چه زمانی به پیوند استخوان فک در روند کاشت ایمپلنت نیاز است؟
پیوند استخوان فک | اگر استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان، نیاز به پیوند استخوان فک وجود داشته باشد که این کار بنا بر صلاحدید و نظر دندانپزشک انجام می گیرد. در واقع پیوند استخوان فک به این دلیل است که عمل جویدن فشار زیادی بر استخوان فک وارد می کند و اگر این استخوان فک نتواند از ایمپلنت پشتیبانی و حمایت کند، جراحی ایمپلنت احتمالا با شکست مواجه می شود. پیوند استخوان فک می تواند پایه محکم تری برای ایمپلنت ایجاد کند.
چند گزینه وجود دارد که می توان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. مثلا یک راه این است که برای استخوان مورد نیاز جهت پیوند، از استخوان بیمار در یک مکان دیگر بدن او استفاده شود؛ به این نوع پیوند، اتوگرافت (Autograft) گفته می شود یعنی بافت مورد پیوند از خود بیمار گرفته می شود و به خود او پیوند می شود. در حقیقت این روش، پیوند طبیعی استخوان فک است.
البته راه های دیگر هم وجود دارد مثلا از روش پیوند استخوان مصنوعی استفاده شود، روشی که در آن مواد سنتزی و مصنوعی جایگزین استخوان می شود که می تواند ساختارهای حمایتی را برای رشد استخوان جدید فراهم کند. نام دیگر این نوع پیوند، آلوپلاست (Alloplast) است. همان طور که پیشتر اشاره شد، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه کافی رشد کند که بتواند از ایمپلنت دندانی حمایت کند.
همراه ما باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر بهنام خرمی جراح بینی اصفهان – جراح فک اصفهان :
- بایدها و نباید های تغدیه بعد از عمل بینی
- بهترین جراح بینی اصفهان دکتر بهنام خرمی
- بهترین جراح بینی گوشتی اصفهان
- دکتر بهنام خرمی بهترین جراح فک اصفهان
- جراح بینی استخوانی در شهر اصفهان
پیوند استخوان دندان چقدر دردناک است؟
پیوند استخوان دندان که شامل برداشت مواد استخوانی از بدن خود بیمار نیست، روشی نسبتاً جزئی است. در حین انجام عمل آرامبخش دریافت خواهید کرد، بنابراین تا قبل از اینکه اثر بیهوشی از بین برود دردی احساس نخواهید کرد. سپس، درد معمولاً در چند روز آینده با مسکنهای بدون نسخه قابلتحمل است. داروهای ضد درد با نسخه نیز ممکن است مناسب باشند. بسته به اینکه چه مقدار کار انجام شده است، ممکن است در طول دوره نقاهت چند هفته احساس ناراحتی کنید.
اما اگر مواد استخوانی از بدن خود شما به دست بیاید، روند بهبودی میتواند دردناک تر باشد، زیرا جراحی در دو مکان انجام میشود – به عنوان مثال مفصل ران و فک شما. مقدار استخوانی که برداشته و سپس پیوند میشود معمولاً بسیار کم است، بنابراین دورهی ناراحتی باید کوتاه باشد.
بهبود و مراقبتهای بعدی برای پیوند استخوان دندان چگونه است؟
پس از Dental bone grafting، احتمالاً اطراف محل برش خوردهی دهان در مطب دندانپزشکی با گاز پانسمان خواهد شد. دستورالعمل تعویض پانسمان طی ۲۴ ساعت آینده و نسخهای برای آنتی بیوتیکها جهت جلوگیری از عفونت به شما داده میشود. همچنین ممکن است نسخهای برای تسکین دهندههای درد به شما داده شود. سایر نکات مراقبتهای بعد از عمل عبارتند از:
- استفاده از کیسههای یخ برای کاهش درد و تورم در یکی دو روز اول
- خوردن غذاهای نرم و ملایم در چند روز اول
- خوابیدن در صورتی که سر رو به بالا است در یکی دو شب اول برای جلوگیری از جمع شدن خون در محل برش.
در طول دورهی بهبودی اولیه، باید از موارد زیر خودداری کنید :
- مایعات گرم، مانند قهوه یا سوپ
- غذاهای سفت یا ترد مانند آجیل
- هرگونه فعالیت بدنی، مانند ورزشهای برخوردی، که ممکن است محل برش را در معرض خطر قرار دهند.
- بعد از یک هفته یا بیشتر، درد مبهم در فک باید جای خود را به برخی از ناراحتیهای خفیف بدهد و احساس کنید که در حال بهبودی هستید.
- فک شما باید بعد از چند هفته احساس طبیعی بودن کند. اما معمولاً چند ماه طول میکشد تا فک شما برای دریافت ایمپلنت قوی شود.
برای ویزیتهای دورهای دندانپزشک خود، از جمله حداقل یک دور عکسبرداری با اشعه ایکس، برنامهریزی کنید تا بهبودیتان را در این مدت بررسی کنید.