نشانه های انحراف بینی
یکی از مهم ترین شکایت بیماران داری بینی کج مشکلات تنفسی می باشد . که می تواند منجر به خشکی دهان – ناراحتی مجاری تحتانی تنفسی – سر درد – خونریزی – خر خر شبانه و یا حتی سینوزیت باشد . از نظر شکل ظاهری به اضافه کجی و یا پیچ خوردگی بینی در بیشتر موارد نوک بینی هم حالت افتاده دارد .
بینی های کج تنها می توانند به وسیله جراحی بینی کج اصلاح شوند . در کجی هایی که به دنبال ضربه شدید اتفاق افتاده باشند ، جا اندازی و گچ گرفتن کافی می باشد ولی صاف کردن یک بینی کج هنگامی که زمان زیادی از آن گذشته باشد باید جراحی انجام شود .
عارضه انحراف بینی چطور به وجود می آید ؟
منظور از جراحی بینی کج آن می باشد که بیماران دیگر مشکلات تنفسی نداشته باشد و از ظاهر بینی خوبی برخوردار باشند . متخصص جراح بینی اول باید درباره بینی آنالیز دقیقی از لحاظ وضعیت داخلی و خارجی بینی داشته باشد و بعد طرحی را برای اصلاح و ترمیم آن ضایعات بر می گزیند . متدها و روش ها در این جراحی با جراحی های بینی های معمولی بسیار متفاوت است مهم ترین قسمت رسیدگی به موقعیت تیغه بینی می باشد که گاها احتیاج به ترمیم با گرافت های غضروفی دارد .
علاوه بر اینکه باید کج و پیچ خوردگی اصلاح شود جراح باید از استحکام برای دراز مدت اطمینان خاطر پیدا کند . اگر گرفتگی بینی حاد باشد . تنفس برای بیمار با مشکل فراون همراه باشد در هر ده سنی می توان این انحراف را تا حد ممکن اصلاح و برطرف کرد . در غیر اینصورت باید تا زمانی که بیمار به سن بلوغ برسد صبر کرد .
انحراف بینی می تواند به علل گونانی رخ دهد. از جمله:
- شکستگی بینی بر اثر ضربه
- انحراف بینی به شکل مادرزادی
- انجام جراحی زیبایی ناموفق
می تواند عاملی باشد که استخوان میانی به شکل کج نمایان شود. البته به یاد داشته باشید .برخی مواقع انحراف بینی می تواند نمای ظاهری نداشته باشد. به این شکل که ظاهر صاف و بی عیب بوده، اما از نظر ساختاری تیغه بینی کج باشد.
درمان کجی بینی بدون جراحی امکان پذیر است ؟
خیر به طور کلی برای اعمال تغییرات و رفع ایرادات بینی باید عمل بینی را انجام داد . تا با تغییرات استئوتومی ایراد غضروف و استخوان بینی برطرف گردد. برای اصلاح انحراف باید استخوان بینی طی عمل بینی شکسته شود. و انحراف غضروف تیغه بینی با تکنیکهای مختلف اصلاح شود.