همه چیز در رابطه با عمل بینی
در این مقاله همه چیز در رابطه با عمل بینی ترمیمی را برای شما گفتیم. وقتی تصمیم به عمل ترمیم بینی می گیریم یعنی یک بار تن به بیهوشی و تیغ جراحی داده ایم ولی نتیجه ی دلخواهمان را نگرفته ایم!
برخی افراد پس از عمل بینی اولیه بنا به دلایل گوناگون از نتیجه ی جراحی راضی نیستند و برای بار دوم اقدام به عمل بینی می کنند. عمل بینی ثانویه یا ترمیمی به نسبت جراحی اولیه از حساسیت و پیچیدگی بیشتری برخوردار است. و هزینه ی بالاتری نیز شامل می شود. چرا که بافت بینی در جراحی اولیه دچار تغییراتی شده است و همین مسئله کار جراح را دشوارتر می کند.
خوب است بدانید در مواردی ایرادات حاصل از جراحی اولیه ملایم و خفیف تر می باشند که در این صورت اشکالات با استفاده از بی حسی موضعی اصطلاحا به عنوان ترمیم سرپایی بینی اصلاح می شوند. به عنوان مثال اگر قوز بینی کاملا برطرف نشده باشد پزشک در مطب بدون نیاز به بیهوشی اقدام به سوهان کشی بینی می کند. اما در برخی موارد شدت ایرادات و عوارض ناشی از جراحی اولیه به قدری بالاست که با راهکارهای ساده و سرپایی برطرف نمی شوند. و نیاز به بیهوش کردن زیباجو و انجام جراحی در اتاق عمل و بیمارستان می گردد.
خوب است بدانید که عمل بینی اولیه بهترین زمان برای رفع ایرادات و مشکلات تنفسی و ظاهری بینی است. و اگر هنوز بینی خود را جراحی نکردید باید در انتخاب پزشک خود دقت بسیاری کنید. اما اگر عمل بینی ناموفق داشته اید و جراحی اولیه بینی نتیجه ی دلخواه شما را به همراه نداشته می توانید با عمل بینی ترمیمی این ایرادات را رفع کنید.
همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان :
- چگونه دندان های عقل روی دندان های دیگر تاثیر می گذارند؟
- بهترین جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- ایمپلنت فوری چه کاربردی دارد ؟
- دکتر بهنام خرمی بهترین جراح فک اصفهان
- پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت دندان
چه مواقعی بینی عمل شده به ترمیم احتیاج دارد؟
در برخی موارد ممکن است پس از عمل بینی اولیه ایرادات و نواقص بینی کاملا برطرف نشده باشند. یا در صورت استفاده از جراح ناوارد، بینی دچار اشکالات ظاهری و تنفسی شده و یا حتی در اثر یک حادثه آسیب دیده و دارای اشکال شده باشد. در این شرایط برای رفع نواقص به جراحی ترمیمی بینی نیاز است. در ادامه تعدادی از مواردی که باعث می شوند بینی پس از عمل اولیه احتیاج به جراحی ترمیمی داشته باشد را توضیح می دهیم.
1-اشکال در تنفس
گاهی اوقات به دلیل عدم مهارت کافی پزشک ممکن است در جراحی بینی اولیه به ساختار بینی و تنفس زیباجو آسیب وارد شود. در این مواقع مشکلاتی نظیر بسته شدن راه بینی و مسدود شدن حفره های بینی، صدا دادن هنگام تنفس، خروپف در خواب و خس خس در هنگام نفس کشیدن برای زیباجو پیش می آید.
2- افتادگی نوک بینی
در برخی موارد خصوصا برای بینی های گوشتی به دلیل ساختار غضروفی ضعیف، نیاز است جراح غضروف های بینی را تقویت کند. اما در صورتی که پزشک به اندازه ی کافی در این کار مهارت نداشته باشد نوک بینی پس از مدتی دچار افتادگی می شود.
3- ظاهر نامناسب و غیر طبیعی بینی
برای گرفتن بهترین نتیجه در جراحی بینی باید پزشکی را انتخاب کنیم که از علم زیبایی شناسی نیز بهره برده باشد. و بتواند تشخیص دهد مناسب ترین فرم بینی برای صورت شما کدام است. در صورتی که جراح به دلیل ناآگاهی فرم دماغی را برای زیباجو انتخاب کند که خیلی مصنوعی باشد یا به او نیاید نیاز به جراحی مجدد می شود.
4-تقارن نداشتن سوراخ های بینی
یکی از شایع ترین ایرادات پس از عمل بینی اولیه مساوی نبودن و عدم تقارن سوراخ های بینی است. این که حفره های بینی کاملا متقارن باشند درخواستی غیر معقول است. ولی جراح متبحر می تواند تا حد زیادی حفره های بینی را به همدیگر شبیه و یکسان کند. در صورتی که این عدم تقارن شدید باشد زیباجو ناچار به عمل بینی ترمیمی می گردد.
5-انحراف و کج شدن تیغه بینی
گاهی اوقات به دلیل ناوارد بودن پزشک یا عدم مراقبت صحیح زیباجو پس از عمل ممکن است تیغه ی بینی کج یا منحرف شود. یکی از دلایلی که می تواند باعث کج شدن استخوان شود وارد شدن ضربه به بینی بعد از جراحی است.
6- باقی ماندن قوز بینی
همان طور که گفتیم برخی مواقع پس از عمل اولیه قوز بینی کاملا رفع نمی شود. اگر میزان قوز باقی مانده زیاد باشد باید از عمل ترمیمی بینی کمک بگیرید.
7- بزرگ ماندن بینی و نوک بینی
ممکن است در صورت ماهر نبودن پزشک سایز بینی پس از عمل به اندازه ی مد نظر زیباجو کاهش نیافته باشد. جراحی ترمیمی بینی به رفع این مشکل کمک می کند.
عوارض و خطرات جراحی ترمیم بینی
جراحی ترمیم بینی به نسبت عمل اولیه بسیار حساس تر است و با خطرات و عوارض بیشتری نیز همراه می باشد. در ادامه به عوارض عمل ترمیمی بینی می پردازیم :
- در عمل ترمیمی بافت داخل بینی به نسبت جراحی اولیه واکنش های شدیدتری نشان می دهد.
- زمان بهبود جراحی ترمیمی طولانی تر است. معمولا این زمان برای افرادی با پوست های نازک حدودا 1 سال و زیباجویانی که دارای پوست بینی ضخیم هستند تا 2 سال طول می کشد.
- همانند اغلب جراحی های دیگر درد یکی از عوارض عمل بینی ترمیمی است. زیرا در این فرآیند جراح گاها در اسکلت و غضروف بینی ایجاد تغییرات می کند. و همین موضوع باعث ایجاد درد پس از عمل می شود. هرچند که پزشک با تجویز داروهای مسکن این درد را کنترل می کند.
- تورم یکی دیگر از عوارض جراحی ترمیمی بینی است که برای افراد مختلف متفاوت است. برای برطرف کردن آن می توانید از کمپرس آب سرد در اطراف بینی و چسب بینی استفاده کنید.
- کبودی اطراف چشم یکی از عوارض شایع جراحی بینی ترمیمی است که معمولا با گذشت زمان خود به خود برطرف می شود. دلیل این عارضه نشست خون از مویرگها به زیر پوست می باشد و به دلیل تغییرات اعمال شده روی بینی و وضعیت انعقاد خون اتفاق می افتد.
- در صورتی که زخم ها و برش های جراحی کاملا ترمیم نیابند، ممکن است بافت های داخل بینی به هم بچسبند و اصطلاحا چسبندگی داخل بینی اتفاق بیفتد.
- اگر عمل بینی ترمیمی توسط جراح ناوارد انجام شود احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل وجود دارد. البته لازم به ذکر است حدود 3 تا 6 هفته پس از انجام عمل امکان ضعیف شدن یا از بین رفتن حس بویایی زیباجو وجود دارد. بروز این عارضه به صورت موقت طبیعی است و به مرور زمان رفع می شود ولی در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.
- عوارض مواد بیهوشی از جمله گلودرد، احساس تعوع و استفراغ، احساس گیجی، خارش و درد عضلات نیز موارد دیگری هستند که می شود به آنها اشاره کرد.