر کسانی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند در ذهنمان تداعی می شود. اما جراحی بینی ، دلایل و کاربردهایی بسیار وسیع تر از زیبایی دارد. در واقع، اهداف جراحی بینی را می توان به دو بخش تقسیم کرد: زیبایی و عملکردی. البته در موارد بسیاری، بیمار برای هر دو هدف به جراح مراجعه می کند و عمل زیبایی و عملکردی بینی به طور همزمان و در طول یک مرتبه جراحی صورت می گیرد.

به جز بهبود زیبایی چهره، با عمل بینی می توان موارد زیر را اصلاح کرد:

  • آپنه خواب
  • گرفتگی بینی یا پولیپ
  • انحراف بینی
  • سینوزیت
  • مشکلات تنفسی
  • مشکلات مربوط به اعتماد به نفس افراد و…

حال به توضیح هر یک از این مشکلات و اصلاح آن ها با عمل بینی و در واقع، دلایل جراحی بینی می پردازیم.

آپنه خواب

 

اول باید دید که آپنه خواب چیست؛ زیرا تا زمانی که آشنایی با آن نداشته باشید، توضیح درباره ی آن بیهوده است. آپنه خواب یک اختلال جدی بوده و هنگامی رخ می دهد که بیمار خواب است. تنفس بیمار در طول خواب چندین بار (البته کوتاه) و به طور مکرر قطع می شود. و این یعنی مغز و سایر اجزای بدن اکسیژن کافی دریافت نمی کنند.

  • خروپف بلند
  • تنفس منقطع در طول خواب که شخص دیگری شاهد آن است
  • از خواب پریدن همراه با تنگی نفس
  • بیدار شدن همراه با خشکی دهان و گلو درد
  • سردرد صبحگاهی
  • بی خوابی
  • پر خوابی در طول روز
  • گلو درد
  • نداشتن تمرکز و
  • بد خلقی

را می توان از علائم آپنه خواب دانست.

آپنه خواب اگر درمان نشود، می تواند مشکلات زیادی اعم از افزایش فشار خون، سکته، دیابت، افسردگی و سردرد را برای فرد به همراه داشته باشد. علاوه بر این ها آپنه خواب در بلند مدت، کارآیی فعالیت های روزمره را تضعیف می کند. به عنوان مثال، ممکن است منجر به تصادف با وسایل نقلیه و افت تحصیلی در کودکان و نوجوانان شود.

برای درمان آپنه خواب ابتدا باید دلایل و شدت  آن را سنجید. با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مثل کاهش وزن و ترک سیگار می توان آپنه خواب خفیف را درمان کرد. اما اگر آپنه خواب شدید و به دلیل وجود ضایعه ای در بینی باشد، برای اصلاح آن به جراحی بینی نیاز است.

پولیپ بینی

یکی از دلایل جراحی بینی درمان پولیپ است. پولیپ بینی یک توده ی نرم، بدون درد و غیرسرطانی است که در پوشش مسیر های بینی یا سینوس ها قرار می گیرد. پولیپ ها مانند قطره ی اشک یا خوشه ی انگور آویزان می شوند. التهاب مزمنِ ناشی از آسم، عفونت های دوره ای، آلرژی، حساسیت به مواد مخدر یا اختلالات ایمنی خاص را می توان از دلایل به وجود آمدن پولیپ بینی دانست.

درمان پولیپ بینی با جراحی معمولا بیشتر از روش های دیگر پیشنهاد و عملی می شود. در این نوع جراحی بینی ، از روش اندوسکوپی استفاده شده و جراح یک لوله ی کوچک را که دارای ذره بین و یک دوربین کوچک است (اندوسکوپ) وارد سوراخ های بینی و به طرف حفره های سینوس هدایت می کند. برای از بین بردن پولیپ و اجزای دیگری که باعث انسداد جریان مایعات از سینوس ها شده، جراح از یک جسم کوچک به منظور تراشیدن پولیپ کمک می گیرد.

انحراف تیغه بینی

 

تیغه ی بینی یک تیغه ی نازک و انعطاف پذیر است که وسط بینی قرار گرفته و مانند یک ستون برای بینی عمل می کند. در حالت عادی، این تیغه باید کاملا صاف بوده و دقیقا وسط دو سوراخ بینی واقع شده باشد. جالب است بدانید که این تیغه در ۸۰% افراد کمی انحراف دارد. انحراف بینی ممکن است در ظاهر بینی مشخص نباشد اما اگر نادیده گرفته شود، مشکلات زیادی را به بار می آورد.

اگر انحراف بینی شدید نباشد، با استفاده از اسپری های مرطوب کننده می توان از بروز عواقب آن جلوگیری کرد. اما جراحی تنها راه درمان انحراف بینی شدید است. جراحی انحراف بینی تنها ۳۰ دقیقه به طول می انجامد و بیمار بعد از سه روز می تواند کارهای روزانه ی خود را از سر بگیرد.

بیشتر افراد این تصور را دارند که عمل انحراف بینی ظاهر بینی را نیز اصلاح می کند اما جراحی انحراف بینی مربوط به ساختار داخلی بینی است و فقط به منظور باز کردن راه جریان هوا در بینی انجام می شود اگر بیماران در حین جراحی انحراف بینی ، خواستار برطرف کردن کجی بینی خود نیز باشند باید دو عمل را با هم انجام دهند که به آن سپتورینوپلاستی می گویند.

سینوزیت

در بیشتر موارد سینوزیت از همان ویروسی که موجب سرما خوردگی شده است نشأت می گیرد. تورم ناشی از یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی باعث برجسته شدن پوشش حفره های سینوسی می شود. این تورم می تواند تخلیه ی طبیعی مایعات را از مجاری سینوسی به سمت بینی و گلو مسدود کند . اگر این مایعات تخلیه نشده و با گذشت زمان سفت شوند ، باکتری و قارچ در آن محل شروع به رشد می کند و به احتمال زیاد با گذشت زمان بدتر و مزمن می شوند.

حساسیت ها و دیگر مشکلاتی که مانع تخلیه ی طبیعی بینی و باعث تجمع و خشک شدن مایعات در سینوس ها می شوند نیز ممکن است سینوزیت را در پی داشته باشند.

در صورتی که سینوزیت با مصرف آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک بهبود پیدا نکند، پزشک به سراغ عمل سینوس ها می رود. درمان سینوزیت یکی دیگر از دلایل جراحی بینی است. جراحی سینوس ها به روش سنتی شامل حذف دقیق بافت سینوسیِ بیمار و بهبود در تخلیه ی طبیعی مجاری بینی به وسیله ی ایجاد یک گذرگاه برای مواد آلوده است. در بیشتر مواقع، جراح از روش اندوسکوپیک استفاده می کند زیرا دید بیشتر و بهتری را برای جراح ایجاد می کند و در طول آن، هیچ گونه برشی در خارج بینی ایجاد نمی شود. در نتیجه بعد از عمل، تورم، خونریزی و ناراحتی کمتری به وجود می آید و سرعت بهبود نیز افزایش پیدا می کند.

اعتماد به نفس

 

اگرچه جراحی زیبایی هیچ گاه نباید به عنوان یک روش درمانی برای فراموش کردن یک حادثه و عواقب آن مثل پرخاشگری استفاده شود، اما مطالعات نشان داده اند در مواردی که فرد به دلایل مانند شکل و اندازه ی بینی خود مورد تمسخر دیگران قرار می گیرد، جراحی زیبایی بینی می تواند ظاهر فرد را بهبود بخشیده و اعتماد به نفس از دست رفته اش را به او بازگرداند.

از آنجایی که بینی در مرکز صورت قرار دارد، تغییر شکل آن تاثیر به سزایی در تغییر کل ظاهر فرد و در نتیجه، در تصویر بدنی خود دارد. زمانی که شخص مورد تحسین دیگران قرار بگیرد، احساس خوبی نسبت به خودش داشته و با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر می شود.

مشکلات تنفسی مسئله ای نیست که بتوان نسبت به آن بی تفاوت بود و اگر مجاری تنفسی خیلی تنگ باشند یا یک گرفتگی در آن ها ایجاد شده باشد، عملکرد شش ها، قلب، عروق و سایر اجزای بدن در بلند مدت مختل خواهد شد. چنانچه با هر یک از آن ها درگیر هستید، درمورد درمان مشکلات تنفسی با عمل بینی با یک جراح بینی باتجربه مشورت کنید.

خوب است که درمورد دلایل جراحی بینی آشنا شویم و بدانیم که همیشه یک جراحی انتخابی نیست و مانند جراحی های بسیار دیگر می تواند به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک بزرگی بکند.

فصل مناسب برای عمل بینی

فصل مناسب برای عمل بینی

عمل زیبایی بینی یکی از جراحی های انتخابی است. یعنی ضرورتی برای انجام آن وجود ندارد و فرد به خواست و اراده ی خود تصمیم به انجام آن می گیرد. از این رو، زمان این عمل را بیمار با مشورت پزشک انتخاب می کند. اما چه موقع زمان مناسب برای عمل بینی است؟

کسانی که قصد انجام عمل بینی را دارند، مطمئنا سوال هایی درمورد زمان مناسب برای انجام عمل بینی در ذهنشان به وجود آمده است. اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید، برای یافتن پاسخ سوالات خود، این مطلب را به دقت بخوانید.

فصل مناسب برای عمل بینی

زمانبندی دقیق عمل بینی برای هر فرد متفاوت از دیگری است. با این حال، بیشتر جراحی های بینی در پاییز و اوایل بهار انجام می شوند. عمل بینی در هوای سرد و گرم را در زیر مقایسه می کنیم:

عمل بینی در پاییز و زمستان

 

عمل زیبایی بینی را می توان درپاییز و زمستان انجام داد. فرقی نمی کند اولین جراحی باشد یا جراحی ثانویه، هوای سرد پاییز و زمستان عواقب منفی بعد از عمل را به دنبال نخواهد داشت. بینی بیمار در هوای سرد هم سالم خواهد ماند. بنابراین، هوای سرد موفقیت عمل بینی را به خطر نمی اندازد. عمل زیبایی بینی یکی از جراحی های زیبایی است که نتیجه ی آن با شرایط آب و هوایی و دما ارتباطی ندارد.

 

عمل زیبایی بینی در بهار و تابستان

دمای اولین روزهای بهار هنوز خنک است و عمل بینی را می توان در این روزها نیز انجام داد. البته همانطور که در بالا گفته شد، دمای هوا تاثیری بر نتیجه ی عمل بینی ندارد و تابستان هم فصل خوبی برای انجام عمل بینی است. دمای بالای تابستان مشکلی برای بینی تازه عمل شده ی شما ایجاد نخواهد کرد. اما در هوای سرد، ورم بینی زودتر می خوابد. تا چند هفته بعد از عمل نباید بینی را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دهید.

ایران کشور مناسب برای عمل بینی

ایران یک کشور چهار فصل است؛ یعنی مناطق مختلف آن در یک برهه ی مشخص از سال، آب و هوایی متفاوت از یکدیگر دارند. به همین دلیل، ایران برای انجام جراحی بینی بسیار مناسب است. بیشتر شهرهای بزرگ ایران که مراکز انجام جراحی بینی هستند، در طول سال آب و هوایی معتدل دارند. این شهرها در زمستان ها خیلی سرد و در تابستان ها خیلی گرم نیستند.

درمورد فصل مناسب برای انجام عمل بینی صحبت کردیم. اما حالا باید دید که چه سنی برای عمل بینی مناسب است.

برای تعیین زمان مناسب عمل بینی چه مواردی را در نظر بگیریم؟

برای تعیین زمان مناسب عمل بینی چه مواردی را در نظر بگیریم؟

به غیر از سن که امری غیرارادی است، هماهنگ کردن باقی موارد برای تعیین زمان مناسب عمل بینی در اختیار شما و جراحتان است. قبل از مراجعه به پزشک جراح، کارهای زیر را انجام دهید.

دوران نقاهت را در نظر داشته باشید

معمولا مدت زمان مناسب برای عمل بینی بین یک الی سه ساعت است و در تمام این مدت، بیمار بیهوش است. بعد از این بیهوشی تقریبا طولانی، کسی باید همراه بیمار بوده و او را به خانه ببرد. دوران نقاهت بعد از عمل بینی در افراد مختلف و بسته به روش جراحی متفاوت است اما کبودی و ورم بعد از عمل بینی در همه ی بیماران بعد از ۵ الی ۱۰ روز از بین می رود. پس باید زمانی را برای انجام جراحی انتخاب کنید که یکی از اعضای خانواده یا دوستان حاضر به همراهی شما باشد و همچنین، تا ۱۰ روز بعد از جراحی مراسم یا جلسه ی مهمی در پیش رو نباشد.

تقویم را چک کنید

دو تا سه ماه متوالی از سال را به عنوان دوران بحرانی نقاهت خود در نظر بگیرید. شما در این دوران نباید فعالیت های سنگین انجام دهید و در معرض تابش مستقیم آفتاب نباشید. اگر زمان جشن ها و عروسی ها از قبل مشخص شده, سعی کنید که این سه ماه با آن ها تداخل نداشته باشد و در عکس ها عالی به نظر برسید.

به دقت برنامه ریزی کنید

 

اگر برای یک رویداد خاص، مثل مراسم ازدواج قصد عمل کردن بینی خود را دارید، چند ماه قبل از آن دست به کار شوید تا بینی فرصت کافی برای بهبودی داشته باشد. زمان پیک شغلی خود را فراموش نکنید. هر شخصی می داند که چه مواقعی از سال اوج شلوغی حرفه ایش است. یادتان نرود که گرفتن مرخصی یا تعطیل کردن کار به مدت یک الی دو هفته در این مواقع، امری دشوار و حتی در مواردی ناممکن است.

از تصمیم خود برای عمل بینی مطمئن شوید

تصمیم به انجام جراحی زیبایی یک تصمیم جدی است و نباید بر اساس هوی و هوس لحظه ای و تنها برای افزایش محبوبیت انجام شود. شما باید از اینکه می خواهید تغییرات عمری در چهره ی خود ایجاد کنید، مطمئن شوید. تصمیم شما باید به قدری جدی باشد که اگر بعد از جراحی به آینه نگاه کردید، لبخند رضایت همیشگی بر لب داشته باشید.

موقعیت های اضطراری بعد از عمل زیبایی بینی

موقعیت های اضطراری بعد از عمل زیبایی بینی

 بعد از عمل زیبایی بینی | جراحی بینی هنوز هم یکی از چالش برانگیزترین جراحی های صورت است که نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد. با ترکیب جراح با تجربه، تکنیک صحیح جراحی و مراقبت های بعد از عمل، عوارض جراحی بینی به حداقل می رسد. اما گاهی یک موقعیت اضطراری و فوری مثل موارد زیر بر اثر یک حادثه یا به مرور زمان پیش می آید که باید هر چه سریع تر درصدد درمان و متوقف کردن این شرایط برآمد.

  • خونریزی بینی
  • هماتوم سپتوم بینی
  • عفونت
  • خوب نشدن جای زخم
  • ترکیدن مویرگ ها در زیر پوست
  • بی حسی نوک بینی

خونریزی بینی

در طول جراحی بینی، به خصوص در جراحی بینی های استخوانی، یک قسمت از استخوان بینی برش داده یا برداشته می شود و به رگ های جلویی و زیرپوستی آسیب می رسد. این مسئله احتمال خونریزی بعد از جراحی بینی را افزایش می دهد. خونریزی تا چند روز بعد از عمل هر نوع بینی (اعم از استخوانی و گوشتی) یک عارضه ی طبیعی است.

برای درمان خونریزی بعد از جراحی، معمولا از یک تامپون در داخل بینی به مدت ۴۸ ساعت استفاده می شود. در موارد نادری که خونریزی مجددا روی می دهد، باید دست به دامان روش های جراحی مثل تشخیص آندسکوپی و روش های انعقاد خون شد. در صورتی که نتوان علت و محل دقیق خونریزی را تشخیص داد، باید سرخرگ بینی را از طریق جراحی مسدود کرد.

هماتوم سپتوم (تیغه) بینی

جداسازی غضروف چهارگانه ی بینی از تیغه ی وسط آن ها برای اصلاح بدشکلی ها و دفورمیتی های بینی کاری متداول و معمول در رینوپلاستی است. در انتهای عمل، غضروف ها دوباره به تیغه و سپتوم بینی متصل می شوند. چنانچه غضروف ها به طور کامل در جای خود فیکس و ثابت نشوند، خونریزی بین دو غضروف باعث لخته شدن خون می شود که به آن هماتوم سپتوم بینی می گویند. معمولا ۳ تا ۵ روز بعد از جراحی بینی، ورم شدید سپتوم بینی به داخل دو حفره ی آن راه هوا و تنفس را مسدود می کند.

برای درمان هماتوم بینی، تنها چاره در همه ی موارد، جراحی و خارج کردن لخته ی خون است. پس از آن، داخل بینی تا ۴۸ ساعت پانسمان می شود و پزشک آنتی بیوتیک های موضعی را تجویز می کند.

عفونت

عفونت پس از جراحی بینی باعث نفوذپذیری پوست بینی و راه های بینی یا کلوملا (تیغه ی بین دو سوراخ بینی) می شود و یا توده ی عفونی ایجاد می کند.

عفونت های کوچک را می توان با آنتی بیوتیک ها درمان نمود. اما اگر قسمتی از بینی آبسه کرده باشد، پزشک باید آنجا را برش داده و مایع عفونی را تخلیه کند.

خوب نشدن جای زخم

عفونت، خونریزی یا عدم تامین خون کافی در پوست بینی را می توان به عنوان علل بهبود نیافتن جای زخم و برش جراحی نام برد. در حالت طبیعی، خون بافت های بینی به خوبی و به اندازه تامین می شود و بنابراین، این عوارض به ندرت اتفاق می افتند. دلایل خون ناکافی در بینی می تواند شامل دیابت یا آسیب موضعی ناشی از خطای پزشکی باشد.

چنانچه نکروز پوستی (بافت مردگی در پوست) اتفاق بیفتد، باید از روش های درمان پوست کمک گرفت.

ترکیدن مویرگ ها در زیر پوست

بعد از عمل، ترکیدن تعدادی از مویرگ ها در اطراف بینی طبیعی است. زمانی که مویرگ ها در زیر پوست می ترکند، لکه های کبودی بر روی پوست ایجاد می شود که موقتی هستند و پس از مدتی از بینی می روند. اما در برخی موارد، ممکن است این لکه ها باقی بمانند.

در این صورت، باید پزشک خود را از مسئله باخبر کنید و در صورت نیاز، از متخصص پوست کمک بگیرید.

بی حسی نوک بینی

بعد از جراحی بینی و اصلاح نوک آن، بیمار متوجه بی حسی نوک بینی خود می شود. این بی حسی به دلیل آسیب به عصب های آن نقطه به وجود می آید. دلیل اینکه چرا بی حسی بیشتر در نوک بینی احساس می شود این است که در طول جراحی (چه باز و چه بسته) شکاف ها و برش ها در نوک بینی ایجاد می شوند و زمانی که پوست آن جدا می شود، عصب های نوک بینی آسیب نسبتا بیشتری می بینند. بنابراین بعد از عمل، بی حسی موقتی در نوک بینی امری طبیعی است و برای همه ی بیماران رخ می هد.

بی حسی نوک بینی در بیشتر بیماران پس از دو هفته ی اول بعد از جراحی از بین می رود. اما این مدت زمان بستگی به شدت جراحی انجام شده دارد. نوک بینی بعضی بیماران تا ۶ ماه و برخی موارد نادر تا یک سال و نیم هم بی حس است. پس نگران نباشید و صبر کنید.

آیا بینی من نیاز به عمل دارد؟ (نیاز به جراحی بینی)

آیا بینی من نیاز به عمل دارد؟ (نیاز به جراحی بینی)

زنان و مردان در تمام سنین می توانند از عمل بینی بهره ببرند. جراحی بینی همچنین در میان نوجوانان و جوانان طرفداران بسیاری دارد اما جراحان بینی در انتخاب کاندید های نوجوان دقت زیادی به خرج داده و ارزیابی های دقیقی انجام می دهند. بینی باید از نظر فیزیکی رشد کافی را کرده باشد و این سن در دختران ۱۶ و در پسران ۱۷ می باشد. همچنین نوجوانان نیاز است تا آمادگی روانی برای عمل بینی و همچنین اطلاعات کافی درباره روند آن را داشته باشند.

در تمام سنین، کاندیدای جراحی زیبایی بینی باید توقعات واقع گرایانه ای  از جراحی بینی داشته باشند. جراحی بینی به بیمار کمک می کند که بینی زیباتری داشته باشد اما نمی تواند بینی شخصی دیگر را برایتان بسازد. با مراجعه به جراح بینی ماهر و با تجربه می توانید به نتایجی بسیار طبیعی و متوازن با سایر اعضای چهره، دست پیدا کنید. با پاسخ به چند سوال کلیدی زیر می توانید در یابید که آیا نیاز به عمل بینی دارید یا خیر.

۱.    آیا از شکل و ظاهر بینی خود خجالت می کشید؟

اگر بینی طبیعی تان موجب خجالت، شرم، یا تخریب اعتماد به نفس شما می شود، جراحی بینی راه حلی مناسب است. ممکن است اندازه و شکل بینی تان توسط دوستان یا اطرافیان مورد تمسخر قرار می گیرد. عمل بینی که توسط جراحی خبره انجام گیرد می تواند تمام مشکلات بینی را حل کرده و ظاهری جذاب تر به شما دهد.

۲.    آیا تمایلی به انداختن عکس از نمای نزدیک ندارید؟

آیا دوست ندارید که عکسی با نمای نزدیک از چهره تان گرفته شود؟ آیا در چنین عکس هایی سر خود را به طرفی دیگر چرخانده یا با دست بینی تان را می پوشانید؟ راه حل ماجرا جراحی بینی است. نتیجه جراحی بینی می تواند اعتماد به نفستان را بازگردانده و به شما جرات حضور در عکس های مختلف را می دهد.

۳.    آیا به جای ایده آل گرایی، به دنبال بهبود ظاهر خود هستید؟

بیمار باید توقعات واقع گرایانه ای از عمل بینی و نتیجه ی آن داشته باشد. جراحی بینی می تواند ظاهر بینی تان را تغییر دهد اما قادر نخواهد بود صورت یا بینی بی نقصی به شما هدیه دهد. بیمار باید به جای بی نقصی به دنبال بهبود ظاهر خود باشد.

۴.    آیا رشد بینی تان متوقف شده است؟

کودکان و نوجوانان کم سن، کاندید های مناسبی برای جراحی بینی نیستند زیرا بینی شان هنوز در حال رشد و تغییر است. بهتر است برای جراحی بینی تا اواخر نوجوانی صبر کنید.

چه نوع بینی هایی نیاز به عمل دارد؟

 

بینی های بسیار بزرگ یا بسیار کوچک

یکی از شایع ترین دلایل جراحی بینی اصلاح اندازه بینی است. بینی های بسیار کوچک یا بسیار بزرگ موجب بر هم زدن توازن چهره می شوند در حالی که بینی هایی که اندازه متوسطی دارند می توانند هماهنگی و تناسب چهره را به طرز قابل توجهی افزایش دهند. با تراش و فرم دادن به غضروف و استخوان بینی می توان اندازه آن را کاهش داد. برای افزایش اندازه بینی می توان از روش جراحی بینی با گرافت یا دیگر روش ها استفاده کرد.

بینی های قوزار

قوز دار بودن پل بینی نیز در میان مردم بسیار شایع بوده و اصلاح آن با جراحی بینی بسیار راحت است. شما می توانید به کمک جراحی، پل بینی خود را صاف و باریک کنید.

بینی های بسیار پهن یا بسیار باریک

سوراخ های بینی برخی افراد، بسیار پهن یا بسیار باریک می باشد. با تغییر شکل غضروف، گرافت و اصلاح نوک بینی، بینی پهن یا باریک می تواند اصلاح شود.

بینی های کج

شاید بیمار در گذشته دچار شکستگی بینی یا آسیب های دیگر شده و یا بینی طبیعی وی به این شکل باشد. به هر حال، بینی کج یا دارای اشکال غیر طبیعی می تواند در ظاهر و تقارن چهره فرد تاثیر منفی داشته باشد. می توان به کمک رینوپلاستی و با صاف کردن بینی، تقارن و تناسب را به چهره فرد بازگرداند.

انحراف تیغه بینی

انحراف تیغه (سپتوم ) یا دیگر ساختار های بینی می تواند موجب مشکلات تنفسی و معضلات این چنینی شود. خوشبختانه، سپتوپلاستینوعی جراحی بینی است که می تواند به راحتی مشکل انحراف بینی را اصلاح کند.

همانطور که دیدید، انواع بسیاری از بینی ها، کاندید مناسبی برای رینوپلاستی هستند. اکثر بیماران خواستار:

  • باریک کردن پل بینی
  • صاف کردن کجی بینی
  • پهن یا باریک کردن سوراخ های بینی
  • تغییر شکل نوک بینی

می باشند. در برخی موارد، رینوپلاستی با جراحی های زیبایی دیگری مانند ایمپلنت چانه همراه می شود تا هماهنگی و تناسب بیشتری به صورت ببخشند.

بهترین روش برای تعیین اینکه (( آیا نیاز به عمل بینی دارید یا خیر؟)) گرفتن وقت مشاوره و مشورت با یک جراح بینی است. جراح بینی علاوه بر این، می تواند درباره توقعات و اهدافتان از جراحی بینی با شما صحبت کند.

آیا جراحی بینی همان رینوپلاستی است؟ (مقایسه و تفاوت ها)

آیا جراحی بینی همان رینوپلاستی است؟ (مقایسه و تفاوت ها)

رینوپلاستی چیست؟

رینوپلاستی همان عمل زیبایی بینی است که طی آن، اندازه، شکل و تقارن تمامی قسمت های بینی اعم از پره ها، نوک و پل تغییر پیدا کرده و بینی ظاهر متعادل تری به خود می گیرد. رینوپلاستی را می توان به دو روش باز یا بسته انجام داد که انتخاب هر روش بر عهده ی پزشک و بر اساس شرایط بینی بیمار صورت می پذیرد. در ابتدای عمل زیبایی بینی به روش باز یک شکاف بر روی فضای بین دو سوراخ ایجاد می شود. این شکاف در بسیار کوچک است و بعد از گذشت دوران نقاهت به یک خط بسیار کم رنگ تبدیل می شود که اصلا جلب توجه نمی کند. عمل زیبایی بینی به روش بسته به هیچ شکاف خارجی منجر نمی شود اما نمی توان آن را بر روی تمامی بیماران انجام داد. از آنجایی که نقص ظاهری بینی در هر بیمار متفاوت است، روش عمل بینی نیز به طور منحصر به فرد و با توجه به آناتومی بینی توسط جراح بینی انتخاب می شود. در عمل زیبایی بینی برخی بیماران، ممکن است از گرافت غضروف کمک گرفته شود.

اگر هر یک از مشکلات زیر در بینی تان شما را اذیت می کند، رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی می تواند حلال مشکل شما بوده و نگرانی هایتان را برطرف کند.

فرورفتگی یا قوز بینی

 

رادیکس (radix) قسمت استخوانی بالای بینی است. رادیکس و غضروف زیر آن ممکن است بزرگ باشند که باعث پدید آمدن قوز بینی می شود. اگر رادیکس فرورفته باشد، فرورفتگی پل بینی را ایجاد می کند. با عمل قوز بینی می توان قسمت های اضافی را از بین برد. ممکن است جراح با اضافه کردن تکه ای از غضروف سایر قسمت های بینی بیمار، قسمت فرورفته بینی را پر و پل بینی را صاف کند.

ارتفاع نوک بینی

ارتفاع نوک بینی، میزان برآمدگی نوک بینی از سطح صورت است. اگر نوک بینی بیش از حد سربالا باشد، تاثیر زیادی بر ظاهر کلی بینی می گذارد. از طرف دیگر، بینی را بسیار کوچک نشان داده و باعث نامتناسب دیده شدن آن با سایر اجزای صورت می شود.

 

برای کاهش ارتفاع نوک بینی، جراح قسمتی از غضروف نوک بینی را حذف می کند و یا غضروف اضافی نوک را به بخش های بالایی انتقال می دهد تا بینی ظاهری متناسبی به خود بگیرد. اگر هم نوک بینی سربالا نباشد، جراح ممکن است از گرافت غضروف برای اصلاح آن استفاده کند.

زاویه ی بین لب و بینی

اگر به عکس نیمرخ خود توجه کنید، زوایه ی بین لب و بینی از دو خط تشکیل می شود: خطی که از نوک بینی تا محدوده ی لب بالایی کشیده می شود، و خطی که از لب بالایی تا زیر بینی و محل جدا شدن دو سوراخ بینی امتداد می یابد. در بیشتر موارد، جراح می کوشد تا با استفاده از عمل زیبایی بینی زاویه ی میان لب و بینی را در مردان به ۹۵-۹۰ درجه و در زنان به ۱۰۵-۱۰۰ برساند.

عرض بینی

اگر از پایین به بینی برخی افراد نگاه کنیم، سوراخ های بینی و نوک آن یک مثلث را می سازند. اگر طول ضلع پایینی این مثلث (پهنای بینی) خیلی زیاد باشد، آن بینی پهن است و نیاز به جراحی زیبایی دارد.

پره های بینی

عمل پره های بینی یا آلار باعث کوچک تر شدن سوراخ های بینی می شود. آلا لبه ی خارجی سوراخ های بینی است که اصلاح آن معمولا با کاهش عرض این لبه عمراه است. جراح با حذف یک قسمت از بافت پره بینی از عرض سوراخ های بینی می کاهد.

عمل بینی چیست؟

عمل بینی یک اصطلاح کلی برای تمامی جراحی های زیبایی و عملکردی است که بر روی بینی انجام می شوند. به عبارت دیگر، عمل بینی علاوه بر رینوپلاستی، شامل اقدامات زیر می شود:

عمل انحراف بینی

تیغه یا سپتوم بینی همان دیواره ای است که حفره بینی را به دو قسمت چپ و راست تقسیم می کند. این تیغه از قسمت بالایی بینی تا نوک بینی ادامه دارد و از بالا به جمجمه وصل می شود. تیغه بینی از چندین تکه ی غضروفی و استخوانی تشکیل شده است.

زمانی که دیواره بر اثر ضربه یا به صورت مادرزادی به یک سمت حفره بینی مایل شود، انحراف تیغه بینی ایجاد می گردد و در این صورت، دو مجرای بینی متقارن نخواهند بود. انحراف تیغه بینی یا انحراف بینی به شکل های S یا C پدیدار می شود. گرفتگی مجرای هوا در بینی و آسیب به بافت نرم آن از پیامدهای ضربه به بینی هستند.

جراح با توجه به محل انحراف، ممکن است قسمت استخوانی و بالایی بینی یا قسمت پایینی و غضروفی را با استفاده از سپتوپلاستی تغییر شکل دهد.

شاخک های بزرگ بینی

عمل بینی همچنین می تواند شاخک های بزرگ بینی را اصلاح کند. شاخک ها، استخوان های بلند و ظریفی هستند که از هر دو طرف سپتوم بیرون زده اند و انتهای آن ها شبیه به یک دکمه ی کوچک است. چنانچه این شاخک ها بیش از اندازه بزرگ شود و یا در موقعیت نادرستی قرار بگیرند، مشکلاتی تنفسی و بیماری های دیگری را در پی خواهند داشت.

 

عمل شاخک های بینی می تواند شاخک های متورم شده بر اثر آلرژی یا سایر محرک ها را اصلاح کند. در برخی موارد، یک شاخک به دلیل انحراف بینی منقبض و تضعیف می شود. در نتیجه، شاخکی که در سوراخ بینی روبرویی قرار دارد، شروع به بزرگ شدن می کند تا انقباض شاخک روبرویی را جبران نماید و در نهایت، منجر به گرفتگی بینی می شود.

پولیپ بینی

پولیپ بینی هم مانند شاخک های بزرگ شده با آلرژی و محرک های محیطی در ارتباط است. این غده های خوش خیم و ژله مانند در داخل مجراهای بینی رشد می کنند. جراح در طول عمل پولیپ بینی با استفاده از یک وسیله پولیپ را دام انداخته و آن را می تراشد.

شکستگی بینی

انواع مختلفی از شکستگی بینی وجود دارد. چنانچه درمان بینی شکسته نادیده گرفته شود، بیمار با مشکلاتی از جمله بینی کج یا بدشکل روبرو می شود. انواع مختلف شکستگی بینی به انواع مختلف جراحی استئوتومی نیاز دارد.

 

همانطور که گفته شد، عمل بینی تنها به معنی جراحی زیبایی بینی نیست. بنابراین، منظور از عمل بینی می تواند جراحی به منظور بهبود ظاهر و یا عملکرد بینی باشد. اگر تنها برای زیبایی بینی به کلینیک مراجعه می نمایید، بهتر است از کلمه ی رینوپلاستی استفاده کنید تا منظورتان به درستی به جراح القا شود. فراموش نکنید که انتخاب جراح بینی خوب برای هر نوع عمل بینی مهم ترین فاکتور است. هدف از عمل بینی هرچه که باشد، یک جراح بینی باتجربه می تواند بهترین مشاوره عمل بینی را به شما داده و بهترین نتیجه را در صورت شما پیاده کند.

چگونه یک جراح بینی خوب انتخاب کنیم؟

چگونه یک جراح بینی خوب انتخاب کنیم؟

اگر قصد انجام جراحی بینی را دارید باید تصمیمات مهمی در این زمینه بگیرید. در حالی که بسیاری از افراد وقت زیادی را صرف فکر کردن به عمل و نتیجه جراحی بینی می کنند، مسئله مهم تر انتخاب جراحی ماهر و باتجربه است. هر شخصی نمی تواند جراح بینی خوب و موفقی باشد. جستجو از طریق اینترنت یا تعاریف دوستان و آشنایان می تواند نقطه شروعی برای یافتن جراح بینی باشد، اما به عنوان یک کاندید جراحی بینی باید قبل از تصمیم گیری، ارزیابی دقیقی انجام دهید. توجه به موارد زیر می تواند در انتخاب جراح بینی خوب به شما کمک کند.

تحصیلات

تمام جراحان بینی باید دارای بورد تخصصی باشند. عمل بینی، تخصصی پیچیده و دشوار بوده که نیازمند سال ها تجربه است. داشتن بورد تخصصی همچنین این اطمینان خاطر را به بیمار می دهد که جراح بینی مهارت های پزشکی مورد نیاز برای جراحی را خواهد داشت. البته داشتن بورد تخصصی کافی نیست و جراح باید از آخرین روش های روز دنیا برای انواع جراحی بینی و دیگر جراحی های همزمان با جراحی بینی، اطلاع داشته باشد.

 

تجربه

علاوه بر تحصیلات، داشتن سابقه طولانی در داشتن جراحی زیبایی بینی یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب یک جراح بینی خوب است. ممکن است برخی از جراحان بینی در یک نوع جراحی خاص مهارت بیشتری داشته باشند، که جراحی مورد نظر بیمار باید یکی از ۳ عمل پرتکرار پزشک مربوطه باشد. به عنوان مثال جراح بینی ماهر باید به مدت ۵ سال، هفته ای حداقل یک یا دوبار جراحی بینی انجام داده باشد. جراحی بینی هنر پیچیده ای است و پزشک باید آن را برای مدت طولانی تمرین کرده باشد. انجام بسیار جراحی بینی طی سالیان دراز، می تواند به بیمار اطمینان دهد که به جراحی باسابقه و مطمئن مراجعه کرده است.

انتخاب بر اساس سلیقه خود

همه ی ما می دانیم که تعبیر زیبایی ممکن است در نظر هر شخص متفاوت باشد. مثلا نمونه کار جراح بینی که به نظر دوستتان زیبا و جذاب است ممکن است از نظر شما چندان خوشایند نباشد. به همین دلیل نمی توان تنها بر پایه توصیه دوستان و آشنایان جراح بینی انتخاب کرد. باید جراح بینی تان را بر اساس سلیقه خود انتخاب کنید.

مرور عکس های قبل و بعد بیماران

 

دیدن عکس های قبل و بعد بیماران برای تشخیص کار جراح بینی، می تواند بسیار مفید واقع شود. هیچ چیز مانند عکس های قبل و بعد بیماران نمی تواند گویای مهارت و توانایی جراح بینی باشد. از پزشک خود بخواهید تا عکس های بیمارانی که سن و فرم بینی مشابهی دارند را به شما نشان دهد. این می تواند شاخص خوبی برای انتخاب جراح بینی باشد.

صرف وقت کافی برای مشاوره و پاسخ به سوالات بیمار

 

زمانی که جراح قبل از جراحی برای بیمار صرف می کند نشان دهنده میزان زمانی است که طی جراحی و برای مراقبت های بعد از عمل بینیبه بیمار خود اختصاص می دهد. بهتر است جراح زمان کافی برای پاسخ به تمام سوالات بیمار و رفع ابهامات وی اختصاص دهد.

صحبت با بیماران قبلی

 

یکی از بهترین راه های کسب اطلاعات درباره جراح بینی، صحبت با بیماران قبلی و پرسیدن تجربیات آنهاست. می توانید از منشی پزشک خود بخواهید تا برخی از بیماران قبلی را به شما معرفی کرده و یا خود از دوستان و آشنایان در این باره سوال کنید.  البته در نظر داشته باشید که برخی بیماران ممکن است توقعات غیر منطقی و یا غیر ممکن داشته باشند که با جراحی امکان پذیر نباشد به طور مثال امکان کم کردن ضخامت  پره های بینی وجود ندارد و یک بیمار شاید به همین دلیل بگوید از عمل راضی نیستم.

تحقیق درباره کیفیت بیمارستان یا کلینیک

از آنجایی که بیمارستان یا کلینیکِ پزشک، جایی است که عمل جراحی در آن انجام می شود، کیفیت خدمات آن از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، موقعیت مکانی بیمارستان یا کلینیک جراحی بینی را نیز در نظر بگیرید. از آنجایی که بیمار برای آزمایشات لازم قبل از جراحی بینی مجبور است به بیمارستان مراجعه کند، موقعیت مکانی آن باید به گونه ای باشد که فرد به علت مسافت زیاد، خسته و دلزده نشود.

انحراف بینی بعد از عمل چگونه است؟ (دلیل انحراف بینی)

انحراف بینی بعد از عمل چگونه است؟ (دلیل انحراف بینی)

انحراف بینی بعد از عمل ، یکی از مشکلات جراحی بینی است که امکان دارد ظاهر بینی را ناخوشایند سازد. کمتر از ۵% بیماران این حالت را تجربه می کنند که ممکن است افکار آنها را درگیر کند. البته بعضی ها هم به آن توجهی نمی کنند.

این انحراف برای چه کسانی رخ می دهد؟

خطر انحراف بینی بعد از عمل عمدتا برای بیمارانی اتفاق می افتد که زاویه ی نوک بینی را تا حد زیادی تغییر می دهند. بیمارانی از جراحی بینی خرسند خواهند بود که تمام جوانب آن، شامل عوارض ظاهری احتمالی را طی جلسه ی مشاوره با جراح متخصص بینی بسنجند.

دیگر مشکلات جزئی ظاهری بینی شامل موارد زیر است:

  • بازگشت قوز بینی
  • افتادگی جزئی نوک بینی
  • عدم تقارن قابل رویت اما بسیار اندک

دلیل انحراف بینی بعد از عمل چیست؟

به خاطر داشته باشید که از آب درآوردن یک بینی کاملا صاف حتی برای بهترین جراح بینی کاری بسیار دشوار است و ممکن است بینی بعد از بهبودی کامل هم کمی انحراف یا عدم تقارن داشته باشد. انحنای جزئی قابل قبول است و جراح روی متقارن ساختن بینی از تمام رخ متمرکز می شود؛ زیرا ممکن است در نیمرخ، گچ بینی سایه بیندازد و خطای دید ایجاد کند.

برای این پرسش که “علت انحراف بینی بعد از عمل چیست؟” دلایل زیادی وجود دارد که چند نمونه را در زیر می خوانیم:

  • این انحراف ممکن است نتیجه ی جابجایی استخوان بینی باشد. بینی بعد از عمل مانند سیبی است که به هوا پرت شده و تا به زمین برسد هزار چرخ می خورد؛ دوران نقاهت پس از جراحی بینی هم یک پروسه ی پویا است و بینی طی آن تغییرات فراوانی می کند.
  • جاذبه هم در تورم نامتقارن بینی بی تاثیر نیست و باعث خوابیدن باد بینی می شود؛ یعنی ورم قسمت نازک بینی به سمت نوک کشیده می شود، و از بین رفتن باد نوک بینی مدت زمان بیشتری به طول می انجامد.
  • تیغه ی بینی منحرف شده بر اثر جراحی
  • مراقبت های نامناسب بعد از عمل
  • جراحی بینی همیشه شامل دو رویه ی جداگانه عمل بر روی سمت چپ و راست می شود. عدم تقارن دو طرف بینی ممکن است به دلیل عمل غیریکنواخت دو طرف باشد.
  • شدت زخم های ایجاد شده در طول جراحی
  • حذف بیش از حد غضروف در یک طرف بینی
  • قسمت اعظمی از کجی و عدم تقارن ظاهری بینی پس از جراحی به تورم غیریکسان بخش های مختلف بینی مرتبط است.

ورم بعد از جراحی به شدت به موارد ذیل بستگی دارد:

  • ساختار اجزای بینی
  • روش جراحی (باز یا بسته/تودماغی)
  • ضخامت پوست
  • مراقبت های بعد از عمل

بعد از عمل باز بینی، زمانی که شکاف خارجی روی پایه ی بینی ایجاد شده است، تورم بینی بیشتر و طولانی مدت تر از عمل بسته خواهد بود. بیمارانی که پوست ضخیم تری دارند نیز ورم بیشتری را تجربه خواهند کرد.

آیا جراح می تواند انحراف بینی را کنترل نماید؟

جراحان مجرب بینی اغلب می توانند خطر انحراف بینی بعد از عمل را پیش بینی کنند و سپس، با تکنیک های انتخابی چاره ای برای آن بیندیشند. مثلا برای بیمارانی که تیغه ی بینی شان افتاده است، شاید به جای دوختن نوک بینی به تیغه، استرات کلوملا برای بالا نگاه داشتن نوک بینی انتخاب شود. استرات کلوملا به روشی اطلاق می گردد که در آن، نوک بینی را با پیوند غضروف محکم تر می کنند یا بالا تر می برند. گاهی علیرغم انتخاب بهترین تکنیک ها، بازهم چند درجه انحراف در بینی ایجاد می شود؛ زیرا نمی توان نتیجه ی فرآیند جراحی را کاملا پیش بینی کرد.

نتیجه ی نهایی عمل را می توان ۱۸ تا ۲۴ ماه پس از جراحی مشاهده کرد. اگر بعد از این مدت دوباره انحرافی به چشم بخورد، می توان اقدام به جراحی ثانویه کرد. اگر جراحی دوم یا ثانویه زودتر از این موعد انجام شود، مشکلات جدیدی به وجود خواهد آمد. برای ارزیابی نتایج بلند مدت جراحی بینی، یک دوره ی پنج ساله کافی است.

 

جراحی بینی ثانویه به کمک بدشکلی هایی می شتابد که در عمل اول آشکار نبوده اند؛ اگر تیغه ی بینی در ابتدا بسیار صاف به نظر برسد و به خوبی تحت مراقبت قرار بگیرد، بعد از مدت کمی انحراف در آن به چشم می خورد. در واقع، تورم اولیه مشکلات و نواقصی را می پوشاند که بعدها ظاهر می شوند. این مسئله بیمار را بسیار ناامید می کند، زیرا در ابتدا تصور می کرده که اصلاح بینی موفق بوده است.

برخی از جراحان به منظور اصلاح عدم تقارن یا ناموزونی های ایجاد شده پس از عمل، تزریق مواد پرکننده (فیلر) را پیشنهاد می کنند. اما تزریقات اینچنینی خطرات ایجاد زخم را افزایش می دهند و این امر، موفقیت جراحی ثانویه ی احتمالی را به خطر می اندازد. فیلرهای دائمی مانع زاویه دار کردن بی اشکال بینی می شوند. فیلرهای موقت پس از ۸ تا ۱۲ ماه جذب بدن می گردند.

انحراف تیغه ی بینی هم قابل اصلاح است. برای این کار، امکان دارد در جراحی ثانویه کاشت غضروف صورت پذیرد.