مهمترین نکات درمورد مشکل تنفس بعد از جراحی بینی
درمان مشکل تنفس بعد از جراحی بینی | شاید شما هم از فردی که بهتازگی جراحی بینی انجام داده عباراتی مشابه «کمک! بعد از عمل بینی نمیتوانم نفس بکشم!» را شنیده باشید! از آنجایی که جراحی زیبایی بینی دهههاست که یک عمل محبوب بوده است، خوشبختانه سناریوی تاسفبار مشکل تنفس بعد از جراحی بینی (تنگی نفس)، بهندرت اتفاق میافتد.
با این حال، ممکن است بلافاصله پس از جراحی یا گاهی اوقات چندین سال بعد نیز مشکل تنفس بعد از عمل زیبایی بینی رخ دهد. تشخیص صحیح و پی بردن به دلیل تنگی نفس بعد از عمل بینی میتواند آن را به یک مشکل گاهی دشوار تبدیل کند. خوشبختانه، امروزه در عصری هستیم که درک بهتر و تکنیکهای جدیدی برای کاهش مشکلات تنفسی بعد از عمل زیبایی بینی وجود دارد. در این مقاله به بررسی علت تنگی نفس بعد از جراحی بینی و روشهای کاهش مشکل تنفسی بعد از عمل میپردازیم.
همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان :
- عوارض شکستگی بینی
- عوارض جانبی راکوتان
- استانداردهای زیبایی بینی مردانه
- بهترین جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- جراحیهای همزمان با جراحی بینی
- درمان شکستگی بینی
- جراحی زیبایی بینی برای افراد مبتلا به بیماری دیابت
- دکتر بهنام خرمی بهترین جراح فک اصفهان
- رآکوتان برای کاهش ورم بینی پس از جراحی
- روش های اصلاح تیغه بینی
علت مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی چیست؟
برای بررسی علت تنگی نفس بعد از عمل جراحی بینی ابتدا به معرفی اولین دلیل یعنی نقش دریچهی بینی در مشکل تنفس بعد از جراحی بینی میپردازیم :
نقش دریچهی بینی در مشکل تنفس بعد از جراحی بینی
دریچهی بینی به مناطقی از مجرای هوا در بینی اشاره دارد که بیشترین مقاومت را در برابر جریان هوا ایجاد میکنند. هر چیزی که دریچهی بینی را مسدود کند یا باعث فروپاشی آن در هنگام تنفس شود، میتواند منجر به مشکل تنفس بعد از جراحی بینی شود.
دشوارترین قسمت دریچه بهمنظور تشخیص و رفع مشکل تنفسی بعد از عمل بینی «دیوارهی جانبی بینی» است. اگر تا به حال نوارهای بینی راست تنفسی (Breathe Right) را امتحان و در مشکلات تنفسی بعد عمل زیبایی بینی احساس بهبودی کردهاید، پس با تأثیر دیوارهی جانبی بینی بر تنفس آشنا هستید. این قسمت از بینی دارای غضروف بسیار کمی برای حمایت و بهطور طبیعی ضعیف است. بههمین دلیل، دیوارهی جانبی در هنگام تنفس طبیعی، تمایل به حرکت دارد و به سمت داخل قرار میگیرد. مشکل تنفس بعد از جراحی بینی با لیزر ممکن است به این دلیل باشد که حمایت غضروفی این ناحیه در طول این مدت برداشته شده یا ضعیف شده است.
عدم ترمیم انسداد بینی
یکی دیگر از دلایل مشکل تنفس بعد از جراحی بینی این است که پزشک جراح بهدرستی موارد انسداد در بینی را در نظر نگرفته است و عمل جراحی ممکن است موجب بیشتر شدن این انسدادها و بهمرور تشدید مشکل تنفس بعد از جراحی بینی شود.
وجود لختههای خونی
وجود لختههای خونی نیز میتوانند منجر به تنگی نفس شوند. البته باید بررسی شود که این خونریزی غیرطبیعی نباشد.
شکل فانتزی بینی پس از عمل
یک نکتهی مهم این است که هر چه بینی فانتزیتر باشد امکان اینکه پس از عمل جراحی، تنگی نفس بهسراغ شما بیاید، بیشتر است. با کمی پرسوجو از افرادی که بینی خود را بهشکل عروسکی عمل کردهاند، خواهید دانست که بالابردن بیش از حد سر بینی همراه با کوچک کردن بیش از اندازهی پرهها میتواند نقش موثری در مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی داشته باشد.
ایجاد تورم در مخاط
از جمله دلایل دیگر تنگی نفس بعد از جراحی بینی، ایجاد تورم در مخاط بهدلیل آلرژی یا سینوزیت است. در این حالت فرد دچار گرفتگی بینی میشود و احساس میکند که نمیتواند نفس بکشد.
ایجاد چسبندگی
از دلایل دیگر تنگی نفس میتوان به ایجاد چسبندگی در بینی اشاره کرد. چسبندگی به دلیل عدم ترمیم برشها و زخمها ایجاد میشود. در این حالت، تیغهی میانی بینی به دیوارههای جانبی چسبیده و فرد احساس تنگی نفس میکند. گاهی ممکن است که علت ایجاد چسبندگی تورم در شاخکهای بینی باشد.
ایجاد برشهای نامتناسب
ایجاد برشهای متعدد و نزدیک به هم نیز ممکن است سبب انسداد و مشکل تنفس بعد از جراحی بینی شود. اگر برشها در نزدیکی هم زده شوند، این امکان وجود دارد که زخمها در حین ترمیم بههم بچسبند.
عدم توجه به اندازهی پرههای بینی
در هنگام عمل جراحی باید تناسب اعضای مختلف صورت مد نظر قرار گیرد. در صورتیکه جراح متخصص تجربهی کافی را در این امر نداشته باشد، ممکن است پرههای بینی را کوچکتر از حد استاندارد در نظر بگیرد. همین امر میتواند موجب مشکل تنفس بعد از جراحی بینی شود.
درمان مشکلات تنفسی بعد از جراحی زیبایی بینی
گزینههای زیادی برای اصلاح دریچهی بینی بهمنظور درمان تنگی نفس بعد از عمل بینی وجود دارد، اما مهمترین اصل در رفع مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی، تشخیص درست توسط جراح پلاستیک است. در ادامه به بررسی انواع روشهای درمانی مناسب مشکلاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، میپردازیم.
درمان مشکل اندازهی دریچهی بینی و دیوارههای جانبی
قطعات غضروفی که بهعنوان اسپریدر گرافت (spreader grafts) شناخته میشوند، می توانند باریکترین قسمت دریچهی بینی را باز و جریان هوای بیشتری را فراهم کنند. برای دیوارهای جانبی نیز چندین گزینه وجود دارد. دستگاههای قابل کاشت و درمانهای فرکانس رادیویی را میتوان در مطب برای درمان آسیب خفیف دیوارههای جانبی انجام داد و به این صورت از یک روش جراحی گسترده اجتناب کرد.
همچنین تعداد زیادی از تکنیکهای جراحی مانند پیوند غضروف بهمنظور حمایت از دیوارههای جانبی وجود دارند که میتوان از آنها برای رفع مشکل تنفس بعد از عمل بینی استفاده کرد.
درمان مشکل چسبندگی در بینی
اگر مشکل تنفس بعد از جراحی بینی بهدلیل چسبندگی باشد، معمولاً درمان آن استفاده از گراف است. این در حالی است که اگر چسبندگی در دریچهی داخلی رخ داده باشد، باید پیوند غضروف انجام گیرد.
درمان مشکل کوچک بودن پرههای بینی
اگر جراح در حین عمل به اندازهی پرههای بینی توجه نکند و آنها را کوچک در نظر بگیرد، ممکن است بیمار بهدلیل مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی به عملی دیگر برای ترمیم و بزرگ کردن پرههای بینی نیاز داشته باشد.
درمان مشکل آلرژی و حساسیت
در صورتیکه فرد بهدلیل آلرژی به تنگی نفس مبتلاء شده باشد، میتوان با تجویز داروهای ضد حساسیت تنگی نفس را درمان نمود.
درمان مشکل لختههای خونی
اگر مشکل تنفس بعد از جراحی بینی بهدلیل لختههای خونی ایجاد شده باشد، میتوان با استفاده از سرمهای شستشویی که توسط پزشک تجویز میشوند، این مشکل را حل نمود.
درمان مشکل انسداد بینی
در برخی موارد، ممکن است برای بازسازی کل قسمت پایین بینی به عمل جراحی ترمیمی بینی با پیوند غضروف نیاز باشد. این جراحی اغلب برای درمان تنگی نفس بعد از عمل بینی در هنگام انسداد شدید مورد نیاز است (بهخصوص اگر نوک بینی بعد از عمل جراحی بینی قبلی منحرف شده باشد). اغلب این غضروف از غضروف دنده حاصل میآید. برخی از این تکنیکها میتوانند کاملاً پیشرفته باشند، بنابراین جراح متخصص با تشخیص صحیح به روش درمانی مناسب اقدام خواهد کرد.
من جراحی زیبایی بینی داشتم بعد از گذروندن دوران نقاهتم هیچ گونه مشکل تنفسی نداشتم