مهمترین علائم پس زدن ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت چیست؟

اگر کاشت دندان داشته یا قصد انجام آن را دارید، باید با علائم پس زدن ایمپلنت آشنا شوید. حدود ۳٪ از افراد ممکن است در کوتاه‌مدت یا بلندمدت دچار این عارضه شوند. پس زدن ایمپلنت علائم و نشانه‌هایی داشته که دندانپزشک باتوجه‌به آنها می‌تواند عارضه را تشخیص دهد. در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم علائم پس زدن آن چیست؟ چرا این اتفاق میفتد؟ آیا راهی برای درمان آن وجود دارد؟ در صورت مشاهده این علائم چه کاری باید انجام دهیم؟

اگر می‌خواهید کاشت دندان انجام دهید، بهتر است برای کسب اطلاعات در مورد عوارض و علائم مشکلات ایمپلنت با دندانپزشک مشاوره داشته باشید.


همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان –  جراح فک اصفهان  :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | 
 علائم پس زدن ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت

یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته ایمپلنت دندان است. ایمپلنت یک پایه فلزی داشته که درون استخوان فک قرار می‌گیرد. معمولا جنس آن از تیتانیوم یا زیرکونیوم است. تیتانیوم زیست سازگار بوده و حساسیت به آن بسیار نادر است. اما به دلایل دیگری ممکن است این پایه فلزی در جای خود تثبیت نشود. میزان موفقیت درمان با ایمپلنت بسیار بالا است و بیشتر افراد از آن راضی هستند. اما حدود ۳% از افراد ممکن است دچار عوارض ایمپلنت شوند. در این افراد به‌مرور علائم پس زدن ایمپلنت ظاهر می‌شود.

برای تثبیت ایمپلنت در استخوان فک دو نوع ثبات اتفاق میفتد. در ابتدا یک ثبات مکانیکی ایجاد شده و بعد از ۳ ماه ثبات ثانویه به نام استئو اینتگراسیون ایجاد می‌شود. با تماس مستقیم، ساختاری و عملکردی بین استخوان فک و پایه فلزی ایمپلنت این نوع ثبات به وجود می‌آید. اما گاهی ممکن است انسجام استخوان با ایمپلنت به مشکل بخورد.

از مهم‌ترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. ادامه پیدا کردن درد و ناراحتی

بعد از قراردادن ایمپلنت در لثه مقداری درد و ناراحتی طبیعی است. شما احتمالا در یک هفته اول درد خواهید داشت. اما اگر این درد در مدت طولانی قطع نمی‌شود یا به‌مرور شدید می‌شود، باید به دندانپزشک اطلاع دهید. به‌ویژه اگر هیچ حادثه‌ای مانند ضربه اتفاق نیفتاده باشد و درد از بین نرود، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است.

۲. شل شدن ایمپلنت

یکی از علائم پس زدن ایمپلنت شل شدن آن است. ایمپلنت شل می‌تواند به دهان و دندان‌های مجاور آسیب وارد کند. در صورت بروز چنین نشانه‌ای حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید. شل شدن ایمپلنت تحت هیچ شرایطی طبیعی نیست. زمانی که ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد، شما نباید آن را در دهان خود احساس کنید. در واقع ایمپلنت باید مشابه دندان طبیعی شود. اگر آن را دهان خود احساس می‌کنید یا ایمپلنت کمی تکان می‌خورد، باید علت آن بررسی شود.

شل شدن ایمپلنت در هیچ شرایطی طبیعی نیست و نشانه پس زدن ایمپلنت است.

۳. مشکل در جویدن یا گاز زدن غذا

ایمپلنت باید مثل دندان طبیعی باشد و در دهان احساس نشود. اگر هنگام غذا خوردن دچار درد و ناراحتی می‌شوید، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است. همان‌طور که اگر دندان طبیعی هنگام خوردن غذا درد بگیرد، نشانه مشکل در دندان است. درصورتی‌که ایمپلنت زمان جویدن و گاز زدن غذا درد گرفت، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

۴. التهاب لثه

التهاب و تورم لثه در روزهای اول بعد از جراحی طبیعی است. اما این مورد نیز در صورت شدید شدن یا تداوم داشتن می‌تواند علامت جدی باشد. معمولا التهاب بیش از یک هفته نشانه عفونت ایمپلنت است. عفونت در مراحل اولیه با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اما اگر شدت پیدا کند، منجر به پس زدن ایمپلنت شده و حتی می‌تواند در خون جریان پیدا کند. پس این نشانه را باید جدی بگیرید. احتمالا دندانپزشک داروی آنتی‌بیوتیک و دهان‌شویه ضدباکتری تجویز می‌کند.

۵. واکنش آلرژیک

در مواقع نادر ممکن است به علت حساسیت به فلز تیتانیوم، ایمپلنت پس زده شود. این واکنش آلرژیک ناگهانی ایجاد شده و شخص دچار علائم زیر می‌شود که عبارتند از :

  • ازدست‌دادن حس چشایی
  • تورم اطراف لثه
  • احساس سوزن‌سوزن شدن

به نقل از arthurglosmandds در رابطه با آلرژی به ایمپلنت:

گاهی اوقات، بدن اشیا خارجی را پس می‌زند. از جمله مواردی مانند پیوند اعضا، پروتزها و دندان‌های جایگزین. اگر حتی سال‌ها پس از جراحی ایمپلنت دندان، درد، التهاب، لرز یا تب را تجربه کردید، ممکن است بدن شما آلیاژ تیتانیوم را رد کند.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | آشنایی با انواع روکش ایمپلنت دندان

۶. فرورفتگی لثه اطراف ایمپلنت

تحلیل بافت لثه می‌تواند به دلیل بیماری لثه، کمبود استخوان یا ایمپلنت نامناسب ایجاد شود. اگر در اطراف ایمپلنت التهاب مشاهده می‌کنید و روکش ایمپلنت به طور غیرطبیعی بلند است، احتمالا دچار تحلیل بافت لثه شده‌اید. چنانچه دندانپزشک مهارت کافی داشته باشد و ایمپلنت را در جای درست و با زاویه مناسب قرار دهد، احتمال بروز این عارضه کاهش پیدا می‌کند.

اگر علائم پس زدن ایمپلنت را مشاهده کردم چه کنم؟

درصورتی‌که هر یک از علائم ذکر شده ظاهر شد، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. برخی از این علائم با تشخیص زودهنگام برطرف شده و نیازی به خارج‌کردن ایمپلنت نیست.

از کجا بفهمم که ایمپلنت پس زده شده است؟

اگر ایمپلنت را در دهان خود احساس می‌کنید، درد و تورم بعد از یک هفته از بین نمی‌رود، ایمپلنت شل شده است یا هنگام غذا خوردن درد دارید، باید برای بررسی علائم پس زدن ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.

2 thoughts on “مهمترین علائم پس زدن ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *