ایمپلنت فوری چه کاربردی دارد ؟

ایمپلنت فوری

یکی از جدیدترین متدهای کاشت ایمپلنت، ایمپلنت فوری است. در این روش متخصص ایمپلنت اگر تراکم استخوان و شرایط فرد ایده آل باشد؛ برای کاشت پروتز صبر نمی کند و کاشت ایمپلنت را به صورت فوری در یک روز انجام می دهد. ایمپلنت فوری یا یک روزه، مزایا و معایب و اقدامات قبل و بعد از انجام ایمپلنت فوری آشنا می کنیم.


همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان –  جراح فک اصفهان  :


جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | انواع برند ایمپلنت دندان

ایمپلنت فوری یا یک روزه چگونه است؟

ایمپلنت فوری یک روش کاشت دندان است که برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته و شکسته استفاده می شود. و روشی بسیار خاص و کاربردی است که توسط پایه ایمپلنت و تاج دندانی در یک روز، جای خالی دندان پر می شود. پایه های ایمپلنت شبیه دندان های طبیعی در استخوان فک وارد می شوند و پایه محکمی را برای قرار دادن تاج دندان که شبیه دندان های طبیعی دارد، ایجاد می کند.

در روش کاشت ایمپلنت فوری از تاج دندان موقتی استفاده می شود تا زمانی که تاج اصلی آماده شود و روی پایه قرار بگیرد، زیبایی را برای دندان های شما به ارمغان خواهد آورد. در ایمپلنت سنتی دوره بهبود پس از کاشت ایمپلنت طولانی است.

فواید کاشت ایمپلنت فوری

در گذشته بعد از کشیدن دندان باید صبر می کردند تا حفره و زخم لثه التیام پیدا کند و با گذاشتن پیچ در درون استخوان فک، باید زمان زیادی را صبر کرده تا دندان ها ساخته شود. در این روش کاشت ایمپلنت بیمار حدودا ۵-۶ ماه را بدون دندان طی می کرد.

گاها یک متخصص ارتودنسی مجرب صلاح می داند ارتودنسی و عمل ایمپلنت باید در کنار یکدیگر انجام شوند تا نه تنها سلامت فک و دندان بلکه زیبایی دندان ها حاصل شود. اصلی ترین مزیتی که با استفاده از تکنیک کاشت فوری بدست می آید این است که با استفاده از آن به سرعت به نتایج نهایی که در نظر داریم؛ برسیم. علاوه بر این، تحلیل استخوان که هنگام کشیدن دندان اتفاق می افتد، در این روش بطور قابل توجهی کمتر می شود. فواید ایمپلنت فوری عبارت است از :

  1. جایگزینی ثابت برای دندان از دست رفته
  2. یک روش جراحی دندان بدون بخیه
  3. کمک به حفظ بافت لثه
  4. عدم نیاز به روکش موقت
  5. زمان کاشت ایمپلنت فوری کوتاه تر است
  6. احساس درد و خونریزی بسیار کمتر از روش سنتی

مراحل کاشت ایمپلنت یک روزه

نحوه کاشت پایه ایمپلنت یک روزه مانند ایمپلنت به روش سنتی است و پایه در هر دو روش باید به استخوان فک جوش بخورد. تفاوت ایمپلنت فوری با سنتی در این است که در ایمپلنت فوری یک تاج موقتی در همان روز روی پایه شما قرار می گیرد تا زمانی که تاج دندان اصلی آماده شود و بر روی پایه ایمپلنت قرار بگیرد. مراحل کاشت ایمپلنت در یک جلسه شامل موارد زیر می باشد:

  •  برای کاشت ایمپلنت فوری ابتدا لثه را بی حس کرده یا از بیهوشی کامل استفاده می کنند.
  • پس از بی‌حسی کامل جراح پایه ایمپلنت را در استخوان فک می کارد، دقت داشته باشید که این روش یک عمل جراحی سریع است.
  •  پس از اتمام کار، تاج دندان موقت که توسط نرم افزارهای کامپیوتری طراحی شده است روی پایه دندان شما سوار می‌شود.

جراح بینی اصفهان - جراح فک اصفهان | فرآیند جراحی ایمپلنت دندان

چه افرادی کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری می باشند؟

یک جلسه مشاوره با ایمپلنتولوژیست به بیمار کمک می کند تا بهترین روش درمان برای دندان از دست رفته خود را توسط پزشک معالج انتخاب کند. پیش از کاشت ایمپلنت، آزمایشات و معاینات لازم برای تشخیص انجام می شود. اگر شرایط زیر را داشته باشید شما کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری هستید :

  1. یک یا چند دندان خود را به هر شکلی از دست داده باشید و تمایل به اصلاح خیلی فوری دندانتان داشته باشید.
  2. تراکم استخوان فک در لثه برای کاشت ایمپلنت مناسب باشد.
  3.  بافت دهان و دندان باید کاملا سالم باشد. اگر درگیر بیماری لثه باشید باید آن را درمان کرده و سپس برای کاشت ایمپلنت یک روزه یا فوری اقدام کنید.
  4.  رعایت بهداشت دهان و دندان از ملزومات است.
  5.  دندان قروچه بیش از حد نداشته باشید چون باعث سایش دندان ها می شود.
  6.  از داروهایی که بر بافت و رشد استخوان تاثیر منفی دارند، استفاده نکنید.
  7.  افرادی که به دنبال دندان های مصنوعی یا بریج های دندانی هستند، روش ایمپلنت فوری برایشان مناسب است.
  8.  چنان چه از دود و دخانیات استفاده می کنید یا درگیر بیماری های سیستم ایمنی هستید نمی توانید از ایمپلنت فوری استفاده کنید.
عوارض و معایب ایمپلنت یک روزه

عمل جراحی و کاشت ایمپلنت به صورت یک روزه و فوری انجام می شود. عوارض کاشت ایمپلنت به شرح زیر است:

۱- افزایش خطر نارسایی ایمپلنت فوری دندان

۲- شل شدن پایه بعد از جراحی و کاشت، برای ماندگاری و طول عمر زیادتر ایمپلنت، باید پایه تیتانیومی ثابت و بی حرکت درون بافت استخوان فک وارد شود با آن یکی شده و جوش بخورد.

۳- جوش خوردن پایه به استخوان فک به چند ماه زمان نیاز دارد، بنابراین اگر در کاشت ایمپلنت فوری دقت و توجه لازم و کافی در زمینه قرارگیری صحیح ایمپلنت درون بافت استخوان فک انجام نشود، امکان حرکت ایمپلنت در هر لحظه وجود دارد که عوارض جبران ناپذیری برای بیمار خواهد داشت.

۴- عفونت های شدید و دردهای احتمالی از معایب دیگر ایمپلنت یک روزه دندان، عفونت ها و دردهای شدید است که فرد بعد از جراحی خواهد داشت. البته باید بدانید که جراحی ایمپلنت فوری و تمامی جراحی های طبیعی بعد از گذشت مدتی شاید عفونت باکتریایی یا قارچی را در محل عمل داشته باشند. البته تورم، آبسه عفونت به شمار نمی آید.

۵- شل شدن پایه و یا شکستن ایمپلنت به دلیل عفونت، که باید حتما دندانپزشک برای جلوگیری از این رویداد از تراکم بافت استخوانی و سلامتی لثه برای جوش خوردن با پایه مطمئن شود. سوراخ شدن استخوان فک، آسیب به اعصاب، احتمال بلعیده شدن پایه و پیچ را به دنبال خواهد داشت.

۶- عدم امکان ایمپلنت فوری برای همه افراد، ایمپلنت یک روزه و فوری برای بیماری هایی استفاده می شود که تراکم استخوانی قوی و سالم داشته باشند و متخصص ایمپلنت باید تجربه و مهارت کافی را داشته باشد. برای داشتن بهترین ایمپلنت و بهترین روند درمان حتما به دندانپزشک ماهر مراجعه کنید تا وقت و هزینه شما هدر نرود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *