برای جلوگیری از ابتلا به پولیپ بینی چه باید کرد ؟

جلوگیری از ابتلا به پولیپ بینی

در صورتی که با برخی از نکات در خصوص پولیپ بینی آشنا باشید، تا حدودی می توانید از بروز یا عود مجدد توده های پولیپ جلوگیری کنید. برای جلوگیری از ابتلا یا عود مجدد پولیپ بینی، به نکات زیر دقت داشته باشید:

  1. در صورتی که مبتلا به آسم هستید، حتما بیماری را کنترل کنید. داروهای خود را به موقع مصرف کنید و در صورت احساس هر گونه مشکل مرتبط با آسم، با جراح بینی  مشورت کنید تا داروهایتان مطابق با علائم بیماری تجویز گردد.
  2. در صورتی که آلرژی دارید، آلرژی خود را کنترل کنید و داروهای ضد آلرژی را در زمان مناسب مصرف نمایید.
  3. از تحریک کننده هایی نظیر دود سیگار، آلرژن ها، دودهای شیمیایی، گرد و غبار، آلودگی هوا و … که سبب تورم و التهاب در بینی می شوند، دوری کنید. این تحریک کننده ها سینوس ها را درگیر می کنند و پولیپ بینی را در پی خواهند داشت.
  4. موارد بهداشتی را رعایت کنید تا از ورود هر گونه باکتری و میکروب به دهان و بینی که روی سینوس ها تاثیر مخرب می گذارند، جلوگیری شود.
  5. محیط زندگی خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب بودن محیط، به بهبود جریان مخاط از سینوس کمک می کند که در نتیجه از بروز التهاب و تورم جلوگیری می گردد.

در صورتی که سابقه ابتلا به پولیپ را دارید، حتما از شست و شو دهنده های بینی استفاده کنید. این کار باعث بهبود راه های بینی می شود و مواد تحریک کننده و باکتری ها را از بین می برد.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | پولیپ بینی


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و پیشنهادی دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان :

درمان پولیپ بینی

افرادی که سوال می کنند از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم، همواره به دنبال راه حلی قطعی برای درمان پولیپ هستند و تمایل دارند تا حد امکان مشکل از طریق روش های غیر جراحی حل شود. درمان پولیپ بینی و حذف توده، دارای مراحل زیر می باشد.

  • مصرف دارو

پزشک بعد از تشخیص پولیپ و پیدا کردن محل دقیق آن، درمان را آغاز می کند. پزشک در مراحل اولیه شروع درمان، داروهای مخصوصی را تجویز می کند. این داروها با هدف کاهش اندازه پولیپ، رفع انسداد، رفع التهاب، رفع عفونت و رفع گرفتگی تجویز می شوند تا در مراحل بعدی، به رفع کامل پولیپ پرداخته شود.

برای درمان پولیپ، لازم است هر گونه التهاب و عفونت برطرف شود. در این مرحله، داروهایی نظیر اسپری بینی، آنتی هیستامین، کورتیکواستروئیدهای خوراکی و تزریقی و آنتی بیوتیک با اهداف ذکر شده تجویز می شوند.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | عمل گرافت پوست و جراحی فک و صورت

  • جراحی

در صورتی که مصرف داروها در کاهش اندازه پولیپ و حذف آن موثر نباشند، پزشک از روش جراحی برای حذف توده پولیپ استفاده می کند. لازم است بدانید که جراحی پولیپ بینی شامل دو روش پولیپکتومی و آندوسکوپی می باشد. انتخاب روش جراحی به عهده پزشک است. پزشک با استفاده از جزئیات توده پولیپ یعنی اندازه و محل آن، بهترین روش جراحی را انتخاب می کند.

در روش پولیپکتومی، پزشک با استفاده از دستگاه مکشی کوچک که آن را وارد بینی می کند، توده های پولیپ را خارج می سازد. با توجه به وضعیت بیمار، ممکن است جراحی تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام بگیرد.

روش جراحی آندوسکوپی زمانی به کار گرفته می شود که اندازه توده های پولیپ بزرگ است و از طریق دستگاه مکش خارج نمی شود. در این روش، پزشک یک لوله مخصوص آندوسکوپی که سر آن دوربین و چراغی دارد را وارد بینی می کند. تصاویر داخل بینی به صورت واضح روی مانیتور پزشک نمایش داده می شود.

پزشک سپس با استفاده از یک ابزار مخصوص، اقدام به تراشیدن توده پولیپ می کند. جراحی آندوسکوپی نیز همانند روش جراحی قبلی دشوار نیست و به صورت سرپایی انجام می گیرد. بعد از عمل، پزشک داروهای مخصوص یا محلول آب نمک را تجویز می کند تا بیمار، بینی را با آن شست و شو دهد. این کار با هدف جلوگیری از بازگشت پولیپ انجام می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *